commodore 64 πρόβλημα

• spyros.s
  • Το Άβαταρ του/της spyros.s Συντάκτης θέματος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Περισσότερα
12/03/2023 09:30 - 12/03/2023 09:31 #48679 από spyros.s
commodore 64 πρόβλημα δημιουργήθηκε από spyros.s
Παίδες καλησπέρα. Πλέον έχω την δυνατότητα να έχω τον δικό μου χώρο στα αγαπημενα μου ρετρομηχανήματα! Έτσι η 1200 μου δουλεύει πλέον κανονικά όπως και ο 6128 μου μαζί με τον +3 μου! Είχε μείνει μόνο ο κομοντοράκος που είχα αγοράσει κάποτε μέσω του αειμνηστου Δημήτρη Στάση που μου το είχε μάλιστα καθαρίσει μάλιστα μόλις ήρθε απο εξωτερικό το 2010! Μου έγραψε και δισκέττες ο Δημήτρης και το μηχάνημα έπαιζε κανονικά! Το συσκεύασα λόγω έλλειψης χώρου και το δοκίμαζα ενίοτε μεχρι το 2018 όπου συνέχιζε να λειτουργεί! Πρόσφατα το έβγαλα για να πάρει την θέση του στο playroom! Δυστυχώς δεν δούλευαν κάποια από τα πλήκτρα του πληκτρολογίου και απλά πήρα από το ebay ένα άλλο tested προς αντικατάσταση! Δούλεψε κανονικά και μου ήρθε η ιδέα να το συνδέσω σε μεγαλύτερα ηχεία για να χαρώ λίγο το sid! Εκεί άρχισε το πρόβλημα μου...ξαφνικά ο ήχος χάθηκε και ακούγεται με παράσιτα και χαμηλή ένταση! Δεν ξέρω αν φταίει το μαμά τροφοδοτικό που ξέρω ότι θέλει αλλαγή το ταχύτερο! Δεν ξέρω αν φταίει το sid ή αν χρειάζεται αντικατάσταση κάποιος πυκνωτής! Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν γνωρίζω πως να το φτιάξω άρα και ζητώ την βοήθεια όποιου ξέρει! Ευχαριστώ προκαταβολικά! (Φυσικά αν το αναλάβει κάποιος θα του πληρώσω την εργασία του και τα όποια ανταλλακτικά χρειαστούν αν υπάρχουν διαθέσιμα!)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• chdlee
  • Το Άβαταρ του/της chdlee
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
12/03/2023 23:45 #48684 από chdlee
Απαντήθηκε από chdlee στο θέμα commodore 64 πρόβλημα
Σπύρο, σίγουρα φταίει το μηχάνημα; Το δοκίμασες ξανά σε τηλεόραση για να ακούσεις αν βγαίνει λάθος ο ήχος και από εκεί; Αν έχει πρόβλημα ο ήχος του Commodore, το πιθανότερο είναι να φταίει το τσιπάκι sid. Αν είχε πρόβλημα το τροφοδοτικό, δε νομίζω να δούλευε το μηχάνημα καθόλου. 

80s resurrection
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": spyros.s

• Dark_Knight
  • Το Άβαταρ του/της Dark_Knight
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
13/03/2023 03:35 - 13/03/2023 03:35 #48686 από Dark_Knight
Απαντήθηκε από Dark_Knight στο θέμα commodore 64 πρόβλημα
Μακαρι να πεφτω εξω, αλλα δυστυχως για καμμενο SID μου κανει... Η συνδεση τα ηχεια εγινε με ανοιχτο μηχανημα?

• spyros.s
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Περισσότερα
13/03/2023 16:42 #48687 από spyros.s
Απαντήθηκε από spyros.s στο θέμα commodore 64 πρόβλημα
Χρήστο και Κώστα ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Να σας απαντήσω λοιπόν...
Χρήστο φυσικά και έλεγξα τα πάντα ξανα και επανεφερα την συνδεση στην τηλεόραση με τα ίδια αποτελέσματα. Ήξερα ότι δεν πρέπει να συνδέω στον c64 τα joystick με ανοικτο το μηχανημα αλλά και στον ήχο; Μάλλον ειναι πραγματικα ευαίσθητος ο κομοντορακος και ανέφερα το τροφοδοτικό διότι συχνα αστοχούν τα "μαμα"! Θέλει και αυτο να το μετρήσει κάποιος με ένα πολύμετρο να δει τι γίνεται....
Κώστα μάλλον συμφωνούμε εδώ...το θεμα ειναι ότι αν κάηκε το sid που να βρεις άλλο και ποιος να το αναλάβει; Δεν ξερω τι να  κανω πλέον και το λυπάμαι διότι αφενός μου θυμίζει τον αειμνηστο Δημήτρη αφετέρου τα c64 δεν τα έζησα στην εποχή τους και ήθελα να ασχοληθώ τώρα με την προσθηκh μιας kung fu flash ή ενός sd2ide ...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee

• spyros.s
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Περισσότερα
13/03/2023 16:52 #48688 από spyros.s
retrocomp.cz/produkt?id=2 Αν αποδειχθει η βλάβη σκέφτομαι κατι τετοιο προς αντικατασταση

• Dark_Knight
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
14/03/2023 03:30 #48689 από Dark_Knight
Αποτελει μια αξιολογη επιλογη χωρις να ξεφευγεις πολυ στο κοστος. Εγω σε δυο μηχανηματα που πηρα καποτε χωρις sid, εβαλα το swinsid και οι αποδοση του ηταν αξιοπρεπεστατη. Το armsid ειναι ενα επιπεδο πιο πανω.

Ποσο μαλλον αν σκεφτεις οτι η εναλλακτικη σου ειναι καποιο μεταχειρισμενο τσιπακι, σε αγνωστη κατασταση, πιθανως με αλλοιωμενα φιλτρα και με αρκετα αυξημενη τιμη. Ποια εκδοση ειναι ο 64ρης σου?

• spyros.s
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Περισσότερα
14/03/2023 08:14 #48690 από spyros.s
c64c

• jimn
  • Το Άβαταρ του/της jimn
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Περισσότερα
15/03/2023 22:37 #48691 από jimn
Απαντήθηκε από jimn στο θέμα commodore 64 πρόβλημα
Ρίξε μια ματιά εδώ Σπύρο
www.retro4fun.gr/pbb/viewtopic.php?f=66&...1366&hilit=sid#p1366
στα 17€

• Dark_Knight
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
16/03/2023 05:11 #48692 από Dark_Knight
Αυτο ειναι το swinsid Δημητρη. Οπως ειπα και πιο πανω, αξιοπρεπες για τα λεφτα του και σιγουρα προτιμωτερο απο το να μην εχεις καθολου SID. Αν βεβαια μπορεσει να διαθεσει το κατι παραπανω για το ArmSID, θα εχει λιγο πιο πιστη αποδοση συγκριτικα με ενα υγιες SID.
Το θεμα ειναι να μπορεσει να ελεγχθει το μηχανημα του πρωτου προβει σε καποια αγορα, ωστε να επιβεβαιωθει το προβλημα
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": spyros.s, jimn

• spyros.s
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Περισσότερα
21/03/2023 20:15 #48701 από spyros.s
Αυτό θα ζητήσω σε όποιον το ελέγξει τελικά - αν βρεθεί τέτοιος- και μετά θα πράξω αναλογα...επειδή το μηχανημα σκοπεύω να το ευχαριστηθω εγώ και οι γιοι μου θα προτιμησω την καλύτερη δυνατή λυση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.209 δευτερόλεπτα