Νόμος 3037/2002: O νόμος που "απαγόρευσε όλα τα video games στην Ελλάδα" το 2002

• Vetusomaru
  • Το Άβαταρ του/της Vetusomaru Συντάκτης θέματος
  • Junior Member
  • Junior Member
  • A true otaku enthusiast
Περισσότερα
01/01/2025 23:33 #49191 από Vetusomaru
Ιδού ένα βίντεο που ανέβασα στο YouTube κι ένα άρθρο στο blog μου για τον περιβόητο Νόμο 3037/2002 που "απαγόρευσε όλα τα video games στην Ελλάδα" το 2002:

vetusomaru.blog.fc2.com/blog-entry-3.html
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stabill

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
02/01/2025 15:02 #49195 από Fotis_KFOR
Το τι κράξιμο είχε φάει αυτός ο νόμος δεν λέγεται, όπως επίσης και το πόσο λάθος ήταν.

Γίναμε διεθνώς ρεζίλι με γελοιογραφίες από τα ξένα ΜΜΕ να συλλαμβάνουν κάποιον στα σύνορα επειδή κρατάει ένα... Gameboy και γράφοντας ότι αφού είσαι στην Ελλάδα με Gameboy συλλαμβάνεσαι.

Επίσης υπήρξαν τραγελαφικά του τύπου να συλλαμβάνονται άτομα σε ίντερνετ καφέ και να κατάσχονται τα…PC (!!!) αφού πλέον...ήταν παράνομο να υπάρχει το ίντερνετ καφέ που ο φοιτητής επειδή δεν είχε ίντερνετ σπίτι του πήγαινε εκεί για πληροφορίες για το μάθημα του!

Και το χειρότερο όλων είναι ότι και καλά αφού το έκαναν για να σταματήσουν τα "φρουτάκια" και γενικά το τζόγο κλείνοντας λανθασμένα τα πάντα - ο τζόγος όμως συνεχίστηκε και συνεχίζεται ακόμα και τώρα με τις λέσχες οπαπ, με τα καζίνο και άλλα τόσα μέρη που ο κόσμος καταστρέφεται και χάνει τα χρήματά του.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

• Vetusomaru
  • Το Άβαταρ του/της Vetusomaru Συντάκτης θέματος
  • Junior Member
  • Junior Member
  • A true otaku enthusiast
Περισσότερα
02/01/2025 18:27 #49197 από Vetusomaru

Γίναμε διεθνώς ρεζίλι με γελοιογραφίες από τα ξένα ΜΜΕ να συλλαμβάνουν κάποιον στα σύνορα επειδή κρατάει ένα... Gameboy και γράφοντας ότι αφού είσαι στην Ελλάδα με Gameboy συλλαμβάνεσαι.!
Οι γελειογραφίες κι οι δηλώσεις τύπου "τα παιδιά σας κινδυνεύουν να συλληφθούν επειδή παίζουν Gameboy" ήταν ηλίθια παραπληροφόρηση. Δεν μπήκαν καν στον κόπο οι δημοσιογράφοι να δουν οτί οι συλλήψεις γινόντουσταν μόνο για τα arcades και τα net cafes.

Και το χειρότερο όλων είναι ότι και καλά αφού το έκαναν για να σταματήσουν τα "φρουτάκια" και γενικά το τζόγο κλείνοντας λανθασμένα τα πάντα - ο τζόγος όμως συνεχίστηκε και συνεχίζεται ακόμα και τώρα με τις λέσχες οπαπ, με τα καζίνο και άλλα τόσα μέρη που ο κόσμος καταστρέφεται και χάνει τα χρήματά του.
Όπως αναφέρω και στο blog άρθρο μου (τ' οποίο χρειάζεται ένα γερό edit) ο πραγματικός λόγος που κυνηγούσανε με μανία τα παράνομα φρουτάκια ήταν επειδή κλέβανε πελατεία από τα μεγάλα, νόμιμα καζίνο κι επειδή τα κέρδη από τα παράνομα φρουτάκια δεν φορολογόντουσταν (κοινώς το κράτος έχανε μίζες). Σκασίλα τους που οι Έλληνες χάνανε περιουσίες ολόκληρες στα νόμιμα τυχερά παιχνίδια, στο χρηματιστήριο κοκ. Κι ένας λόγος παραπάνω για τον ντόρο με τα παράνομα φρουτάκια που δεν τον έχω αναφέρει ακόμα στο blog άρθρο μου είναι ότι έβαλε το χεράκι του κι ο ΟΠΑΠ.

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
10/02/2025 09:22 #49265 από Fotis_KFOR
Όποτε ακούω για τον γελοίο νόμο 3037, πάντα μου έρχεται στο μυαλό το τεύχος 156 του αγαπημένου μου PC Master που το είχε ως θέμα στο εξώφυλλό του και το είχε αναλύσει πολύ διεξοδικά, το διάβαζα ξανά και ξανά, σχεδόν δεν πίστευα ότι αυτά που διάβαζα τα ζούσαμε live εκείνη τη στιγμή ως κράτος.

Για να θυμόμαστε τα ρεζιλίκια του περιβόητου αυτού νόμου, βάζω μερικά screenshot από το αντίστοιχο τεύχος του PC Master που το είχε αναδείξει τότε :

Συνημμένα:

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.262 δευτερόλεπτα