- Forum
- Υπολογιστές
- Αντιμετώπιση προβλημάτων σε ρετρό υπολογιστές
- Πρόβλημα με εγκατάσταση παιχνιδιών σε MS DOS. Δεν υπάρχει χώρος στον σκληρό
Πρόβλημα με εγκατάσταση παιχνιδιών σε MS DOS. Δεν υπάρχει χώρος στον σκληρό
- TehStig
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 49
27/01/2023 17:07 - 27/01/2023 17:13 #48633
από TehStig
Πρόβλημα με εγκατάσταση παιχνιδιών σε MS DOS. Δεν υπάρχει χώρος στον σκληρό δημιουργήθηκε από TehStig
Γεια σας παίδες.
Πρόσφατα έστησα έναν υπολογιστή windows 98 SE
Τα χαρακτηριστικά έχουν ως εξής
-μητρική QDI advance 10t
-επεξεργαστής pentium 3 1000 mhz
-κάρτα γραφικών voodoo 3 2000
-κάρτες ήχου sound blaster live CT4830 και ViBRA16-Ram 256 MB twinMOS
-σκληρός δίσκος Western digital WD800 80GBs
Από την ώρα που τον έφτιαξα, λύνω προβλήματα ειδικά με τον ήχο. Ενώ έχω λύσει τα περισσότερα, κάποια θεματάκια επιμένουν.
Κάποιο καιρό πριν αγόρασα μία συλλογή από βιντεοπαιχνίδια για DOS που λέγεται megamedia mediapak 4.
Αν και δεν τα έχω δοκιμάσει όλα, αυτά που δοκίμασα έχουν θέμα.
Καταρχάς τα παιχνίδια είναι το black knight marine strike fighter, το tornado operation desert storm και το dawn patrol.
Το black knight μου βγάζει error ότι δεν υπάρχει χώρος στον σκληρό δίσκο. Κάπου διάβασα ότι το θέμα είναι το μέγεθος του σκληρού που έχω βάλει. Για αυτό εγκατέστησα έναν επιπλέον με 6GB. Και όταν δοκίμασε να το εγκαταστήσω εκεί, μου έβγαλε πάλι το ίδιο σφάλμα.
Το Tornado από την άλλη, μου βγάζει ότι δεν υπάρχει αρκετή conventional memory. Υποθέτω ότι εννοεί την RAM. Έχω βάλει πολύ RAM στο σύστημα? Από εκεί προκαλείται το πρόβλημα?
Τέλος, το Dawn patrol δεν βγάζει εικόνα. Έχει κάτι επιλογές για κάρτες γραφικών, στις οποίες φυσικά και δεν υπάρχει επιλογή για voodoo 3, και όποια και αν επιλέξω δεν κάνει τίποτα. Έχω σκεφτεί να εγκαταστήσω και μία s3 virge στο σύστημα, αλλά δεν ξέρω.
Εσείς τι λέτε?
Πρόσφατα έστησα έναν υπολογιστή windows 98 SE
Τα χαρακτηριστικά έχουν ως εξής
-μητρική QDI advance 10t
-επεξεργαστής pentium 3 1000 mhz
-κάρτα γραφικών voodoo 3 2000
-κάρτες ήχου sound blaster live CT4830 και ViBRA16-Ram 256 MB twinMOS
-σκληρός δίσκος Western digital WD800 80GBs
Από την ώρα που τον έφτιαξα, λύνω προβλήματα ειδικά με τον ήχο. Ενώ έχω λύσει τα περισσότερα, κάποια θεματάκια επιμένουν.
Κάποιο καιρό πριν αγόρασα μία συλλογή από βιντεοπαιχνίδια για DOS που λέγεται megamedia mediapak 4.
Αν και δεν τα έχω δοκιμάσει όλα, αυτά που δοκίμασα έχουν θέμα.
Καταρχάς τα παιχνίδια είναι το black knight marine strike fighter, το tornado operation desert storm και το dawn patrol.
Το black knight μου βγάζει error ότι δεν υπάρχει χώρος στον σκληρό δίσκο. Κάπου διάβασα ότι το θέμα είναι το μέγεθος του σκληρού που έχω βάλει. Για αυτό εγκατέστησα έναν επιπλέον με 6GB. Και όταν δοκίμασε να το εγκαταστήσω εκεί, μου έβγαλε πάλι το ίδιο σφάλμα.
Το Tornado από την άλλη, μου βγάζει ότι δεν υπάρχει αρκετή conventional memory. Υποθέτω ότι εννοεί την RAM. Έχω βάλει πολύ RAM στο σύστημα? Από εκεί προκαλείται το πρόβλημα?
Τέλος, το Dawn patrol δεν βγάζει εικόνα. Έχει κάτι επιλογές για κάρτες γραφικών, στις οποίες φυσικά και δεν υπάρχει επιλογή για voodoo 3, και όποια και αν επιλέξω δεν κάνει τίποτα. Έχω σκεφτεί να εγκαταστήσω και μία s3 virge στο σύστημα, αλλά δεν ξέρω.
Εσείς τι λέτε?
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- JIANOS
-
- Elite Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 152
28/01/2023 21:21 #48634
από JIANOS
Απαντήθηκε από JIANOS στο θέμα Πρόβλημα με εγκατάσταση παιχνιδιών σε MS DOS. Δεν υπάρχει χώρος στον σκληρό
Τα τρέχεις μέσω καθαρού dos ή μέσω windows. Εαν τα τρέχεις με τον έναν τρόπο δοκίμασε με τον άλλο.
- TehStig
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
28/01/2023 22:32 #48635
από TehStig
Απαντήθηκε από TehStig στο θέμα Πρόβλημα με εγκατάσταση παιχνιδιών σε MS DOS. Δεν υπάρχει χώρος στον σκληρό
Δοκίμασα και τα 2, όπως επίσης και το να τα περάσω απευθείας στον σκληρό δίσκο.
- JIANOS
-
- Elite Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
29/01/2023 22:08 #48636
από JIANOS
Απαντήθηκε από JIANOS στο θέμα Πρόβλημα με εγκατάσταση παιχνιδιών σε MS DOS. Δεν υπάρχει χώρος στον σκληρό
Τι σύστημα αρχείων έχει ο δίσκος ExFAT?? Dοκιμάσε να τον χωρίσης στα δυο και να κάνεις το μικρό κομάτι απλό FAT. Μήπως τα προγράμματα δεν αναγνωρίζουν το σύστημα αρχείων.
- TehStig
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
31/01/2023 16:25 #48639
από TehStig
Απαντήθηκε από TehStig στο θέμα Πρόβλημα με εγκατάσταση παιχνιδιών σε MS DOS. Δεν υπάρχει χώρος στον σκληρό
Μπα, και οι δυο δίσκοι που έβαλα είναι FAT32
- JIANOS
-
- Elite Member
-
Λιγότερα
Περισσότερα
31/01/2023 21:49 #48640
από JIANOS
Μηπως έχει θεμα το medamedia pack για δοκιμασε άλλη πηγή προγραμμάτων όπως καποιο tosec για msdos archive.org/details/Total_DOS_Collection_Release_13
- Black Flag
-
- Junior Member
-
- PC Power! DOS για πάντα!
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
04/02/2023 19:48 #48643
από Black Flag
Δεν μπορώ να ξεχάσω τα προπαιδικά, παιδικά, εφηβικά, νεανικά χρόνια και τις αμέτρητες ώρες που πέρασα και περνάω με τα εκάστοτε PC μου...
Απαντήθηκε από Black Flag στο θέμα Πρόβλημα με εγκατάσταση παιχνιδιών σε MS DOS. Δεν υπάρχει χώρος στον σκληρό
Να τα δοκιμάζεις πάντα σε καθαρό DOS, όχι μέσω των Windows 9x. Επίσης το σύστημα αρχείων να το έχει δημιουργήσει το FDISK των Windows ή της έκδοσης DOS που θα εγκαταστήσεις και όχι να είναι από πριν έτοιμο από νεότερο PC. Επίσης τα 256 MB RAM είναι overkill για DOS και εμφανίζονται πολλές ασυμβατότητες. Να φανταστείς ότι 256 MB RAM έγιναν στάνταρ για τα PC αρχές του 2002 με τα Windows XP.
Δεν θα έπρεπε να έχεις κάποιο πρόβλημα γιατί εγώ σε Socket A Athlon στα 1 GHz και με 128 MB RAM μου τρέχουν κανονικότατα τα άνωθεν. Επίσης έχω μια Live!, την Orpheus και ATI 9800XT για κάρτα γραφικών. Επίσης ο σκληρός μου είναι 120 GB και είναι IDE καινούριος που αγόρασα πρόσφατα και όχι με αντάπτορα.
Επίσης δοκίμασε να φτιάξεις σωστά τα config.sys και autoexec.bat, με Εxpanded memory ενεργοποιημένη και Coventional υψηλή (www.vogons.org/viewtopic.php?t=26435).
Δοκίμασε και το Throttle να κατεβάσεις κάπως την ταχύτητα της CPU, αλλά και το EATXMS για να "φας" την extended memory κάτω στα 16 MB RAM που είναι υπεραρκετά για DOS παιχνίδια.
Δεν θα έπρεπε να έχεις κάποιο πρόβλημα γιατί εγώ σε Socket A Athlon στα 1 GHz και με 128 MB RAM μου τρέχουν κανονικότατα τα άνωθεν. Επίσης έχω μια Live!, την Orpheus και ATI 9800XT για κάρτα γραφικών. Επίσης ο σκληρός μου είναι 120 GB και είναι IDE καινούριος που αγόρασα πρόσφατα και όχι με αντάπτορα.
Επίσης δοκίμασε να φτιάξεις σωστά τα config.sys και autoexec.bat, με Εxpanded memory ενεργοποιημένη και Coventional υψηλή (www.vogons.org/viewtopic.php?t=26435).
Δοκίμασε και το Throttle να κατεβάσεις κάπως την ταχύτητα της CPU, αλλά και το EATXMS για να "φας" την extended memory κάτω στα 16 MB RAM που είναι υπεραρκετά για DOS παιχνίδια.
Δεν μπορώ να ξεχάσω τα προπαιδικά, παιδικά, εφηβικά, νεανικά χρόνια και τις αμέτρητες ώρες που πέρασα και περνάω με τα εκάστοτε PC μου...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee, TehStig, JIANOS
- shelby
- Retro Starter
-
Λιγότερα
Περισσότερα
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
16/02/2023 21:19 - 16/02/2023 21:27 #48656
από shelby
Απαντήθηκε από shelby στο θέμα Πρόβλημα με εγκατάσταση παιχνιδιών σε MS DOS. Δεν υπάρχει χώρος στον σκληρό
Το προβλημα με το dos ειναι οτι βλεπει οτι μνημη δινει το himem. Και 32GB να βαλεις δεν θα την δει ολη. Αρα δεν ειναι θεμα win9x ή οποιαδηποτε windows
- Forum
- Υπολογιστές
- Αντιμετώπιση προβλημάτων σε ρετρό υπολογιστές
- Πρόβλημα με εγκατάσταση παιχνιδιών σε MS DOS. Δεν υπάρχει χώρος στον σκληρό
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.228 δευτερόλεπτα