Amstrad CPC 6128
- ant-mi
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 18
μία ερωτησούλα σχετικά με τον CPC 6128 μου ο οποίος μου βγήκε λίγο ντροπαλός και δεν θέλει να ξεκινήσει...
Συγκεκριμένα με το που ανοίγει, ανάβει κανονικά το λαμπάκι του ρεύματος και της δισκέτας αλλά η οθόνη δείχνει μόνο ένα πράσινο ορθογώνιο και το υπόλοιπο της είναι πολύ σκούρο πράσινο. Τον δοκίμασα και με scart απ'ευθείας σε τηλεόραση και η διαφορά εκεί είναι πως είναι λευκό το ορθογώνιο και μαύρο το υπόλοιπο της οθόνης.
Γνωρίζει κάποιος που μπορεί να οφείλεται το συγκεκριμένο πρόβλημα και πώς επισκευάζεται;
Επίσης, μπορώ κάπως να λαμβάνω e-mail κάθε φορά που απαντάει κάποιος στο thread γιατί δεν μου έρχεται καμία ειδοποίση και τα βλέπω όλα με μεγάλη καθυστέρηση;
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
ant-mi έγραψε: Επίσης, μπορώ κάπως να λαμβάνω e-mail κάθε φορά που απαντάει κάποιος στο thread γιατί δεν μου έρχεται καμία ειδοποίση και τα βλέπω όλα με μεγάλη καθυστέρηση;
Καλημέρα,
η ενημέρωση μέσω email είναι απενεργοποιημένη εδώ και πολύ καιρό λόγω του ότι παρουσίαζε ανά περιόδους προβλήματα χωρίς λόγο, π.χ. μπορεί να δούλευε για λίγο σωστά και μετά από κάποιο update στο φόρουμ ήταν 50-50 να δουλεύει σωστά ή να μην δουλεύει καθόλου ή ακόμα και να κάνει ότι θέλει π.χ. να στέλνει ειδοποιήσεις για όλα τα μηνύματα ακόμα και σε αυτά που δεν έχεις κάνει subscribe.
Οπότε από το να το έχω ενεργοποιημένο και οι χρήστες να ξέρουν ότι αν απαντηθεί κάτι θα τους σταλεί ειδοποίηση ενώ στην ουσία υπάρχει η περίπτωση μετά από ένα update να παρουσιάσει πάλι κάποιο θέμα και να μην στείλει τις ανάλογες ειδοποιήσεις, θεωρώ ότι είναι και σωστότερο για τους χρήστες να το έχω απενεργοποιημένο ώστε να το γνωρίζει ο κάθε χρήστης ότι δεν στέλνονται καθόλου ειδοποιήσεις και ο οποίος θέλει να παρακολουθήσει ένα thread μπορεί να μπει μισό λεπτάκι στο φόρουμ και να δει αν έχει απαντηθεί κάτι ή αν έχει κάποιο PM.
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- orfeas
-
- Team RC
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 342
- ant-mi
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
Φώτη απόλυτα κατανοητό, ρώτησα επειδή είχα στήσει κάποια στιγμή ένα kunena και θυμόμουν πως υπήρχε η επιλογή ειδοποίησης για τον χρήστη, οπότε νόμιζα πως ήταν κάπου μπροστά μου και δεν την έβλεπα.
Ορφέα πολύ ωραία πρόταση, είχα σκοπό να τον ανοίξω για να τον καθαρίσω όπου και όπως μπορώ με το που βρω λίγο ελεύθερο χρόνο (ελπίζω πολύ πολύ σύντομα), οπότε θα κάνω και αυτό που μου είπες και θα επανέλθω, δεν ήξερα πως υπάρχουν και κουμπωτά τσιπάκια εκεί μέσα και με το κολλητήρι είναι πιο πιθανό να βάλω φωτιά στο σπίτι παρά να επισκευάσω μια πλακέτα, οπότε ήλπιζα σε μία τέτοια ιδέα μπας και σταθώ τυχερός και δεν είναι κάτι σοβαρό... Μακάρι λοιπόν!
- ant-mi
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
1. Έθαψα το σκαθάρι με τον σεβασμό και τις τιμές που του άξιζε
2. Καθάρισα τις όποιες σκόνες με σπρέι αέρα
3. Καθάρισα ό,τι άλλο μπορούσα προσεκτικά με μπατονέτα
4. Τον έκλεισα και τον συνέδεσα για να δοκιμάσω ξανά
5. Μαζί με την αναμενόμενη απογοήτευση αφού στην ουσία δεν έκανα και τίποτα σπουδαίο, έβγαλα μια αναμνηστική φωτογραφία για να θυμόμαστε τον μακαρίτη imgur.com/oa3mRBv
Αυτά λοιπόν... Η κομπογιαννίτικη εγχείρηση απέτυχε και ο ασθενής παρέμεινε νεκρός
- ScorpioGr
-
- Premium Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 200
κάποιο ή κάποια από τα τσιπάκια 4164 είναι καμένο... μπορείς σε πρώτη φάση να το ανοίξεις και να το βάλεις σε λειτουργία όπως δείχνεις στην φωτογραφία σου.. από εκεί και πέρα με την παλιά μέθοδο με το δάχτυλο πιάσε τα τσιπάκια που γράφουν 4164... κάποιο ή κάποια θα είναι ποιο ζεστά (η καυτά) από τα υπόλοιπα... αυτά θέλουν άλλαγμα... υπάρχουν στο retrocomputers αξιόλογα άτομα όπως ο Ορφέας που μπορούν να σε βοηθήσουν να τα βγάλεις να βάλεις βάσεις και να βάλεις καινούργια 4164... θα χαρώ να το δω να δουλεύει...!!!
www.cpcwiki.eu/forum/amstrad-cpc-hardware/repairs-to-a-cpc6128/
είναι θέμα μνήμης, οι μνήμες θα μοιάζουν κάπως έτσι
Αν είσαι τυχερός και βρίσκονται πάνω σε βάσεις αγοράζεις και αντικαθιστάς, φθηνές είναι, 10-15€ τα 10 κομμάτια
Αν είναι όπως της φώτο πιο πάνω κολλημένες στο board τότε αν δεν το κατέχεις το κολλητήρι πρέπει να βρεις κάποιον να σου τις αφαιρέσει, να βάλει βάσεις και νέες μνήμες
Πάντως σίγουρα φτιάχνεται εκτός και αν είναι κάτι δύσκολο όπως πχ να έχει καεί το ULA 40010 τσιπ, πράγμα που δύσκολα βρίσκεις σήμερα. Μετά το πουλάς ως ανταλλακτικά στο ebay
Υπάρχει ειδικός εξολκέας ic για αυτήν την δουλειάΤα τσιπάκια που είναι σε βάσεις είχαν μουλαρώσει και δεν έβγαιναν καθόλου εύκολα
Συνημμένα:
- ant-mi
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
Δυστυχώς δεν είναι σε βάσεις, είναι ακριβώς όπως στην φωτογραφία του nkary.
Αφού όμως εστιάζουμε σε κάτι τόσο συγκεκριμένο, πιστεύω πως θα βρεθεί κάποιος να βάλει ένα χεράκι.
Θα δοκιμάσω να καταλάβω με το δάχτυλο λοιπόν σε πόσες έχω πρόβλημα για αρχή.
Να πάρω αυτές ή έχετε να μου προτείνετε κάτι πιο άμεσο και ελληνικό;
www.ebay.co.uk/itm/RAM-4x-KM41464AP-12-A...8:g:hJ8AAOSwvuhdKHgZ
Είναι αρκετά πιο ακριβές από 10-15€ τα 10 κομμάτια αλλά δεν βρήκα κάπου αλλού...
Και πάλι σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια, είμαι πολύ αισιόδοξος πλέον πως θα λειτουργήσει και πάλι το παλληκάρι μου!
- Dark_Knight
-
- Team RC
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 524
Αυτές είναι διαφορετικές που βλέπεις, σίγουρα τέτοιες φοράει το δικό σου?
Εγώ δεν είμαι Αθήνα, ας προτείνουν τα παιδιά μερικά καταστήματα, τώρα που ανοίγουν κιόλας, αλλιώς αν περιμένεις από Κίνα κτλ κλαψτα
- Dark_Knight
-
- Team RC
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 524
www.retrocomputers.gr/forum/antimetopisi...-se-amstrad-cpc-6128
Παρ ολο που το στιγμιοτυπο ειναι διαφορετικο, το προβλημα και η αιτια του ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια
- ant-mi
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
Νομίζω την εντόπισα την αλήτισσα τη μνήμη, όλες κυρίες, εκτός από την κατσαβιδοδεικτούμενη που τσουρουφλάει απίστευτα!
Επίσης πολύ ζεστό ήταν και το άλλο που είναι πάνω στη βάση και το δείχνω στην δεύτερη φωτογραφία. Τι είναι αυτό αλήθεια; Είναι φυσιολογικό να είναι τόσο ζεστό; Αν ναι βρίσκω ανταλλακτικό ebay και γι'αυτό; Πώς το ψάχνω;
nkary ευχαριστώ για τα links! Φαρμακείο ο γερμανός μπροστά στον κινέζο αλλά έτσι όπως πάει το ebay αυτήν την περίοδο, από Γερμανία θα φτάσει του χρόνου και από Κίνα το 2023. Το βλέπω να πηγαίνουμε με Γερμανία λοιπόν
Dark_Knight Καλλιθέα μένω και σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την προθυμία αλλά όπως έλεγα και στον επίσης απίστευτα εξυπηρετικό Ορφέα, δεν θέλω να σας ταλαιπωρήσω τόσο πολύ. Αν είμαστε τόσο στοχευμένοι και ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε, θα δω μήπως βρω κανέναν γνωστό να "χώσω" που να πιάνουν τα χέρια του. Αν δεν βρω θα επιστρέψω κλαίγοντας σε σένα αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα σε βάλω να κάνεις και δρομολόγια στην Αθήνα, θα στον παραδώσω όπου διατάξεις!
Σας είμαι υπόχρεος!
Δες στο παρακάτω λινκ και θα καταλάβεις
www.cpcwiki.eu/forum/amstrad-cpc-hardwar...128-halpal16l8-chip/