Topic-icon Πρόβλημα με το Altec PC!

  • chdlee
  • Το Άβαταρ του/της chdlee Συντάκτης θέματος
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
01/12/2015 12:43 #33383 από chdlee
Πρόβλημα με το Altec PC! δημιουργήθηκε από chdlee
Ο Altec PC Pentium III 600MHz που φέρνω στις εκθέσεις παρουσίασε χθες πρόβλημα και δεν λειτουργεί.



Συγκεκριμένα, ήθελα να του αλλάξω μπαταρία εδώ και μέρες γιατί η παλιά δεν κρατούσε τις ρυθμίσεις του BIOS και αφού άλλαξα την μπαταρία και τον έβαλα σε λειτουργία, έβγαλε στην πρώτη οθόνη με τις πληροφορίες για τον επεξεργαστή, τις μνήμες και τα περιφεριακά και και το μήνυμα "system abnormal" με κόκκινα γράμματα. Πρόλαβα και διάβασα ακόμη ότι προτείνεται η ταχύτητα των μνημών από το 3 να γίνει 2. Είχα ήδη πατήσει το πλήκτρο για να μπω στο BIOS για να αλλάξω ώρα ημερομηνία κ.λ.π. (αφού αυτός ήταν ο αρχικός σκοπός μου), οπότε άλλαξα την ρύθμιση από 3 σε 2 και μόνο αυτό, γιατί ήθελα να δω πρώτα αν στην επανεκκίνηση "φύγει" το μήνυμα "system abnormal".
Δυστυχώς, από τη στιγμή εκείνη ο υπολογιστής ανάβει αλλά δεν δίνει σήμα στην οθόνη. Έβγαλα ό,τι σύνδεση είχε η μητρική, κάρτα γραφικών, κάρτα ήχου, μνήμες,DVDs, αλλά δεν έγινε τίποτα. Μέχρι που "ξήλωσα" όλη την μητρική, την έβγαλα και την ξεσκόνισα (ξήκτρα, ανεμιστηράκι επεξεργαστή και ένα κομμάτι πίσω από το σημείο που κάθεται ο επεξεργαστής). Το ίδιο έκανα και στο τροφοδοτικό που είχε μέσα σκόνη 15 ετών. Όταν συναρμολόγησα ξανά τον υπολογιστή και τον άναψα, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Ανάβει κανονικά (ένδειξη power), αλλά δε δίνει "σήμα" στην οθόνη. Σίγουρα δε λειτουργεί κανονικά γιατί το led του σκληρού δίσκου είναι συνέχεια αναμμένο. Επίσης, τα 2 από τα 4 διαγνωστικά leds της μητρική είναι κόκκινα.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω reset στο bios και να "πάνε" οι ρυθμίσεις του στις αρχικές (default); Ίσως αυτό ξεμπλοκάρει το σύστημα.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

:)

80s resurrection
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • glaros
  • Το Άβαταρ του/της glaros
  • Team RC
  • Team RC
  • Play it Loud
Περισσότερα
01/12/2015 12:46 #33384 από glaros
Απαντήθηκε από glaros στο θέμα Πρόβλημα με το Altec PC!
Ψάξε για jumper,2 ή 3 pin κοντά στο bios ή την μπαταρία.
Το manual τι αναφέρει ?
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee, Mike Drosos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • chdlee
  • Το Άβαταρ του/της chdlee Συντάκτης θέματος
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
01/12/2015 12:54 - 01/12/2015 13:08 #33386 από chdlee
Απαντήθηκε από chdlee στο θέμα Πρόβλημα με το Altec PC!

glaros έγραψε: Ψάξε για jumper,2 ή 3 pin κοντά στο bios ή την μπαταρία.
Το manual τι αναφέρει ?


Δεν έχω ιδέα, πρέπει να ψάξω να το βρω...

Edit: Το βρήκα! Πάω για δοκιμή!

80s resurrection

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • glaros
  • Το Άβαταρ του/της glaros
  • Team RC
  • Team RC
  • Play it Loud
Περισσότερα
01/12/2015 13:03 #33387 από glaros
Απαντήθηκε από glaros στο θέμα Πρόβλημα με το Altec PC!
Κάποιο "F" πλήκτρο πρέπει να κάνει default τις ρυθμίσεις του bios. (RTFM)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee, Mike Drosos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • chdlee
  • Το Άβαταρ του/της chdlee Συντάκτης θέματος
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
01/12/2015 13:10 #33388 από chdlee
Απαντήθηκε από chdlee στο θέμα Πρόβλημα με το Altec PC!
Bρήκα στο manual τη διαδικασία για " clear CMOS". Πάω να τη δοκιμάσω!

80s resurrection
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Mike Drosos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • konc
  • Το Άβαταρ του/της konc
  • Retro Maniac
  • Retro Maniac
Περισσότερα
01/12/2015 14:34 #33389 από konc
Απαντήθηκε από konc στο θέμα Πρόβλημα με το Altec PC!
Απλά για να μείνει ως πληροφορία στο thread: αν και το jumper δίπλα στη μπαταρία που κάνει clear το BIOS δεν παίζει να μην εντοπιστεί ακόμα και χωρίς manual, στη χειρότερη αρκεί και το να βγάλουμε τη μπαταρία (και το ρεύμα) και να το αφήσουμε ένα βράδυ. Δηλαδή ότι ακριβώς συνέβαινε με την τελειωμένη μπαταρία :)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee, glaros

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • chdlee
  • Το Άβαταρ του/της chdlee Συντάκτης θέματος
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
01/12/2015 15:12 #33390 από chdlee
Απαντήθηκε από chdlee στο θέμα Πρόβλημα με το Altec PC!
Δεν έτυχε, πέτυχε!!!

Όλα εντάξει με το Altec PC! :)
Του ρύθμισα και το BIOS (έβγαζε "system abnormal" επειδή "έβλεπε" ότι το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή είχε 0 στροφές/λεπτό) και είναι έτοιμο για την επερχόμενη έκθεση!

glaros και konc, σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη!
:thanx:

80s resurrection
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoAnas, Mike Drosos, fanny

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • GeoAnas
  • Το Άβαταρ του/της GeoAnas
  • Retro Master
  • Retro Master
Περισσότερα
02/12/2015 19:29 #33403 από GeoAnas
Απαντήθηκε από GeoAnas στο θέμα Πρόβλημα με το Altec PC!
Άψογος !!...μου αρέσει όταν τέτοια προβλήματα βρίσκουν γρήγορα λύση :thumb:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • chdlee
  • Το Άβαταρ του/της chdlee Συντάκτης θέματος
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
20/04/2016 12:27 #35962 από chdlee
Απαντήθηκε από chdlee στο θέμα Πρόβλημα με το Altec PC!
Ξανά πρόβλημα με το Altec PC. Είχα να το βάλω σε λειτουργία από την έκθεση στη σχολή Μωραίτη, δηλαδή από τον περασμένο Δεκέμβριο.
Όταν πάτησα το κουμπί power, άρχισε να κάνει επανειλημμένα εκκίνηση.
Έκλεισα το ρεύμα από το πολύμπριζο και έκανα clear το bios και άλλαξα μπαταρία. Με τις ενέργειες αυτές το μηχάνημα εκκίνησε κανονικά. Ρύθμισα πάλι τις επιλογές του bios, τις αποθήκευσα και επανεκκίνησα τον υπολογιστή.
Το μηχάνημα φόρτωσε κανονικά τα windows 98 και μετά από λίγο το έκλεισα κανονικά με την επιλογή "τερματισμός".
Όμως, όταν το έβαλα σε λειτουργία αμέσως μετά, άρχισε πάλι να κάνει επανειλημμένες εκκινήσεις...
Δοκίμασα το εξής:
Το έβαλα κανονικά μπρος "μηδενίζοντας" το bios, και από τα windows πέρασα στο DOS. Όταν από εκεί έκανα με το κουμπί reset στο μηχάνημα, αυτό πήρε μπρος κανονικά. Όταν όμως το έσβησα και πήγα να το βάλω πάλι μπρος, έκανε ξανά τα ίδια... Τι μπορεί να φταίει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές σας! :)

80s resurrection

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • GeoAnas
  • Το Άβαταρ του/της GeoAnas
  • Retro Master
  • Retro Master
Περισσότερα
20/04/2016 13:08 - 20/04/2016 13:11 #35963 από GeoAnas
Απαντήθηκε από GeoAnas στο θέμα Πρόβλημα με το Altec PC!
Όλα αυτά μου θυμίζουν κάποιο πρόβλημα στην τροφοδοσία...από πυκνωτές πως πάει ? Ίσως φταίει το τροφοδοτικό που δεν δίνει σωστές τάσεις...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, chdlee

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Pluto63
  • Το Άβαταρ του/της Pluto63
  • Retro Expert
  • Retro Expert
  • Heil Clive
Περισσότερα
20/04/2016 13:56 #35965 από Pluto63
Απαντήθηκε από Pluto63 στο θέμα Πρόβλημα με το Altec PC!
Συμφωνώ με τον Γιώργο, πυκνωτές τροφοδοσίας στην motherboard. Κάνε έναν έλεγχο απο κοντά να δεις εαν κάποιος ειναι φουσκωμένος.

Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, chdlee

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • chdlee
  • Το Άβαταρ του/της chdlee Συντάκτης θέματος
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
20/04/2016 22:16 #35968 από chdlee
Απαντήθηκε από chdlee στο θέμα Πρόβλημα με το Altec PC!
Γιώργο και Άκη, σας ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σας. :thanx:

Κοίταξα τους πυκνωτές στη motherboard και δεν είδα κάτι το ανησυχητικό.
Αύριο θα ανοίξω και το τροφοδοτικό για να δω και εκεί αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Αυτό που με παραξενεύει είναι γιατί το μηχάνημα να ξεκινάει κανονικά όταν "καθαρίζω" το bios ...

:unsure:

80s resurrection
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoAnas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • GeoAnas
  • Το Άβαταρ του/της GeoAnas
  • Retro Master
  • Retro Master
Περισσότερα
20/04/2016 23:06 - 20/04/2016 23:08 #35970 από GeoAnas
Απαντήθηκε από GeoAnas στο θέμα Πρόβλημα με το Altec PC!
Chris, ρίξε μια καλή ματιά στο τροφοδοτικό και πες μας τι βρήκες...Αν έχεις πολύμετρο, τσέκαρε τις τάσεις (είναι σταθερές; μήπως "παίζουν" ;
Οι μνήμες σου είναι ίδιες ; Χρονισμός/Τύπος/Μάρκα ;
Μήπως η κάρτα γραφικών δεν είναι και τόσο...χμμμ...συμβατή με την συγκεκριμένη mobo ;

Αν δεν βρεις άκρη, στείλε μου μήνυμα, να σου στείλω δώρο μια spare μάχιμη και ηρωική μητρική Elite (καρατσεκαρισμένη από την αφεντιά μου B) ) μαζί με καρφωμένο έναν PΙΙΙ 800 και να κάνεις τη δουλειά σου...μη σκας ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • chdlee
  • Το Άβαταρ του/της chdlee Συντάκτης θέματος
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
20/04/2016 23:40 #35972 από chdlee
Απαντήθηκε από chdlee στο θέμα Πρόβλημα με το Altec PC!
Γιώργο, η κάρτα γραφικών είναι η αρχική. Οι δύο από τις τρεις μνήμες διαφέρουν λίγο στον χρονισμό (133ΜΗΖ αντί για 100MHZ) αλλά δεν είχε παρουσιάσει πρόβλημα τόσο καιρό. Στην έκθεση ήταν σε λειτουργία και τις δύο μέρες συν εχώς, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μήπως τότε έγινε κάτι με το τροφοδοτικό και δεν το πήρα είδηση γιατί δεν το λειτούργησα καθόλου από τότε. Θα το δω αύριο. Δεν έχω πολύμετρο για να μετρήσω τις τάσεις, αλλά έχω πρόγραμμα που τις απεικονίζει. Θα ανεβάσω φωτογραφία αύριο μαζί με τις πληροφορίες για το τροφοδοτικό.

Ευχαριστώ και για την προσφορά σου για την μητρική, όμως στα δικά σου τα χέρια θα αξιοποιηθεί περισσότερο. Εγώ χρησιμοποιώ πια το Altec PC μόνο στις εκθέσεις της ομάδας. Θα βρω τον τρόπο και με τη βοήθειά σας θα λύσω το πρόβλημα που έχει τώρα, τι μαθηματικός είμαι...!

:friends:

80s resurrection
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoAnas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • GeoAnas
  • Το Άβαταρ του/της GeoAnas
  • Retro Master
  • Retro Master
Περισσότερα
21/04/2016 00:28 - 21/04/2016 00:29 #35973 από GeoAnas
Απαντήθηκε από GeoAnas στο θέμα Πρόβλημα με το Altec PC!
Chris, μου ήρθε στο μυαλό και μια άλλη πιθανή αιτία.

Τσέκαρε λίγο τις μεταλλικές βίδες που κρατούν την μητρική στο σασί. Μήπως υπάρχει πουθενά κανένα σημείο, που λόγω συστολής-διαστολής προκαλεί κάποιο βραχυκύκλωμα ;
Βάλε επίσης την μητρική κάτω ένα μεγεθυντικό φακό / λάμπα και ρίξε μια ματιά για καμιά (κρυφή) ψυχρή κόλληση ή τίποτα ύποπτο (καμένο) γύρω από την περιοχή που βρίσκεται το BIOS που επίσης προκαλεί τέτοια προβλήματα (βραχυκυκλώματος ή κακής επαφής)...Ψάξε για χτυπήματα σε tracks.
Αν το BIOS βρίσκεται σε μορφή eprom κολλημένης (ή και σε socket), ρίξε μια ματιά στο κάτω μέρος της μητρικής και τσέκαρε τις κολλήσεις της (πιθανά "σπασίματα" στο καλάι = ψυχρή κόλληση).
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee, glaros

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.180 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ

great retro computers and retro consoles companies logos