6128 βοήθεια
- panagiotis1974
- Συντάκτης θέματος
- Junior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
Πριν απο 30 χρόνια που έκανα τη βλακεία και πούλησα τον cpc 6128 μου για να πάρω μια amiga 600 , χθες βρήκα στις αγγελίες έναν cpc6128 και θέλω μια βοήθεια απο σας τους επαγγελματίες.
ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποιος τρόπος για να ξεκιτρινήσω τα πλήκτρα και αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για εξομοιωτ;h κασσετοφώνου όπως έχω δει στους spectrum. Καλώδιο θα φτιάξω δεν είναι πρόβλημα.
Επίσης αν έχετε κάποιον converter να μου προτείνετε απο scart σε HDMI γιατί στο γραφείο που θα το χω η οθόνη μου έχει μόνο DP,HDMI,DVI ports.
Ήταν μεγάλο λάθος που έστειλα τον amstrad μου αλλά στην τότε εποχή με πράσινο monitor και τηλεοράσεις που δεν είχαν scart (και που δεν ξέραμε τη μόντα)οι cpc με πράσινα μόνιτορ ήταν πολύ αδικημένοι.
Θυμάμαι ότι όλο c64 έπαιζα που τον είχε ο αδερφός μου και όταν πήγαινα στον cpc μου ερχόταν πολύ περίεργα.Μου είχε μείνει όμως αποθημένο που δεν τον ευχαριστήθηκα και τον έδιωξα, ειδικότερα όταν τον είδα με έγχρωμο μόνιτορ και τα χρώματα που έβγαζε έπαθα πλάκα, πολύ ανώτερα του c64 και πιο σοβαρά γραφικά με λεπτομέριες(όσα δεν ήταν port απο ΖΧ).
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Dark_Knight
-
- Team RC
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 524
1) Για τα πληκτρα η πιο πιθανη λυση ειναι το retrobright. Αν εχεις την δεξιοτητα και την υπομονη αφαιρεις τα πληκτρα απο τον amstrad και τα βαζεις σε ηλιο με οξυζενε 40αρι σε κρεμα, διαφορετικα τα αφηνεις πανω στο μηχανημα και βαζεις το οξυζενε εκει, προσεχοντας να μην σου παει το οξυζενε στο υπολοιπο κελυφος και κυριως να μην σου τρεξει μεσα.
2) εφοσον ειναι 6128, θεωρω οτι εξομοιωση εξωτερικης δισκετας θα σου ηταν πιο χρησιμη απο την εξομιωση κασετας. Με ενα τροφοδοτικο 5 volt και μια καλωδιοταινια απο drive 5.25 μπορεις, με μια μικρη μοντα, να βαλεις εξωτερικο floppy 3.5" η ακομα και gotek με ενα USB και εισαι αρχοντας.
3) Δυστυχως δεν γνωριζω καποιον τετοιο ανταπτορα και συνηθως οι φθηνες λυσεις δη,μιουργουν προβληματα και καθυστερησεις στην εικονα. Για μενα η καλυτερη λυση ειναι ενα καλωδιο απο το DIN του Amstrad σε SCART, το οποιο βεβαια σε περιοριζει υποχρεωτικα σε TV
- panagiotis1974
- Συντάκτης θέματος
- Junior Member
-
Αυτό για εξωτερικό ταιριάζει να το βάλω; Τι χρειάζεται; Το δικό του δουλεύει άψογα και δε θέλω να βάλω εκείνο που είναι ενσωματωμένο ,ωραίο είναι αλλά τον θέλω ορίτζιναλ.
- Dark_Knight
-
- Team RC
-
Για να συνδεσεις το floppy με τον Amstrad και ενα τροφοδοτικο τασης 5 Volt DC στα 600Mah και πανω για να δωσεις ρευμα στο gotek. Ισως να μπορεις να "κλεψεις" και ρευμα απο τον Amstrad αλλα προσωπικα δεν το εχω επιχειρησει ποτε. Στο ακρο του τροφοδοτικου πρεπει να κολληθει τετοιο βυσμα
Συνημμένα:
- jimn
-
- Platinum Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 588
Εδώ μπορείς να βρείς πληροφορίες για να φτιάξεις το καλώδιο
για την εικόνα,αλλά όπως είπε και ο Κώστας πιο πάνω περιορίζεσαι
στην χρήση του amstrad μόνο σε τηλεόραση
www.cpcwiki.eu/index.php/TV_SCART_cable
- panagiotis1974
- Συντάκτης θέματος
- Junior Member
-
Ευχαριστώ
- panagiotis1974
- Συντάκτης θέματος
- Junior Member
-
Μου έδωσε ένας γνωστός το καλώδιο αυτό με την έξτρα τροφοδοσία από ebay για να μην τρέχω να ψάχνω.
Η μοναδική τι βι που έχω με σκαρτ είναι μια lg LCD 10ετιας,στη μία από τις δύο av δείχνει πολύ χάλια ενώ στη 2 δείχνει καλά αλλά με παρασιτα, τι μπορώ να κάνω; Μήπως υπάρχει κάποια εναλλακτική συνδεσμολογία για το σκαρτ σε τέτοια πάνελ;
Τον έλυσα και τον έκανα λαμπικο, η μητρική είναι σαν να βγήκε χθες από τη γραμμή παραγωγής και τα πλαστικά τα πέρασα με motul spray που περνάνε τα πλαστικά στις μηχανες, το μόνο κουσουρι είναι τα κιτρινισμενα κουμπιά του που όμως είναι ομοιόμορφα και νομίζεις ότι δεν ήταν ποτέ γκρι.
Συνημμένα:
- Dark_Knight
-
- Team RC
-
Συνημμένα:
- panagiotis1974
- Συντάκτης θέματος
- Junior Member
-
- panagiotis1974
- Συντάκτης θέματος
- Junior Member
-
Δεν μπορώ να βγάλω αξιοπρεπές σήμα ούτε με αυτό το καλώδιο με το 100μF capacitor.
Με το καλώδιο του ebay με το έξτρα ρεύμα από τον cpc πάλι τα ίδια.
Έχω δοκιμάσει με αυτό με την μπαταρία την 9volt και δε μου έκανε διαφορά ακόμα κι αν έβγαζα την 9βολτη.
Δεν είναι θέμα με τον εντοπισμό αλλά παρασιτα.
Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι κάτι δεν πάει καλά με το νέο απόκτημα μου.
Δεν έχω crt tv ή κάποιο μόνιτορ cpc να τεσταρω το μηχανημα,
Όποιος μπορεί ρε παίδες να βοηθήσει γιατί έχω φρικάρει.
Παίζει αυτό να σου δημιουργεί το πρόβλημα. Επίσης αναφέρεις ότι το μονιτορ ειναι 10ετίας
Επειδή έχω και εγώ ένα LG TV-monitor όντος στο ένα scart τα έδειχνε χάλια, πλέον όμως έχω θέμα και με το 2ο σκαρτ και είναι θέμα του μονιτορ. Προφανώς μετά από τόσα χρόνια έβγαλε πρόβλημα στα σκαρτ
- panagiotis1974
- Συντάκτης θέματος
- Junior Member
-
Θα κάτσω σήμερα να κάνω και το σκαρτ που βρήκα από τις φωτό του google από ένα Ελληνικό φόρουμ κάποιου zxjim που έχει 5v ανταπτορα με αντίσταση 150Ωm αλλά χρησιμοποιεί και το 6 pin του din, αυτό του ebay δεν το χρησιμοποιούσε.
Το μόνο που δεν καταλαβαίνω όμως στο σχέδιο του παιδιού είναι το που θα πάει η γείωση του αντάπτορα πάνω στο σκαρτ,μάλλον θα πηγαίνει μαζί με τις άλλες γιατί έχει μπόλικες γραμμές από το 5pin και πάνε στο σκαρτ.
Η τηλεόραση δουλεύει κανονικά από το σκαρτ 2 που είναι rgb με playstation το πρώτο και με ένα παλιό dvd player που βρήκα στην αποθήκη μου.
- panagiotis1974
- Συντάκτης θέματος
- Junior Member
-
Μέχρι τώρα δε μου χει χάσει το σήμα και ούτε μου χει κάνει ελαφρά παράσιτα στην εικονα.
Θα το παρακολουθήσω παιζοντας.
Αυτό που παρατηρείται είναι μια μικρή πτώση της φωτεινότητας κάθε φορά που διαβάζει ο οδηγός της δισκετας.
Περιεργο, δεν παίρνω από το τροφοδοτικό των 12v , από κείνο του cpc με τα 5v τραβάω για το σκαρτ.
- panagiotis1974
- Συντάκτης θέματος
- Junior Member
-
Ένα άλλο που θέλω να ρωτήσω είναι για το ρελέ του κασσετοφωνου που έχει ο cpc.
Το ρελέ του ,δίνει ρεύμα στο μοτέρ του κασσετοφωνου; ή απλά παίρνει από το ρεύμα του κασσετοφωνου και όταν κομπλαρει του το γυριζει για να δουλέψει το μοτεράκι;