Σημαντικά Πρόσωπα

Σημαντικά Πρόσωπα (6)

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 13:52

Alan Sugar

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(37 ψήφοι)

Ο Alan Sugar (το κανονικό του όνομα είναι Alan Michael Sugar και τον συναντάμε και ως Lord Sugar - Λόρδος Sugar), γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου 1947 στο Hackney, του Λονδίνου. Ήταν ο νεότερος από τα τέσσερα παιδιά της οικoγένειας της Fay και του Nathan Sugar. Ο πατέρας του ηταν ράφτης στο επάγγελμα και δούλευε σε μία εταιρεία ενδυμάτων του East End.

 

Alan_Sugar3.jpg

 

Πήγε δημοτικό σχολείο στο Northwold και Γυμνάσιο στο Brooke House. Μέχρι την ηλικία των 12, ξυπνούσε στις 06:00 κάθε μέρα για να βράσει παντζάρια για έναν τοπικό μανάβη και έτσι κέρδιζε το χαρτζιλίκι του δουλεύοντας στο μανάβικο. Τέσσερα χρόνια αργότερα, τα κέρδη του Alan Sugar από την ενασχόλησή του με εργασίες μετά το σχολείο και τα Σαββατοκύριακα, ξεπερνούσαν κατά πολύ το εισόδημα του πατέρα του!

 

Έχοντας ξεκινήσει από την πώληση κεραιών αυτοκινήτων και αναπτήρων, σε ηλικία μόλις 21 ετών ο Sugar ίδρυσε την Amstrad το 1968. Επέλεξε αυτό το όνομα για την εταιρεία, γιατί ήταν το ακρωνύμιο από τα αρχικά το όνοματός του - Alan Michael Sugar TRADing. Η εταιρεία ξεκίνησε αρχικά με τις πωλήσεις χονδρικής και τις εισαγωγές/εξαγωγές, αλλά μετέπειτα άρχισε να πουλάει ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης. Η επιχείρηση επεκτάθηκε και στη δεκαετία του 1980 εισήχθη στο χρηματιστήριο. Τα κέρδη διπλασιάζονται κάθε χρόνο και στο υψηλότερο σημείο της, η αξία της Amstrad είχε φθάσει τα £1,2 δισ.

 

Το 1986 ο Alan Sugar κάνει ουσιαστικά μία κίνηση μάτ. Αγοράζει αντί £5 εκατ. το brand name και ολη τη σειρά υπολογιστών της Sinclair Research και γίνεται έτσι ουσιαστικά ο κυρίαρχος της βρετανικής αγοράς home υπολογιστών.

 

Alan_Sugar_-_clive_sinclair_sale1.jpg

 

Η δεκαετία του '90 όμως αποδείχθηκε ότι ήταν μια δύσκολη περίοδος όταν παραδόθηκαν υπολογιστές με προβλήματα στους Seagate δίσκους, με αποτέλεσμα τη δυσαρέσκεια των καταναλωτών και κατά συνέπεια, την απώλεια της καλής φήμης που ποτέ δεν μπόρεσε να ξανακερδίσει. Το 2007 η BSkyB αγόρασε την Amstrad για £125 εκατ.

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 00:49

Alan Turing

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(112 ψήφοι)

Alan Turing


O Alan Turing γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου 1912, ήταν βρετανός μαθηματικός και είναι γνωστότερος κυρίως επειδή κατάφερε και αποκωδικοποίησε τους μυστικούς κώδικες των ναζί στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (τη μηχανή "Enigma").


Επίσης τον αποκαλούν πατέρα της σύγχρονης πληροφορικής.

 

Alan Turing1

 

Ο Alan Turing είναι αναμφίβολα το μοναδικό πρόσωπο η συνεισφορά του οποίου άλλαξε την όψη του κόσμου στους τρεις πιο ευαίσθητους τύπους νοημοσύνης: την ανθρώπινη, την τεχνητή και τη στρατιωτική, έγραφε το περιοδικό Νature σε κάποιο άρθρο του.

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012 21:47

Clive Sinclair

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(200 ψήφοι)

Clive Sinclair

 

Ο Clive Sinclair (το κανονικό του όνομα είναι Clive Marles Sinclair και τον συναντάμε ως Sir Clive Sinclair) γεννήθηκε στο Richmond στις 30 Ιουλίου του 1940. Ο πατέρας και ο παππούς του ήταν μηχανικοί, μηχανολόγος και ναυπηγός αντίστοιχα. Ο αδελφός του Ian γεννήθηκε το 1943 και η αδελφή του Fiona το 1947.

 

Του Clive σε παιδική ηλικία του άρεσε η κολύμβηση και η κωπηλασία. Σε νεαρή ηλικία σχεδίασε ένα υποβρύχιο, επηρεασμένος ενδεχομένως από τον παππού του George. Ο Clive πήγαινε σε ιδιωτικό πειραματικό σχολείο μέχρι το 1955. Μετά από οικονομικά προβλήματα στην οικογένεια του, μετακόμισαν στο Λονδίνο όπου διέπρεψε στα Μαθηματικά και την Φυσική στο St. George's College, Weybridge. Ενώ μπορούσε να σπουδάσει ότι ήθελε, παράτησε το σχολείο στα 18, γιατί είχε διατυπώσει την άποψη ότι: Αν θέλει να μάθει κάτι μπορεί και με άλλο τρόπο...

 

Clive Sinclair1

 

Τότε ασχολήθηκε με έτοιμα ηλεκτρονικά «κιτ» για χομπίστες. Έγινε αυτοδίδακτος σχεδιαστής και ηλεκτρονικός. Πάντα είχε ιδέες πως ένα κύκλωμα θα γίνει μικρότερο σε όγκο. Το 1958 ιδρύει την Sinclair Radionics Ltd που ασχολείται με ραδιοτηλεοπτικές συσκευές, το 1973 την Ablesdeal Ltd  που της άλλαξε αρκετές φορές το όνομα καταλήγοντας το 1977 στο όνομα Science of Cambridge που κατασκευάζει calculators και το 1981 την Sinclair Research Ltd.

Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013 17:49

Douglas Engelbart

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(42 ψήφοι)

Douglas Engelbart

 

Ο Douglas Engelbart γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου του 1925 στην Αμερική στο Portland (Oregon). Σπούδασε στο Oregon State College και υπηρέτησε στο ναυτικό ως τεχνικός ραντάρ.

 

Douglas Engelbart 2

 

Ο Douglas Engelbart οραματίστηκε τους υπολογιστές με τελείως διαφορετικό τρόπο από την τότε εποχή και αντί να τους περιορίσει σε υπολογισμούς πράξεων, τους οραματίστηκε ως εργαλεία για ψηφιακή απεικόνιση. Ήξερε από την εμπειρία του με τα ραντάρ ότι οποιαδήποτε ψηφιακή πληροφορία θα μπορούσε να απεικονιστεί σε μια οθόνη. Έτσι, θεώρησε πως η σύνδεση ενός υπολογιστή με μια οθόνη, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων.

Στην αρχή, οι ιδέες του απορρίφθηκαν αφού λόγω της εποχής εκείνης φαινόντουσαν παράξενες. 

Αλλά από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 και άλλοι άνθρωποι άρχισαν να σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο και έτσι ηπερίοδος αυτή έγινε κατάλληλη για το όραμά του. Οι τεχνολογίες των επικοινωνιών τέμνονται με τις τεχνολογίες γραφικών. Οι πρώτοι υπολογιστές που βασίζονται σε τρανζίστορ αντί για λυχνίες γίνονται διαθέσιμοι. Αυτή η συνεργία οδήγησε σε πιο φιλικούς προς το χρήστη υπολογιστές και έθεσε τα θεμέλια για προσωπικούς υπολογιστές, γραφικά υπολογιστών, και αργότερα, την εμφάνιση της εικονικής πραγματικότητας.

 

Αλλά το κυριότερο που έκανε ο Douglas Engelbart και έμεινε στην ιστορία, είναι ότι θεωρείται ο «πατέρας» του ποντικιού.

 

Και αυτό επειδή ήταν ο άνθρωπος που παρουσίασε, για πρώτη φορά, ένα πρωτότυπο του ποντικιού, τον Δεκέμβριο του 1968. Ο Douglas Engelbart αποκαλούσε αρχικά τη συσκευή «XY ένδειξη θέσης για σύστημα απεικόνισης», η οποία απαρτιζόταν από ένα ξύλινο κουτί με δύο κυλιόμενους δίσκους και ένα μικρό κόκκινο κουμπί.

 

Douglas Engelbart - father of mouse

 

Μάλιστα το 2000 είχε λάβει το Εθνικό Βραβείο Τεχνολογίας και τα βραβεία Λέμελσον και Τούρινγκ το 1997.


Ο Douglas Engelbart ήταν ένας πρωτοπόρος εφευρέτης πληροφορικής και άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Άθερτον της Καλιφόρνια στις 2 Ιουλίου του 2013, σε ηλικία 88 ετών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε και εδώ :


https://en.wikipedia.org/wiki/Douglas_Engelbart

 
 

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012 21:39

Jack Tramiel

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(100 ψήφοι)

Jack Tramiel


Ο Jack Tramiel είναι ένας επιχειρηματίας, που έγινε περισσότερο γνωστός ως ιδρυτής της Commodore International, που κατασκεύασε τα Pet, C64, Amiga κ.α. Επίσης είναι γνωστός για τις σκληρές διαπραγματεύσεις του!


Ο Tramiel, γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 1928 στο Lodz της Πολωνίας με το όνομα Idek Trzmiel.

 

jack tramiel1


Μετά την ναζιστική εισβολή το 1939, η οικογένειά του μεταφέρθηκε σε εβραϊκό γκέτο όπου εργάστηκε σε ένα εργοστάσιο ενδυμάτων. Όταν το γκέτο εκκαθαρίστηκε, η οικογένειά του στάλθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Auschwitz.

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012 21:30

Shigeru Miyamoto

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(97 ψήφοι)

Shigeru Miyamoto

 

O Shigeru Miyamoto γεννήθηκε στις 16 Νοέμβριου το 1952 και είναι σχεδιαστής και παραγωγός ιαπωνικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών.


Ο Miyamoto γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νέο Κιότο ενώ αργότερα έγινε και το φυσικό του περιβάλλον προκαλώντας του έμπνευση για να δημιουργήσει μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών.

 

Shigeru Miyamoto1

 

Είναι κυρίως γνωστός ως ένα από τα ισχυρότερα μέλη δημιουργίας και παραγωγής βίντεοπαιχνιδιών της Nintendo. Έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο επιτυχημένα franchises  βίντεοπαιχνιδιών όλων των εποχών, μεταξύ των οποίων είναι ο Super Mario, Donkey Kong, The Legend of Zelda , Star Fox, F-Zero, Pikmin, καθώς και δημιουργός του Wii.

great retro computers and retro consoles companies logos