Topic-icon Apple I προς αναζήτηση!

  • Tanno
  • Το Άβαταρ του/της Tanno Συντάκτης θέματος
  • Retro Fan
  • Retro Fan
Περισσότερα
31/05/2015 20:10 - 31/05/2015 21:36 #29787 από Tanno
Apple I προς αναζήτηση! δημιουργήθηκε από Tanno
Έπεσα πάνω στο συγκεκριμένο ενδιαφέρον θέμα που ίσως ενδιαφέρει τους ρετράδες. Το ψάρεψα από το DefenceNet.gr.

ΗΠΑ: Αναζητείται γυναίκα που ανακύκλωσε σπάνιο υπολογιστή, για να της δοθούν 100.000 δολ.

Μία επιταγή 100.000 δολαρίων περιμένει μία μυστηριώδη γυναίκα η οποία πέταξε τον περασμένο Απρίλιο στον κάδο ανακύκλωσης ένα σπάνιο υπολογιστή Apple-1, μην γνωρίζοντας προφανώς την αξία του.

Η εταιρεία ανακύκλωσης CleanBayArea, στην Καλιφόρνια, στην οποία κατέληξε ο υπολογιστής, γνωστοποίησε στον δικτυακό της τόπο ότι αναζητά τη γυναίκα που πέταξε τον υπολογιστή, καθαρίζοντας το γκαράζ του σπιτιού της, προκειμένου να της δώσει 100.000 δολάρια.

Πρόκειται το μισό του αντιτίμου με το οποίο ο σπάνιος υπολογιστής του 1976 -ένας από τους συνολικά 200 που κατασκευάστηκαν- πωλήθηκε σε δημοπρασία. Πολιτική της εταιρείας είναι να μοιράζεται τα έσοδα από την πώληση των αντικειμένων με τον ιδιοκτήτη του εξοπλισμού.

Οι Αpple-1 είναι από τους πρώτους υπολογιστές στην ιστορία της Apple. Κατασκευάστηκαν από το συνιδρυτή της εταιρείας Στιβ Βόζνιακ στο γκαράζ του Στιβ Τζομπς και πωλήθηκαν έναντι 666,66 δολαρίων (2.786 δολάρια σε σημερινές τιμές.)

Λίγες δεκάδες από τους πρωτοποριακούς αυτούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές εκτιμάται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι σήμερα.

Info :

www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B7%CF...0-%CE%B4%CE%BF%CE%BB

Η Φαντασία είναι η Πραγματικότητα του Νου.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, GeoAnas, chdlee, chriskgnr, arislab, Amstrad1981, aidivn, kazas, DUser1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
01/06/2015 14:15 - 01/06/2015 14:19 #29797 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Apple I προς αναζήτηση!
Καλά, αυτό που συνέβη είναι υπερβολικά σπάνιο αφού αν αναλογιστούμε ότι φτιάχτηκαν ελάχιστα μηχανήματα Apple 1 σε σχέση με το σύνολο των υπολογιστών και υποτίθεται ότι όσοι τα είχαν θα γνώριζαν και θα τα πρόσεχαν σαν κόρη οφθαλμού! :woohoo:

Τώρα αν δούμε όλες τις τρελές συγκυρίες που συνέβησαν ταυτόχρονα στο περιστατικό αυτό, δηλαδή να τύχει να έχει κάποιος αυτόν τον καρασπάνιο υπολογιστή στην εποχή μας (1-0), να έχει επιζήσει τόσα χρόνια στο πατάρι χωρίς να πεταχτεί - καταστραφεί κτλ (2-0), παρά την σπανιότητα του υπολογιστή να τυχαίνει ο ιδιοκτήτης να μην έχει ιδέα τι έχει στα χέρια του(3-0), να μην κάνει 'εστω ένα search στο ιντερνετ στην εποχή της πληροφορίας που διανύουμε (4-0), να τον πετάξει και παρόλα αυτά ο υπολογιστής να επιζήσει αφού θα μπορούσε π.χ. να τον πέταγε σε κανονικό κάδο και να γινόταν κομμάτια (5-0), να τύχει να γνωρίζει τη σπανιότητα του υπολογιστή ο τύπος που θα το βρήκε στον κάδο ανακύκλωσης και να μην τον πετάξει / καταστρέψει ούτε αυτός σαν ανακύκλωση (6-0), σκεφτείτε και κάτι άλλο που σίγουρα θα μου διαφεύγει (7-0) εντάξει, τι να πω...... απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αυτό το σκηνικό που συνέβη!!! :woohoo:

Με όλα αυτά που έγιναν, παρόλο που έχασε τον υπολογιστή αυτό η κυρία, είμαι σίγουρος ότι αν παίξει ένα λοττο - τζοκερ κτλ θα κερδίσει σίγουρα και θα πάρει και με το παραπάνω τα λεφτά της πίσω και άμεσα ;) :P

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.331 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ

great retro computers and retro consoles companies logos