H.E.R.O (Atari 2600 Review)
- DUser1
- Συντάκτης θέματος
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 905
Κάθε φορά που σκέφτομαι την πρώτη μου επαφή με τα videogames, το μυαλό μου πηγαίνει πίσω στο μακρινό 1984
και στο Atari 2600 που μόλις μου είχε φέρει ο πατέρας* μου στο σπίτι απο κάποιο μακρινό ταξίδι που είχε κάνει, οντάς Καπετάνιος...
Η ανάμνηση της πρώτης μου επαφής με το θρυλικό μηχάνημα είναι αποτυπωμένη στο μυαλό μου ακριβώς όπως και σε αυτή την φωτογραφία, καθώς είχαμε ακριβώς την ίδια τηλεόραση τότε... Μια Sony Trinitron!
Η μαγεία μόλις είχε ξεκινήσει!
Θυμάμαι να καθόμαστε όλοι οικογενειακώς και να παίζουμε Pac-Man και Missile Command όπως και αλλα παιχνίδια απο την τεράστια γκάμα cartridges που είχαν κυκλοφορήσει.
Το κάθε παιχνίδι και μια καινούργια περιπέτεια σε ένα φανταστικό κόσμο!
Ο παίκτης που έπαιζε ταυτιζόταν με τον χαρακτήρα/ήρωα του παιχνιδιού και γινόταν ένα με το τεράστιο τετραγωνισμενο pixel στην οθόνη της τηλεόρασης! Δεν μας πείραζε που δεν είχε την κατάλληλη μορφή ο χαρακτήρας του παιχνιδιού, καθώς όλα φάνταζαν μαγικά και έπαιρναν την κατάλληλη μορφή στο μυαλό μικρών και μεγάλων που καθόντουσαν να παίξουν με αυτό το μηχάνημα-Φαινόμενο!
Όλοι τελικά γινόμασταν... ΗΡΩΕΣ...
Αν μεταφραζαμε την αγγλική λέξη "Hero" στα ελληνικά θα βλέπαμε ότι σημαίνει Ήρωας, όμως (όπως είπαμε και παραπάνω στον πρόλογο) στον φανταστικό κόσμο του Atari 2600 και συγκεκριμένα στο παιχνίδι αυτό που ονομάζεται H.E.R.O. όλα είναι μαγικά και έχουν άλλη σημασία :
H.elicopter E.mergency R.escue O.peration
Παίζεται τον ρόλο του Roderick Hero
Ενός ατρόμητου χαρακτήρα που η αποστολή του είναι να μπει σε ένα ηφαιστειακό ορυχείο για να σώσει τους παγιδευμενους εργάτες του ορυχείου.
Η αποστολή του είναι πολύ δύσκολη καθώς τα δωμάτια του ορυχείου είναι γεμάτα κινδύνους!
Παντού παραμονεύουν νυχτερίδες, γιγαντιαίες αράχνες, φίδια και σκαθάρια!
Επίσης υπάρχουν σκοτεινά δωμάτια γεμάτα λάβα, παγίδες και πύρινους τοίχους που αν ακουμπήσει ο ήρωας μας θα γίνει ψητός.
Όμως ο ατρόμητος ήρωας μας είναι εξοπλισμένος με τα ποιο εξελιγμένα όπλα...
Κράνος με Lazer, δυναμίτες και στολή με μηχανισμό ελικοπτέρου κάνουν τον Roderick Hero να πετά σε κάθε πιστά και να περιφέρετε στα σκοτεινά δωμάτια του ορυχείου για να σώσει τους εργάτες του ορυχείου!
Θα πρέπει να περάσετε απο 20 μοναδικές πίστες οπού μετά μεταλλάσσονταν με διαφορετικό τρόπο απο την αρχή.
ΠΛΟΚΗ
Όπως βλέπεται απο το παραπάνω βίντεο υπάρχει πολύ δράση στο παιχνίδι το οποίο σε κάθε πιστά γίνεται όλο και πιο εθιστικο.
ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΗΧΟΣ
Τα γραφικά είναι πολύχρωμα και αρκετά καλά.
Ο ήχος φυσικά δεν υπήρχε εκείνη την εποχή στον Αtari 2600 και έτσι στο παιχνίδι ακούγονταν μόνο ηχητικά εφέ
ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ
Τέλος, το μεγαλύτερο ατού του παιχνιδιού, είναι ο χειρισμός που είναι αρκετά εύκολος και υπάκουος στις ενέργειες του joystick controller.
ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ
Για μένα ειναι απο τα καλύτερα παιχνίδια που είχα στο Atari 2600!
Αν έχεις τα κότσια και θέλεις να γίνεις ήρωας... ΠΑΙΞΕ H.E.R.O.
*(Το παραπάνω review είναι αφιερωμένο στο πάτερα μου, τον δικό μου μοναδικό ήρωα που έφυγε πρόσφατα απο την ζωή αφήνοντας μου γλύκες αναμνήσεις που με πολύ αγάπη και νοσταλγία για εκείνες τις εποχές θέλησα να μοιραστώ μαζί σας).
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- amiga500fan
-
- Retro Freak
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 533
Παιχνιδαρα.Το έχω στην εκδοση του παραπανω cart!
Ευχαριστουμε Βαγγέλη για την καταπληκτικη παρουσίαση!
Περήφανος κάτοχος:
Sega Game Gear, Sega Master System I,II,III(Tec toys),WII,Xbox,XBOX+(Coinopz),Sega mega drive I and II, Sega Saturn, Sega Dreamcast,Sega Mega CD,Playstation 2 slim (3 editions),PS 2 fat,Gameboy classic,Gameboy pocket,Game Boy color, CD,Αtari 2600 jr (3 editions),Atari 2600 WOODY,Αtari 2600"Darth Vader", PSone, PS1 (2 editions),PS2 FAT, Game Boy Advance.Advance SP,Nintendo DS,DS lite & Dsi,NES,Ν64, N64 Pikatchu,Snes,Gamecube,XBOX 360 fat,Amstrad 6128,Pong Consoles x 8 (ΤΕΛΟΣ ΟΧΙ ΑΛΛΑ),Amiga 500 1.3 REV 6 - 1 mb,
Commodore Amiga 1200+Blizzard 1230mkiv 32mb,Amiga Technologies 1200 magic pack NOS
- glaros
-
- Team RC
-
- Play it Loud
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3799
Το game δε το ήξερα,είναι πράγματι διασκεδαστικό.
- Hellraiser
-
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 68
- VincentGR
-
- Platinum Member
-
- To blit, or not to blit?
2600, 800XL, C64 κλπ.
Μετά έχει σειρά το River Raid
loaderror.eu/
partsfromthepast.blogspot.gr/ (A1200 Black Project)
- dukepapas
-
- Elite Member
-
- "ουδεις αχαριστος εκ του ευεργετηθεντος"
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 277
Μπήκα σε αυτο το σαιτ και τα είδα όλα ενα προς ενα και εικόνα μια λιστα με τα καλύτερα κατ εμε.......
box
enduro
froger
Gas Hog
Gopher
Grand Prix
Laser Volley
Lock N Chase
Missile Command
Pac Man
Peles Championship Soccer
Pinball
Planet Patrol
Realsports Volleyball
River_Raid
Slot Machine
Το slot machine δε και το box οπως και το ποδοσφαιρακι τρελό κώλυμα !Επισης θελω να πω οτι μονο η activision εκατσε και αφτιαξε με την τεχνολογία της εποχής καλα παιχνιδάκια που να παίζονται ευχάριστα
Το έπαιζα φανατικά στον Commodore 64άρη μου !
Η αφιέρωση σου, απλά μοναδική....
- jimn
-
- Platinum Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 588
Φίλε μπράβο
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Σε ευχαριστούμε που τα μοιράστηκες μαζί μας
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
Απλό και εθιστικό gameplay και πολύ πρωτότυπο ως ιδέα.
Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχει και μια πολύ καλή PD έκδοση για τον CPC.
Λεπτομέρειες εδώ
www.cpc-power.com/index.php?page=detail&num=3188
Βαγγέλη παραγγελιές παίρνεις?
Αν ναι τότε θα ήθελα το River Raid (το αγαπημένο μου για 2600).
" Έχω σε 46άρα κασέτα όλα τα τραγούδια των Metallica! "
- chdlee
-
- Team RC
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1953
amiga500fan έγραψε:
Παιχνιδαρα.Το έχω στην εκδοση του παραπανω cart!
Ευχαριστουμε Βαγγέλη για την καταπληκτικη παρουσίαση!
Όταν είχα με τον αδερφό μου το Atari από το 1983 μέχρι το 1985, νοικιάζαμε κασέτες από ένα videoclub στη 3η Σεπτεμβρίου. Αυτήν ακριβώς την έκδοση είχα πάρει για μία εβδομάδα και ήταν ίσως το καλύτερο παιχνίδι που είχα παίξει στο μηχάνημα αυτό!
80s resurrection