Zenith Z-note flex

• mariorew
  • Συντάκτης θέματος
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
26/03/2023 16:17 #48708 από mariorew
Zenith Z-note flex δημιουργήθηκε από mariorew
Καλησπέρα!

Αρχικά από την αρχή ζητάω συγγνώμη αν πω καμια πατάτα αλλά δεν είναι και τρομερά σχετικός, ότι θυμάμαι από τα πρώτα μου pc το 90..

Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα παλιό λαπτοπ, Zenith Z-note flex, από ότι έψαξα και καταλαβα στο ιντερνετ είναι ενα 486. Από νοσταλγία θέλησα να δω αν δουλεέι και να το χρησιμοποιήσω αλλά δεν.. Το πρόβλημα που έχει είναι οτι όταν το ανοιγω ζητάει κάποιο κωδικό που δεν έχω. Καταλαβαίνω ότι ο κωδικός είναι στη rom γιατί το ζητάει σχεδόν αμέσως, δεύτερη οθόνη (πρώτα κάνει αύτο με το τεστ μνήμης λέει), ακόμα και όταν βγάλω τον δίσκο (που βγαίνει πολύ εύκολα), μια μεγάλη μπλε οθόνη ζητάει το current password.

Έψαξα στο ίντερνετ για το πρόβλημα αυτό και από αυτά που κατάλαβα έκανα τα εξής:
- έβγαλα την μπαταρία (η οποία μάλλον δεν δουλεύει έτσι κ αλλιώς)
- έβγαλα μια μικρότερη μπαταρία που είναι για την ρομ διάβασα (βγαίνει επίσης πολύ εύκολα)
- Πάταγα 30 δευτερόλεπτα το κουμπί για να ανοίξει ώστε να αδειάσει ότι ηλεκτρισμός είναι μεσα
... και πάλι επιμένει να ζητάει

- Δοκίμασα ένα σκασμό password που προτείνονται, (χωρίς όμως να είμαι σίγουρος ότι το κάνω σωστά γιατί δεν ξέρω εάν πιάνει το καπσ λοκ, δεν έχει σήμανση)
... πάλι τίποτα.

Διάβάζω ότι πλέον η ελπίδα είναι να βρώ κάτι jumper η pad τα γράφουν και κάτι να τα βγάλω κλπ, δεν γνωρίζω όμως πως να το κάνω, και δεν τα βλέπω χωρίς να αρχίσω να ξεβιδώνω, κάτι που δεν γνωρίζω ιδιαίτερα..

Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω εάν ξέρει κανείς κάποια άλλη λύση, ή εαν γωρίζε κάποιον (κατάστημα ή ότι στην Αθήνα) που να γνωρίζει και να μπορεί να βαηθήσει/ψάξει έστω.

Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.247 δευτερόλεπτα