Το compaq deskpro της συμφοράς

• TehStig
  • Το Άβαταρ του/της TehStig Συντάκτης θέματος
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
16/12/2022 19:33 - 16/12/2022 19:33 #48554 από TehStig
Το compaq deskpro της συμφοράς δημιουργήθηκε από TehStig
  Λοιπόν. Είπα να στήσω ένα PC για windows 98. Η βάση είναι ένα compaq deskpro EP/SB series. Η μητρική του είναι μια με slot 1, αλλά δεν κατάφερα να βρω περισσότερες λεπτομέρειες. Ο επεξεργαστής που φοράει είναι ένας pentium 500. Για κάρτα γραφικών θα έβαζα μία FX 5200. RAM 128mb. Τα συναρμολόγησα τα όλα και τον έβαλα μπρος. Το πρόβλημα είναι ότι κολλάει στο post. Τσεκάρει την ραν και μετά δεν κάνει τίποτα άλλο. Μου βγάζει στη γωνία να πατήσω f10, αλλά δεν ανταποκρίνεται το πληκτρολόγιο. Αν βγάλω το πληκτρολόγιο μόνο μου βγάζει κάτι ότι δεν έχει πληκτρολόγιο. Τον άφησα λίγη ώρα για να δω τι θα γίνει, αλλά όταν πήγα να τον τσεκάρω είδα ότι η ψύκτρα της κάρτας ζεματούσε. Όταν τον έκανε επανεκκίνηση, η κάρτα τα είχε παίξει. Ξέρει κανείς τι μπορεί να παίζει? Έχω δοκιμάσει διαφορετικές RAM, έχω αποσυνδέσει όλα τα drives, αλλά πάλι τίποτα. Τσέκαρα τη μητρική μην έχει τίποτα καμμένο ή κάνα σκασμένο πυκνωτή, αλλά όλα φαίνονται ok.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• JIANOS
  • Το Άβαταρ του/της JIANOS
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
16/12/2022 22:13 #48555 από JIANOS
Απαντήθηκε από JIANOS στο θέμα Το compaq deskpro της συμφοράς
H ψυκτρα της κάρτας εννοείς γραφικών?? Εαν ναι δοκίμασε καινουρια θερμοαπαγωγική πάστα στην κάρτα γραφικών και σε όλες τις άλλες ψύκτρες για καλό και για κακό. Εαν έχει ενσωματωμένη δοκιμασε να δείς τι κάνει με αυτήν εάν δουλέυει τότε σίγουρα ή μένεις με αυτήν ή βάζεις κάποια άλλη πρόσεχε μηπως έχει κάποιο jumber στην μητρηκή και πρέπει να του αλλάξεις θέση εάν του βάζεις διαφορετική κάρτα από την on board. Αυτά για τώρα !!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": TehStig

• TehStig
  • Το Άβαταρ του/της TehStig Συντάκτης θέματος
  • Senior Member
  • Senior Member
Περισσότερα
17/12/2022 16:17 #48557 από TehStig
Απαντήθηκε από TehStig στο θέμα Το compaq deskpro της συμφοράς
Ναι, η κάρτα. Δεν έχει ενσωματωμένη. Αλλά είναι πλέων αργά. Η FX5200 τα κακάρωσε μετά από τέτοιο κάψιμο. Τεσπα, από jumper έχει μόνο ένα, και είναι για να κάνεις clear το cmos. Το έκανα μπας και γίνει τίποτα, αλλά τζίφος. Έχει και κάτι dip switches, αλλά δεν ξέρω σε τι χρησιμεύουν.

• JIANOS
  • Το Άβαταρ του/της JIANOS
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
17/12/2022 21:34 #48558 από JIANOS
Απαντήθηκε από JIANOS στο θέμα Το compaq deskpro της συμφοράς
Έψαξα στο Internet εδώ: www.manualslib.com/manual/30262/Compaq-E...html?page=100#manual Τα dip switches είναι για την ταχύτητα του επεξεργαστή. Έαν έχεις μια απλή κάρτα που εαν κάει να μην κλαίς...... πολύ δοκίμασε αλλιώς τι να πώ μπορεί να είναι κάπου βραχυκυκλωμένο το motherboard κάπου που να έχει σχέση με την AGP

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.199 δευτερόλεπτα