Λοιποοοον. Η κατάσταση τελικά εξελίχτηκε καλά. Ιμάντα δεν υπήρχε περίπτωση να βρω πουθενά. Πουθενά όμως. Τελικά πήγα πρακτικερ και μου έδωσε ένας υπάλληλος εκεί μερικούς ιμάντες στα 3 χιλιοστά μεν αλλά μικρότερους από 11 πόντους. Δεν με πείραξε, τους έβαλα λίγο σπρέι σιλικόνης τον σκουπησα και τον έβαλα μέσα.
Δουλεύει άψογα το drive. Διάβασε μερικές δισκέτες αλλά όχι όλες. Φαντάζομαι κάποιες είναι απλά απομαγνητισμενες.
Εδώ να γράψω ότι το πίνακι το μικρό για να βλέπει αν είναι εγγραψιμη η δισκέτα χάθηκε μέσα στο μηχάνημα κάπου.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR
Αν το λαστιχακι δεν ειναι κατα πολυ μικροτερο η πολυ μεγαλυτερο, λογικα δεν θα εχεις καποιο προβλημα. Οι δισκετες φυσικα απομαγνητιζονται με τα χρονια, οπως εχει γινει και με καποιες δικες μου, οποτε αν μπορουσαν να δοκιμαστουν σε αλλο μηχανημα θα ησουν 100% σιγουρος. Τωρα οσον αφορα το πιν, αυτο επηρεαζει αν οι δισκετες θα ειναι εγγραψιμες η οχι.
ΠΡΟΣΟΧΗ Αν εισαι σιγουρος οτι το πιν ειναι ΟΝΤΩΣ καπου μεσα στο μηχανημα θα σου προτεινα να το ψαξεις και να το αφαιρεσεις, γιατι αν μετακινηθει και σου βραχυκυκλωσει κατι στην πλακετα θα το κλαις το μηχανημα και ειναι κριμα
Τελικά δεν τα κατάφερα με τον amstrad. Οι δισκέτες που πριν δούλευαν τώρα μου βγάζουν error. Το πινάκι το βρήκα, είχε κολλήσει στον μαγνήτη του ηχείου. Το είχα βάλει και σε λάθος τρύπα. Εκεί που είναι να μπεί δεν μπορώ να βρω έναν τρόπο να το βάλω. Ούτε καν με τσιμπιδακι.
Οταν του δινεις cat, το drive στροφαρει κανονικα? Σε μια πρωτη προσπαθεια ξανανοιγεις το drive και βεβαιωνεσαι οτι ειναι το λαστιχακι δεν εχει φυγει. Αν το λαστιχακι ειναι κατα πολυ στενοτερο, μπορει επισης να σου φρεναρει το μοτερακι. Το floppy πρεπει να στροφαρει κοντα στα 300 rpm, αλλιως ισως βγαζει προβληματα αναγνωσης. Επισης καλο θα ηταν να καθαρισεις την κεφαλη του φλοππυ με μπατονετα και καθαρο οινοπνευμα.
Τελος προσπαθησε να βαλεις το pin στην σωστη του θεση, μπορεις να δεις που και πως παει εδω
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, chdlee
Όταν του δίνω cat γυρνάει και διαβάζει κανονικά τα περιεχόμενα. Αλλά τα παιχνίδια που φόρτωνε χτες σήμερα δεν τα ανοίγει. Πολύ περίεργο. Το λάστιχακι ήταν περίπου 8 πόντους. Τα καθάρισα και τα 2 πολύ σχολαστικά.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω με τίποτα είναι πως γίνεται και κάθεται εκει το πίνακι αυτό. Στην φώτο το δείχνει να μπαίνει μεν αλλά το drive είναι πολύ την ανάποδη. Όταν το γυρίσεις κανονικά για να το βιδωσεις δεν θα πέσει;
Για να ειμαι ειλικρινης, δεν γνωριζω κατα ποσο η διαφορα απο τους 8 στους 11 ποντους επηρεαζει το drive. Το μονο που σου μενει να κανεις απο κει και περα ειναι να καθαρισεις προσεκτικα την κεφαλη. Παντως μου φαινεται περιεργο να διαβαζει τα περιεχομενα του floppy και να μην κανει run. Αν τo προβλημα ειναι στο drive, η δεν τα βλεπει καθολου η τα τρεχει κανονικα.
Οσον αφορα το πιν, αν δεν υπαρχει τροπος το πιν να μενει πατημενο οσο βιδωνεις, μπορεις να επιχειρησεις να βιδωσεις την πλακετα με το drive γυρισμενο στο πλαι, ωστε να μπορεσεις να το κρατησεις στη θεση. Λυπαμαι αν ολα αυτα σου ακουγονται γενικολογιες, αλλα δεν μπορω να κανω και πολλα μεσω του φορουμ.
Τελος, θα ηθελα να σου προτεινω κατι το οποιο διαβασα σε ενα αλλο site και προσωπικα τηρω. Για να αποφευγεις τον απομαγνητισμο των δισκετων σου, μην τις αφηνεις πανω στη μεταλλικη πλακα του μηχανηματος η μεσα στο drive μετα την χρηση. Ισως καποιος πιο εμπειρος να μπορει να σε συμβουλεψει περαιτερω