ROAM board for Amstrad CPC series computers
- GeoAnas
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Master
-
Σήμερα καθώς μάζευα τα της εκθέσεως, κάθισα και του έριξα ένα γρήγορο δοκιμαστικό και πραγματικά έμεινα άλαλος
Symbos και RAM με το τσουβάλι για τους ταπεινούς αλλά πανέμορφους Amstrad CPC...
Τα έγραψα και στην περιγραφή μου στο ΓιουΤιούμπι ...για ρίξτε μια ματιά
......
"ROAM Board is a peripheral for the AMSTRAD
CPC series (464/664/6128/464+/6128+) of home
computers. It is an expansion memory that adds
512KB static RAM and 512KB Flash ROM to the
computer.
The RAM is compatible with Dk'tronics 256KB
Memory Expansion +256KB Silicon Disc.
By installing the ROAM Board the entire RAM size
becomes 576KB(64KB+512KB expansion) in all CPC
models.
The Flash ROM gives you 32 virtual 16KB ROMS that
can be written / deleted at will with applications
QuickCMD and MegaFlashROManager."
Made by d_kef (Thanks for making/testing/building it Jim
More infos here:
in English CPC wiki :
www.cpcwiki.eu/forum/amstrad-cpc-hardwar...w-romram-expansion!/
in Greek :
www.retromaniax.gr/vb/archive/index.php/t-27112.html
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Pluto63
-
- Platinum Member
-
- Heil Clive
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 767
Ευχαριστω για την παρουσίαση ως συνήθως.
Ps. Επειδή γνώρισα προσωπικά τον Δημήτρη οταν πέρασε απο το ιατρείο να μου αφήσει το κιτ, πρέπει να πω οτι τα preview για το νέο του project λειτουργικό και σχεδόν έτοιμο απο οτι κατάλαβα σε prototype, θα αλλάξει κατα πολυ το τοπίο για αυτόν τον υπολογιστή, περιμένουμε....
Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/
- GeoAnas
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Master
-
Περιμένω και τον Γρηγόρη (angel_grig) να μας καταθέσει τις δικές του απόψεις, γιατί νομίζω ότι ήταν και αυτός στο πρώτο group αγοράς....
Γρηγόρη...ακούς ??
- arislab
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 657
το symbos εγώ το τρεχω απο δισκέτες με εσωτερικό 3,5" που εχω φτιαξει στον 6128 μου, αλλα η ιδέα ενός ram disk στον Amstrad με ενσωματωμένο GUI με αφήνει άφωνο!
την extra ram (512kb) την βλέπει κατω απο την basic μεσω του bankman??..με paging?
Αν μπορεις δωσε καμμια οδηγία για το πως να το προμηθευτούμε και εμεις (αν υπάρχει διαθέσιμο..)και ποσο κοστίζει..
- GeoAnas
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Master
-
Το πλακετάκι το προμηθεύτικα για 35EUR από τον Δημήτρη Κεφάλα (d_kef) αφού το πήρα χαμπάρι σε ένα post στο retromaniax...κάτσε εδώ το 'χω ... Να 'το :
Εδώ
"Ψηνόμουν" εδώ και καιρό με την ιδέα αγοράς μιας τέτοιας cart, αλλά δεν μπορούσα να βρω απολύτως τίποτα ....
Ήταν ένα πολύ περιορισμένο run, 7 τεμαχίων και ευτυχώς ήμουν ένας από τους τυχερούς (εγώ, ο Γρηγόρης (angel_grig), ο Άκης (Pluto63) και ο Getta Robo. Οι υπόλοιποι της ομάδας δεν νομίζω να συχνάζουν εδώ (στου Φώτη
Δεν γνωρίζω αν ο Δημήτρης θα φτιάξει και άλλα (αν και θα τον παρότρυνα θετικότατα και πιεστικότατα προς αυτή την κατεύθυνση
- arislab
-
- Elite Member
-
Αν το ψαξεις (ή ο Γρηγόρης, ή ο Ακης) περιμένω εντυπώσεις και φωτογραφικό υλικό αν γινεται (ως φανατικος της Amstrad
- angel_grig
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 228
GeoAnas έγραψε: Άκη και οι δικές μου γνώσεις περί Amstrad είναι κοντά στο 0, αλλά όπως έχω ξαναγράψει.... τώρα, μετά από τόσα χρόνια αρχίζω να εκτιμώ το μηχάνημα
Περιμένω και τον Γρηγόρη (angel_grig) να μας καταθέσει τις δικές του απόψεις, γιατί νομίζω ότι ήταν και αυτός στο πρώτο group αγοράς....
Γρηγόρη...ακούς ??![]()
Mε φωναξε κανεις???
Σωστα τα λεει ο Γιωργος και εγω το εχω παρει αλλα δεν αξιωθηκα ακομα,λογω χρονου,να το τεσταρω..ο Δημητρης εχει κανει εξαιρετικη δουλεια και εχει και νεο project στα σκαρια...
- GeoAnas
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Master
-
www.retromaniax.gr/vb/attachment.php?att...=113131&d=1409242056
UPDATE
Χμμμ...δε νομίζω, δίνει γενικές πληροφορίες...μόνο ένα email θα βοηθούσε ...
- Pluto63
-
- Platinum Member
-
- Heil Clive
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 767
Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/
- arislab
-
- Elite Member
-
Pluto63 έγραψε: Άρη ελπίζω αυτη την εβδομαδα να μπορέσω να το μονταρω, εαν το θες για να πειραματιστεις μιας και είμαστε Αθήνα κανένα προβλημα απο μενα, ίσα ισα θα μου το ξαναδωσεις και "γεμάτο"
απο οτι ελπίζω, και θα μάθουμε και 5 πραγματα παραπάνω εαν γραψεις κανένα πόστ εδώ για τις εφαρμογές του και για τον amstrad τον ίδιο σαν ρετρό computer.
Σ'ευχαριστω Άκη!
@GeoAnas
Γιώργο σ'ευχαριστώ για το manual!!θα το κοιταξω, αν και με μια γρηγορη ματια που έριξα, σου δινει την δυνατοτητα να διαχειριστεις την ram διαμέσου δικών του RSX εντολών (είναι αυτές με το pipe) οποτε δεν χρειάζεται να φορτώσεις τον bankman..εχει κάνει μια φοβερή δουλεια ο d_kef..βεβαια στο CP/M αν το φορτωσεις γράψε μου πόσα kb TPA σου δινει στην 1η οθόνη όταν ξεκινάει..