Περιποίηση μιας RAIDEN
- GeoAnas
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Master
-
Ανάμεσα σε αυτές ήταν και μια RAIDEN που ενώ δούλευε κανονικά, το πρωί του Σαββάτου, που την έβγαλα για ένα γρήγορο παιχνιδάκι εμφάνισε σκουπίδια στην οθόνη και ο ήχος σταμάτησε.
Πρόκειται για μια διπλή πλακέτα, τεραστίων διαστάσεων...
Ακουγόταν μόνο κάτι ανατριχιαστικά σκουξίματα που με τεντώνανε τα νεύρα στο απροχώρητο...
Σήμερα σηκώθηκα κατά της 05:45 (πάντα τέτοια ώρα σηκώνομαι...) και μετά από έναν καφέ, είπα να την ξεκινήσω μπας και την φτιάξω...
Ξεκίνησα με ένα γρήγορο recap που με πήρε καμιά ώρα. Δυστυχώς ο ήχος δεν μου έκανε την χάρη...
Άλλαξα το τριμεράκι της φωνής (γιατί παρατηρούσα ότι όταν το πίεζα, τα σκουξίματα άλλαζαν)...τίποτα επίσης.
Άλλαξα και το ολοκληρωμένο της ενίσχυσης (1241Η) αλλά μια από τα ίδια.
Ακολούθησε ο έλεγχος των eproms και βρέθηκαν δυο με οξειδωμένα pins...γυαλίστικαν και καθαρίστηκαν με οινόπνευμα...ήχος γιοκ !....
Εδώ θα ήθελα να σημειώσω ότι η ποιότητα κατασκευής των bootleg πλακετών είναι πανάθλια. Παντού άτσαλες και ψυχρές κολλήσεις, καλώδια από εδώ και από εκεί, eproms κολλημένες αντί να είναι πάνω σε βάσεις, κεραμικοί πυκνωτές σε ερωτικές περιπτύξεις με αντιστάσεις και ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές σε διάφορες κουφές θέσεις...πραγματικά αν είχα μπροστά μου τον τύπο που την συναρμολόγησε θα τον βουτούσα στον ασβέστη.
Λόγω της άθλιας ποιότητας κατασκευής έχω θρηνήσει επίσης μια Tehkan World Cup, μια Arkanoid bootleg, μια choplifter, και μια ακόμα Raiden.....Συμβουλή : ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ BOOTLEG ARCADE PCB
Μετά από αυτά αποφάσισα να ασχοληθώ με τις ψυχρές κολλήσεις...ΑΠΕΙΡΕΣ ...δεν ήξερα τι να πρωτοφτιάξω...
Μετά από καμιά ώρα ακόμα και με την υπομονή μου να έχει πάει περίπατο, αποφάσισα να την δοκιμάσω.
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...Το παιχνίδι τώρα χειροτέρεψε...αρνούταν να προχωρήσει και η οθόνη γεμάτη σκουπίδια...
Αποφασίζω να κάνω ένα διάλειμμα για να ανασυνταχτώ και ανοίγω να διαβάσω το θέμα με τους άθλιους εμποράκους στο iamretro...
Τι το ήθελα ? Σκάει κι ένα μπαλόνι πίσω από την πλάτη μου....βουτάω την πλακέτα, την πετάω με δύναμη στο πάτωμα και αρχίζω να χορεύω πάνω της...τα παιδιά μου έντρομα μέσα στο μικρό δωμάτιο παρακολουθούσαν το χρονικό της καταστροφής...ήταν τόση η μανία μου που δεν άφησα chip για chip
Τελειώνοντας ανοίγω την πόρτα του κήπου και την πετάω με δύναμη στο κράσπεδο...
Τώρα που έχω λίγο ηρεμήσει, τελείωσα και με την ηλεκτρική σκούπα για τα μικρά κομματάκια στο δάπεδο, τα παιδιά ασχολούνται με τον τεμαχισμό της πάνω στο γραφείο τους, ευχαριστώντας με για το αναπάντεχο δώρο που τους έκανα...μέρες τώρα με έπρηζαν να τους δώσω μια πλακέτα για να μάθουν !
Εγώ ήρεμος, σκέφτομαι και συλλογιέμαι τι βλακεία έκανα και αγόραζα bootleg πράγματα....το μόνο που με τρομάζει είναι ότι γούσταρα τρελά την φάση
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- chriskgnr
-
- Retro Elite
-
- Well, i got one chance left in a nine live cat.
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1472
GeoAnas έγραψε: ....βουτάω την πλακέτα, την πετάω με δύναμη στο πάτωμα και αρχίζω να χορεύω πάνω της...τα παιδιά μου έντρομα μέσα στο μικρό δωμάτιο παρακολουθούσαν το χρονικό της καταστροφής...ήταν τόση η μανία μου που δεν άφησα chip για chip
...
Τελειώνοντας ανοίγω την πόρτα του κήπου και την πετάω με δύναμη στο κράσπεδο...
Γιώργο, ειλικρινά σε βρίσκω αρκούντως προβλεπόμενο εις τις άνωθεν "διαδικασίες"!
Εχω κάνει χειρότερα πράματα....
21st century breakdown...
- GeoAnas
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Master
-
Πλάκα-Πλάκα Chris δεν φαντάζεσαι πόσο ΑΘΛΙΕΣ είναι αυτές οι bootleg πλακέτες...
- Pluto63
-
- Platinum Member
-
- Heil Clive
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 767
Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/
- GeoAnas
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Master
-
Pluto63 έγραψε: ....θα το καταλάβετε τι εννοώ απο το πόστ που θα κανω με τα δυο σπεκτρουμ που μου χάρισε ο φίλος Χρήστος, (dukepapas).
Άκη, είμαι όλος μάτια και αυτιά
- chriskgnr
-
- Retro Elite
-
- Well, i got one chance left in a nine live cat.
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1472
GeoAnas έγραψε: E! μα τι...συνέχεια θα επισκευάζουμε ? Ας ξεσπάσουμε και λιγάκι
....
δεν έχω βαριοπούλα στο σπίτι. Πάντα ήθελα να προσθέσω λίγο "εφέ" στα ξεσπάσματά μου!
GeoAnas έγραψε:
Pluto63 έγραψε: ....θα το καταλάβετε τι εννοώ απο το πόστ που θα κανω με τα δυο σπεκτρουμ που μου χάρισε ο φίλος Χρήστος, (dukepapas).
Άκη, είμαι όλος μάτια και αυτιά![]()
θα χορέψει κανένας breakdance πάνω σε δυο spectrum!?!?!?
21st century breakdown...
- glaros
-
- Team RC
-
- Play it Loud
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3798
- GeoAnas
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Master
-
Εδώ που τα λέμε οι συγκεκριμένες κάναν emulation της original αφού πάνω τους δεν είχαν κανέναν επεξεργαστή (όπως τους γνωρίζουμε) παρά μόνο Altera και Xilinx programmable chips με (επαναλαμβάνω για πολοστή φορά) ΑΘΛΙΑ συναρμολόγηση....
- dukepapas
-
- Elite Member
-
- "ουδεις αχαριστος εκ του ευεργετηθεντος"
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 277
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Και εγώ είναι η αλήθεια πως όταν είδα το ποστ σου περίμενα να την δω να την έχεις φτιάξει και όλα να είναι στην εντέλεια (όπως μας έχεις συνηθίσει), αλλά για να έφτασες εσύ σε τέτοιο σημείο μάλλον ισχύει αυτό που λέει ο Χρήστος :
chriskgnr έγραψε: Γιώργο, ειλικρινά σε βρίσκω αρκούντως προβλεπόμενο εις τις άνωθεν "διαδικασίες"!
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- dukepapas
-
- Elite Member
-
- "ουδεις αχαριστος εκ του ευεργετηθεντος"
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 277
- GeoAnas
-
Συντάκτης θέματος
- Retro Master
-
Όλα τα chips είναι Goldstar (η παλιά LG) και η τιμή τους ήταν αισθητά μικρότερη της original (φαντάσου διαφυγόντες φόροι, δικαιώματα παιχνιδιού, κόστος ποιοτικού σχεδιασμού και παραγωγής κλπ κλπ κλπ).
Οι operators (ιδιοκτήτες καταστημάτων) δεν νοιαζόταν για το παιχνίδι, αλλά για το ποσοστό κέρδους/κόστους και γι αυτό τις προτιμούσαν, άσχετα αν είχαν ημερομηνία λήξεως. Στο κάτω κάτω το παιχνίδι σε 1-2 χρόνια τα "έβγαζε τα λεφτά του" και πήγαινε για αποθήκευση (πάκτωμα για ανταλλακτικά/λήθη) - πούλημα μαζικά σε άλλες χώρες - καταστροφή.
Η γραμμή παραγωγής τους πρέπει να ήταν hand made labour work με ανειδίκευτους εργάτες, σε μεγάλους αριθμούς χωρίς καμιά, μα απολύτως καμιά απόπειρα έστω, ελέγχου της ποιότητας....
Βασίζονται σε XILINX και ALTERA programable chips και σε δεκάδες LS.....
Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι οι στραβοκολημένες eproms κατευθείαν πάνω στο pcb και οι δεκάδες ψυχρές κολλήσεις. Ο σχεδιασμός των tracks και οι τρυπούλες για τοποθέτηση των components είναι μιας χρήσης (!). Σε κάθε προσπάθεια αποκόλησης (έστω και με κολλητήρι 15W), καταστρέφονται και απανθρακώνονται τα πάντα....
Αρκετή τέτοια μαιμουδιά κυκλοφορεί σε Capcom System 1....