GHOULS N' GHOSTS
- P.Dial
-
Συντάκτης θέματος
- Premium Member
-
- QUI AUDET...ATARI ST!
GHOULS N' GHOSTS...
...ένα παιχνίδι "διαμάντι" απο την Capcom, που μας δυσκόλεψε πολύ στα νιάτα μας λόγω της -σχεδόν απάνθρωπης- φύσης του, τόσο στα "ουφάδικα" όσο και στον καναπέ μας!
ΤΙΤΛΟΣ: GHOULS N' GHOSTS
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Capcom
ΕΤΟΣ: 1988
ΕΙΔΟΣ: Side-scrolling action arcade
ΤΟ STORY:
4 μόλις χρόνια πέρασαν απο τότε που ο Arthur (ο ήρωάς μας) νίκησε στο Ghosts N' Goblins τον κακό μάγο King Astaroth και κατάφερε να σώσει την αγαπημένη του Πριγκήπισσα Prin-Prin (ακου όνομα!!).
Το κορίτσι όμως βρίσκεται και πάλι σε κίνδυνο καθώς ένας νέος κακός (ο Lucifer) την απήγαγε και την έκρυψε στο βασίλειό του (Ghoul Realm) για τα καλά. Ο καημένος ο Arthur, καλείται πάλι να πολεμήσει ενάντια στις δυνάμεις του Σκότους (ghouls, zombies, φαντάσματα κλπ) για να μπορέσει να την σώσει και να καταστρέψει τα σχέδια του Lucifer, για κυριαρχία.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Πραγματικά το game αυτό, είχε φοβερά γραφικά και πολύ καλό ήχο που περιελάμβανε ωραίο soundtrack, sound FX. Η κίνηση ρευστή σαν νερό και η δράση ατελείωτη χωρις ούτε ένα slowdown (σε οποιαδήποτε έκδοση). Το Ghouls N' Ghosts τίμησαν δεόντως όλα σχεδόν τα μηχανήματα που κυκλοφόρησαν κάποτε: CPC, C64, ZX, ST, AMIGA, MEGADRIVE, SNES, PC-ENGINE αλλά και το μεγαθήριο FUJITSU FM-TOWNS (το οποίο ζήτημα να πούλησε στην Ελλάδα 50-60 κομμάτια). Στην σύγκριση ανάμεσα στα 16bits, δυστυχώς η έκδοση για ST και AMIGA δεν μπορούν να συγκριθούν τεχνικά με τις παιχνιδομηχανές (SNES, MD κλπ), λόγω περιορισμών. Η έκδοση του C64 είναι η καλύτερη των 8-bits με φοβερή μουσική, πιο...εύηχη απο αυτή του Atari ST (!!)
Ωραίο game αλλά εκνευριστικά δύσκολο!
ARCADE VERSION
και συγκριτικό ανάμεσα σε διάφορα ports (συμπεριλαμβάνεται και το πρώτο game της σειράς, με τίτλο: Ghosts N' Goblins)
και συγκριτικό ανάμεσα σε διάφορα ports (συμπεριλαμβάνεται και το πρώτο game της σειράς, με τίτλο: Ghosts N' Goblins)
Βάλτε MAME ή κάποια κονσόλα και παίξτε! Κι αν περάσετε το 2ο level, σφυρίξτε μου "κλέφτικα".
Keep on gaming dudes
www.retroshowcase.gr
My Collection: Amstrad CPC 6128, Amstrad GX4000, Sega Mastersystem II, Atari 1040STFM, Amiga 500, Amiga 600, Amiga 1200, Sega Megadrive II, Nintendo SNES, Panasonic 3DO, Atari Jaguar, Nintendo 64, Sega Saturn, Sony PSOne, Sony PSX, Sega Dreamcast, Nintendo Gamecube, Sony PS2, Sony PSP, Microsoft XBOX, Microsoft XBOX360 Phat (LT 2.0), Microsoft XBOX360 Slim (RGH), Sony PS3 Superslim
gifs.gifbin.com/1233927325_jean%20claude...counter%20strike.gif
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Ήταν αρκετα δύσκολο πάντως, το συγκεκριμένο coin'op έτρωγε κάτι μπουνιές από τους παίχτες που νευρίαζαν που χάνανε... πολύ γέλιο!!!
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- glaros
-
- Team RC
-
- Play it Loud
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3798
P.Dial έγραψε:
GHOULS N' GHOSTS...
...ένα παιχνίδι "διαμάντι" απο την Capcom, που μας δυσκόλεψε πολύ στα νιάτα μας λόγω της -σχεδόν απάνθρωπης- φύσης του, τόσο στα "ουφάδικα" όσο και στον καναπέ μας!
Βάλτε MAME ή κάποια κονσόλα και παίξτε! Κι αν περάσετε το 2ο level, σφυρίξτε μου "κλέφτικα".
Keep on gaming dudes
Θα σε μαλώσω...το έχω παίξει σχεδόν μέχρι τα μισά με 20δραχμα (Arcade),στο SNES επίσης,PsP και GBA...στο WonderSwan όμως είναι πολύ δύσκολο. MAME ok
I think I've shot 2 ducks in my entire gaming life! That was when playing "Kane" on my Amstrad CPC 464!
www.retroshowcase.com
www.dialtech.gr
- Metalcandyman
-
- Elite Member
-
- Arcades Forever
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 593
Εγω περναω την δευτερη πιστα παντως
Να και ενα βιντεο απο δεικο μου gameplay με τερματισμο με ενα credit.Για να θυμουνται οι παλιοι και να μαθαινουν οι νεοτεροι.Sorry που δεν εχει ηχο αλλα εχω ενα θεμα μαυτο.
- vovolas
-
- Retro Elite
-
- tha vapsoume?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1131
"Knowing is not enough we must apply
Willing is not enough we must do."
- P.Dial
-
Συντάκτης θέματος
- Premium Member
-
- QUI AUDET...ATARI ST!
glaros έγραψε:
P.Dial έγραψε:
GHOULS N' GHOSTS...
Keep on gaming dudes
Θα σε μαλώσω...το έχω παίξει σχεδόν μέχρι τα μισά με 20δραχμα (Arcade),στο SNES επίσης,PsP και GBA...στο WonderSwan όμως είναι πολύ δύσκολο. MAME ok
Σπανίζεις!
www.retroshowcase.gr
My Collection: Amstrad CPC 6128, Amstrad GX4000, Sega Mastersystem II, Atari 1040STFM, Amiga 500, Amiga 600, Amiga 1200, Sega Megadrive II, Nintendo SNES, Panasonic 3DO, Atari Jaguar, Nintendo 64, Sega Saturn, Sony PSOne, Sony PSX, Sega Dreamcast, Nintendo Gamecube, Sony PS2, Sony PSP, Microsoft XBOX, Microsoft XBOX360 Phat (LT 2.0), Microsoft XBOX360 Slim (RGH), Sony PS3 Superslim
gifs.gifbin.com/1233927325_jean%20claude...counter%20strike.gif
- Metalcandyman
-
- Elite Member
-
- Arcades Forever
- Metalcandyman
-
- Elite Member
-
- Arcades Forever