Πετονιά (όχι για ψάρεμα)
- glaros
-
Συντάκτης θέματος
- Team RC
-
- Play it Loud
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3798
Πετονιά,στο πάχος ενός κέρματος,10/20/50/100 δραχμών.
Εργαλεία :
Τα χεράκια μας,δόντια...και για τους "μάστορες" πένσα/αναπτήρα.
Εκτέλεση :
Παίρνουμε την πετονιά του ανάλογου πάχους (βλέπε δραχμές) και την κόβουμε σε μήκος 4 με 8 παιδικά δάχτυλα (τότε ήμασταν πολύ νεότεροι).
Τσακίζουμε την μια άκρη σε σχήμα "V" σε απόσταση 2 δαχτύλων.
Από την άλλη άκρη "διπλοτσακιζουμε" σε σχήμα "Π".
Έτσι έχουμε ενα εργαλείο διπλής δράσης.
Καλά Credits !!!
Είστε υπεύθυνοι των πράξεων σας,να μην το δοκιμάσετε.
Χρήση :
Τοποθετούμε κρυφά και γρήγορα στη σχισμή για τα κέρματα και με τσαχπίνικες κινήσεις-μέσα έξω-γεμίζουμε λίγα credits (τα πολλά θα μας "καρφώσουν"...(που βρήκε τόσα κέρματα ο πιτσιρικας ?)
Συμβουλές επιτυχίας :
Φροντίζουμε να έχουμε 1...το πολύ 2 φίλους για να μας καλύπτουν,φυσικά θα πρέπει να παίξουν και αυτοί.
Αν δεν "πιάσει" η μια πλευρά δοκιμάζουμε την άλλη,αν πάλι δεν "πιάσει" η δεύτερη...αλλάζουμε πετονιά ή αίθουσα με arcades.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Επειδή έπαιζα πολύ ηλεκτρονικά σαν πιτσιρικάς, ήταν και μια περίοδος που η πετονιά πήγαινε σύννεφο από πολλούς στις παρέες που σύχναζαν εκεί.
Ήταν πάντα στο πορτοφόλι καλά τυλιγμένη και ετοιμοπόλεμη για credits!!!
Θυμάμαι στο μαγαζί που είχαμε πάει να αγοράσουμε πετονιά (σε είδη ψαρέματος) και του λέγαμε να μας δώσει κατοστάρα πετονιά και μας έλεγε "Τι θέλετε να πιάσετε, καρχαρία?"???
Άπειρα σκηνικά, και μας έχουν πιάσει, και τρέχαμε επειδή κόλλησε η πετονιά μέσα και δεν έβγαινε...
Φαντάσου και στις 2 δικές μου ΜΑΜΕ καμπίνες ..... έχω πετονιά για το καλό που λέμε !!!!!!!!!
Αυτά ήταν χρόνια!
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
Η πετονιά ήταν ο σίγουρος τρόπος για τσάμπα credits!
Κάποτε είχε διαρρεύσει και η φήμη πως το εξάρτημα που δημιουργεί τον σπινθήρα από τους φτηνούς ηλεκτρικούς αναπτήρες κάνει την ίδια δουλειά.
Με μερικές ηλεκτρικές εκκενώσεις πάνω στο κουμπί που ξεκόλλαγε τα κέρματα υποτίθεται ότι σου έδινε credits.
Άλλο που δεν θέλαμε εγώ και η παρέα μου.
Αγοράζουμε ηλεκτρικούς αναπτήρες Bic, αφαιρούμε το εξάρτημα και βουρ στα ηλεκτρονικά.
Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι ήταν ψέμματα.
Έσκαγα σπινθήρα όπου υπήρχε μεταλλικό τμήμα επάνω στον κερματοδέκτη αλλά κανένα "ουφάκι" δεν παραδίνοταν!
Άσε που είχαμε αρχίσει να προδίνόμαστε με τόσα "τάκα" "τούκα" από τους σπινθήρες!
Κάποια στιγμή που εγώ τα είχα παρατήσει και έπαιζα ένα παιχνίδι με κανονικό κέρμα βλέπω ένα από την παρέα να έρχεται βιαστικά προς το μέρος μας.
Μας λέει: "Πάμε να φύγουμε γιατί τα κόλλησα!"
"Τί εννοείς, τί κόλλησες?" τον ρωτάμε και μας δείχνει δύο "ουφάκια" στα οποία τα γραφικά στην οθόνη είχαν μείνει κάγκελο!
Για πότε φύγαμε...
Το ένα από τα παιχνίδια θυμάμαι ότι ήταν το Midnight Resistance με τον μοχλό που περιστρέφονταν στον άξονά του!
Ααααχχχ! Εποχές!
" Έχω σε 46άρα κασέτα όλα τα τραγούδια των Metallica! "
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
Θυμάμαι όταν πήγαινα στο γυμνάσιο, πήγα σε κάποια ηλεκτρονικά μαζί με κάποιον συμμαθητή που είχε όμως τη φήμη ότι τον έχουν πιάσει πολλές φορές και ότι ήταν γκαντέμης.
Έτσι λοιπόν και αποδείχτηκε! Πήγε χύμα στο κύμα ακάλυπτος και τον βλέπει η κυρία που είχε το μαγαζί και φωνάζει το γιο της (γύρω στα 30) ... έπεσε και μια φάπα
Έτσι λοιπόν μας είπε να δώσουμε το τηλέφωνο των γονιών μας για να πάρει τηλέφωνο να το πει στους γονείς μας.
Αλλά εγώ ήμουν... οργανωμένος! Είχα βρει ένα νούμερο τηλεφώνου που είχα απομνημονεύσει το οποίο δεν αντιστοιχούσε σε κάποιον, αλλά όταν το έπαιρνες απλά καλούσε! Έτσι λοιπόν έδωσα το τηλέφωνο αυτό αλλά του είπα ταυτόχρονα πως έλειπαν εκείνη τη στιγμή από το σπίτι και θα γυρνούσαν σε μια ώρα περίπου.
Αφού λοιπόν πήρε στους γονείς του παιδιού και τους είπε για το συμβάν, πήρε και σε εμένα αλλά ... όπως του είχα πει... έλειπαν για καμιά ώρα!!! Οπότε μας άφησε να φύγουμε και είπε για εμένα πως θα ξαναέπαιρνε σε λίγο να το πει στους γονείς μου...
...... Ακόμα παίρνει
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
KEEP RETRO
- chriskgnr
-
- Retro Elite
-
- Well, i got one chance left in a nine live cat.
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1472
Fotis_KFOR έγραψε: Αλλά εγώ ήμουν... οργανωμένος! Είχα βρει ένα νούμερο τηλεφώνου που είχα απομνημονεύσει το οποίο δεν αντιστοιχούσε σε κάποιον, αλλά όταν το έπαιρνες απλά καλούσε! Έτσι λοιπόν έδωσα το τηλέφωνο αυτό αλλά του είπα ταυτόχρονα πως έλειπαν εκείνη τη στιγμή από το σπίτι και θα γυρνούσαν σε μια ώρα περίπου.
Αφού λοιπόν πήρε στους γονείς του παιδιού και τους είπε για το συμβάν, πήρε και σε εμένα αλλά ... όπως του είχα πει... έλειπαν για καμιά ώρα!!! Οπότε μας άφησε να φύγουμε και είπε για εμένα πως θα ξαναέπαιρνε σε λίγο να το πει στους γονείς μου...
...... Ακόμα παίρνει
Φώτη, σκέτη μαφία ήσουν!
21st century breakdown...
- Metalcandyman
-
- Elite Member
-
- Arcades Forever
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 591
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
KEEP RETRO
- Brandon
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 67
Έψαχνα παντού στο σπίτι,έχοντας ακούσει κ εγώ για το κόλπο,για λίγη πετονιά.Αλλά τίποτα,ξανά κ ξανά ψάξιμο ώσπου ανακαλύπτω λίγη,θυμόμουν οτι κάπου είχα δει κ επιτέλους ναι την βρήκα!!!Το πρόβλημα όμως ήταν οτι η πετονιά ήταν λίγη,κάπου στους 25 πόντους.Το σκέφτομαι πάλι έχοντας την πετονιά στα χέρια μου κ κοιτώντας την..."μπα θα φτάσει μωρέ κ θα περισσεύει κ για το τράβηγμα" (μου αρέσει που ήμουν κ σίγουρος).Εν τέλει τυλίγω την πετονιά κ όντας "πόντιος" την τυλίγω γύρω γύρω απο το νόμισμα,αντί για να το τρυπήσω.Όπως καταλαβαίνεται,με το τύλιγμα έφυγαν κ άλλοι 10 πόντοι κ έχοντας μείνει περίπου 15 πόντοι για να κάνω την βρωμο-δουλειά μου ξεκινάω για το περίπτερο με το arcade.Σε όλο το δρόμο το σκεφτόμουν,το επεξεργαζόμουν για το πότε ακριβώς θα το τραβήξω,σκεφτόμουν τη στιγμή που θα γράψω το όνομά μου στο hi score,πως τους έχω κοροϊδέψει όλους,εγώ είμαι ο πιο έξυπνος κ οι άλλοι οι χαζοί κ άλλα τέτοια.Φτάνω επιτέλους κ μπροστά μου το υποψήφιο arcade-θύμα παίζει το demo (απο ένα ουτε καν θυμάμαι τι παιχνίδι,κάτι με σπαθιά,μάγια κ τέτοια) του αμέριμνα!!!Το πλησιάζω αργά αργά κ απο την τσέπη μου βγάζω το όπλο μου κ πριν προλάβει να αντιδράσει βάζω το κέρμ...όπα,έβγαλα το κανονικό κέρμα, ψάχνω λίγο στην τσέπη μου κ επιτέλους βρίσκω την πετονιά...Την ώρα όμως που πήγα να βάλω μέσα το κέρμα,γύρισε το arcade κ έβαλε τα δυνατά του!!!Η αντίσταση του ήταν μεγάλη!!!Τόσο μεγάλη που αναγκάστηκα να βάλω 2 δάχτυλα για να μπεί μέσα στον κερματοδέχτη!!!Ήταν πολύ χοντρή η πετονιά...Κ απο την δύναμή μου είχα ξεχάσει να κρατήσω την πετονιά...ΣΠΡΩΧΝΩ ΣΠΡΩΧΝΩ κ κλούπ,μπαίνει!!!!Αλλά μαζί με αυτό ακολούθησε κ η πετονιά!!!Πάει!!!Μπήκε μέσα!!!Είχα μείνει παγωτό 2 λεπτά κ κοιτούσα την εξυπνάδα μου στον κερματοδέκτη!!!
Όπως όμως είχε μείνει κ ο περιπτεράς που ήταν λίγο πιο εκεί κ με κοιτούσε απο την αρχή!!!Μόλις τον είδα έφυγα σφεντόνα για το σπίτι!!!Κ δεν έπαιξα κ λ@λ@κία έκανα!!!
Αυτή ήταν η πρώτη μου κ τελευταία μου απόπειρα!!!Μετά απο αυτό,αρκέστηκα στα credit του master system που είχα στο σπίτι...
Αφού έφαγα κ ξύλο απο τον πατέρα γιατί ο περιπτεράς ήταν γνωστός του κ μπήκα κ τιμωρία γιατί τα λεφτά ήταν για να πάω να αγοράσω ένα περιοδικό της μάνας μου...Δράμα!!!
Why...???Why Harry McDowel???
εγω παντα φοβομουν μην με τσακωσουν με το κολπακι αυτο της πετονιας!
οποτε και το εκαναν φιλοι μου για εμενα
I think I've shot 2 ducks in my entire gaming life! That was when playing "Kane" on my Amstrad CPC 464!
www.retroshowcase.com
www.dialtech.gr
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
Με το που χάνει το παιδί που έπαιζε και επιστρέφει το παιχνίδι μετά το Game Over στην αρχική οθόνη ξαφνικά βλέπουμε credits 65 !!!
Έτσι αφού έπαιξαν κάποιοι για λίγο, αναγκάστηκαν να κλείσουν από το διακόπτη το μηχάνημα με την αιτιολογία ότι "κόλλησε" επειδή ο μαγαζάτορας άρχισε να κοιτάει που τόση ώρα ήταν όλοι εκεί μαζεμένοι, φαντάζομαι να άνοιγε και τον κερματοδέκτη και να έβλεπε 2-3 κέρματα όλα και όλα
KEEP RETRO
- vovolas
-
- Retro Elite
-
- tha vapsoume?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1131
Αυτό ξαναπέστο και ξαναπέστο και ξαναπέστο φίλε μου all time classicFotis_KFOR έγραψε: Α ρε εποχές !!!!!!!!!!! Μια φορά υπήρξαν και δεν ξαναγυρνάνε πίσω
"Knowing is not enough we must apply
Willing is not enough we must do."
- amiga500fan
-
- Retro Freak
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 533
Πάντως κάποτε είχα ακούσει για κάποιον που έβαλε σύρμα στο μηχάνημα και τον χτύπησε το ρεύμα, τι να πείς μικρά παιδιά.
Περήφανος κάτοχος:
Sega Game Gear, Sega Master System I,II,III(Tec toys),WII,Xbox,XBOX+(Coinopz),Sega mega drive I and II, Sega Saturn, Sega Dreamcast,Sega Mega CD,Playstation 2 slim (3 editions),PS 2 fat,Gameboy classic,Gameboy pocket,Game Boy color, CD,Αtari 2600 jr (3 editions),Atari 2600 WOODY,Αtari 2600"Darth Vader", PSone, PS1 (2 editions),PS2 FAT, Game Boy Advance.Advance SP,Nintendo DS,DS lite & Dsi,NES,Ν64, N64 Pikatchu,Snes,Gamecube,XBOX 360 fat,Amstrad 6128,Pong Consoles x 8 (ΤΕΛΟΣ ΟΧΙ ΑΛΛΑ),Amiga 500 1.3 REV 6 - 1 mb,
Commodore Amiga 1200+Blizzard 1230mkiv 32mb,Amiga Technologies 1200 magic pack NOS
- dukepapas
-
- Elite Member
-
- "ουδεις αχαριστος εκ του ευεργετηθεντος"
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 277
Αλλλα δυστυχώς η χαρα δεν κρατισε πολυ γιατι η τεχνολογια εξελίσσετε και βγηκε ο παρακατω καταραμενος κερματοδεκτης
και εκει ολα τελιωσαν........
Τωρα θα σας πω και την δικια μου ιστορια καποτε πηγαμε με ενα φιλο να βαλει μπετονια η βελονακι οπως θελετε πειτε το...για να πεξει τι αλλο?
και του λεω προσεχε μονο μην σε δει κανεις .....ε στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα την ωρα που προσπαθουσε να βαλει τον επιασε η γρια που ηταν υπαλλήλος του καταστηματος και του λεει θα δεις τι θα παθεις θα το πω στον τεχνικο του μαγαζιου και για κακη του ωρα έμπαινε εκεινη την ωρα
- glaros
-
Συντάκτης θέματος
- Team RC
-
- Play it Loud
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3798
Λέω να ξεκινήσω δοκιμες σε "αλογάκια-αμαξάκια" παιδικά...στην καλύτερη...θα κάνει δωρεάν βόλτα ο Γιωργιάκος.
Χαζομάρα...δεν δοκιμάσαμε στο Arcade στο GameAthlon 2014
- dukepapas
-
- Elite Member
-
- "ουδεις αχαριστος εκ του ευεργετηθεντος"
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 277