Tulip 8088 keyboard issues
- Pcred110
- Συντάκτης θέματος
- Retro Starter
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
02/01/2022 00:21 #47861
από Pcred110
Tulip 8088 keyboard issues δημιουργήθηκε από Pcred110
Καλησπέρα και καλή χρονιά!
Έχω ενα Tulip Compact Pc 2, πλήρως λειτουργικό. Δυστυχώς το πληκτρολόγιο που είχε, δεν υπάρχει πια. Εχω δοκιμάσει 4 ΑΤ Keyboards αλλα (υποθέτοντας πως χρειάζεται ΧΤ keyboard) οι χαρακτήρες βγαίνουν αλλόκοτοι, χωρίς ανταπόκριση με τα πλήκτρα, πολλές φορές εμφανίζονται περισσοτεροι απο ένας.
Σκέφτομαι να πάρω απο ebay ενα ΑΤ2ΧΤ adapter. Θεωρείτε πως θα λύσει το πρόβλημα ή είναι κάποιο αλλο θέμα?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Έχω ενα Tulip Compact Pc 2, πλήρως λειτουργικό. Δυστυχώς το πληκτρολόγιο που είχε, δεν υπάρχει πια. Εχω δοκιμάσει 4 ΑΤ Keyboards αλλα (υποθέτοντας πως χρειάζεται ΧΤ keyboard) οι χαρακτήρες βγαίνουν αλλόκοτοι, χωρίς ανταπόκριση με τα πλήκτρα, πολλές φορές εμφανίζονται περισσοτεροι απο ένας.
Σκέφτομαι να πάρω απο ebay ενα ΑΤ2ΧΤ adapter. Θεωρείτε πως θα λύσει το πρόβλημα ή είναι κάποιο αλλο θέμα?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- JIANOS
-
- Elite Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 167
02/01/2022 20:57 #47865
από JIANOS
Απαντήθηκε από JIANOS στο θέμα Tulip 8088 keyboard issues
Μιά δοκιμή θα σε πείσει σίγουρα εάν ασχολείσε με τα μηχανήματα αυτής της εποχής θα σου είναι χρήσιμο έτσι κι αλλιώς !!!
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
03/01/2022 20:34 #47875
από Fotis_KFOR
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Tulip 8088 keyboard issues
Δεν έχω δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο, η λογική λέει ότι θα δουλεύει, αλλά προτείνω το εξής :
να ψάξεις στο youtube και γενικά στο ιντερνετ για τον ίδιο ακριβώς αντάπτορα που βρήκες στο ebay ώστε να δεις κριτικές / feedback των χρηστών που το αγόρασαν, ίσως υπάρχει κριτική και στο ίδιο το ebay από κάποιον άλλο χρήστη που το αγόρασε ακόμα και από άλλο πωλητή, οπότε αν δεις ότι όλοι γράφουν θετικά σχόλια τότε πάρτο, αλλά αν δεις ότι έχει πολλά αρνητικά σχόλια και γράφουν ότι δεν δουλεύει σωστά ή κολλάει κτλ τότε το αφήνεις.
να ψάξεις στο youtube και γενικά στο ιντερνετ για τον ίδιο ακριβώς αντάπτορα που βρήκες στο ebay ώστε να δεις κριτικές / feedback των χρηστών που το αγόρασαν, ίσως υπάρχει κριτική και στο ίδιο το ebay από κάποιον άλλο χρήστη που το αγόρασε ακόμα και από άλλο πωλητή, οπότε αν δεις ότι όλοι γράφουν θετικά σχόλια τότε πάρτο, αλλά αν δεις ότι έχει πολλά αρνητικά σχόλια και γράφουν ότι δεν δουλεύει σωστά ή κολλάει κτλ τότε το αφήνεις.
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- XLV
-
- Junior Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 57
05/01/2022 13:58 #47881
από XLV
Απαντήθηκε από XLV στο θέμα Tulip 8088 keyboard issues
Αν πιάνουν και λίγο τα χέρια σου, υπάρχουν και DIY μετατροπείς, πχ
IBM PC Keyboard Converter
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.241 δευτερόλεπτα