Αναφορά του RetroComputers.gr από τον Paul Morgan Stetler (Phantasmagoria 2: A Puzzle of flesh)

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR Συντάκτης θέματος
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
01/06/2022 18:40 - 01/06/2022 18:46 #48259 από Fotis_KFOR
Σας είχα ενημερώσει για το κανάλι "Conversations with Curtis" που δημιούργησε ο Paul Morgan Stetler για να γιορτάσει τα 25 χρόνια κυκλοφορίας του Phantasmagoria 2 - A Puzzle of Flesh εδώ :

www.retrocomputers.gr/forum/retro-pc-gam...-2-a-puzzle-of-flesh

Είμαι μεγάλος φαν του συγκεκριμένου παιχνιδιού όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν και το είχα αγοράσει όταν κυκλοφόρησε από τον Παπασωτηρίου αν θυμάμαι καλά και το είχα λιώσει και μόνος μου αλλά και με φίλους σε συνδιασμό με  μπόλικες μπύρες, αφού λόγω της τρομακτικής ατμόσφαιρας του περάσαμε ωραίες στιγμές παίζοντας το μέχρι να το τερματίσουμε και κάποιες φορές βλέπαμε ξανά και ξανά κάποια από τα βίντεό του. (Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι τότε που κυκλοφόρησε το 1996 ήταν κάτι το απίστευτο για την εποχή με όλα αυτά που έδειχνε, ακόμα και μόνο ότι ήταν FMV ήταν φοβερό από μόνο του τότε).

Μάλιστα στο Retro Computer Project που είχα φτιάξει περίπου το 2000 (το είχε δημοσιεύσει και το περιοδικό PC Master), μεταξύ των διαφόρων άλλων παιχνιδιών και artworks, είχα βάλει στην οθόνη του σαν artwork ένα screenshot από το Phantasmagoria 2 με τον Curtis Craig και φυσικά εννοείται ότι είχε εγκατεστημένο και το ίδιο το παιχνίδι Phantasmagoria 2 :

www.retrocomputers.gr/collection/retro-computer-project

Επίσης είχα γράψει και ένα game review στο αγαπημένο μου περιοδικό PC Master (ως review αναγνώστη με συγκεκριμένο όριο χώρου) που είχε δημοσιευτεί στο τεύχος 212 τον Ιούνιο του 2007! Παρόλο που ήδη είχαν περάσει 10 χρόνια από την κυκλοφορία του παιχνιδιού τότε, εγώ το είχα ακόμα εγκατεστημένο και διάλεξα αυτό το παιχνίδι να παρουσιάσω στο PC Master μεταξύ πολλών άλλων - πιστεύω να καταλαβαίνετε!).

Έτσι λοιπόν, τον Ιούνιο του 2021 (ναι ξέρω, έχει περάσει ένας χρόνος από τότε και τώρα αξιώθηκα να το γράψω εδώ :P ) έστειλα στον Paul Morgan Stetler όλα τα παραπάνω που σας αναφέρω που είχα κάνει με το εν λόγω παιχνίδι και γενικά μιλήσαμε και του ανέφερα και το site μου και ότι ήθελα πολύ να στηρίξω αυτό το project και εγώ σαν φαν του παιχνιδιού (σας είχα αναφέρει μάλιστα και εδώ στο φόρουμ το κανάλι του για όποιον άλλον ήθελε τυχόν να το στηρίξει). Απλά επειδή είμαι και λίγο παράξενος και δεν ήθελα να μπλέξω με το patreon, μιλήσαμε και έκανα ξεχωριστά ένα donation στο περίπου με ότι θα έδινα στο patreon για να μου στείλει και μια φωτογραφία του με αυτόγραφο και του είπα κιόλας αν θα ήθελε να τα ανέφερε σε κάποιο επεισόδιό του.

Όλα αυτά άρεσαν πολύ στον Paul Morgan Stetler ο οποίος τα ανέφερε στο επόμενο επεισόδιο που έκανε για το κανάλι του τότε (τον Ιούλιο του 2021) και μάλιστα ήμουν ο μόνος που αναφέρθηκα και ως σπόνσορας(!!!) επειδή δεν πήγα μέσω patreon και έκανα ξεχωριστά το donation!

Οπότε έφτιαξα ένα βίντεο με το συγκεκριμένο απόσπασμα από το συγκεκριμένο επεισόδιο και πρόσθεσα και κάποια άλλα πραγματάκια από το κανάλι του και μπορείτε να δείτε εδώ :

Και μερικές φωτογραφίες που μου έστειλε ο Paul το αυτόγραφο του :

Ολόκληρο το επεισόδιο όπως και όλα τα υπόλοιπα επεισόδια του Paul Morgan Stetler μπορείτε να τα βρείτε κλασικά στο κανάλι του "Conversations with Curtis" : www.youtube.com/c/ConversationswithCurtis

Enjoy :)

Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": nkary, XLV, navarxos, Rick_Dangerous

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• stabill
  • Το Άβαταρ του/της stabill
  • Team RC
  • Team RC
  • kEEp rETRo!
Περισσότερα
05/06/2022 12:19 #48279 από stabill
Τίποτα άλλο πέρα από ένα τεράστιο......

RESPECT!!!!!!!!!!!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR

• navarxos
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
08/06/2022 08:02 #48317 από navarxos
Μπράβο Φώτη!  Αυτό και αν είναι φοβερό σκηνικό!!! Μας έστειλες πάλι (στο έχω πει, την έκφραση "σιγανό ποταμάκι" πρέπει να την έχουν βγάλει για εσένα) :P 

Πολύ ωραίο σκηνικό σίγουρα! Πού να το φανταζόσουν έστω έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, ότι ο ίδιος ο ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στο παιχνίδι που έπαιζες θα σε ανέφερε ο ίδιος, θα ανέφερε επίσης το site σου αλλά και το project σου με το ρετρό υπολογιστή!

Ή που να το φανταζόσουν ότι όταν έγραφες πριν τόσα χρόνια το review στο PC Master για το Phantasmagoria 2 θα το ανέφερε και θα το έδειχνε κιόλας σε βίντεο ο ίδιος ο ηθοποιός / πρωταγωνιστής και μάλιστα μετά από τόσα πολλά χρόνια!!! Τρελή εμπειρία, τρελό σκηνικό!!!!

Συνέχισε να μας εκπλήσσεις Φώτη!!!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR

• nikoscham
  • Το Άβαταρ του/της nikoscham
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
12/10/2024 07:50 - 12/10/2024 10:20 #49109 από nikoscham
Πραγματικά υπέροχο post. Πολλά μπράβο στον Φώτη. Μόλις τελείωσα το πρώτο phantasmagoria και ήταν πραγματικά διαμάντι! Είχα διαβάσει αναφορές παλια στο PC Master αλλά δεν είχε τύχει ποτέ να το παίξω έως τώρα! Επίσης φοβερή η δουλειά του Paul στο κανάλι του, ειδικά τα επεισόδιο που παίζουν phantasm 1 με τη Victoria Morsell είναι απόλαυση. Κάπου έβλεπα σε μια συνέντευξη του Ken Williams ότι όλα τα FMV του phantasm 1 είχαν δημιουργηθεί σε υψηλή ανάλυση αλλά δυστυχώς χρειάστηκε να συμπιεστούν αρκετά για να χωρέσουν στα 7 CD! Τα πρωτότυπα αρχεία υψηλής ανάλυσης μάλλον πετάχτηκαν. . . Εγώ να πω ελπίζω να είναι θαμμένα μέσα σε κάποια συρτάρι και κάποια στιγμή να απολαύσουμε αυτό το παιχνίδι σε υψηλή ανάλυση (πολύ δύσκολο, αλλά μπορούμε να ελπίζουμε!)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, stabill, JIANOS, Rick_Dangerous

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 1.975 δευτερόλεπτα