- Forum
- Υπολογιστές
- Αντιμετώπιση προβλημάτων σε ρετρό υπολογιστές
- Apple PowerMac 4400/200 δεν ξεκινάει/δεν δείχνει εικόνα
Apple PowerMac 4400/200 δεν ξεκινάει/δεν δείχνει εικόνα
- Gavlaan
- Συντάκτης θέματος
- Retro Starter
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
08/04/2020 02:45 - 08/04/2020 02:48 #46108
από Gavlaan
Apple PowerMac 4400/200 δεν ξεκινάει/δεν δείχνει εικόνα δημιουργήθηκε από Gavlaan
Έχω έναν PowerMac 4400/200, ο οποίος 'διασώθηκε' από ανακύκλωση... και δεν ξέρω τί να κάνω για να τον 'αναστήσω'. Έχω δοκιμάσει ό,τι μπορώ (σκληρό δίσκο και RAM) σε άλλον υπολογιστή και λειτουργούν μια χαρά. Έχω ελέγξει με πολύμετρο το τροφοδοτικό και όλλες οι τάσεις φαίνονται εντάξει.
Για να "ξεκινήσει" πρέπει πρώτα να ανάψω μόνο του το τροφοδοτικό και μετά να ανάψω τον υπολογιστή απ'το κουμπί του. Κάνει τον χαρακτηριστικό ήχο όταν ανάψει αλλά τίποτα άλλο. Βέβαια κάνε τον ήχο ακόμα και όταν δεν υπάρχει, ας πούμε, RAM εγκατεστημένη, οπότε... Έχω έναν αντάπτορα για VGA αλλά είτε δε δουλεύει είτε κάτι λάθος κάνω εγώ. Πάντως ακούω τον σκληρό δίσκο να δουλεύει και αυτό μού δίνει κάποια ελπίδα.
Τώρα το πρόβλημα έιναι ότι δεν έχω ιδέα πώς να προχωρίσω.
Αν χρειάζεται μπορώ να βγάλω φωτογραφίες τη μητρική, την πλακέτα του τροφοδοτικού ή κάτι άλλο. Απλά είναι λίγο ενοχλητικό να αποσυναρμολογίσω αυτόν τον υπολογιστή οπότε γι'αυτό δεν έχω τραβήξει καμία φωτογραφία ακόμα...
Για να "ξεκινήσει" πρέπει πρώτα να ανάψω μόνο του το τροφοδοτικό και μετά να ανάψω τον υπολογιστή απ'το κουμπί του. Κάνει τον χαρακτηριστικό ήχο όταν ανάψει αλλά τίποτα άλλο. Βέβαια κάνε τον ήχο ακόμα και όταν δεν υπάρχει, ας πούμε, RAM εγκατεστημένη, οπότε... Έχω έναν αντάπτορα για VGA αλλά είτε δε δουλεύει είτε κάτι λάθος κάνω εγώ. Πάντως ακούω τον σκληρό δίσκο να δουλεύει και αυτό μού δίνει κάποια ελπίδα.
Τώρα το πρόβλημα έιναι ότι δεν έχω ιδέα πώς να προχωρίσω.
Αν χρειάζεται μπορώ να βγάλω φωτογραφίες τη μητρική, την πλακέτα του τροφοδοτικού ή κάτι άλλο. Απλά είναι λίγο ενοχλητικό να αποσυναρμολογίσω αυτόν τον υπολογιστή οπότε γι'αυτό δεν έχω τραβήξει καμία φωτογραφία ακόμα...
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Forum
- Υπολογιστές
- Αντιμετώπιση προβλημάτων σε ρετρό υπολογιστές
- Apple PowerMac 4400/200 δεν ξεκινάει/δεν δείχνει εικόνα
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.186 δευτερόλεπτα