Θέμα με ati radeon ddr. Πυκνωτής?

• TehStig
  • Το Άβαταρ του/της TehStig Συντάκτης θέματος
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
03/01/2022 13:17 #47870 από TehStig
Θέμα με ati radeon ddr. Πυκνωτής? δημιουργήθηκε από TehStig
Πρόσφατα αγόρασα μία ati radeon ddr. Αν και το παλικάρι που μου την πούλησε με διαβεβαίωσε ότι δουλεύει, τελικά η κάρτα δεν δουλεύει(. Δεν λέω ότι με εξαπάτησε διότι θα μου επιστρέψει τα χρήματα, και δεν θέλει πίσω την κάρτα. Εγώ τώρα ήλπιζα ότι ίσως να φτιάχνει. Παραθέτω μία φωτό από έναν πυκνωτή ο οποίος φαίνεται να έχει τρυπήσει προς τα μέσα, όχι σκασμένος, αλλά τρυπημένος από κάτι άλλο. Παίζει να φταίει αυτό και να μην δουλεύει κάρτα? Αν τον αλλάξω μπορεί να φτιάξει?   
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
03/01/2022 20:26 #47874 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Θέμα με ati radeon ddr. Πυκνωτής?
Δεν το κατέχω με τα ηλεκτρονικά, αλλά από τη στιγμή που φαίνεται τρυπημένος ο πυκνωτής (δηλαδή φαίνεται οπτικά ένα εξάρτημα κατεστραμένο), πιθανόν να είναι και αυτός η αιτία και αν αλλαχτεί να δουλέψει η κάρτα.

Βέβαια μπορεί να υπάρχουν και πολλές άλλες αιτίες που δεν δουλεύει, αλλά πιστεύω ότι αξίζει η αλλαγή του κατεστραμένου πυκνωτή έστω ως δοκιμή, αφού ακόμα και να μην δουλέψει, θα έχεις χάσει λίγα cents που θα κοστίζει ένας αντίστοιχος πυκνωτής.

Αν με την αλλαγή του πυκνωτή δεν δουλέψει, τότε θα πρέπει να την δει κάποιος που γνωρίζει από ηλεκτρονικά για να κάνει τις αντίστοιχες μετρήσεις / δοκιμές κτλ για να βρει τι φταίει ακριβώς.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": TehStig

• XLV
  • Το Άβαταρ του/της XLV
  • Junior Member
  • Junior Member
Περισσότερα
05/01/2022 14:01 #47882 από XLV
Απαντήθηκε από XLV στο θέμα Θέμα με ati radeon ddr. Πυκνωτής?
έβλεπα πρόσφατα βίντεο στο youtube από τον Necroware  , έχει καλές συμβουλές, tips, τεχνικές.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, chdlee, TehStig

• TehStig
  • Το Άβαταρ του/της TehStig Συντάκτης θέματος
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
20/01/2022 13:06 #47902 από TehStig
Απαντήθηκε από TehStig στο θέμα Θέμα με ati radeon ddr. Πυκνωτής?
Ευχαριστώ για το tip. Τελικά αποφάσισα να την πάω σε έναν ειδικό, ο οποίος όμως αρνήθηκε να την αναλάβει. Κατά τη γνώμη του πολύ πιθανόν να φταίει ο τρύπιος πυκνωτής, αλλά και πάλι δεν ήθελε να την αναλάβει. Τέλος πάντων, θα προσπαθήσω μόνος μου απλά χρειάζομαι λίγη βοήθεια. Καταρχάς πώς θα ξέρω τι πυκνωτές πρέπει να βάλω, και επιπλέον ξέρει κάποιος να μου πει πώς να αφαιρέσω τη θερμοαγώγιμη κόλλα που δεν λέει να βγει?

• Dark_Knight
  • Το Άβαταρ του/της Dark_Knight
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
23/01/2022 02:51 #47919 από Dark_Knight
Απαντήθηκε από Dark_Knight στο θέμα Θέμα με ati radeon ddr. Πυκνωτής?
Τα στοιχεια του πυκνωτη τα βλεπεις απο την πανω μερια του. Η χωρητικοτητα του ειναι σε μF (μικρο-φαραντ), ενω η ταση του σε βολτ. Με αυτα που μπορω να διακρινω στην φωτογραφια ειναι στα 10v (volt), ενω εαν το πανω νουμερο απο την φωτογραφια δειχνει να λεει 470(μικρο-φαραντ παντα). η πλευρα με την μαυρη ριγα ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΥΚΝΩΤΗ ειναι ΠΑΝΤΑ το πλην, ενω στις περισσοτερες πλακετες εχουν ενα + στο ποδαρακι που παει το συν!

Αν δεν εχεις εμπειρια με τις επισκευες μπορεις να προτιμησεις πυκνωτη με ποδαρακια αντι για επιφανειακης στηριξης οπως ειναι αυτος της φωτογραφιας, και να τον τποθετησεις πλαγια η γυρτο. Οσο για την παστα θα δοκιμασεις με καθαρο οινοπνευμα και μπατονετες, ενω στην ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ των περιπτωσεων θα χρησιμοποιησεις μια ΠΛΑΣΤΙΚΗ καρτα για να ξυσεις ελαφρα. Οτιδηποτε αλλον κινδυνευει να κανει ζημια

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.279 δευτερόλεπτα