Black Screen σε Commodore 64c
- T_Space
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Starter
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 5
Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον commodore μου και το παραθέτω μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι. Όταν τον ανάβω δεν ανάβει το κόκκινο λαμπάκι. Παρόλαυτα η οθόνη κάνει το γνωστό "flickering" στο on/off αλλά δεν δείχνει τίποτα. Όταν είναι ανοιχτός κάποιες πλακέτες θερμαίνονται, δηλαδή περνάει ρεύμα. Επίσης δουλεύει το κασετόφωνο (δηλαδή παίρνει ρεύμα από την υποδοχή όπως πρέπει). Να σημειώσω πως έχω δοκιμάσει 2 τροφοδοτικά - το original τροφοδοτικό και ένα καινούργιο τροφοδοτικό αλλά καμία διαφορά. Υποθέτω πως εφόσον δεν ανάβει το λαμπάκι κάτι παίζει με το ρεύμα. Έχω δοκιμάσει να βγαλωβάλω όσα chips είναι σε sockets και να δω μήπως κάτι χρειάζεται κόλλημα με καλάι αλλά όλα φαίνονται normal. Καμία σκέψη κανείς? Η' έστω αν κάποιος γνωρίζει κάποιον που αναλαμβάνει παλιούς υπολογιστές σε Θεσσαλονίκη?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Dark_Knight
-
- Team RC
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 524
Σε μια πρωτη φαση, μπορεις να αφησεις το μηχανημα αναμμενο για μερικα λεπτα και να δεις εαν καποιο τσιπακι ζεσταινεται παραπανω απο το κανονικο, ως μια πρωτη ενδειξη του τι ενδεχεται να παει στραβα. Υπαρχει επισης αυτο το site που εξηγει τι ειναι το καθε τσιπακι και οπτικες ενδειξεις του καθε προβληματος.
derbian.webs.com/c64diag/
Τελος, αν δεν εχεις προβλημα στην ιδεα στο να ταχυδρομησεις το μηχανημα, ενδεχομενως καποιο αλλο μελος του forum να μπορει να σε βοηθησει. Καλη τυχη σου ευχομαι και κρατα μας ενημερους για το αποτελεσμα!
- T_Space
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Starter
-
Συνημμένα:
Δυστυχώς δεν έχω πλέον κανέναν C64 να σου έλεγα να το φέρεις να κάνουμε σκάντζα μερικά τσιπάκια να βλέπαμε.
Πες μου όμως το VicII πιο είναι? Το 6569?
Να ψάξω μπας και έχω κάνα ξεχασμένο.
- T_Space
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Starter
-
- kokkiklhs
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 399
Ακόμη κι αν φαίνεται καλή με το μάτι, βγάλε τη προσεκτικά και ξαναβάλε τη και μέτρα τη με ένα πολύμετρο (στο βομβητή), αν δεν ακούσεις σφύριγμα σημαίνει ότι η ασφάλεια είναι ψόφια... Σε αυτή την περίπτωση, τύλιξε τη με αλουμινόχαρτο και βάλε τη στη θέση της, άναψε το 64 για 2-3 δευτερόλεπτα, όχι παραπάνω, ίσα για να δεις τι κάνει.
Μετά τα ξαναλέμε, αν είσαι τυχερός θα παίξει το μηχανάκι και θα πρέπει φυσικά να του βάλεις μια νέα ασφάλεια, αλλιώς πάει μακριά η βαλίτσα...
Πως φαίνεται ρε παιδί μου ο μάστοραςτύλιξε τη με αλουμινόχαρτο και βάλε τη στη θέση της
@T_Space
Δυστυχώς δεν έχω καθόλου vic-ii
- T_Space
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Starter
-
- T_Space
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Starter
-