My M.A.M.E. Cabinets

My M.A.M.E. Cabinets (1)

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 02:06

My M.A.M.E. Cabinets

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(276 ψήφοι)

Χαίρομαι που σαν παιδί πρόλαβα και έζησα τη μαγεία των arcades. Τα arcades για εμένα ήταν κάτι δεδομένο, σχεδόν καθημερινά όλο σε κάποια λέσχη ή κάποιο καφενείο της γειτονιάς που είχε arcades θα ήμουν παίζοντας κάποιο παιχνίδι. Ατελείωτες ώρες παιχνιδιού, πολύ ωραίες αναμνήσεις και δυνατές συγκινήσεις! Πραγματικά άλλες εποχές που μπορώ να μιλάω επί ώρες ολόκληρες για αυτά!!!

 

Αφού πέρασαν τα χρόνια βγήκε κάποιος νόμος που βάση αυτού του νόμου...  τα ηλεκτρονικά παιχνίδια (arcades)... απαγορεύτηκαν με την αιτιολογία πως ήτανε για να σταματήσει το τζόγο - τα γνωστά φρουτάκια, και το αποτέλεσμα αυτού του νόμου ήταν να απαγορευτούν εντελώς τα arcades, και επειδή ο νόμος δεν ήταν αρκετά ξεκάθαρος με το τι απαγόρευε, πολλές φορές είχαν πρόβλημα ακόμα και τα internet cafe και ο τζόγος... συνεχιζόταν με άλλους τρόπους!!!!!

 

Οπότε νοσταλγώντας τα arcades και παίζοντας με το "λειτούργημα" που ακούει στο όνομα Μ.Α.Μ.Ε. σκέφτηκα πως οπωσδήποτε θα έπρεπε να καταφέρω να πάρω κάποια καμπίνα και να φτιάξω μια MAME Cabinet.

 

Ευτυχώς για εμένα, κάποιος φίλος μου από το αγαπημένο μου mame.gr είχε κάποιες καμπίνες παρατημένες που δεν τις χρησιμοποιούσε και αφού μιλήσαμε, μου πούλησε 2 από αυτές σε πάρα πολύ καλή τιμή! Οι καμπίνες ήταν κάπως έτσι :

 

 

mame cabinets 1

 

mame cabinets 2

 

mame cabinets 3

 

Επειδή δεν κατέχω και ιδιαίτερες γνώσεις, απευθύνθηκα σε έναν ηλεκτρονικό που ήξερε καλά να φτιάχνει καμπίνες ακόμα και από το μηδέν (πρόκειται για τον φίλο Δημήτρη με το nickname arximidis).

Έτσι με μια έρευνα, μου είπε τι χρειαζόμασταν, οπότε παραγγέλθηκαν από το ebay κάποια κουμπιά, ένα ipac, ένα arcade to vga, 2 παλιά pc pentium 4 που είχα και κάποια άλλα μικροπράγματα και μετά από κάποιες μέρες και αρκετή δουλειά μου τα παρέδωσε έτοιμα!!!

 

Το αποτέλεσμα ήταν κάπως έτσι : 

 

Cabinet 1 08big

 

 

Cabinet 2 10big

 

 Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τη gallery εδώ : CABINET 1 , CABINET 2

Και κάποια βίντεο που τράβηξα βρίσκονται εδώ : https://www.retrocomputers.gr/collection/videos/my-mame-cabinets-video

 

Κάπως έτσι έχει η ιστορία, και επιτέλους άλλος ένας στόχος πραγματοποιήθηκε!!! 

great retro computers and retro consoles companies logos