Amstrad PC 1512 - Επιτέλους τον απέκτησα!!!

 • Fotis_KFOR
 • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR Συντάκτης θέματος
 • Site Owner / Admin
 • Site Owner / Admin
 • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
09/12/2018 12:40 - 10/12/2018 12:28 #43631 από Fotis_KFOR
Amstrad PC 1512 - Επιτέλους τον απέκτησα!!! δημιουργήθηκε από Fotis_KFOR
Θα ξεκινήσω με μια μικρή εισαγωγή επειδή μου έχουν τύχει αρκετά ευτράπελα ψάχνοντας αυτό το μηχάνημα.....

Έχω αναφέρει και στο " Σχετικά με εμάς " εδώ στο site αλλά και κατά καιρούς γενικά ότι σαν πιτσιρικάς ξεκίνησα στον κόσμο των υπολογιστών με ένα ZX Spectrum+3 (το οποίο ευτυχώς έχω κρατήσει) και με ένα Amstrad PC 1512 έγχρωμο το οποίο όμως δεν είχα αφού ο πατέρας μου το είχε πουλήσει.

Έτσι ανά διαστήματα έψαχνα στο ebay αλλά και σε ελληνικές αγγελίες αφού είχα τόσα μηχανήματα σαν συλλέκτης αλλά δεν είχα ένα από τα δύο με το οποίο είχα μικρός και είχα ξεκινήσει με αυτό!!!

Δυστυχώς στο ebay έμπαιναν μεν αγγελίες για Amstrad PC 1512 ή 1640 αλλά ή δεν το έστελναν καν στην Ελλάδα ή έβλεπα κάτι μεταφορικά της τάξης μέχρι και των 200 ευρώ για να το στείλουν οπότε δεν το αγόραζα. Είχα ξενερώσει πολλές φορές που έβρισκα και ακριβώς όπως το ήθελα αλλά ο πωλητής ανένδοτος δεν έστελνε εκτός Αγγλίας.

Όσο αφορά το ψάξιμο στην Ελλάδα - εδώ είναι άλλη ιστορία - αφού μου είχαν τύχει πολλά ευτράπελα (βλέπετε δεν είναι να λέω κάτι ότι το θέλω - θα καταλάβετε το γιατί).

Τη μία το βρήκα σε ελληνική αγγελία αλλά το είχε προλάβει ήδη άλλος γνωστός μας ο οποίος όταν έτυχε και έκανε μια κουβέντα με παιδιά και τον ρώτησαν στο στυλ "Πώς και πήρες το Amstrad PC 1512 αφού εσύ δεν ήθελες κάτι τέτοιο?" και του ξέφυγε προφανώς και τους απάντησε "Ε, αφού το ήθελε ο Φώτης" και μετά για να το μπαλώσει είπε συμπληρώνοντας "Ε, αφού το ήθελε ο Φώτης, εννοώ για να του το δώσω το πήρα (πουλήσω)". Φυσικά πέρα του ότι μου το χτύπαγε αρκετές φορές ότι πήρε 1512 επειδή ήξερε ότι το έψαχνα όπως έκανε και με άλλα μηχανήματα του που τα είχα δημόσια στη wish list μου και που και αυτά τυχαία τα είχε αποκτήσει και μου το έλεγε κάθε τρεις και λίγο, όταν του είπα αυτό που είχε πει στα παιδιά για να μου το πουλήσει δηλαδή, μου είπε ότι άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να το κρατήσει :P

Επί την ευκαιρία , μου έχει τύχει άλλο ένα τέτοιο παρόμοιο σκηνικό αφού πάλι είχα βάλει δημόσια ότι ψάχνω ένα περιοδικό και ενώ το είχα κλείσει μέσω φίλου σε πωλητή, υποψιασμένος όμως με όλα αυτά που έχω βιώσει τόσα χρόνια στο χώρο μας είχα πει και στο φίλο μου και στον πωλητή ότι ενδέχεται να του σκάσουν άλλοι για να πάρουν το συγκεκριμένο τεύχος, γέλασε λίγο και μου λέει "Εντάξει, δεν νομίζω , αλλά και να γίνει ντόμπρα σου λέω ότι το κλείσαμε και δεν θα το δώσω αλλού".
Έλα που όμως εγώ ο περίεργος και ο καχύποπτος βγήκα αληθινός αφού πήγε ένα άλλο καλό παιδί της κοινότητας και ενώ επιβεβαιωμένα το είχε το τεύχος που έψαχνα, ζήτησε κατευθείαν το συγκεκριμένο τεύχος από τον πωλητή, ο οποίος (έμεινε λίγο κάγκελο που θυμήθηκε την κουβέντα μας) επειδή τον είχαμε ενημερώσει ότι παίζει τέτοιο σενάριο (δυστυχώς) του είπε 3-4 φορές που επέμενε ότι "Δεν το δίνω επειδή το έχω κλείσει να το πάρει ο Φώτης" και αυτός επέμενε παρόλα αυτά να το πάρει (και ενώ ξαναλέω ότι το είχε το συγκεκριμένο τεύχος ήδη!!!). Αυτά μου τα είπε και ο πωλητής και ο φίλος μου που μεσολάβησε και ο πωλητής μου είπε "Πωπω ρε φίλε, τι άτομα υπάρχουν, πώς το ήξερες ότι θα συμβεί αυτό?". (οπότε όπως είδατε - Όχι, δεν έχω μανία καταδίωξης!!! :P:P:P, από τις εμπειρίες που έχω αποκομίσει τα λέω και είμαι καχύποπτος με κάποιους). Και δυστυχώς αυτά τα άτομα είναι κάπου ανάμεσα μας παριστάνοντας τα καλά παιδιά.... ένας από τους (πολλούς) λόγους που εδώ και 2 χρόνια σχεδόν αηδίασα με κάποια γεγονότα αλλά και από κάποιους "φίλους" που φέρθηκαν ανέντιμα και ύπουλα τόσο πολύ που σταμάτησα να ασχολούμαι και να μπαίνω και σε άλλα φόρουμ - χωρίς βέβαια να εννοώ ότι όλοι είναι έτσι, υπάρχουν πολλά καλά παιδιά στο χώρο που βοηθάνε όπως και αξιόλογα sites / forum, απλά κουράστηκα με κάποιους και με κάποια γεγονότα που δυστυχώς έλαβαν χώρα σε αυτό το χώρο και έτσι απλά αποστασιοποιήθηκα γενικά - ασχολούμαι με το site μου χωρίς να ενοχλώ κανέναν και χωρίς να το παίζω ο καλός κτλ, αν και όσο μπορώ θα βοηθάω και όλα καλά, η ζωή είναι ωραία!!! Μετά το μικρό offtopic συνεχίζω επί του θέματος :)

Μια άλλη φορά πάλι από ελληνική αγγελία, βρήκα ένα PC 1512 - και ούτε καν όπως το ήθελα (ήταν ασπρόμαυρο), αλλά "συμβιβάστηκα" αφού όλες οι προσπάθειες μου δεν απέδιδαν και δεν έλεγε με τίποτα να κάτσει να το αποκτήσω- και είπα ας το πάρω να έχω έστω το μοντέλο και ας μην είναι έγχρωμο όπως το είχα μικρός.
Κλείνω τηλεφωνικά με τον πωλητή, μου λέει ότι είναι του γιου τους το μηχάνημα και το έχουν αυτοί στο σπίτι τους (στο πατρικό του δηλαδή) και το δίνουν για να αδειάσει ο χώρος και κλείνουμε ραντεβού να πάω σπίτι τους να το πάρω. Το βλέπω, δεν δούλευε και καλά το disk drive και παρόλα αυτά δίνω τα χρήματα, το πιάνω αγκαλιά να φύγω, και τότε η μάνα του παίρνει ένα τηλέφωνο το γιο της για να τον ρωτήσει για το μηχάνημα που δεν δούλευε καλά το Disk Drive και ακούω έκπληκτος τη μάνα του στο τηλέφωνο και ενώ έχω πληρώσει και φεύγω αγκαλιά με το μηχάνημα :

"Έλα παιδί μου, να σε ρωτήσω, για τον υπολογιστή ήρθε να τον πάρει ένα παιδί και ρώτησε αν δουλεύει καλά το disk drive, τι να του πω? Τι ποιον υπολογιστή? Αυτόν που είχες στο δωμάτιο. Αυτό το amstrad. Τι? Τον θέλεις? Να μην τον δώσω δηλαδή? Α ΟΚ, δεν τον δίνω τότε , στον κρατάω" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wtf::black-eye::woohoo::S:shake::crazy::rtfm::closed-topi:angry2::angry2::wtf::wtf::wtf::wtf::wtf:

Κόκαλο εγώ, είχα φάει τόση ταλαιπωρία με αυτοκίνητο μέσα στην κίνηση καμιά ώρα για να πάω να τον πάρω και ενώ κρατάω το μηχάνημα που έχω ήδη πληρώσει και έτυχε αυτό ..... σαν να βλέπεις κωμωδία στην τηλεόραση!!!! Τι να τους πω βέβαια, τι να πει κανείς σε τέτοια περίπτωση, απλά τους λέω "Μα καλά, πουλάτε ένα υπολογιστή του γιου σας χωρίς να έχετε μιλήσει μαζί του και χωρίς να ξέρετε αν τον πουλάει???" και αφού άκουσα δικαιολογίες του κ#λου και συγνώμες κτλ έφυγα ξενερωμένος σκεπτόμενος ότι πρέπει κάποιος να μου έχει κάνει βουντού για να μην αποκτήσω το συγκεκριμένο μηχάνημα!!! ¨Έφτασα στην πηγή, άγγιξα ΚΑΙ το νερό και πάλι ΔΕΝ....

Fail και αυτή η περίπτωση λοιπόν και συνέχιζα το ψάξιμο.B)

Έτσι λοιπόν πρόσφατα και εντελώς τυχαία εκεί που καθόμουν λέω "Δεν μπαίνω μία ebay? Καιρό έχω να ψάξω..." Έτσι μπήκα στα γρήγορα στο αγγλικό ebay ρίχνοντας ένα search και βλέπω ξαφνικά τον υπολογιστή που ψάχνω τόσα χρόνια και μάλιστα ακριβώς ίδιος με αυτόν που είχα (Έγχρωμος, με 2 disk drives) και μάλιστα με όλα τα αυθεντικά συνοδευτικά (πληκτρολόγιο, ποντίκι, manuals, δισκέτες κτλ) και το έστελνε και Ελλάδα με λογικά μεταφορικά και σε λογική τιμή και το μηχάνημα!!!!!!

Δεν χρειάστηκε δεύτερη σκέψη, επιτόπου αγορά και με σταυρωμένα τα δάχτυλα περίμενα και ευχόμουν μην γίνει κάτι ή μην έρθει σπασμένος κτλ λόγω του ότι δεν με ήθελε με αυτόν τον υπολογιστή τόσα χρόνια με όλα αυτά που αναφέρω παραπάνω (και όχι μόνο).

Έτσι πριν λίγες μέρες χτύπησε το κουδούνι και ακούω "Από UPS είμαστε, έχετε ένα δέμα". Δεν θυμάμαι πώς κατέβηκα τα σκαλιά και βλέπω όλο χαρά 2 μεγάλες κούτες να με περιμένουν. Δεν μπορούσα να τα πάω στο retro room εκείνη τη στιγμή καθώς από τη βιασύνη μου δεν πήρα τα κλειδιά και σκέφτηκα προς στιγμή να άφηνα τις κούτες στην είσοδο της πολυκατοικίας για ένα λεπτό μέχρι να ανέβαινα να έπαιρνα από το σπίτι τα κλειδιά, αλλά λόγω των περιπετειών και λόγω όλων των ευτράπελων που είχα πάθει σε όλες τις προσπάθειες να αποκτήσω αυτό το μηχάνημα είπα "Άκυρο, είμαι τόσο γκαντέμης με αυτό το μηχάνημα που και για ένα λεπτό μόνο να το αφήσω μπορεί να μπει κάποιος να το βουτήξει (για να συνεχιστεί το αρνητικό κάρμα - εδώ το είχα πληρώσει, το είχα πάρει αγκαλιά να φύγω και η άλλη στο τηλέφωνο είπε ξαφνικά ότι δεν το δίνουν!!! )

Οπότε πρώτα το ανέβασα στο σπίτι μου (και ας ήταν θεόβαρο μαζί με την οθόνη και τα παρελκόμενα) και το άνοιξα επιτόπου εκεί μέχρι να ξελαχανιάσω και λίγο από το κουβάλημα στις σκάλες.Έτσι αφού είδα (σαν πρώτο σκέλος) ότι έδειχναν όλα καλά οπτικά και δεν ήταν σπασμένο κτλ πήγα το μηχάνημα στο retro room με αγωνία μιας και είχα εκεί αντάπτορα για αγγλική πρίζα για να το ανοίξω να δω ότι δουλεύει μην τυχόν πάλι τύχει να έχω φτάσει στην πηγή και να μην πιω νερό και πάλι!!! Ευτυχώς όμως όλα πήγαν καλά και το μηχάνημα είναι άκρως λειτουργικό!!! (Οπότε μια "κατάρα" πολλών ετών έσπασε!!!) :P:P:lol2::lol2::laugh4::laugh4::dance2::dance2::beach::beach:

Βέβαια με τον πανικό που (και πάλι) επικρατεί στο χώρο και το τραπέζι ήταν πιασμένο με μηχανήματα και περιοδικά που αναμένουν να φωτογραφηθούν για το virtual μουσείο , το έβαλα εντελώς πρόχειρα όπως μπόρεσα σε ένα σημείο ίσα ίσα να τον δοκιμάσω. Όταν τακτοποιηθώ και πάλι στο χώρο θα τον στήσω και σε σημείο που του αρμόζει :)
Οπότε κάθε εμπόδιο για καλό, αφού τουλάχιστον βρήκα τον υπολογιστή ακριβώς ίδιο με αυτό που είχα + όλα τα παρελκόμενα ενώ αν είχα πάρει κάποιον από τους άλλους δεν θα ήταν ίδιος π.χ. θα ήταν απρόμαυρο ή δεν θα δούλευε το disk drive ή θα ήταν χωρίς ποντίκι ή συνοδευτικά κτλ. Άξιζε η αναμονή και όλα τα ευτράπελα! (αλλά δεν θέλω να τα ξαναζήσω βέβαια!!!)

KEEP RETRO!!!!!!!!!!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": nkary, chdlee, ScorpioGr, supacoopa, kokkiklhs, Retro

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • nkary
 • Το Άβαταρ του/της nkary
 • Retro Elite
 • Retro Elite
Περισσότερα
09/12/2018 13:42 #43635 από nkary
Απαντήθηκε από nkary στο θέμα Amstrad PC 1512 - Επιτέλους τον απέκτησα!!!
Τα συγχαρητήρια μου που επιτέλους απέκτησες το μηχάνημα των παιδικών σου χρόνων.
Είναι "κόλλημα" για όλους τους συλλέκτες να αποκτήσουν μ αυτά που έπαιζαν μικροί. Οι αναμνήσεις ζωντανεύουν.
πχ δεν θα πουλήσω ποτέ τον Spectrum+2, είναι ο πρώτος υπολογιστής που έπιασα στα χέρια μου σε ηλικία 9 ετών.
Το 1512/1640 ήταν και για μένα στόχος, πριν βέβαια πουλήσω σχεδόν όλη τη συλλογή μου για οικονομικούς και άλλους λόγους.
Παρότι μ αυτό τον υπολογιστή μεγάλωσαν πολλοί εδώ στην Ελλάδα, δεν το βρίσκεις εύκολα είτε γιατί δεν τον πουλάει ο άλλος είτε γιατί βρέθηκε στα σκουπίδια μετά την αντικατάσταση του από έναν μαϊμού 386. Και να τον βρεις 50-50 να είναι λειτουργικός.
Από τις φώτο βλέπω ότι σου έκανε καλό αμπαλάρισμα ο τύπος και ο υπολογιστής είναι σε καλή κατάσταση. Θα ήθελα πολύ να του βάλω λίγο χέρι στο εσωτερικό του :evil:
Στα υπόλοιπα που αναφέρεις τι να πει κανείς? Τα ξέρω και από τα δικά μου τα χαΐρια :dance2:
Η νοοτροπία του ελληναρά δεν θα μπορούσε να λείπει και από το δικό μας το κουρμπέτι ή αλλιώς ρετρό κοινότητα :whistle:
Και συμβαίνει όχι μόνο όταν προσπαθείς να αγοράσεις κάτι αλλά και όταν προσπαθείς να πουλήσεις κάτι. Εκεί να δεις υπόγεια παιχνίδια. Τύφλα να έχει το House of Cards :woohoo:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Stabill
 • Το Άβαταρ του/της Stabill
 • Team RC
 • Team RC
 • kEEp rETRo!
Περισσότερα
09/12/2018 13:48 #43636 από Stabill
Απαντήθηκε από Stabill στο θέμα Amstrad PC 1512 - Επιτέλους τον απέκτησα!!!
Με 'γεια, δεν λεω τιποτα αλλο...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Retro
 • Retro Starter
 • Retro Starter
Περισσότερα
09/12/2018 14:10 #43637 από Retro
Απαντήθηκε από Retro στο θέμα Amstrad PC 1512 - Επιτέλους τον απέκτησα!!!
Μπράβο για την προσπάθειά σου!! Πολλοί θέλουμε διακαώς να αποκτήσουμε πάλι τον πρώτο μας υπολογιστή. Παρόμοια περιπτωση και εγώ που έφερα ένα amstrad pc 1640 από Αγγλία και τα έσκασα χοντρά σε μεταφορικά. Αλλά άξιζε κάθε λίρα που πλήρωσα. Το μηχάνημα μου ήρθε σχεδόν σε άψογη κατάσταση με το original λογισμικό, σκληρο δίσκο και manual.
Οπότε καταλαβαίνω απόλυτα τα συναισθήματά σου! Καλορίζικος λοιπόν!

Amstrad 1640 PC, Amiga 500, Amiga 1200, PS2, Gameboy, Gameboy Advance
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • jimn
 • Το Άβαταρ του/της jimn
 • Retro Expert
 • Retro Expert
Περισσότερα
09/12/2018 15:19 #43639 από jimn
Απαντήθηκε από jimn στο θέμα Amstrad PC 1512 - Επιτέλους τον απέκτησα!!!
Χωρις πολλά πολλά ΜΕΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ :)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • kokkiklhs
 • Το Άβαταρ του/της kokkiklhs
 • Retro Maniac
 • Retro Maniac
Περισσότερα
09/12/2018 18:30 #43642 από kokkiklhs
Απαντήθηκε από kokkiklhs στο θέμα Amstrad PC 1512 - Επιτέλους τον απέκτησα!!!
Μπράβο ρε Φώτη, επί τέλους!!!
Με γεια λοιπόν και καλόπαιχτο το μηχανάκι!!!

Το ανέκδοτο της ημέρας: Εχθές μου χάρσε ένας παλιός φίλος ένα +3, χαλασμένο αλλά πλήρες... Όπως σου έχω πει, ό,τι σχετίζεται με Amstrad δεν ε'ιναι στις πρώτες μου προτιμήσεις, αλλά μια και μου το έδωσε το φιλαράκι, εν καιρώ θα το παλέψω μπας και το συνεφέρω...
:drinks:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • ScorpioGr
 • Το Άβαταρ του/της ScorpioGr
 • Retro Gamer
 • Retro Gamer
Περισσότερα
10/12/2018 02:03 #43645 από ScorpioGr
Απαντήθηκε από ScorpioGr στο θέμα Amstrad PC 1512 - Επιτέλους τον απέκτησα!!!
Μπράβο βρε Φώτη πολύ το χάρηκα!!!!!! :veryhappy:
Μεγειά και καλόπαιχτο!!!!! :headbang:
η όλη παρουσίαση και η εξιστόρηση... απλά.... EPIC...!!!! :bow:

Amstrad CPC 464 & 6128 (GT 64 & 65 Monitor) & ALT-386 SX - Aplle ED 512k - Commodore VC20 & 64 & 128 - Amiga 1200 - Dragon 32 - Sinclair ZX81 - ZX Specrum 48k (& +) - PC Compatible 286/12.5MHz, 386DX/40Mhz & 486DX2/66Mhz / Atari 2600 (Woody - D.V & All Jr.) Soundic Pong (1977) - Nintendo GAME BOY - Nintendo DS Lite & Nintendo SP - PS1 & PS 2 Slim & Fat - Xbox One. -
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • george
 • Το Άβαταρ του/της george
 • Retro Gamer
 • Retro Gamer
Περισσότερα
10/12/2018 07:31 #43649 από george
Απαντήθηκε από george στο θέμα Amstrad PC 1512 - Επιτέλους τον απέκτησα!!!
Καλοριζικος. Τελικά κάθε εμπόδιο για καλό , που λένε . Άργησες λίγο... .. να τον βρεις αλλά τον πέτυχες όπως ακριβώς τον είχες. :veryhappy:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • lelisjr
 • Το Άβαταρ του/της lelisjr
 • Retro User
 • Retro User
Περισσότερα
10/12/2018 09:57 #43650 από lelisjr
Απαντήθηκε από lelisjr στο θέμα Amstrad PC 1512 - Επιτέλους τον απέκτησα!!!
Με γεια ρε Φώτη!
Αρχαία ελληνική τραγωδία πέρασες!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • chdlee
 • Το Άβαταρ του/της chdlee
 • Team RC
 • Team RC
Περισσότερα
10/12/2018 11:13 #43651 από chdlee
Απαντήθηκε από chdlee στο θέμα Amstrad PC 1512 - Επιτέλους τον απέκτησα!!!
Καλορίζικος και καλοδούλευτος!
Τώρα σε βλέπω να κάνεις "ανασκαφές" για να βρεις τα αγαπημένα σου προγράμματα γι αυτόν τον υπολογιστή!
:cheer:

80s resurrection
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Fotis_KFOR
 • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR Συντάκτης θέματος
 • Site Owner / Admin
 • Site Owner / Admin
 • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
10/12/2018 12:12 - 10/12/2018 12:14 #43653 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Amstrad PC 1512 - Επιτέλους τον απέκτησα!!!
Ευχαριστώ πολύ παιδιά :)


chdlee έγραψε: Καλορίζικος και καλοδούλευτος!
Τώρα σε βλέπω να κάνεις "ανασκαφές" για να βρεις τα αγαπημένα σου προγράμματα γι αυτόν τον υπολογιστή!
:cheer:


Η αλήθεια είναι Χρήστο ότι κάποιο software και κάποια βιβλία είχαν γλυτώσει όταν τον είχαμε δώσει και τα έχω στην κατοχή μου (δεν είχα όμως τον ίδιο τον υπολογιστή!).

Έτσι τα "κωδικοποίησα" σε αυτόν τον υπολογιστή για να "ανήκουν" κάπου :

www.retrocomputers.gr/collection/retro-c...ction/turbo-x-286-pc

Να αναφέρω κάποια για παράδειγμα που είχα όταν είχα τον Amstrad PC 1512 και τα έβαλα στο παραπάνω PC :

Δισκέτες :

www.retrocomputers.gr/collection/retro-c...rbo-x-286-pc-22-1687

www.retrocomputers.gr/collection/retro-c...rbo-x-286-pc-21-1686

Αυθεντικό το Generic CAD :

www.retrocomputers.gr/collection/retro-c...rbo-x-286-pc-33-1698

και ίσως κάποια άλλα π.χ. το ελληνικό manual που πρέπει να ψάξω να τα βρω.

Οπότε πρέπει όταν κωδικοποιήσω το μηχάνημα με τα αυτοκόλλητα στη λίστα ( www.retrocomputers.gr/collection/encoding-retro-collection ) θα πρέπει να αφαιρέσω / διαγράψω τα παραπάνω πράγματα από το Turbo-X PC και να τα προσθέσω εκ νέου στον Amstrad PC 1512. (Κλασικές αγγαρείες.....) :P
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Aris21
 • Το Άβαταρ του/της Aris21
 • Retro Fan
 • Retro Fan
Περισσότερα
10/12/2018 13:59 #43655 από Aris21
Απαντήθηκε από Aris21 στο θέμα Amstrad PC 1512 - Επιτέλους τον απέκτησα!!!
Με γεια!!!

Και τώρα καλά παιχνίδια!!!:joystick::joystick::joystick:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • orfeas
 • Το Άβαταρ του/της orfeas
 • Team RC
 • Team RC
Περισσότερα
10/12/2018 15:41 - 10/12/2018 16:35 #43656 από orfeas
Απαντήθηκε από orfeas στο θέμα Amstrad PC 1512 - Επιτέλους τον απέκτησα!!!
Καλησπέρα,
Κατ' αρχήν "Με γειά σου".
Κατά δεύτερον μετά από όλο το άρθρο που διάβασα όντως πέρασες πολλά.
Βέβαια κρατάω αποστάσεις γιατί δεν τολμάει κανείς να φτιάξει υποχθόνια μια μικρή Μασονική Στοά εντός και υπογείως του RetroComputers.gr και εσύ να τον κατηγορήσεις.
Δεν μπορεί κανείς να σου κάνει λίγο ΒΟΥΝΤΟΥ για να μην αποκτήσεις (ποτέ των ποτών) αυτά που έχει και εσύ να το πάρεις πρέφα και να αρχίσεις τα Ευχέλαια.
Κρίμα ... τόσος κόπος χαμένος ...
Πόσοι Μ#λ#κ#ς προσπάθησαν να σου την πουν και να σε στεναχωρήσουν και τίποτε.
Ήταν όλοι τους ένα "ΤΙΠΟΤΕ" που προσπάθησαν να γίνουν "ΝΟΥΜΕΡΑ" και κατέληξαν πάλι στο "ΤΙΠΟΤΕ".
Κρίμα τις κότες που θυσίασαν και το αίμα που ήπιαν, κρίμα και οι τελετές στην πανσέληνο του Αυγούστου.
Κρίμα και πάλι ...
Έσπασες όλα τα δεσμά, κατατρόποσες όλες τις κατάρες, ξεπάστρεψες όλα τα ξόρκια και πήρες αυτό που ήθελες.
Και πιό το αποτέλεσμα;
...
...
... οι Μ#λ#κ#ς υπάρχουν παντού και πάντα θα παραμείνουν Μ#λ#κ#ς.

Γι΄αυτό να προσέχετε δοσίλογοι και ανακατοσούρες των φορουμς (Κατίνες των φόρουμς που άλλα λέτε εδώ και άλλα λέτε εκεί) γιατί το BOSS αυτού του LEVEL είναι MASTER-BOSS και με απλά τεχνάσματα δεν τα βγάζετε πέρα.

DARK SOULS 4 ever

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Fotis_KFOR
 • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR Συντάκτης θέματος
 • Site Owner / Admin
 • Site Owner / Admin
 • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
10/12/2018 16:28 - 10/12/2018 16:36 #43658 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Amstrad PC 1512 - Επιτέλους τον απέκτησα!!!
Ορφέα, έλιωσα στο γέλιο έτσι όπως τα γράφεις μεν, αλλά σε παρακαλώ .....ήρεμα, συγκρατήσου :)

Ευχαριστώ για τα καλορίζικα και ας μείνουμε επί του θέματος αλλιώς θα αναγκαστώ να σβήνω ποστ κτλ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Dark_Knight
 • Το Άβαταρ του/της Dark_Knight
 • Team RC
 • Team RC
Περισσότερα
10/12/2018 16:52 - 10/12/2018 16:53 #43659 από Dark_Knight
Απαντήθηκε από Dark_Knight στο θέμα Amstrad PC 1512 - Επιτέλους τον απέκτησα!!!

Fotis_KFOR έγραψε:
"Έλα παιδί μου, να σε ρωτήσω, για τον υπολογιστή ήρθε να τον πάρει ένα παιδί και ρώτησε αν δουλεύει καλά το disk drive, τι να του πω? Τι ποιον υπολογιστή? Αυτόν που είχες στο δωμάτιο. Αυτό το amstrad. Τι? Τον θέλεις? Να μην τον δώσω δηλαδή? Α ΟΚ, δεν τον δίνω τότε , στον κρατάω" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wtf::black-eye::woohoo::S:shake::crazy::rtfm::closed-topi:angry2::angry2::wtf::wtf::wtf::wtf::wtf:

Κόκαλο εγώ, είχα φάει τόση ταλαιπωρία με αυτοκίνητο μέσα στην κίνηση καμιά ώρα για να πάω να τον πάρω και ενώ κρατάω το μηχάνημα που έχω ήδη πληρώσει και έτυχε αυτό ..... σαν να βλέπεις κωμωδία στην τηλεόραση!!!! Τι να τους πω βέβαια, τι να πει κανείς σε τέτοια περίπτωση, απλά τους λέω "Μα καλά, πουλάτε ένα υπολογιστή του γιου σας χωρίς να έχετε μιλήσει μαζί του και χωρίς να ξέρετε αν τον πουλάει???"


Καταρχας καλοριζικος και καλοπαιχτος! Με αφορμη αυτο να επισημανω (γιατι με βλεπω να το τρωω το ξυλο καποτε), οτι αν σας δινουν μηχανημα απο τη συλλογη μου χωρις να το κανω ο ιδιος ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΛΕΚΤΑΝΗ!!! :devil::devil::devil:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.786 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ

great retro computers and retro consoles companies logos