Πέθανε ο εφευρέτης του e-mail Ray Tomlinson

  • Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR Συντάκτης θέματος
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
08/03/2016 08:52 #35302 από Fotis_KFOR
Πέθανε ο εφευρέτης του e-mail Ray Tomlinson δημιουργήθηκε από Fotis_KFOR


Ο Raymond Tomlinson (Raymond Samuel Tomlinson) που θεωρείται ο "πατέρας" του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) απεβίωσε, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία Raytheon στα 74 του χρόνια (γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1941).

Ο εκπρόσωπος της Raytheon δήλωσε για τον Raymond Tomlinson :

"Ένας πραγματικός ηγέτης στον χώρο της τεχνολογίας, ο Ρέι ήταν ο άνθρωπος που μας έφερε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην απαρχή της ιστορίας των υπολογιστών δικτύου".

Ο Τόμλινσον καταγόταν από το Άμστερνταμ της πολιτείας της Νέας Υόρκης και σπούδασε στο Πολυτεχνείο Rensselaer και το ΜΙΤ τη δεκαετία του 1960. Εργαζόταν στην εταιρεία Bolt Beranek and Newman, την τωρινή Raytheon BBN Technologies, όταν δημιούργησε το σύστημα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σύμφωνα με ένα κύριο άρθρο που έγραψε γι΄αυτόν το περιοδικό Forbes το 1998, ο Τόμλινσον έδειξε το σύστημα σε συνάδελφό του και μετά είπε: «Μην το πεις σε κανέναν! Κανονικά δεν έπρεπε να ασχολούμαστε με κάτι τέτοιο».

Η εφεύρεσή του άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν οι άνθρωποι, φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι είτε απλά επικοινωνούν με φίλους και συγγενείς, είτε ψωνίζουν, είτε κάνουν τραπεζικές συναλλαγές κτλ και όλα αυτά από τη μία άκρη του κόσμου στην άλλη! Αυτά και διάφορα άλλα αναφέρονται στο βιογραφικό του που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Internet Hall of Fame, όπου ορίσθηκε επίσημο μέλος το 2012.

RIP Raymond Tomlinson :(
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoAnas, chdlee, VincentGR, aidivn, fanny, mastersly

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.272 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ

great retro computers and retro consoles companies logos