Ιστορία Εταιρειών Software

Ιστορία Εταιρειών Software (3)

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012 03:50

Imagine Software

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(83 ψήφοι)

Imagine Software

 

Η Imagine ήταν και αυτή μία βρετανική εταιρεία κατασκευής video games η οποία λόγο οικονομικών προβλημάτων δεν έμεινε αυτόνομη για πολύ.

 

imagine1

 

Η Imagine ιδρύθηκε το 1982 από τους Mark Butler, David Lawson και Eugene Evans και κατασκεύαζε παιχνίδια για τον ZX Spectrum και Vic 20. Ήταν γνωστή η εταιρεία εκείνη την εποχή για την άριστη διαφημιστική της προσπάθεια αλλά και την ποιότητα της συσκευασίας των τίτλων της. Κάτι όπως που έκανε κάθε τίτλο να έχει πολύ υψηλό κόστος παραγωγής.

 

Γρήγορά άρχισαν τα οικονομικά προβλήματα από χρέη σε διαφημίσεις τα οποία το 1983 άγγιζαν τις  50000 λίρες. Ένα χρόνο αργότερα προστεθήκαν  ακόμα περισσότερα χρέη και πάλι από διαφημίσεις και λόγο της ακριβής συσκευασίας!!!


Οι ιδρυτές αναγκάστηκαν να πουλήσουν το όνομα της εταιρείας και τα δικαιώματα στην Ocean το 1984…

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012 04:01

Melbourne house

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(78 ψήφοι)

Melbourne house

 

      

 
H Melbourne house ήταν η εκδότρια εταιρία για την Beam Software η οποία ήταν ένα στούντιο ανάπτυξης βίντεο παιχνιδιών με έδρα την Μελβούρνη της Αυστραλίας!!!


H Beam Software ιδρύθηκε το 1978 από τους Alfred Milgrom και Naomi Besen.  Το όνομα της εταιρίας  βασίζεται στα αρχικά των ονομάτων των ιδρυτών!!!


Τα πρώτα χρόνια η εταιρία κατασκευάζει παιχνίδια για οικιακούς υπολογιστές, ένα από τα πρώτα τους είναι το Hobbit βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Tolkien.

Πρόκειται για ένα text adventure με εξελιγμένη μηχανή που έχει στοιχεία real time. Η ιστορία του παιχνιδιού προχωράει ακόμα και όταν ο παίκτης δεν πληκτρολογεί τίποτα!!!


Το 1985 η Beam κυκλοφορεί το The way of the exploding Fist. Είναι ένα παιχνίδι πολεμικών τεχνών για δύο παίχτες και βάζει τα θεμέλια για τα έναν προς έναν παιγνίδια μάχης!!!


Το παιχνίδι κερδίζει βραβεία καθώς και η εταιρία παίρνει το βραβείο του καλύτερου οίκου ανάπτυξης  παιχνιδιών!!!

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012 04:29

Ocean Software Ltd

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(95 ψήφοι)

Ocean Software Ltd.

 

ocean1


Η ocean ήταν μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής video games  κατά την δεκαετία του ’80 αλλά και στις αρχές του ’90. Ήταν μία καθαρά βρετανική εταιρία που γιγαντώθηκε έχοντας και θυγατρική στην Β. Αμερική!!!


Ιδρυτές της εταιρίας ήταν  οι David Ward και  Jon Woods  με έδρα το Μάντσεστερ. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1984 με σκοπό την ανάπτυξη βίντεο παιχνιδιών γι σχεδόν όλους του γνωστούς οικιακούς υπολογιστές  αλλά και για κονσόλες όπως τα NES και SNES καθώς και τα Sega Master system &Mega drive. Φυσικά με την έλευση των 16 bit υπολογιστών τα παιχνίδια της αναπτύσσονταν και σε αυτούς κάνοντας τους τίτλους της διαθέσιμους για Atari ST, Amiga και PC!!!


Η εταιρία ήταν γνωστή για τις άδειες που έκλεινε με γνωστές παραγωγές ταινιών ώστε να τις μεταφέρει ως βίντεο παιχνίδια στους οικιακούς υπολογιστές. Η πρώτη της μεταφορά και επιτυχία έγινε με το Rambo το οποίο βασιζόταν στη ομώνυμη ταινία και έμοιαζε αρκετά με το γνωστό arcade commado.

H αρχή για τέτοιες παραγωγές είχε γίνει και ακολουθούν τα sort circuit, Cobra, Robocop  αλλά και επιτυχημένες σειρές όπως το Miami Vice!!!

great retro computers and retro consoles companies logos