Συνεργασία RetroComputers.gr με το Θέατρο Γκλόρια και το Εθνικό Θέατρο

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR Συντάκτης θέματος
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
01/06/2022 16:23 - 01/06/2022 16:44 #48257 από Fotis_KFOR
Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το RetroComputers.gr συνεργάστηκε με το θέατρο Γκλόρια για παροχή εξοπλισμού για τη θεατρική παράσταση
"Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού".

Μερικά στοιχεία για την παράσταση :

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας

Ερμηνεύουν: Πάνος Βλάχος, Φοίβος Ριμένας, Θοδωρής Σκυφτούλης, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Στέλιος Πέτσος

Μουσικός επί σκηνής : Βάιος Πράπας

Η ιστορία έχει κάπως έτσι : Τον Οκτώβριο του 2021 (ναι ξέρω, νωρίς το θυμήθηκα και αυτό επίσης να το αναφέρω :P ) επικοινώνησε μαζί μου άτομο από το Εθνικό θέατρο και με ρώτησε αν θα μπορούσα να δώσω ένα ρετρό μηχάνημα από τη συλλογή μου για τις ανάγκες της παράστασης "Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού" που θα γινόταν στο θέατρο Γκλόρια.
Συναντηθήκαμε λοιπόν στο Retro Room, μιλήσαμε και τελικά μετά από λίγο ο Commodore PET επιλέχτηκε για τις ανάγκες της παράστασης και θα παρέμενε στο θέατρο Γκλόρια από τον Οκτώβριο του 2021 εως και τον Απρίλιο του 2022, εφτά σχεδόν ολόκληρους μήνες!!!

Μάλιστα επειδή τελικά μετά τα τέλη Απριλίου αποφασίστηκε ότι η παράσταση θα συνεχιζόταν από την Αθήνα που ήταν (Θέατρο Γκλόρια) και θα μεταφερόταν στην Θεσσαλονίκη μέχρι τέλος Μαΐου, πήρα πίσω τον Commodore PET και έδωσα κάποια άλλα ρετρό αντικείμενα για την παράσταση της Θεσσαλονίκης επειδή χρειαζόμουν τον Commodore για έκθεση ρετρό υπολογιστών που είχαμε προγραμματίσει.

Απ'ότι θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, ο Commodore PET ήταν πολύ μάχιμος αφού πήρε μέρος σε "μάχιμες στιγμές" όπως το να πετιούνται κάτω αντικείμενα από το ίδιο τραπέζι που ήταν ο υπολογιστής ή να χοροπηδάει ο πρωταγωνιστής πάνω στο ίδιο τραπέζι και διάφορα άλλα τέτοια που τα χρειάστηκα λίγο καθώς τα έβλεπα! Ευτυχώς όλα καλά, ο υπολογιστής είναι ΟΚ (γύρισε σε ένα κομμάτι :P ) και λειτουργεί κανονικά έχοντας αποκομίσει τρελό experience αλλά και τρελά κονέ που θα έκανε με τους ηθοποιούς τόσους μήνες :)

Μπορείτε να δείτε παρακάτω κάποιες φωτογραφίες, links με βίντεο, άρθρα που γράφτηκαν στο διαδίκτυο για την παράσταση κτλ.

Ευχαριστούμε το εθνικό θέατρο και το θέατρο Γκλόρια για την άριστη συνεργασία μας.

Ένα βίντεο από την παράσταση μπορείτε να δείτε εδώ :

www.facebook.com/watch/?v=319721863029658

Και κάποια άρθρα για την παράσταση μπορείτε να δείτε εδώ :

www.facebook.com/texnixoros/posts/2239210652886554

www.facebook.com/texnixoros/posts/2237700059704280

www.offlinepost.gr/2021/12/20/o-tychaios...katahrisi-eksousias/

www.monopoli.gr/2021/11/12/istories/art-...nos-ston-gelotopoio/

www.monopoli.gr/2021/12/31/stin-poli/ekd...ro-tis-protoxronias/

Παρακάτω είναι μερικές δικές μου φωτογραφίες όταν παρέλαβα πίσω τον Commodore PET από το θέατρο και τον έβγαλα φωτογραφία δίπλα στην οθόνη του PC μου που έδειχνε εκείνη τη στιγμή άρθρα της συγκεκριμένης παράστασης οπου εκεί ήταν ο Commodore PET που είχα εκείνη τη στιγμή ακριβώς μπροστά μου! Είναι λίγο παράξενο το feeling :P

Επίσης στις συγκεκριμένες φωτογραφίες φαίνεται και το έντυπο πρόγραμμα του θεάτρου που στο τελευταίο φύλλο του έχει τους χορηγούς της παράστασης και δείχνει τυπωμένη την κάρτα μας με το RetroComputers.gr.

Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": nkary, stabill, XLV, george, navarxos, feanor, skylas, RetroRaider, GameBoyGhost

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• skylas
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
01/06/2022 18:34 #48258 από skylas
Συγχαρητηρια!! πολυ καλο!!

• nkary
  • Το Άβαταρ του/της nkary
  • Retro Elite
  • Retro Elite
Περισσότερα
01/06/2022 19:23 #48260 από nkary
Πολύ κοπάνημα ρε φίλε, εγώ θα ορμούσα πάνω στη σκηνή, θα μοίραζα μπούφλες, θα τον σήκωνα και θα έφευγα 

• stabill
  • Το Άβαταρ του/της stabill
  • Team RC
  • Team RC
  • kEEp rETRo!
Περισσότερα
03/06/2022 13:26 #48268 από stabill
Εμεις που ζουμε χρονια αυτη την ομαδα γνωριζουμε πολυ καλα οτι η "δραση της" δεν περιοριζεται μονο σε εκθεσεις... Η συλλογη του Φωτη περιλαμβανει κομματια που δεν τα βρισκει ευκολα ο οποιοσδηποτε (για τον οποιοδηποτε λογο) και ειμαι σιγουρος οτι τετοιου ειδους συνεργασιες θα συνεχιστουν και στο μελλον!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR

• navarxos
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
08/06/2022 08:20 #48318 από navarxos
Συγχαρητήρια Φώτη! Πολύ ωραίο και πολύ δυνατό σκηνικό και αυτό! Μου θυμίζεις αυτό που λες συχνά ότι θα βάλεις το ρετρό παντού και ότι θα το διαδίδεις παντού με αυτά που κάνεις και όντως το έχεις κάνεις πολλές φορές με τόσες συνεργασίες!!!

Μιας και το έφερε η κουβέντα, αυτό ας το δουν κάποιοι που προσπάθησαν στο παρελθόν ή προσπαθούν να κοροϊδέψουν και να χλευάσουν παρόμοιες κινήσεις που έχεις κάνει στο παρελθόν σε άλλες συνεργασίες - αλλά η ζήλια βλέπεις... και φυσικά πολύ καλά κάνεις που δεν δίνεις σημασία σε τέτοια και συνεχίζεις.

Είναι παράξενο πάντως το να βλέπεις τους ηθοποιούς και την παράσταση και να είναι φάτσα κάρτα ο COMMODORE PET, δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο.

Από τις φωτογραφίες και το βίντεο όντως φαίνεται ότι το μηχάνημα κινδύνεψε πολύ, αλλά αφού γράφεις ότι...ήρθε σε ένα κομμάτι(!!!) πάλι καλά!!!!!! 

Σου εύχομαι εις ανώτερα, το αξίζεις και εσύ και όλη η ομάδα που κάνετε τις εκθέσεις για τον κόσμο! Συνέχισε έτσι!!!!

Πολύ κοπάνημα ρε φίλε, εγώ θα ορμούσα πάνω στη σκηνή, θα μοίραζα μπούφλες, θα τον σήκωνα και θα έφευγα 

Πέθανα στα γέλια nkary!!! Να είσαι καλά φίλε!!!!! 
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.324 δευτερόλεπτα