Console Hunter Youtube Αφιέρωμα AMSTRAD CPC 6128 παρέα με τον Αντώνη Λεκόπουλο !!!

 • Console Hunter
 • Το Άβαταρ του/της Console Hunter Συντάκτης θέματος
 • Retro Starter
 • Retro Starter
Περισσότερα
05/03/2021 10:14 - 05/03/2021 10:21 #47172 από Console Hunter
Χαιρετώ τους φίλους του εξαιρετικού αυτού forum.
'Επειτα από το room tour επεισόδιο στη συλλογή του Φώτη τον οκτώβρη που πόσταρε εδώ ο ίδιος, η φλόγα να αποκτήσω έναν CPC 6128 άναψε.

Στο παρακάτω λίνκ μπορείτε να δείτε το πρόσφατο αφιέρωμα μου μέσω του καναλιού μου στο Youtube, σχετικά με τον Amstrad CPC 6128.

Νίωθω όμως εξαιρετικά χαρούμενος για το συγκεκριμένο αφιέρωμα καθώς ο θρυλικός δημοσιογράφος και παρουσιαστής, κύριος Αντώνης Λεκόπουλος (με πλούσια σταδιοδρομία στο χώρο όπως περιοδικό Pixel, εκπομπή Computer Show στην ΕΡΤ-1, Nintendo επί Itochu, περιοδικό ΜΟΤΟ και πολλά άλλα) δέχτηκε με χαρά να μου παραχωρήσει συνέντευξη  και να μου εξιστορήσει τις αναμνήσεις του για αυτό το αφιέρωμα
 
Οι περισσότεροι συν πλην εδώ μέσα τον γνωρίζετε σαφώς από το περιοδικό Pixel. Με τον κύριο Λεκόπουλο είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχεδόν μιας ώρας και είμαι σίγουρος πως πολλοί θα νοσταλγήσετε εκείνες τις όμορφες εποχές και οι νεότεροι θαρρώ θα μάθετε 2-3 πράγαματα παραπάνω ! Απολαύστε το λοιπόν και περιμένω τα σχόλια σας στο επεισόδιο στο youtube η εδώ !
 Τέλος, πολύ σημαντικό για εμένα είναι να αφήσετε ένα like στο επεισόδιο και ένα subscribe αν σας αρέσει το κανάλι μου. 'Ενα κανάλι που για όσους δεν γνωρίζουνε, ασχολείται κατά κόρον με το ρετρό, που θα βρείτε πλούσιο περιεχόμενο όπως αφιερώματα για 1η φορά σε σπάνια μηχανήματα, room tours σε συλλέκτες με τεράστιες συλλογές, επισκέψεις σε καταστήματα χώρου, retro unboxings και retro reviews, how to επεισόδια καθώς και read through retro περιοδικών ! Σας ευχαριστώ !


 

Console Wars - Collectors Room Tours - Reviews - Unboxings - Stores - How To - Retro Video Games - Scans - Giveaways - Αφιερώματα

www.youtube.com/channel/UC0NSxsoBY5U2pMPlUCGMf4g
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, chdlee, Stabill, spyros.s, george, navarxos, ZZR1400, johnretro

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Stabill
 • Το Άβαταρ του/της Stabill
 • Team RC
 • Team RC
 • kEEp rETRo!
Περισσότερα
05/03/2021 12:19 #47173 από Stabill
Όπως έγραψα και στα σχόλια στο YouTube, αυτό το επεισόδιο ήταν κάτι σαν χρονομηχανή για μένα, αφού "μεταφέρθηκα" στο καλοκαίρι του 1987, τότε που απέκτησα εγώ τον CPC-6128 - με έγχρωμο μόνιτορ. Είχα πάει θυμάμαι με την μητέρα μου στο Micropolis, η οποία "έσκασε" τότε 97000 δρχ.

   

Ήταν ο πρώτος μου υπολογιστής, με κορυφαία κατά την γνώμη μου παιχνίδια τα Robocop, Dragon Ninja, Operation Wolf, Gryzor, Game Over, Crazy Cars 2 κλπ. Ειδικά τα 2 πρώτα, είχαν "στιγμές" με sampled speach (μάλλον για το συγκεκριμένο μοντέλο, δεν νομίζω να ίσχυε αυτό στα μηχανήματα με 64kb ram), ενώ το Crazy Cars 2 στην εισαγωγική οθόνη έπαιζε sampled μουσική, χαμηλής ποιότητας βέβαια, αλλά sampled!!!

Για τον Αντ. Λεκόπουλο δεν χρειάζεται να πω κάτι, από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες στον χώρο, δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να ασχολείται με ρετρό υπολογιστές και να μην τον γνωρίζει. Μαζί του θυμάμαι οι Χρ. Κυριακός, Γ. Κυπαρίσης, Χρ. Μιχόπουλος, από Αγγλία ο Β. Κωνσταντίνου και άλλοι πολλοί στο τότε "ευαγγέλιο" Pixel...

Απίθανες εποχές!!!

 
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee, Console Hunter

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Hristos1978
 • Το Άβαταρ του/της Hristos1978
 • Junior Member
 • Junior Member
Περισσότερα
05/03/2021 21:48 #47175 από Hristos1978
Συμφωνώ κι εγώ, το βίντεο είναι καλό.

Είναι εμφανές ότι ο φίλος που το έφτιαξε, πλημμυρίζει από ενθουσιασμό για τον 6128, τον πρώτο υπολογιστή που αντίκρισε ποτέ.

Ομοίως όμως, εμφανές είναι και η έλλειψη αρκετής γνώσης πάνω στο ρετρό κομμάτι (ως ένα απλό παράδειγμα θα αναφέρω την άγνοιά του για το παιχνίδι "Elite") Από δημοσιογραφικής άποψης δεν θα τον κρίνω, διότι δεν δηλώνει επαγγελματίας δημοσιογράφος.

Έχω όμως και μια ένσταση για τον αγαπητό μας κ. Αντώνη Λεκόπουλο, καθώς ομολογώ πως με μπέρδεψε μετά απ' αυτή τη συνέντευξη. Πριν μερικά χρόνια, τον είχα δει σε ένα ιντερνετικό βίντεο (ειλικρινά δεν θυμάμαι πού ακριβώς τον είδα) που με ύφος -σχεδόν- αγανακτισμένο, είχε δηλώσει πως δεν καταλάβαινε όλη αυτή τη μανία με την ρετρολαγνεία. Τώρα από τα λεγόμενά του, τον είδα να έχει λίγο, αλλάξει απόψεις. Τελικά, τι ισχύει για το άτομό του;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Console Hunter
 • Το Άβαταρ του/της Console Hunter Συντάκτης θέματος
 • Retro Starter
 • Retro Starter
Περισσότερα
06/03/2021 00:02 - 06/03/2021 00:32 #47178 από Console Hunter
Αγαπητέ Χρήστο, επειδή θεωρητικά με έμαθες σήμερα μετά από αυτό το post, θα σου πω ότι είσαι κάπως υπερβολικός μαζί μου.

Καταρχήν σε ευχαριστώ θερμά που μπήκες στο κόπο να δεις το βίντεο και που όπως λες εν τέλη σου άρεσε .
 Με κατηγορείς όμως για έλλειψη αρκετών γνώσεων στο ρετρό κομμάτι. Όπως βλέπεις το ίδιο μου nick, η μία του λέξη είναι Console. Σε αυτό το κομμάτι λοιπόν, στις κονσόλες (είμαι ένας απλός χομπίστας όπως υποθέτω και εσύ) πίστεψε με έχω αρκετές γνώσεις και άπειρες μνήμες από μικρός και για αυτό το λόγο έκανα αυτό το κανάλι, για να τις μοιραστώ με τον  κόσμο και ο κόσμος τις αγκαλιάζει σε κάθε βίντεο που ανεβάζω. Χρειάζεσαι αρκετές ώρες βέβαια παρακολούθησης για να διαπιστώσεις του λόγου το αληθές και με μια γρήγορη ματιά στις playlist μου θα διαπιστώσεις πώς έχω κάνει παρουσιάσεις που δεν έχουν κάνει άλλοι στην Ελλάδα και έρχονται και άλλες πολλές συνεργασίες σε περιοδικό σε site και ήδη φιλοξενήθηκα σε τηλεοπτική εκπομπή πρόσφατα. Θέλω λοιπόν με τη μακρυγορία μου αυτή, να σου δείξω ότι αγαπώ πολύ αυτό που κάνω και ρίχνω πολύ μεράκι, έρευνα, τρέξιμο και όλο τον ελεύθερο μου χρόνο για αυτο.

Για τη κατηγορία σου λοιπόν των ελλιπών γνώσεων, ουδέποτε βγήκα ποτέ να γράψω ότι έχω γνώση ή άποψη πάνω σε retrocomputers η σε games που συναντούσε κανείς μόνο σε αυτά και όχι σε κονσόλες. Εξάλλου όταν είδα και έμαθα τον cpc ήμουν 6-10 ετών και να ήθελα τότε σε τόσο μικρή ηλικία, δεν θα μάθαινα λόγω περιορισμένων γνώσεων στα media. Στο room tour του Φώτη χάζευα μηχανήματα που έβλεπα για 1η φορά ενώ εσένα σου είναι οικεία. Κανένα πρόβλημα, αλλά ξαναγράφω πως ποτέ πουθενά δε κοκορεύτηκα ότι γνωρίζω από retro computers...

Φυσικά και δε ξέρω το Elite αφού εγώ είχα παίξει το πολύ 10 games στον amstrad. Η διαφορά ηλικίας μας στα 5 έτη που βλέπω στο nick σου σαφώς σου δίναν προβάδισμα ως μεγαλύτερου εσύ να γνωρίζεις περισσότερα από τότε η αργότερα. Εγώ δεν είχα ποτέ home micro ούτε θα έχω άλλο πέρα του 6128 οπότε δεν έχω λόγο να κάθομαι και να ψάχνω για παιχνίδια που εσύ έζησες και έπαιξες. Εγώ πλην του πρώτο μου pc το 96-97, από το 1990 έως τώρα ασχολιόμουν μόνο με κονσόλες και με αυτές ασχολούμαι ακόμα με πάνω από 65 κομμάτια στη συλλογή μου. Δεν έχω πλάνα η σκοπούς να μπω σε τέτοια μονοπάτια που δεν έζησα, για κονσόλες όμως μπορώ να κάνω μεγάλη «καζούρα»

Τον cpc τον απέκτησα για να συμπληρώσω μια όμορφη ανάμνηση, όχι για να το παίξω ειδικός.
Το αφιέρωμα έγινε για να δείξω σε νεότερους φίλους του καναλιού εποχές που ούτε εγώ έζησα καλά καλά και για τους μεγαλύτερους να τους θυμίσω ξανά το πρώτο τους computer και τον αγαπημένο τους συντάκτη.

Για τον κύριο Λεκόπουλο δεν έχω ιδέα για αυτά που τον κατηγορείς ότι φάσκει και αντιφάσκει, εγώ θα σου πω μόνο ότι νιώθω ξεχωριστά που αυτός ο άνθρωπος δέχτηκε να κάνει κάτι μαζί μου ;)

 Φιλικά, Νίκος

Console Wars - Collectors Room Tours - Reviews - Unboxings - Stores - How To - Retro Video Games - Scans - Giveaways - Αφιερώματα

www.youtube.com/channel/UC0NSxsoBY5U2pMPlUCGMf4g

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Stabill
 • Το Άβαταρ του/της Stabill
 • Team RC
 • Team RC
 • kEEp rETRo!
Περισσότερα
06/03/2021 00:36 - 06/03/2021 00:37 #47179 από Stabill
Μου έκαναν πραγματικά εντύπωση οι (σεβαστές) απόψεις του φίλου που έγραψε πιο πάνω (Hristos1978)... Όχι γιατί έχω κάποιο λόγο να υποστηρίξω τον έναν κι όχι τον άλλο, αλλά γιατί τον Νίκο (Console Hunter) τον παρακολουθώ πολύ καιρό μέσα από το κανάλι του στο YouTube και κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις γνώσεις του πάνω στα retro-games, σίγουρα όμως - όπως ανέφερε και ο ίδιος - "ειδικεύεται" σε κονσόλες κι όχι σε υπολογιστές... (κουβέντα να γίνεται, τυχαίνει να "περπατάω" στα 51 και δεν έχω παίξει ποτέ το Elite, μόνο σαν τίτλο το γνωρίζω...)

Όσο πιο πίσω πηγαίνουμε στα χρόνια και παράλληλα όσο νεώτεροι είναι αυτοί που ασχολούνται με αυτό το "σπορ", τόσο θα υπάρχουν πράγματα πολύ γνωστά μεν, που πιθανότατα τους "ξέφυγαν" δε... Δεν υπήρχε άλλωστε τότε η πληροφόρηση που υπάρχει σήμερα, ούτε και είναι υποχρεωμένος κάποιος να γνωρίζει τα Άπαντα του Retro-Gaming ή να έχει σπουδάσει δημοσιογραφία για να κάνει κάποιο αφιέρωμα...

Για τον Αντ. Λεκόπουλο, τι να πω. Είναι μία τεράστια μορφή εκείνης της εποχής, μάθαμε πολλά μέσα από τα περιοδικά που έγραφε (κυρίως), αλλά και μέσω της εκπομπής που είχε βγει τότε στον αέρα, σίγουρα όμως ο άνθρωπος μπορεί να μην ενδιαφέρεται πλέον για αυτά τα θέματα - δικαίωμα του! Το αν κάποτε ακούστηκε (κάπως) αγανακτισμένος για την ρετρολαγνεία, άποψή του... Το ότι δέχθηκε να μιλήσει με τον Console Hunter για εκείνα τα χρόνια γενικότερα αλλά και για τον CPC ειδικότερα, τιμά και τις 2 πλευρές. Από εκεί και πέρα ο καθένας επιστρέφει στα χόμπι του, ακόμα κι αν δεν περιλαμβάνουν το retro-gaming.

Αυτά, ας χαρούμε - όπως έχω γράψει και στο παρελθόν - το χόμπι μας, χωρίς αναλύσεις κατά την άποψή μου ανούσιες...  KEEP RETRO!!!
 
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": george, ZZR1400

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • ZZR1400
 • Το Άβαταρ του/της ZZR1400
 • Junior Member
 • Junior Member
Περισσότερα
06/03/2021 08:57 #47181 από ZZR1400
Νικο εντυπωσιακο το video που εφτιαξες. Οχι μονο εκανες εσυ ο,τι καλυτερο μπορουσες αλλα μπηκες στον κοπο να βαλεις στην παρουσιαση και τον Αντωνη Λεκοπουλο.

Τωρα αν καποιοι βρισκουν ψεγαδια μην ασχολεισαι. Σιγουρα αυτοι που τους αρεσε το video σου ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ οποτε βαλε μπρος και για αλλα τετοια αν μπορεις.

Εμεις μαζι σου !!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Stabill, Console Hunter

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • nkary
 • Το Άβαταρ του/της nkary
 • Retro Elite
 • Retro Elite
Περισσότερα
06/03/2021 09:51 - 06/03/2021 09:52 #47182 από nkary

κουβέντα να γίνεται, τυχαίνει να "περπατάω" στα 51 και δεν έχω παίξει ποτέ το Elite, μόνο σαν τίτλο το γνωρίζω...

Απαράδεκτος 
Μόνο πίου πίου έπαιζες εσύ παιδί μου?
Έλα να ανάβουν τα αίματα 

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Stabill
 • Το Άβαταρ του/της Stabill
 • Team RC
 • Team RC
 • kEEp rETRo!
Περισσότερα
06/03/2021 11:22 #47183 από Stabill

κουβέντα να γίνεται, τυχαίνει να "περπατάω" στα 51 και δεν έχω παίξει ποτέ το Elite, μόνο σαν τίτλο το γνωρίζω...

Απαράδεκτος 
Μόνο πίου πίου έπαιζες εσύ παιδί μου?
Έλα να ανάβουν τα αίματα 
 Τώρα θα δεις τι θα πάθεις!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • spyros.s
 • Το Άβαταρ του/της spyros.s
 • Platinum Member
 • Platinum Member
Περισσότερα
06/03/2021 12:22 - 06/03/2021 12:35 #47185 από spyros.s
Είδα και σχολίασα ιδιαίτερα νοσταλγικά το συγκεκριμένο βιντεο στο YT.
Αν και ο φίλος console hunter είναι "επόμενης γενιάς" και γαλουχημένος από τις κονσόλες που χαρακτήρισαν την εποχή που ουσιαστικά διαδέχτηκε την δική μας παιδική εφηβική ηλικία, κατάφερε να μας δώσει γερή δόση νοσταλγίας με την συνέντευξη του Αντώνη Λεκόπουλου αλλά και την αγάπη του για το cpc6128 που αποτελει και το δικό μου αγαπημενο 8μπιτ μηχάνημα.
Ο Αντώνης αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της εποχής εκίνης και είναι σεβαστός ως τέτοιος. Σίγουρα μπορεί να θυμηθεί πολλά και να μας επιτρέψει να καταγράψουμε και αγνωστες πτυχες της εποχής τόσο μεσα στο αγαπημενο περιοδικό όσο και στην computer culture της αθηναικής silicon valley των 80's και early 90's. Ήταν πρωτοπόρος και..τυχερός όπως παραδέχτηκε που στην εργασιακή του καρίερα έκανε πάντα το χόμπυ του επαγγελμα.

Εδώ όμως θα ήθελα να κανω μια παρατήρηση την οποία επαναλαμβάνω μια και την έκανα και δεκα-δώδεκα χρόνια πριν, στο retromaniax όταν επιχείρησαν να τον προσεγγίσουν.
Ο Αντώνης -και το ανέφερε προς τιμήν του και σε αυτή την συνέντευξη- δεν συμπορεύτηκε στην ενασχόληση με τα μηχανήματα της εποχής μας αλλά προχώρησε σε νέα επαγγελματικά δρώμενα με μόνο κοινό ίσως την δημοσιογραφία. Όπως έιπε και ο ίδιος εξελίχθηκε έκτοτε και φυσικά ορθά έκανε.  Αυτός είναι ο λόγος που έκανε πολλά λάθη στις αναφορές του για τα μηχανήματα -λόγουχάρη δεν αναφέρθηκε καθόλου στον 664 και εκανε λαθη στις δυνατότητες των μηχανημάτων- διότι πολύ απλά τα εγκατέλειψε 30 σχεδόν χρόνια πριν οπότε χρησιμοποιεί την μνήμη του έκτοτε και όχι την εμπειρία. Για εκείνον οι δράσεις των ρετρο fora,   των συλλεκτών και των retrogamers δεν ειναι συμβατές πλέον με την κοσμοθεωρία του. Ο Αντώνης αποστασιοποιήθηκε συνειδητά από τον χώρο και πιστεύω ότι δεν θα ανταποκρίνονταν στην πρόσκληση του φίλου console hunter αν δεν τους ένωνε το κοινο χόμπυ της αγάπης για τις μοτοσυκλέτες. Δεν είναι θέμα σνομπισμού αλλά διαφορετικής προσέγγισης και εν τελει ασυμβατότητας. Η δική μας προσέγγιση είναι nubbieστικη συγκριτικά ενώ εκείνος απλά ανακαλεί μνήμες από την εφηβική μεταεφηβική του ηλικία και το τελευταίο το ανέφερε κάπου στην συζήτηση. Ο Αντώνης απλά εστίασε στο να περιγράψει την κατάσταση σε πολύ νεώτερους από εμάς και όχι σε όσους ασχολούνται με τα μηχανηματα της εποχής που εν τελει πλεον ξέρουν περισσότερα από αυτόν για το θέμα. Για μένα είναι άδικο να σχολιάζετε τον Αντώνη για την σημερινή του στάση απέναντι στα ρετρο μηχανήματα της νιότης μας και θα πρότεινα να σχολιάζετε την δράση του μόνο για την περίοδο που ασχολήθηκε με τους υπολογιστές της νιότης μας.
Οι παραπάνω παρατηρήσεις επουδενί δεν επιχειρούν να σπιλώσουν την διάθεση του console hunter και του Αντώνη να  μεταφέρουν λίγο από το νοσταλγικό κλίμα της εποχής, απλά είναι συμπεράσματα που έκανε αντικειμενικά ένας 45ρης+ βλέποντας το σχετικό βίντεο.
   
 
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Stabill, ZZR1400, Console Hunter

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Fotis_KFOR
 • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
 • Site Owner / Admin
 • Site Owner / Admin
 • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
06/03/2021 12:36 #47186 από Fotis_KFOR
Πολύ ωραίο το βίντεο σου Νίκο, κατάφερα και το είδα και live στην πρεμιέρα.

Από τη μία είδαμε την παρουσίαση του Amstrad CPC 6128 παράλληλα με τη χαρά κάποιου που μοιράζεται τις ωραίες αναμνήσεις του με το συγκεκριμένο μηχάνημα που είχε μικρός αλλά είχε να το δει από τότε και από την άλλη στο δεύτερο μέρος είδαμε έναν συντάκτη του ρετρό περιοδικού PIXELπου πολλοί διαβάζαμε, ο οποίος δεν εμφανίζεται κάπου δημόσια ούτε ασχολείται ιδιαίτερα με την ρετρό κοινότητα αφού προφανώς θα ασχολείται με άλλα αντικείμενα και υποχρεώσεις, οπότε ήταν μια καλή ευκαιρία να τον δούμε μέσω μιας ωραία κουβέντας - συζήτησης για το χόμπι μας στο σχετικό βίντεο.

Εγώ είχα να δω "ομιλία του" από τότε : Ομιλία στο Athens Science Festival και δεν ξαναείχα ακούσει κάτι από τότε, οπότε Νίκο μπράβο που κατάφερες και τον βρήκες και κάνατε το βίντεο αυτό. Αν το κατάλαβες , έχεις κάνει "Achievement unlocked - Lekopoulos badge" :D


 
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Stabill, ZZR1400, Console Hunter

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • nkary
 • Το Άβαταρ του/της nkary
 • Retro Elite
 • Retro Elite
Περισσότερα
06/03/2021 13:58 #47187 από nkary

Είδα και σχολίασα ιδιαίτερα νοσταλγικά το συγκεκριμένο βιντεο στο YT.
Αν και ο φίλος console hunter είναι "επόμενης γενιάς" και γαλουχημένος από τις κονσόλες που χαρακτήρισαν την εποχή που ουσιαστικά διαδέχτηκε την δική μας παιδική εφηβική ηλικία, κατάφερε να μας δώσει γερή δόση νοσταλγίας με την συνέντευξη του Αντώνη Λεκόπουλου αλλά και την αγάπη του για το cpc6128 που αποτελει και το δικό μου αγαπημενο 8μπιτ μηχάνημα.
Ο Αντώνης αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της εποχής εκίνης και είναι σεβαστός ως τέτοιος. Σίγουρα μπορεί να θυμηθεί πολλά και να μας επιτρέψει να καταγράψουμε και αγνωστες πτυχες της εποχής τόσο μεσα στο αγαπημενο περιοδικό όσο και στην computer culture της αθηναικής silicon valley των 80's και early 90's. Ήταν πρωτοπόρος και..τυχερός όπως παραδέχτηκε που στην εργασιακή του καρίερα έκανε πάντα το χόμπυ του επαγγελμα.

Εδώ όμως θα ήθελα να κανω μια παρατήρηση την οποία επαναλαμβάνω μια και την έκανα και δεκα-δώδεκα χρόνια πριν, στο retromaniax όταν επιχείρησαν να τον προσεγγίσουν.
Ο Αντώνης -και το ανέφερε προς τιμήν του και σε αυτή την συνέντευξη- δεν συμπορεύτηκε στην ενασχόληση με τα μηχανήματα της εποχής μας αλλά προχώρησε σε νέα επαγγελματικά δρώμενα με μόνο κοινό ίσως την δημοσιογραφία. Όπως έιπε και ο ίδιος εξελίχθηκε έκτοτε και φυσικά ορθά έκανε.  Αυτός είναι ο λόγος που έκανε πολλά λάθη στις αναφορές του για τα μηχανήματα -λόγουχάρη δεν αναφέρθηκε καθόλου στον 664 και εκανε λαθη στις δυνατότητες των μηχανημάτων- διότι πολύ απλά τα εγκατέλειψε 30 σχεδόν χρόνια πριν οπότε χρησιμοποιεί την μνήμη του έκτοτε και όχι την εμπειρία. Για εκείνον οι δράσεις των ρετρο fora,   των συλλεκτών και των retrogamers δεν ειναι συμβατές πλέον με την κοσμοθεωρία του. Ο Αντώνης αποστασιοποιήθηκε συνειδητά από τον χώρο και πιστεύω ότι δεν θα ανταποκρίνονταν στην πρόσκληση του φίλου console hunter αν δεν τους ένωνε το κοινο χόμπυ της αγάπης για τις μοτοσυκλέτες. Δεν είναι θέμα σνομπισμού αλλά διαφορετικής προσέγγισης και εν τελει ασυμβατότητας. Η δική μας προσέγγιση είναι nubbieστικη συγκριτικά ενώ εκείνος απλά ανακαλεί μνήμες από την εφηβική μεταεφηβική του ηλικία και το τελευταίο το ανέφερε κάπου στην συζήτηση. Ο Αντώνης απλά εστίασε στο να περιγράψει την κατάσταση σε πολύ νεώτερους από εμάς και όχι σε όσους ασχολούνται με τα μηχανηματα της εποχής που εν τελει πλεον ξέρουν περισσότερα από αυτόν για το θέμα. Για μένα είναι άδικο να σχολιάζετε τον Αντώνη για την σημερινή του στάση απέναντι στα ρετρο μηχανήματα της νιότης μας και θα πρότεινα να σχολιάζετε την δράση του μόνο για την περίοδο που ασχολήθηκε με τους υπολογιστές της νιότης μας.
Οι παραπάνω παρατηρήσεις επουδενί δεν επιχειρούν να σπιλώσουν την διάθεση του console hunter και του Αντώνη να  μεταφέρουν λίγο από το νοσταλγικό κλίμα της εποχής, απλά είναι συμπεράσματα που έκανε αντικειμενικά ένας 45ρης+ βλέποντας το σχετικό βίντεο.
   

 

Διαφωνώ σε πολλά αλλά δε θέλω και να μπω σε αντιπαραθεση, απλά δηλώνω τη θέση μου

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • spyros.s
 • Το Άβαταρ του/της spyros.s
 • Platinum Member
 • Platinum Member
Περισσότερα
06/03/2021 14:25 #47188 από spyros.s
Νικόλα που διαφωνείς; Αν θέλεις παράθεσε μου την άποψη σου να την συζητήσουμε! Μπορεί να παρατήρησες κάτι που εγώ αγνοώ!
 

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Hristos1978
 • Το Άβαταρ του/της Hristos1978
 • Junior Member
 • Junior Member
Περισσότερα
06/03/2021 16:44 #47189 από Hristos1978
Φίλε Console hunter,

ουδέποτε έγραψα ότι κοκορεύτηκες για τις άπειρες γνώσεις σου πάνω στα home micros ή στα computer games. Στην τελική, το θέμα δεν είναι αν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε "καζούρα" (όπως εσύ ρητά αναφέρεις) ο ένας στον άλλο, για το αν έχει περισσότερες γνώσεις ή όχι πάνω σ' ένα θέμα. Εσύ δημιούργησες ένα δημόσιο βίντεο στη διαδυκτυακή πλατφόρμα YouTube-ένα αφιέρωμα (όπως το χαρακτηρίζεις), πραγματευόμενος έναν θρυλικό, υπολογιστή της δεκαετίας του '80. Εγώ απλά ανέφερα μια διαπίστωση, η οποία δεν είχε αρνητική χροιά (ασχέτως το πώς εσύ την προσέλαβες), κάτι δηλαδή που μου φάνηκε ως δεδομένο, ύστερα από προσεκτική παρακολούθηση όλων αυτών που ανέφερες. Τίποτα περισσότερο & τίποτα λιγότερο....

Όσον αφορά στον κύριο Αντώνη Λεκόπουλο, με αυτό που αναφέρεις ότι τον κατηγορώ, με έκανες ν'αρχίσω να σκέφτομαι αν θα πρέπει να φοβάμαι μήπως υποβάλει κάποια έγκληση σε βάρος μου.... :D :D Η ερώτησή μου ήταν σε μεγάλο βαθμό ρητορική και ουσιαστικά αποτελεί μια (ακόμη) διαπίστωση που μου δημιουργήθηκε (όπως εγώ αντιλήφθηκα ύστερα από αυτά που άκουσα στο δεύτερο μισό του βίντεο) σχετικά με τη διαφορετική προσέγγιση που έχει ο "νυν" Λεκόπουλος στο βίντεό σου (ο οποίος παρεμπιπτόντως, μου άρεσε και ειλικρινά, χαίρομαι που δέχθηκε να σου παραχωρήσει συνέντευξη) και του "αγανακτισμένου" Λεκόπουλου που είδα σε ένα βίντεο από το παρελθόν (επαναλαμβάνω δεν θυμάμαι την πηγή απ' όπου το παρακολούθησα, αλλά είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι το είπε) σχετικά με την "ρετρολαγνεία" όπως χαρακτηριστικά την ανέφερε και η οποία δήλωσή του κάπως με συντάραξε. Διότι ο Λεκόπουλος δεν είναι ένα τυχαίο άτομο όπως είμαι εγώ, αλλά αποτελεί ένα δημόσιο πρόσωπο στον χώρο του ελληνικού computing, καθώς είχε ασχοληθεί ενεργά και "επαγγελματικά" με αυτό. Στην τελική, το τί προτιμά ο Λεκόπουλος, εννοείται πως είναι δικαίωμά του και δεν χρειάζεται να δώσει εξηγήσεις σε κανέναν.

Δεν έχω καμία διάθεση να συνεχίσω την "αντιπαράθεση". Αν εσύ συνεχίζεις να παρεξηγείς τα γραφόμενά μου ή να "θίγεται" ο "εγωισμός" σου και νιώθεις ότι οφείλεις να συνεχίσεις να μου απαντάς για να μου αποδείξεις πόσο άδικος είμαι, σε ενημερώνω πως δεν θα μπω στην ίδια διαδικασία να απαντήσω για να σου αποδείξω ότι "δεν είμαι ελέφαντας".

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Console Hunter
 • Το Άβαταρ του/της Console Hunter Συντάκτης θέματος
 • Retro Starter
 • Retro Starter
Περισσότερα
06/03/2021 17:33 - 06/03/2021 17:56 #47190 από Console Hunter
Ούτε εγώ έχω διάθεση να συνεχίσω να αποδείξω σε κάποιον αν είμαι άσχετος η όχι, που συνεχίζει να μου το γράφει «πλαγίως» και να κατακρίνει τη προσπάθεια μου. Καλή συνέχεια !

Console Wars - Collectors Room Tours - Reviews - Unboxings - Stores - How To - Retro Video Games - Scans - Giveaways - Αφιερώματα

www.youtube.com/channel/UC0NSxsoBY5U2pMPlUCGMf4g

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Console Hunter
 • Το Άβαταρ του/της Console Hunter Συντάκτης θέματος
 • Retro Starter
 • Retro Starter
Περισσότερα
06/03/2021 17:48 #47191 από Console Hunter
Σε ευχαριστώ πολύ Σταύρο για τα καλά σου λόγια !! Το εκτιμώ.

Console Wars - Collectors Room Tours - Reviews - Unboxings - Stores - How To - Retro Video Games - Scans - Giveaways - Αφιερώματα

www.youtube.com/channel/UC0NSxsoBY5U2pMPlUCGMf4g
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Stabill

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 2.014 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ

great retro computers and retro consoles companies logos