13χρονος κατάφερε και τερμάτισε το Tetris για πρώτη φορά

  • Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR Συντάκτης θέματος
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
08/01/2024 19:22 #48906 από Fotis_KFOR


Ένας 13χρονος από την Οκλαχόμα, ο Willis Gibson, κατάφερε να νικήσει το κλασικό βιντεοπαιχνίδι Tetris στο NES για πρώτη φορά στα χρονικά, κάτι που θεωρούταν αδύνατο λόγω της δυσκολίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού όσο ανέβαινες επίπεδο αφού τα τουβλάκια έπεφταν με ταχύτητα και δεν προλάβαινες να σκεφτεις πώς να τα γυρίσεις και πού να τα τοποθετήσεις.

Φυσικά πρέπει να αναφέρουμε ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι όπως και σε πολλά αντίστοιχα παιχνίδια τόσο παλιά όπως π.χ. και το γνωστό σε όλους μας PacMan, δεν τερματιζόταν το παιχνίδι με τον τρόπο που γνωρίζουμε στα πιο καλσικά και πιο σύγχρονα παιχνίδια που π.χ. αν φτάσεις στην πίστα 100 τελειώνει ή αν νικήσεις το τελευταίο boss τελειώνει κτλ. Σε αυτά τα παινίδια όταν τα έφτανες σε ένα σημείο που δεν μπορούσε να προχωρήσει άλλο το παιχνίδι απλά κόλλαγε και σταμάταγε με την Kill screen και στην ουσία το είχες τερματίσει αφού δεν μπορούσε να εμφανίσει κάτι άλλο το παιχνίδι.

Έτσι βγήκε η περιβόητη "Kill Screen" και στον πιτσιρικά αφού στην ουσία το έφτασε σε τέτοιο επίπεδο που "κόλλησε".

Μάλιστα λόγω της τρομερής δυσκολίας λόγω της ταχύτητας που είχε φτάσει στο συγκεκριμένο επίπεδο, το επίτευγμα του Gibson είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία των παιχνιδιών αφού θεωρούνταν προηγουμένως ότι ήταν εφικτό να γίνει μόνο με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stabill, Metalcandyman, george, JIANOS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.159 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ

great retro computers and retro consoles companies logos