Αλλαγή καλωδίου ρέυματος από μόνιμο σε αποσπώμενο (Panasonic 3DO FZ-1)

 • djbeast
 • Το Άβαταρ του/της djbeast Συντάκτης θέματος
 • Platinum Member
 • Platinum Member
Περισσότερα
24/01/2022 20:19 - 24/01/2022 20:32 #47932 από djbeast
Το Panasonic 3DO είναι μια ιδιαίτερη κονσόλα η οποία ενώ είχε αρκετές δυνατότητες, δεν κατάφερε για διάφορους λόγους να αντέξει στο πέρασμα του χρόνου. Το μηχάνημα που έχω στην κατοχή μου εδώ και αρκετά χρόνια, αγοράστηκε από την Αγγλία και είναι PAL έκδοση. Αυτό που μου έκανε εντύπωση όταν την έπιασα για πρώτη φορά στα χέρια μου, ήταν το καλώδιο ρέυματος το οποίο ήταν μόνιμο πάνω στην κονσόλα, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες κονσολές οι οποίες το έχουν αποσπώμενο. Καιρός να αλλάξει αυτό λοιπόν! Πρόκειται για ένα εύκολο, φθηνό και πολύ πρακτικό mod. Τα εργαλεία που θα χρειαστούμε είναι : κατσαβίδια, ένα κόφτη καλωδίων, ένα dremel για να κάνουμε τις απαραίτητες τρύπες στο σασί της κονσόλας, κολλητήρι με τα παρελκόμενά του, μονωτική ταινία ή θερμοσυστελλόμενα μανίκια (μακαρόνια όπως τα λέμε), 2 βίδες 3mm*10mm μαζί με τα παξιμάδια τους και το βισματάκι τροφοδοσίας (οχταράκι).
 

Πριν ξεκινήσουμε, αποσυνδέουμε το μηχάνημα από το ρεύμα και έπειτα χρησιμοποιούμε έναν οδηγό από το Youtube για να ξεβιδώσουμε την κονσόλα. Στο πίσω και αριστερό μέρος της κονσόλας βρίσκεται το τροφοδοτικό της. Επίσης βλέπουμε τα καδώδια τροφοδοσίας που έχουν χρώμα μπλε και καφέ. 

 

Με τον κόφτη μας, κόβουμε το μπλε και καφέ καλώδιο σε ίδιο μήκος, τα ξεγυμνώνουμε και απομακρύνουμε ότι καλώδιο περισσεύει από εκεί και έπειτα καθώς δεν χρειάζεται. Το να αφαιρέσουμε το καλώδιο που βρίσκεται πάνω στο σασί είναι εύκολο, καθώς δεν είναι κολλημένο εκεί.
Εφόσον έχουμε αφαιρέσει όλα τα ηλεκτρονικά στοιχεία από το κάτω σασί της κονσόλας, ήρθε η ώρα να ανοίξουμε με το dremel μας μια μεγαλύτερη τρύπα από αυτή που υπάρχει στην πίσω πλευρά για να χωρέσουμε το βισματάκι εκεί καθώς να κάνουμε και δύο τρύπες εκατέρωνθεν αυτού για τις βίδες. Εδώ χρειάζεται λίγο προσοχή για να μην χαλάσουμε το σασί και αρκετή λεπτομέρια.

 

Όταν είμαστε έτοιμοι, κολλάμε με το κολλητίρι μας το βισματάκι στα καλώδια που έχουμε ξεγυμνώσει από πριν. Εδώ για ασφάλεια,καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε μονωτική ταινία ή τα θερμοσυστελλόμενα μανίκια (μακαρόνια) για να καλύψουμε την ένωση των καλωδίων με το βισματάκι.

 

Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε τις βίδες μας και σταθεροποιούμε το βισματάκι πάνω στο σασί.
Το μόνο που μένει μετά είναι να συναρμολογήσουμε πάλι την κονσόλα και είναι έτοιμο.

 

Η κονσόλα μας πλέον διαθέτει αποσπώμενο καλώδιο τροφοδοσίας, πόσο πρακτικό!
 

Atari 2600 - PS One - Playstation - Playstation 2 - Playstation 3 - Playstation 4 Pro - PlayStation 5 - PSP - PS Vita - Nintendo Gameboy Advance - Game Gear - Nintendo SNES - Nintendo Gamecube - Nintendo Wii - Nintendo Wii U - Nintendo 3DS XL - Nintendo Switch - Sega Game Gear - Sega Mega Drive I - Sega Mega CD I - Sega Saturn - Sega Dreamcast - Xbox - Xbox 360 - Xbox One X- Xbox Series X - Panasonic 3DO - Neo Geo X Gold - Nec Turbo Duo RX
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, chdlee, stabill, freaktmp, navarxos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • stabill
 • Το Άβαταρ του/της stabill
 • Team RC
 • Team RC
 • kEEp rETRo!
Περισσότερα
25/01/2022 10:56 #47933 από stabill
Ένα ακόμα ωραίο και χρήσιμο mod, ουτε που θυμομουν οτι αυτη η κονσολα ειχε ενσωμετωμενο το καλωδιο ρευματος...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • navarxos
 • Senior Member
 • Senior Member
Περισσότερα
18/03/2022 16:07 #48042 από navarxos
Ωραία παρουσίαση, ευχαριστούμε. Δεν είχα ξαναπετύχει κάτι τέτοιο κάπου.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stabill

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.450 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ

great retro computers and retro consoles companies logos