Topic-icon AMIGA 600 πρόβλημα εικόνας

  • bloodthorn
  • Το Άβαταρ του/της bloodthorn Συντάκτης θέματος
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
14/06/2016 11:37 #36455 από bloodthorn
AMIGA 600 πρόβλημα εικόνας δημιουργήθηκε από bloodthorn
Καλησπέρα έχω μια amiga 600 απο πολλά χρόνια την είχα αγοράσει το 92-93 τελος δημοτικου αρχές γυμνασίου.Της είχα βάλει ενα 1 mb επιπλεον στην trapdoor και εναν σκληρο δίσκο (δεν θυμάμαι χωριτικότητα 40mb ίσως δεν νομίζω παραπάνω) τον είχε προσφορά τότε ο εγκέφαλος computers μαζί με τοποθέτηση.Μετα απο πολλά χρόνια αχρηστίας έπιασε υγρασια το μηχάνημα και χάλασε διαφορα κυκλώματα και δεν έχω εικόνα .Το έδωσα για επισκευή αλλαξε το παληκάρι ότι μπορεσε να βρει πυκνωτες,κάποια ολοκληρωμένα καθάρισε την υγρασία και διάβρωση σε αρκετά σημεία δεν καταφέρε να επαναφέρει την εικόνα απο rca.Αλλαξε ένα video encoder chip που βρήκε και άρχισε να δείχνει είκονα μέσω του video 23pin αλλά τα χρώματα χάλια.Δεν υπάρχει ασπρο φοντο στην αρχη του boot ουτε στο workbench βγάζει μια μωβ προς ροζ απόχρωση στο φόντο. Το πράσινο χρώμα δεν υπάρχει ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΥΡΑ.Μου είπε ότι μπορεί να έχει χαλάσει ο DAC και DENISE chip που επεξεργάζονται τα χρώματα.Αν υπάρχει κάποιος τεχνικός που να γνωρίζει κάτι παραπάνω και που μπορούμε να βρούμε ανταλλακτικά μπας και το φτιάξουμε φυσικά με αμοιβή

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • angel_grig
  • Το Άβαταρ του/της angel_grig
  • Retro Maniac
  • Retro Maniac
Περισσότερα
19/06/2016 08:00 #36489 από angel_grig
Απαντήθηκε από angel_grig στο θέμα AMIGA 600 πρόβλημα εικόνας
Aπο οτι ξερω η Α600 εχει την PLCC εκδοση δηλ αυτο


το οποιο στο ebay σου ερχεται....ενα 40αρι...οποτε κανε μια ερωτηση στο amibay μπας και βρεις σε καλυτερη τιμη..
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, GeoAnas, chdlee, bloodthorn

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • bloodthorn
  • Το Άβαταρ του/της bloodthorn Συντάκτης θέματος
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
24/06/2016 10:46 #36512 από bloodthorn
Απαντήθηκε από bloodthorn στο θέμα AMIGA 600 πρόβλημα εικόνας
Καλημέρα φίλε σε ευχαριστώ για την πληροφορία.Το είχα δει αυτο το chip μέσω ενός site για amiga είναι σε custom chips:
www.bigbookofamigahardware.com/bboah/product.aspx?id=1487
To βρήκα μέσω ebay απο αμερική θα το κοιτάξω γενικά το θέμα.Παρατήρησα και ένα πρόβλημα με την τροφοδοσία το φόντο γίνεται μπλε και μόλις το το κουνάω ή το ζορίζω επανέρχεται στο μωβ φόντο..πιθανώ πρόβλημα στο power socket θα δείξει...το είχε ξαναπάθει όταν την πρώτο αγόρασα και την είχα πάει στην αντιπροσωπεία και το έφτιαξαν.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • angel_grig
  • Το Άβαταρ του/της angel_grig
  • Retro Maniac
  • Retro Maniac
Περισσότερα
25/06/2016 17:35 #36519 από angel_grig
Απαντήθηκε από angel_grig στο θέμα AMIGA 600 πρόβλημα εικόνας
Εαν ειναι κατι στο power socket φτιαχνεται ευκολα...αν θες κατι αλλο εδω ειμαστε..
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, chdlee

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.157 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ

great retro computers and retro consoles companies logos