Δοκιμή TTL monitor?
- konc
-
Συντάκτης θέματος
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 431
Έστω ότι έχουμε ένα μονόχρωμο TTL monitor με db9 βύσμα. Προέρχεται από υπολογιστή με hercules/cga κάρτα γραφικών. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει υπολογιστής με τέτοια έξοδο που σίγουρα λειτουργεί ώστε να το συνδέσουμε, μήπως γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιος τρόπος να πάρουμε μια ένδειξη αν λειτουργεί? Δεν εννοώ καν να δούμε κανονική εικόνα, απλά κάπου να συνδεθεί και να δείξει κάτι. Πχ κάτι χαζό που μου έρχεται στο μυαλό, θα μπορούσαμε από μία συσκευή που βγάζει scart να ενώσουμε απλά στον αέρα κάποιο pin και να δείξει οτιδήποτε? Ελπίζω πραγματικά να υπάρχει κάποιος τρόπος...
Ευχαριστώ!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- zx_jim
-
- Platinum Member
-
- R Tape loading error, 0:1
Αν δεν έχεις PC με CGA, θα πρέπει να φτιάξει καλώδιο για να συνδέσεις Atari ST!!!
Είναι ο μόνος που γνωρίζω που δίνει χωριστά τα sync που θέλει το μονιτορ.....
- konc
-
Συντάκτης θέματος
- Elite Member
-
- angel_grig
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 228
- konc
-
Συντάκτης θέματος
- Elite Member
-
Δικό μου το λάθος μάλλον που δεν το έκανα ξεκάθαρο από την αρχή, πρόκειται για έναν xt που λειτουργούσε κανονικά, και το pc και το monitor. Την τελευταία φορά που μπήκε στο ρεύμα κάτι από τα δύο (ελπίζω όχι και τα δύο!) έχει θέμα και προσπαθώ να καταλάβω ποιό είναι...
- konc
-
Συντάκτης θέματος
- Elite Member
-
Περίπτωση να συνθεθεί κάποια 16bit ISA VGA που είναι εύκολη να βρεθεί, βασικά έχω ήδη, και να δείξει κάποιοα εικόνα αν συνδεθεί σε 8bit θύρα μάλλον δεν υπάρχει, ετσι? Τουλάχιστον να έβγαινε συμπέρασμα για το pc.
- angel_grig
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 228
konc έγραψε: Δυστυχώς δεν ακούγεται τίποτα, ούτε τικ-τικ ούτε μπιμπ, ούτε πάει να bootάρει από το floppy.
Περίπτωση να συνθεθεί κάποια 16bit ISA VGA που είναι εύκολη να βρεθεί, βασικά έχω ήδη, και να δείξει κάποιοα εικόνα αν συνθεθεί σε 8bit θύρα μάλλον δεν υπάρχει, ετσι? Τουλάχιστον να έβγαινε συμπέρασμα για το pc.
Ναι,γινεται,δοκιμασμενο 100%.Πρεπει να την δοκιμασεις ομως για να δεις.Αυτες με chipset της Tseng εχουν την μεγαλυτερη πιθανοτητα να λειτουργησουν(τετοια ειναι και η δικια μου)