Video Games

Video Games (1)

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 15:13

Ιστορία των Video Games

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(76 ψήφοι)

Μια σύντομη ιστορία των Video Games

 

 

Τα video games σήμερα έχουν γίνει σημαντικό μέρος της ζωής μας. Τα παιδιά και οι ενήλικες έχουν απορροφηθεί από αυτά , ξοδεύοντας αρκετές ώρες καθημερινά για να διασκεδάσουν.

 

space_invaders_-_history_of_video_games.jpg

 

Μπορεί κανείς να τα συναντήσει παντού. Στους προσωπικούς και φορητούς υπολογιστές (pc και laptops) , στις οικιακές και φορητές κονσόλες , στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones) ακόμη και στις τηλεοράσεις (smart TV’s). Οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή που διαθέτει μια μικρή υπολογιστική ισχύ μπορεί να αναπαράγει video games.

 

buble_buble_-_history_of_video_games.png  zelda_-_history_of_video_games.jpg

 

H βιομηχανία των video games, τα τελευταία χρόνια έχει επαναστατήσει. Έχει εξελιχτεί με το πέρασμα του χρόνου σε μια τρομερά επικερδής βιομηχανία , πιο επικερδής ακόμη και από την βιομηχανία του κινηματογράφου. Νέες εταιρίες ανάπτυξης λογισμικού για χρήση σε video games αναπτύσσονται , νέες ιδέες που με την βοήθεια της τεχνολογίας βρίσκουν εφαρμογή , ο ανταγωνισμός έχει γίνει εντονότερος από ποτέ και ο καταναλωτής / gamer απολαμβάνει εξαιρετικά δείγματα όλων αυτών των καρπών.

 

doom_-_history_of_video_games.jpg

 

Όμως από πού ξεκίνησαν όλα αυτά;

 

double_dragon_-_history_of_video_games.png

 

Οι ρίζες των video games προέρχονται από το 1947 , όπου ο Thomas T. Goldsmith Jr και ο Estle Ray Mann με την βοήθεια μια συσκευής καθολικού σωλήνα δημιούργησαν το πρώτο παιχνίδι. Το concept του παιχνιδιού ήταν ένας προσομοιωτής πυραύλων που δημιουργήθηκε με τη χρήση των τεχνολογιών ραντάρ του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

 

golden_axe_-_history_of_video_games.jpg

 

Αργότερα το 1966 έγινε ένα σημαντικό βήμα. Ο Ralph Baer μελετούσε τρόπους απεικόνισης σε μια τηλεόραση και μετά από ένα χρόνο εργασίας με έναν συνεργάτη του τα κατάφερε. Πέντε χρόνια αργότερα γεννήθηκε η πρώτη συσκευή που μπορούσε να παίξει video games συνδεδεμένη με μια τηλεόραση. Το όνομά της ήταν Οδύσσεια (Odyssey) και κατασκευάστηκε από την εταιρία Magnavox.

 

mortal_kombat_1_-_history_of_video_games.jpg street_fighter_-_history_of_video_games.jpg

 

Η ιστορία των video games έχει χωριστεί σε γενιές. Μέχρι την ημερομηνία που έχει γραφτεί αυτό το κείμενο , ήδη έχουμε φτάσει στην όγδοη γενιά.

 

pacman_-_history_of_video_games.gif

 

Οι σημαντικότερες ημερομηνίες που σημάδεψαν την ιστορία των video games είναι :

 

Το 1940 ο Edward U Condon σχεδιάζει ένα υπολογιστικό σύστημα με το παιχνίδι "Nim".

Το 1947 οι T. Goldsmith Jr. και Estle Ray Mann κατοχυρώνουν την ευρεσιτεχνία "Συσκευή Διασκέδασης Καθοδικού Σωλήνα" σκοπός του game ήταν να πετύχει ο παίχτης ένα στόχο με όπλο.

Το 1950 ο Claude Shannon εκδίδει ένα άρθρο "Προγραμματίζοντας το Computer για Σκάκι"

Το 1952 ο A.S. Douglas δημιούργησε το πρώτο computer game με γραφικά, ήταν μια έκδοση της γνωστής σε όλους μας "Τρίλιζα".

Το 1958 σε παλμοσκόπιο ο William Higinbotham δημιουργεί το "Tennis for Two" και λίγο αργότερα ο Steve Russell το 1962 επινοεί το SpaceWar!

Το 1967 ο Ralph Baer δημιουργεί το πρώτο video game που απεικονίζεται σε τηλεόραση, ήταν το "Chase" (είχε την ιδέα από το 1951)

Το 1971 οι Nolan Bushnell και Ted Dabney δημιουργούν το πρώτο Arcade με όνομα "Computer Space",ήταν βασισμένο στο "Spacewar!"
Ένα χρόνο αργότερα (1972) ο Bushnell με τη βοήθεια του Al Alcorn δημιουργούν το διάσημο "Pong"

Το 1972 η πρώτη εμπορική οικιακή παιχνιδο-κονσόλα κάνει την εμφάνιση της με δώδεκα games, ήταν η "Odyssey" και είχε πρώτο-σχεδιαστεί το 1966.

Το 1974 (δυο δεκαετίες πριν το Doom ) το maze Wars είναι το πρώτο first-person shooter με wire-frame γραφικά.

Το 1975 επανακυκλοφορεί το "Pong" από την ATARI Computers για τα οικιακά συστήματα.

Το 1976 η πρώτη προγραμματιζόμενη οικιακή παιχνιδο-κονσόλα εμφανίζεται από την Fairchild (Fairchild VES) όπου αργότερα ονομάστηκε σε Channel F και διέθετε "microchip" επινοημένο από τον Robert Noyce.

Το 1978 η Taito κάνει θραύση με το Space invaders Arcade Machine.

Το 1980 η Atari κατοχυρώνει πρώτη στο γραφείο πνευματικών δικαιωμάτων τα "Asteroids" και "Lunar Lander".
Το Pac-Man της Namco σαρώνει τα πάντα όπου και αν παίχτεί, από τα Arcades μέχρι το Atari 2600, την ίδια επιτυχία γνωρίζει και το Ms. Pac-Man.

1981 και ο Donkey Kong με τον Jumpman "γεννιούνται" και ο άσημος Jumpman γίνεται ο μέχρι και σήμερα πασίγνωστος Mario.

1982 και η Disney με το Tron κάνει τη δική της επιτυχία.

1983 το πρώτο ολοκληρωμένο Multiplayer game με το όνομα M.U.L.E.

1984 η χρονιά του Tetris και του μαθηματικού Alexey Pajitnov.

1987 και τα Legend of Zelda,Dungeons and Dragons,Leisure Suit Larry ταράσσουν τους gamers παγκοσμίως.

1988 και ο John Madden με το Ράγκμπι game του, βάζει τον ρεαλισμό στο "παιχνίδι".

1990 η Microsoft ενσωματώνει την "πασιέντζα" στα Windows 3.0

1991 και η Sega επιλέγει "μασκότ"...τον σκαντζόχοιρο Sonic, τα games του γίνονται ανάρπαστα στην Αμερική.

1992 το Real Time Strategy Dune II θεμελιώνει το είδος του στη συνείδηση των gamer.

1993 το Mortal Kombat...είναι τόσο αληθινό.

 

Sonic_-_history_of_video_games.jpg

 

super_mario_bros_-_history_of_video_games.png

 

Ας δούμε και λίγες ακόμα πληροφορίες της ιστορίας των video games από την "αρχαία" εποχή των ερευνών και των δημιουργιών από το timeline που αναφέρεται παραπάνω...

 

1950 - ο Claude Shannon ήταν ένας αμερικάνος μαθηματικός και ηλεκτρολόγος μηχανικός γνωστός και ως "ο πατέρας της θεωρίας της πληροφορίας", ο οποίος δημοσίευσε ένα πρόγραμμα για σκάκι (το Programming a Computer for Playing Chess) χωρίς γραφικά. Στη φωτογραφία βλέπετε τον Claude Shannon να χειρίζεται το ποντίκι του Theseus, που μπορεί χάρη στην "μνήμη" του να ελίσσεται μέσα σε ένα λαβύρινθο!

 

ClaudeShannonchess.jpg

 

ClaudeShannonchess-2.jpg

 

1951 - Στο Science Museum Festival of Britain στο London Windmill Theatre, η Rae Berry και η Wanda Altar παίζουν το παιχνίδι ΝΙΜ στον ειδικό υπολογιστή Nimrod της εταιρείας Ferranti.

NimrodFerranti-NIM.jpg

 

1952 - Το γνωστό ως tic-tac-toe game (OXO) θεωρείται το πρώτο παιχνίδι με γραφικά και παιζόταν σε οθόνη παλμογράφου.

 

OXO-tic-tac-toegame.jpg

 

1958 - Το διαδραστικό παιχνίδι Tennis for Two που επινόησε ο αμερικανός φυσικός William Higinbotham

 

TennisforTwo-21958.jpg

 

TennisforTwo-WilliamHiginbotham1958.jpg

 


1961 - το πασίγνωστο Space War. Ερευνητές και φοιτητές του ΜΙΤ έφτιαξαν το Space War για να αποδείξουν τις πολύ καλές επιδόσεις του νέου υπολογιστή Programmed Data Processor-1 (PDP-1) και μάλιστα με διασκεδαστικό τρόπο. Αυτή την ιδέα την είχαν οι Martin Graetz, Steve Russell και Wayne Wiitanen.

 

SpaceWarplaying.jpg

 

1967 - ο Ralph Baer είχε την ιδέα από το 1951 να φτιάξει ένα παιχνίδι, αλλά το πραγματοποίησε το 1967 δημιουργώντας το παιχνίδι Chase, το πρώτο video game που απεικονίζεται σε τηλεόραση.

 

ralphbaer-v.jpg

 

1971 - ΤΟ Galaxy Game, από τις παλαιότερες παιχνιδομηχανές με κέρμα. Τοποθετήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Stanford τον Σεπτέμβρη του 1971, λίγο πριν την εμφάνιση του Computer Space, του πρώτου videogame που βγήκε σε μαζική παραγωγή.

 

GalaxyGame1971-v.jpg

 

1971 - Το παιχνίδι Computer Space, δημιουργία των Nolan Bushnell και Ted Dabney. Με το Computer Space άρχισε η μαζική παραγωγή μηχανών για τα arcades. Οι δημιουργοί του, που εμπνεύστηκαν από τα πειραματικά Space War και Galaxy Game, δημιούργησαν το 1972 την μεγάλη και γνωστή σε όλους μας εταιρεία Atari.

  

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε και εδώ :

 

https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_video_games


 

 

 

 

 

 

great retro computers and retro consoles companies logos