"Doom" clone για Amiga 500
- stabill
-
Συντάκτης θέματος
- Team RC
-
- kEEp rETRo!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1653
Τώρα θα μου πείτε "σιγά, τώρα είδες εσύ πρώτη φορά Doom clone σε Amiga"?
Όχι, αλλά σε Amiga 500 με 1MB of RAM (υπενθυμίζω, ο επεξεργαστής "έτρεχε" στα 7MHz - ήταν λίγο πιο αργή από τον Atari ST
To παιχνίδι βέβαια γράφεται ουσιαστικά από την αρχή, προφανώς και θα έχει πολλές διαφορές από ότι ξέραμε, στο video φαίνονται οι όποιες "περικοπές" στα 3D γραφικά, αλλά και πάλι είναι εντυπωσιακό!!!
Δείτε!
πηγή: www.indieretronews.com/2020/04/a-doom-cl...Hm6QUC77tmyS85Kk9tKE
Συνημμένα:
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- kokkiklhs
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 399
ΟΜΩΣ, ένα έχω να δηλώσω:
Αυτό το μισητό $#@παίχνιδο ήταν η αρχή του τέλους για το γνήσιο oldschool gaming, διότι όλη η παγκόσμια βιομηχανία κατασκευής παιχνιδιών στράφηκε από εκεί και πέρα στους εμετικούς 3D προσανατολισμούς που βλέπουμε παντού σήμερα και παραπέμπουν (πάντοτε λίαν ανεπιτυχώς, κατά τη γνώμη μου) σε VR και ξέχασε να φτιάχνει αληθινά, playable παιχνίδια! Εξ αιτίας του Doom φτάσαμε στα σημερινά ξεράσματα τύπου Minecraft και Fortnite.
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ DOOM, λοιπόν και σε όλους τους ψευτο-3D απογόνους του!
Ζήτω το γνήσιο 2D gaming, ζήτω το side, vertical (άντε και το parallax) scrolling και τα platform games!!
- stabill
-
Συντάκτης θέματος
- Team RC
-
- kEEp rETRo!
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1653
kokkiklhs έγραψε: Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, όντως πολύ αξιόλογη προσπάθεια και θα είναι σπουδαίο επίτευγμα για τις OCS αμίγκες αν και όποτε ολοκληρωθεί...
ΟΜΩΣ, ένα έχω να δηλώσω:
Αυτό το μισητό $#@παίχνιδο ήταν η αρχή του τέλους για το γνήσιο oldschool gaming, διότι όλη η παγκόσμια βιομηχανία κατασκευής παιχνιδιών στράφηκε από εκεί και πέρα στους εμετικούς 3D προσανατολισμούς που βλέπουμε παντού σήμερα και παραπέμπουν (πάντοτε λίαν ανεπιτυχώς, κατά τη γνώμη μου) σε VR και ξέχασε να φτιάχνει αληθινά, playable παιχνίδια! Εξ αιτίας του Doom φτάσαμε στα σημερινά ξεράσματα τύπου Minecraft και Fortnite.
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ DOOM, λοιπόν και σε όλους τους ψευτο-3D απογόνους του!
Ζήτω το γνήσιο 2D gaming, ζήτω το side, vertical (άντε και το parallax) scrolling και τα platform games!!
Καταλαβαίνω ότι γράφεις μεταξύ σοβαρού και αστείου (τουλάχιστον υποθέτω!
Αυτός είναι ένας από τους λόγους που προτιμώ τόσο πολύ το retro-gaming από τις σαβούρες που κυκλοφορούν... Μπορεί να μην απέκτησα ποτέ σύγχρονη κονσόλα (πιο πρόσφατη το XBOX 360) ή να έχω pc 10ετίας, όταν θα μπορέσω όμως να αποκτήσω κάτι καλύτερο, σίγουρα δεν θα ασχοληθώ με τις αηδίες που κυκλοφορούν (ας με συγχωρήσουν οι λάτρεις του σύγχρονου gaming).
Παρακολουθώ γενικά τι κυκλοφορεί και πίστεψέ με, από τα 10 είναι ζήτημα να αγόραζα ΤΟ ΕΝΑ...
- JIANOS
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 167
- kokkiklhs
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 399
JIANOS έγραψε: Εμένα η γνώμη μου είναι κάπου ανάμεσα. Αδιαμισβήτητα Τα περισσότερα παιχνίδια που βγήκαν τότε ήταν διαμάντια και αυτό γιατί, κατά την γνώμη μου πάντα, η έλλειψη των γραφικών των σημερινών παιχνιδιών έπρεπε να "ισοφαριστή" με περιεχόμενο & playability. Αυτό δεν σημάινει βέβαια και απαραίτητα ότι υπάρχουν και σημερινά παιχνίδια που είναι αν όχι διαμάντια τουλάχιστον παρα πολύ ενδιαφέροντα. Το να βάζουμε σε ενα τσουβάλι όλα τα παιχνίδια και να λέμε ότι τα μεν ήταν τέλεια και τα δε χάλια είναι τουλάχιστόν άτοπο. Είναι και τι είδους παιχνίδια αρέσουν στον καθένα που αυτό δεν έχει να κάνει με την εποχή.
Γιάννη καλά κάνεις και το επισημαίνεις αυτό, και εν πολλοίς έχεις δίκιο!
Ωστόσο αυτό που γράφω παραπάνω είναι η 100℅ προσωπική μου άποψη και δεν προσπαθώ να την επιβάλω σε κανέναν, απλώς έτσι το αντιλαμβάνομαι...
Φυσικά για τον καθένα από εμάς ισχύει το σοφό ρητό "περί ορέξεως..."
Εγώ στο θέμα gaming, όπως θα έχουν καταλάβει εδώ και καιρό οι συμφορουμίται, ανήκω στην κατηγορία των super φονταμενταλιστών!!!
- JIANOS
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 167