INDIANA JONES: ΑΦΙΕΡΩΜΑ

 • P.Dial
 • Το Άβαταρ του/της P.Dial Συντάκτης θέματος
 • Retro Gamer
 • Retro Gamer
 • QUI AUDET...ATARI ST!
Περισσότερα
16/01/2013 15:31 - 16/01/2013 18:46 #6130 από P.Dial
INDIANA JONES: ΑΦΙΕΡΩΜΑ δημιουργήθηκε από P.Dial
Ποιος από μας δεν έχει έστω και έναν παιδικό ήρωα χαραγμένο στο μυαλό του? Ποιος από μας δεν έχει ξενυχτήσει διαβάζοντας κάποιο αφιερωμένο σε εκείνον βιβλίο ή κόμικ, βλέποντας το αντίστοιχο φιλμ στην TV, στο VHS ή στο DVD και παίζοντας το ανάλογο παιχνίδι είτε σε home υπολογιστή ή σε κάποια console?
Κανένας έτσι?
Ήμουν σίγουρος!
Οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων, χαρακτήρες με οξύ μυαλό, άτομα με φοβερές ικανότητες ή ακόμα και πλάσματα με υπερφυσικές δυνάμεις, κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί στα βάθη των δεκαετιών -ευτυχώς δηλαδή- χάριν στην τεχνολογία και τα επιτεύγματά της καθώς από το πολύχρωμο φύλλο ενός κόμικ ή από την γεμάτη με γράμματα σελίδα ενός βιβλίου, η τεχνολογία τους έφερε "ζωντανά" μπροστά μας, στην μεγάλη, στην μικρή ή στην οθόνη του υπολογιστή και της κονσόλας μας.
Τα γούστα και οι προτιμήσεις φυσικά διαφέρουν. Σε μερικούς αρέσει ο Σούπερμαν. Σε κάποιους άλλους ο James Bond. Σε κάποιους τρίτους πάλι, αρέσει ο Αστυνόμος Σαΐνης. Μορφές που απλώθηκαν μπροστά στα παιδικά μας μάτια, μορφές που άφησαν ατάκες να τις θυμόμαστε ακόμα και μετά από χρόνια, μορφές που μέσω των ταινιών πήραν πραγματική όψη και υπόσταση, ενώ μέσω των video games μπορέσαμε κι' εμείς να μπούμε στο "τιμόνι" των περιπετειών τους.
Μέσα σ' όλους αυτούς τους ήρωες, ήταν και ένας καθηγητής αρχαιολογίας. Τον θυμάστε? Αποκλείεται να ΜΗΝ θυμάστε έναν ήρωα με τόσες περιπέτειες στο ενεργητικό του, όπως ήταν ο Dr. Indiana (Indy) Jones.
Οι ιστορίες του Indy, διαδραματίστηκαν λίγο πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου υποτίθεται, οι ανά τον κόσμο αρχαιολόγοι αναζητούσαν κρυμμένους θησαυρούς και μυστικά των αρχαίων πολιτισμών που μερικές φορές τρόμαζαν. Όχι όμως τον Jones.....
Στο αφιέρωμά μου αυτό ΔΕΝ θα αναλύσω και πολλά. Θα παραμείνω πιστός στις παλιές καλές ταινίες καθώς και σε ορισμένα (και όχι όλα) video games που πραγματικά εντυπωσίαζαν την εποχή που βγήκαν και είχαν ως βασικό συντελεστή τον γοητευτικό, πανούργο και πολύ μορφωμένο αυτόν αρχαιολόγο, που είχε μοναδικό του όπλο τις γνώσεις του, τις μαχητικές του ικανότητες αλλά και το μαστίγιο που απέκτησε από ένα τραίνο-τσίρκο (!)

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΟΝΟΜΑ: Dr. Henry Walton Jones, Junior
ΓΟΝΕΙΣ: Henry Jones, Anna Jones
ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ: 1 Ιουλίου 1899
ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ: Princeton του New Jersey
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Καθηγητής Αρχαιολογίας
Η ζωή του Indy είχε επηρεαστεί πολύ από τότε που ακολούθησε για πρώτη φορά τους γονείς του σε ένα επιστημονικό tour ανά τον κόσμο, από το 1908 μέχρι το 1910. Μέσα από όλα αυτά τα ταξίδια του, ο Indy αντιμετώπισε πολλούς σημαντικούς ανθρώπους της ιστορίας που έβαλαν ο καθένας ξεχωριστά το λιθαράκι τους στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Μόλις επέστρεψαν από το tour, η μητέρα του Indy αρρώστησε και πέθανε. Μετά τον θάνατό της, πατέρας και γιος μετακόμισαν to 1912 στην Utah. Με την απουσία της Anna, οι σχέσεις ανάμεσά τους δεν ήταν και ότι καλύτερο και όσο πήγαιναν γινόντουσαν όλο και πιο αρνητικές. Μόλις ο πατέρας του σταμάτησε πλέον να ασχολείται με το διδακτορικό του έργο, ο Indy ταξίδεψε ακόμα μια φορά σε πολλά μέρη για να αποκτήσει εμπειρίες
Το 1916, ο Indy και ο πατέρας του επέστρεψαν στο Princeton. Την άνοιξη του ίδιου έτους, ο Indy παράτησε το γυμνάσιο, συμμετείχε για λίγο καιρό στην Μεξικανική Επανάσταση και πέρασε τα επόμενα 3 χρόνια πολεμώντας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατόπιν, βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο του Chicago όπου και σπούδασε αρχαιολογία έχοντας καθηγητή τον Abner Ravenwood. Λίγο αργότερα, πήγε στο Παρίσι για να σπουδάσει Γλωσσολογία μέσω υποτροφίας. Το 1925, ο Indy είχε μια σύντομη σχέση με την κόρη του εισηγητή του, την Marion Ravenwood, γεγονός που σήμανε το τέλος της φιλίας του με τον Dr. Abner. Μόλις αποφοίτησε, δίδαξε για λίγο καιρό αρχαιολογία στο Λονδίνο, όπου γνώρισε και συνδέθηκε με μια μαθήτριά του, την Deirdre Campbell. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1926, όμως λίγο καιρό μετά η Deirdre σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα.
Στα πρώτα χρόνια λίγο πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Indiana εξασφάλισε την θέση του καθηγητή στο Marshall College. Στην πρώτη του αποστολή από την Κυβέρνηση των ΗΠΑ, που ήταν η αναζήτηση της Κιβωτού, ο Indy συνάντησε ακόμα μια φορά τον παλιό του έρωτα, την Marion....

Η συνέχεια είναι γνωστή λίγο πολύ....επομένως ξεκινάμε το ταξίδι μας, παρέα με τον φοβερό Indy...

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>ΤΙΤΛΟΣ: INDIANA JONES AND THE RAIDERS OF THE LOST ARK
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: 1981 / Paramount & Lucasfilm
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Steven Spielberg
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Harrison Ford, Karen Allen, John Rhys Davis κ.α.
TRAILER:


1981: Η χρονιά που εμφανίστηκε η πρώτη licenced ταινία με τις περιπέτειες του Indy, και είχε ως τίτλο "Indiana Jones and The Raiders of The Lost Ark" ή ελληνιστί, "Οι Κυνηγοί Της Χαμένης Κιβωτού". Ποιας κιβωτού ακριβώς? Θα σας πω.

1936. Οι Ναζί έχουν εξαπολύσει ολόκληρη επιχείρηση για να βρουν την Χαμένη Κιβωτό της Παλαιάς Διαθήκης και να αποκτήσουν τον υπερ-στρατό που πάντα ήθελαν, σύμφωνα με τον μύθο που επικρατούσε, η Κιβωτός θα έδινε φοβερή δύναμη σε όποιον την έπαιρνε στην κατοχή του. Ο Indiana ήταν εκείνη την εποχή στην Νότιο Αμερική ψάχνοντας για ένα χρυσό αγαλματίδιο. Ένας έφορος αρχαιοτήτων ονόματι Marcus Brody, ειδοποίησε τον Indy να πάει να ανακαλύψει και να λάβει για λογαριασμό των ΗΠΑ την Χαμένη Κιβωτό της Παλαιάς Διαθήκης. Ωστόσο οι Ναζί είχαν και τα δικά τους σχέδια, εμποδίζοντας αλλά και χρησιμοποιώντας τον Indy (και την παρέα του) προκειμένου να βρουν πρώτοι την συγκεκριμένη Κιβωτό.

Η...στιγμή που όλοι περιμένανε....


Η συνέχεια επί της οθόνης.....

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>ΤΙΤΛΟΣ: INDIANA JONES AND THE TEMPLE OF DOOM
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: 1984 / Lucasfilm
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Steven Spielberg
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Harrison Ford, Kate Capshaw, Jonathan Ke Quan, Amrish Puri (στον ρόλο του φοβερού αρχιερέα της θεάς Κάλι)
TRAILER:


1984: Μετά την φοβερή επιτυχία που είχε η πρώτη ταινία, οι George Lucas και Steven Spielberg αποφάσισαν να φτιάξουν ακόμα μια. Και το όνομα αυτής "Indiana Jones and The Temple Of Doom" ή αλλιώς "Ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού" που διαδραματίζεται αυτή τη φορά στην παλιά καλή Shanghai αλλά και στην μυθική Ινδία.

1935. Ο Indy και η παρέα του (ο Short Round και η Willie) έχουνε βρεθεί μετά από μια αναμπουμπούλα σε ένα χωριό της ορεινής Ινδίας. Τα παιδιά του χωριού έχουν απαχθεί και η ιερή πέτρα του Σίβα –που προστάτευε το χωριό- έχει εξαφανιστεί. Οι χωρικοί ζητούν από τον Indiana να πάει στο Παλάτι του Πάνκοτ για να βρει την χαμένη πέτρα (της Sankhara) και φυσικά να σώσει τα παιδιά. Στο παλάτι διαδραματίζονται φοβερές καταστάσεις έντονης δράσης και χιούμορ, με έναν απολαυστικό Short Round να κάνει τα δικά του και έναν Amrish Puri να σου παγώνει το αίμα. Μην ξεχάσω να αναφέρω και την πανέμορφη Kate Capshaw (την από τότε κυρία Spielberg) που δίνει ρέστα.

Πως να μην τρομάξεις με τον Amrish Puri??


Η συνέχεια επί της οθόνης...

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>ΤΙΤΛΟΣ: INDIANA JONES AND THE LAST CRUSADE
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: 1989 / Lucasfilm
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Steven Spielberg
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Harrison Ford, Sean Connery, Alison Doody
TRAILER:


1989: Πέρασαν πέντε ολόκληρα χρόνια μέχρι να απολαύσουμε και πάλι τον Indy σε νέες περιπέτειες. Όμως αυτή την φορά η αναμονή άξιζε και με το παραπάνω. Η Lucasfilm και ο δαιμόνιος Steven Spielberg έκαναν και πάλι το θαύμα τους και μας χάρισαν ακόμα μια ταινία με πρωταγωνιστή τον Harrison Ford…αλλά και τον πάλαι ποτέ «τεράστιο» James Bond που ακούει στο όνομα Sean Connery. Η ταινία ονομάστηκε “Indiana Jones And The Last Crusade” ή στην γλώσσα μας “Η Τελευταία Σταυροφορία”.

Ο πατέρας του Indy –φοβερός κι αυτός αρχαιολόγος- έχει εξαφανιστεί προσπαθώντας να ανακαλύψει το Άγιο Δισκοπότηρο που χαρίζει αιώνια ζωή στον κάτοχό του. Οι Ναζί ακόμα μια φορά στέκονται εμπόδιο στις προσπάθειες του Indiana να σώσει τον πατέρα του αλλά και να βρει το Δισκοπότηρο στηριζόμενος στις σημειώσεις που του άφησε. Η περιπέτεια είναι φοβερή και αυτή την φορά έχουμε δυο Dr. Jones, άκρως απολαυστικούς. Σημειωτέον, στην ταινία αυτή βλέπουμε και τον Indy νεαρό (ενσαρκωμένο από τον River Phoenix) όπου και μαθαίνουμε πλέον από πού πήρε το καπέλο και το μαστίγιο αλλά και από πού απέκτησε την γνωστή του φοβία με τα φίδια.
Η συνέχεια επί της οθόνης...

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι η ενσάρκωση του Indiana Jones ως νεαρού προσκόπου, έδωσε και το έναυσμα για το γύρισμα της σειράς του 1992 “The Young Indiana Jones Chronicles”… την οποία προσωπικά δεν έχω δει ποτέ. H σειρά εξιστορεί διάφορες περιπέτειες από τα παιδικά χρόνια του Indiana, τον ρόλο του οποίου ενσαρκώνει ο Sean Patrick Flanery. Η σειρά είναι και αυτή παραγωγής George Lucas και απαριθμεί 24 επεισόδια και 4 τηλεταινίες.


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>ΤΙΤΛΟΣ: INDIANA JONES AND THE KINGDOM OF THE CRYSTAL SKULL
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: 2008 / Lucasfilm
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Steven Spielberg
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Harrison Ford, Shea LaBeouf, Cate Blanchett
TRAILER:


Πολλάααα χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 2008 (με τον Harrison Ford γέρο πλέον) γυρίστηκε ακόμα μια ταινία Indiana Jones με τίτλο "Indiana Jones and The Kingdom Of The Crystal Skull" (ελληνικά: Το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου" η οποία μου θύμισε την επιστροφή από τους "νεκρούς" του Rambo και του Rocky και δεν με ενθουσίασε διόλου.

Ο Indy αυτή την φορά, κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, μπλέκει με τους Σοβιετικούς και ξεκινάει την περιπέτειά του για να βρει το μυστικό που κρύβεται πίσω από κάποια αρχαία αντικείμενα που ονομάζονται Crystal Skulls. Και εδώ η δράση άφθονη και με το μοναδικό χαρακτηριστικό χιούμορ του Indy (αλλά και των υπόλοιπων συντελεστών σε μια τέτοια συνέχεια του βαρέως ονόματος που φέρει η ταινία).
Η συνέχεια επί της οθόνης...

Αξίζει να σημειωθεί εδώ το γεγονός ότι ο ίδιος ο Steven Spielberg παραδέχτηκε ότι δεν ήθελε να συνεχιστεί η σειρά με αυτή εδώ την ταινία.
Σχετικό βίντεο:


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Παρουσίασα βασικά τις πιο σημαντικές ταινίες, χωρίς να έχω υπόψιν κάποιο sequel ή κάποια άλλη παραγωγή. Θεώρησα ότι οι ταινίες αυτές (και ειδικά οι τρεις πρώτες) ότι είναι το σήμα κατατεθέν ενός φοβερού ήρωα (του Indy) και ενός απίστευτου ηθοποιού όπως είναι ο Harrison Ford.
Πέρα όμως από τις ταινίες, υπήρξαν και ορισμένες περιπέτειες "διαμάντια" που έβαζαν εμάς τους ίδιους στα shoes του Indy.
Αυτή την φορά, επειδή τα games είναι πάρα πολλά, θα σας παρουσιάσω μόνο μερικά από αυτά που κατά την κρίση μου ήταν καλά και αντικατόπτριζαν επάξια την ατμόσφαιρα των ταινιών, ανεξάρτητα από την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε...
Ξεκινάμε από τις γνωστές ταινίες και θα συνεχίσουμε με μερικά άλλα Jones-BASED games.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

INDIANA JONES AND RAIDERS OF THE LOST ARK (ATARI 2600)


INDIANA JONES AND THE RAIDERS OF THE LOST ARK
Από το Part 1 του παιχνιδιού Indiana Jones The Greatest Adventures που κυκλοφόρησε το 1994 για το SNES


INDIANA JONES AND THE RAIDERS OF THE LOST ARK
Από το Part 1 του παιχνιδιού Indiana Jones The Greatest Adventures που κυκλοφόρησε το 1994 για το SNES


INDIANA JONES AND THE RAIDERS OF THE LOST ARK
Πρόκειται για μέρος από την ΦΟΒΕΡΗ σειρά LEGO: Indiana Jones που κυκλοφόρησε σε PC, ΧΒΟΧ360, PS3 και Mac το 2009. Η σειρά χρησιμοποιεί αυτούσια την ιστορία των ταινιών και έχει ακριβώς τα ίδια κινηματογραφικά soundtracks.


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

INDIANA JONES AND THE TEMPLE OF DOOM (Arcades)


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

INDIANA JONES AND THE TEMPLE OF DOOM (Arcades)


INDIANA JONES AND THE TEMPLE OF DOOM
Από το Part 2 του παιχνιδιού Indiana Jones The Greatest Adventures που κυκλοφόρησε το 1994 για το SNES


INDIANA JONES AND THE TEMPLE OF DOOM
Πρόκειται για μέρος από την ΦΟΒΕΡΗ σειρά LEGO: Indiana Jones που κυκλοφόρησε σε PC, ΧΒΟΧ360, PS3 και Mac το 2009. Η σειρά χρησιμοποιεί αυτούσια την ιστορία των ταινιών και έχει ακριβώς τα ίδια κινηματογραφικά soundtracks.


INDIANA JONES AND THE TEMPLE OF DOOM
Πρόκειται για μέρος από την ΦΟΒΕΡΗ σειρά LEGO: Indiana Jones που κυκλοφόρησε σε PC, ΧΒΟΧ360, PS3 και Mac το 2009. Η σειρά χρησιμοποιεί αυτούσια την ιστορία των ταινιών και έχει ακριβώς τα ίδια κινηματογραφικά soundtracks.


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

INDIANA JONES AND THE LAST CRUSADE: THE ACTION GAME
Κυκλοφόρησε 1989-1993 σε όλα τα format 8bits και 16bits
Στο video η έκδοση για Amiga


INDIANA JONES AND THE LAST CRUSADE
Το φοβερό adventure που κυκλοφόρησε 1989-1992 σε PC/Amiga/ST/CDTV
Στο video η έκδοση για PC


INDIANA JONES AND THE LAST CRUSADE
Το φοβερό adventure που κυκλοφόρησε 1989-1992 σε PC/Amiga/ST/CDTV
Στο video η έκδοση για PC


INDIANA JONES AND THE LAST CRUSADE
Από το Part 3 του παιχνιδιού Indiana Jones The Greatest Adventures που κυκλοφόρησε το 1994 για το SNES


INDIANA JONES AND THE LAST CRUSADE
Πρόκειται για μέρος από την ΦΟΒΕΡΗ σειρά LEGO: Indiana Jones που κυκλοφόρησε σε PC, ΧΒΟΧ360, PS3 και Mac το 2009. Η σειρά χρησιμοποιεί αυτούσια την ιστορία των ταινιών και έχει ακριβώς τα ίδια κινηματογραφικά soundtracks.


INDIANA JONES AND THE LAST CRUSADE
Πρόκειται για μέρος από την ΦΟΒΕΡΗ σειρά LEGO: Indiana Jones που κυκλοφόρησε σε PC, ΧΒΟΧ360, PS3 και Mac το 2009. Η σειρά χρησιμοποιεί αυτούσια την ιστορία των ταινιών και έχει ακριβώς τα ίδια κινηματογραφικά soundtracks.


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

INDIANA JONES AND THE KINGDOM OF CRYSTAL SKULL
Και εδώ, πρόκειται για μέρος από την ΦΟΒΕΡΗ σειρά LEGO: Indiana Jones που κυκλοφόρησε σε PC, ΧΒΟΧ360, PS3 και Mac το 2009. Η σειρά χρησιμοποιεί αυτούσια την ιστορία των ταινιών και έχει ακριβώς τα ίδια κινηματογραφικά soundtracks.


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Δεν ξέρω αν ξέχασα κάποια...πάντως feel free να με συμπληρώσετε.
Συνεχίζουμε με κάποια Indiana Jones που δεν σχετίζονται με τις ταινίες αλλά διατηρούν την φοβερή ατμόσφαιρά τους:

INDIANA JONES AND THE FATE OF THE ATLANTIS
Adventure game του 1992, που κυκλοφόρησε σε PC, Amiga, Mac. Πραγματικά φοβερό!


INDIANA JONES AND THE EMPEROR'S TOMB
Πρόκειται για action game του 2003, που κυκλοφόρησε σε PS2, PC, XBOX.
Το video είναι από την έκδοση για ΧΒΟΧ.


INDIANA JONES AND THE EMPEROR'S TOMB
Πρόκειται για action game του 2003, που κυκλοφόρησε σε PS2, PC, XBOX.
Το video είναι από την έκδοση για ΧΒΟΧ.


INDIANA JONES AND THE STAFF OF KINGS
Είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στις κονσόλες PS2 και XBOX, έχοντας ως θέμα ακόμα μια περιπέτεια με τον Indy.
Το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 2009 και έχει κι αυτό licenced μουσική!


Όσοι πιστοί λοιπόν, απλά βάλτε μια από τις ταινίες στο DVD σας ή ανάψτε κάποιο από τα μηχανάκια σας και .... μπείτε στον περιπετειώδη κόσμο του μεγάλου και τρανού INDIANA JONES.:cheer::cheer::cheer:

www.retroshowcase.gr

My Collection: Amstrad CPC 6128, Amstrad GX4000, Sega Mastersystem II, Atari 1040STFM, Amiga 500, Amiga 600, Amiga 1200, Sega Megadrive II, Nintendo SNES, Panasonic 3DO, Atari Jaguar, Nintendo 64, Sega Saturn, Sony PSOne, Sony PSX, Sega Dreamcast, Nintendo Gamecube, Sony PS2, Sony PSP, Microsoft XBOX, Microsoft XBOX360 Phat (LT 2.0), Microsoft XBOX360 Slim (RGH), Sony PS3 Superslim

gifs.gifbin.com/1233927325_jean%20claude...counter%20strike.gif
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, pooky, GeoAnas, spyros.s, glaros, amiga500fan, Maletoth

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • P.Dial
 • Το Άβαταρ του/της P.Dial Συντάκτης θέματος
 • Retro Gamer
 • Retro Gamer
 • QUI AUDET...ATARI ST!
Περισσότερα
16/01/2013 17:00 #6133 από P.Dial
Απαντήθηκε από P.Dial στο θέμα Απ: INDIANA JONES: ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Να σημειώσω ακόμα μια φορά ότι αν κάποιος έχει και κάτι άλλο υπόψη του, μπορεί ελεύθερα να συμπληρώσει το θέμα.
Ευχαριστώ!
:cheer:

www.retroshowcase.gr

My Collection: Amstrad CPC 6128, Amstrad GX4000, Sega Mastersystem II, Atari 1040STFM, Amiga 500, Amiga 600, Amiga 1200, Sega Megadrive II, Nintendo SNES, Panasonic 3DO, Atari Jaguar, Nintendo 64, Sega Saturn, Sony PSOne, Sony PSX, Sega Dreamcast, Nintendo Gamecube, Sony PS2, Sony PSP, Microsoft XBOX, Microsoft XBOX360 Phat (LT 2.0), Microsoft XBOX360 Slim (RGH), Sony PS3 Superslim

gifs.gifbin.com/1233927325_jean%20claude...counter%20strike.gif

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Fotis_KFOR
 • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
 • Site Owner / Admin
 • Site Owner / Admin
 • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
16/01/2013 18:59 #6137 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Απ: INDIANA JONES: ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Πάρα πολύ καλό το άρθρο σου Παναγιώτη και πάρα πολύ υλικό για μελέτη και με πολλές αναμνήσεις :cheer:

Αξέχαστος ο Indy! Πέρα από τις ταινίες, έπαιξα σε PC κάποια παιχνιδάκια με τον γνωστό ήρωα, ωραίες εποχές :cheer:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": P.Dial

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • vaggos664
 • Επισκέπτης
 • Επισκέπτης
16/01/2013 19:02 #6139 από vaggos664
Απαντήθηκε από vaggos664 στο θέμα Απ: INDIANA JONES: ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Φίλε Πάνο σ ευχαριστούμε για τη γεμάτη αυτή παρουσίαση.Από τις αγαπημένες μου ταινίες η τελευταία σταυροφορία!Όσο για τα παιχνίδια έχω 2 πολύ αγαπημένα και τα 2 adventure.Last crusade και fate of atlantis κυριολεκτικά με είχαν κυριέψει.Θυμάμαι τη λαχτάρα με την οποία περίμενα να βγει σε amiga format το fate of atlantis μια που δεν είχα ακόμα pc(στην amiga εμφανίστηκε 6μήνες μετά από τους συμβατούς)και βέβαια όταν βγήκε τρελλάθηκα από τη χαρά μου.Από τα καλύτερα adventure ever!Όσο για το χαρακτήρα Indiana Jones,μεγάλωσε μια ολόκληρη Γενιά!RESPECT!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • glaros
 • Το Άβαταρ του/της glaros
 • Team RC
 • Team RC
 • Play it Loud
Περισσότερα
16/01/2013 20:10 #6142 από glaros
Απαντήθηκε από glaros στο θέμα Απ: INDIANA JONES: ΑΦΙΕΡΩΜΑ


:lol::lol::lol:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": P.Dial

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • pooky
 • Το Άβαταρ του/της pooky
 • Retro Maniac
 • Retro Maniac
 • What is it? Dragons?
Περισσότερα
16/01/2013 20:36 #6143 από pooky
Απαντήθηκε από pooky στο θέμα Απ: INDIANA JONES: ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Πω ρε συ, και *μπλιπ* τα αφιερώματα! Κάποια από τα παιχνίδια δεν ήξερα καν ότι είχαν κυκλοφορήσει!!!!! :woohoo:

Better lie a Free Man in my grave, than live like a puppet or a slave.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": P.Dial

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • ndial
 • Το Άβαταρ του/της ndial
 • Retro Maniac
 • Retro Maniac
Περισσότερα
16/01/2013 20:38 #6144 από ndial
Απαντήθηκε από ndial στο θέμα Απ: INDIANA JONES: ΑΦΙΕΡΩΜΑ
στην ιδια φαση στο Indiana Jones 2 που δεν ειχε το πιστολι του, ηταν ολα τα λεφτα χαχαχαχαχα. :lol::lol:
που ειναι η αναφορα για την εκδοση των 8bit? οεο? :sick:

I think I've shot 2 ducks in my entire gaming life! That was when playing "Kane" on my Amstrad CPC 464!
www.retroshowcase.com
www.dialtech.gr
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": P.Dial

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • P.Dial
 • Το Άβαταρ του/της P.Dial Συντάκτης θέματος
 • Retro Gamer
 • Retro Gamer
 • QUI AUDET...ATARI ST!
Περισσότερα
16/01/2013 21:06 #6146 από P.Dial
Απαντήθηκε από P.Dial στο θέμα Απ: INDIANA JONES: ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ndial έγραψε: στην ιδια φαση στο Indiana Jones 2 που δεν ειχε το πιστολι του, ηταν ολα τα λεφτα χαχαχαχαχα. :lol::lol:
που ειναι η αναφορα για την εκδοση των 8bit? οεο? :sick:
:cheer:

www.retroshowcase.gr

My Collection: Amstrad CPC 6128, Amstrad GX4000, Sega Mastersystem II, Atari 1040STFM, Amiga 500, Amiga 600, Amiga 1200, Sega Megadrive II, Nintendo SNES, Panasonic 3DO, Atari Jaguar, Nintendo 64, Sega Saturn, Sony PSOne, Sony PSX, Sega Dreamcast, Nintendo Gamecube, Sony PS2, Sony PSP, Microsoft XBOX, Microsoft XBOX360 Phat (LT 2.0), Microsoft XBOX360 Slim (RGH), Sony PS3 Superslim

gifs.gifbin.com/1233927325_jean%20claude...counter%20strike.gif

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • chriskgnr
 • Το Άβαταρ του/της chriskgnr
 • Retro Elite
 • Retro Elite
 • Well, i got one chance left in a nine live cat.
Περισσότερα
16/01/2013 22:04 #6149 από chriskgnr
Απαντήθηκε από chriskgnr στο θέμα Απ: INDIANA JONES: ΑΦΙΕΡΩΜΑ

vaggos664 έγραψε: ...Όσο για τα παιχνίδια έχω 2 πολύ αγαπημένα και τα 2 adventure.Last crusade και fate of atlantis κυριολεκτικά με είχαν κυριέψει...


Και τα δυο ειναι απο τα καλυτερα adventures που υπαρχουν! :cheer:

21st century breakdown...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • FarCry
 • Το Άβαταρ του/της FarCry
 • Retro Maniac
 • Retro Maniac
Περισσότερα
17/01/2013 10:38 #6163 από FarCry
Απαντήθηκε από FarCry στο θέμα Απ: INDIANA JONES: ΑΦΙΕΡΩΜΑ

glaros έγραψε::lol::lol::lol:

αυτη ειναι επικη σκηνη

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • FarCry
 • Το Άβαταρ του/της FarCry
 • Retro Maniac
 • Retro Maniac
Περισσότερα
17/01/2013 10:44 #6164 από FarCry
Απαντήθηκε από FarCry στο θέμα Απ: INDIANA JONES: ΑΦΙΕΡΩΜΑ
να βαλω και εγω κατι απο τα παιδικα μου χρονιαΟι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": P.Dial

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • amiga500fan
 • Το Άβαταρ του/της amiga500fan
 • Retro Freak
 • Retro Freak
Περισσότερα
19/01/2013 22:07 #6188 από amiga500fan
Απαντήθηκε από amiga500fan στο θέμα Απ: INDIANA JONES: ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Πραγματικά πανέμορφη παρουσίαση σε όλους τους τομείς δυστυχώς επειδή είναι τόσο πλήρης δεν υπάρχει κάτι να προσθέσω. :P

Περήφανος κάτοχος:
Sega Game Gear, Sega Master System I,II,III(Tec toys),WII,Xbox,XBOX+(Coinopz),Sega mega drive I and II, Sega Saturn, Sega Dreamcast,Sega Mega CD,Playstation 2 slim (3 editions),PS 2 fat,Gameboy classic,Gameboy pocket,Game Boy color, CD,Αtari 2600 jr (3 editions),Atari 2600 WOODY,Αtari 2600"Darth Vader", PSone, PS1 (2 editions),PS2 FAT, Game Boy Advance.Advance SP,Nintendo DS,DS lite & Dsi,NES,Ν64, N64 Pikatchu,Snes,Gamecube,XBOX 360 fat,Amstrad 6128,Pong Consoles x 8 (ΤΕΛΟΣ ΟΧΙ ΑΛΛΑ),Amiga 500 1.3 REV 6 - 1 mb,
Commodore Amiga 1200+Blizzard 1230mkiv 32mb,Amiga Technologies 1200 magic pack NOS
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": P.Dial

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • vovolas
 • Το Άβαταρ του/της vovolas
 • Retro Elite
 • Retro Elite
 • tha vapsoume?
Περισσότερα
07/02/2013 22:56 #6935 από vovolas
Απαντήθηκε από vovolas στο θέμα Απ: INDIANA JONES: ΑΦΙΕΡΩΜΑ

glaros έγραψε::lol::lol::lol:

Πάρτη και άντε ράψου σωστός ο Inti φοβερή σκηνή.

"Knowing is not enough we must apply
Willing is not enough we must do."

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Maletoth
 • Το Άβαταρ του/της Maletoth
 • Retro Fan
 • Retro Fan
Περισσότερα
13/02/2013 12:17 #7170 από Maletoth
Απαντήθηκε από Maletoth στο θέμα Απ: INDIANA JONES: ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Πολλά μπράβο για το αφιέρωμα!!

Πραγματικά πολύ retro τύπος αυτός ο Indiana, γιαυτό τον αγαπάμε!!!

Το Chronicles ξεκίνησα να το βλέπω πριν κάποια χρόνια αλλά δεν με τράβηξε!! Σε ένα επεισόδιο παίζει και ο Ford, και το setting έμοιαζε αρκετά με fate of atlantis :woohoo:Φυσικά το έκλεισα με τη σεκάνς του Ford γιατί βαρέθηκα!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": P.Dial

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • dukepapas
 • Το Άβαταρ του/της dukepapas
 • Retro Maniac
 • Retro Maniac
 • "ουδεις αχαριστος εκ του ευεργετηθεντος"
Περισσότερα
19/07/2014 17:27 - 20/07/2014 21:07 #21482 από dukepapas
Απαντήθηκε από dukepapas στο θέμα INDIANA JONES: ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Δεν θα πω πολλα 2-3 εικονες θα ποσταρω 1000 λεξεις και ενα αλλο ονειρο που ισως καποτε γινει αληθινό .....μονο 3100€
www.venosgames.com/viewprodselect.php?id=530

Συνημμένο αρχείο:

Συνημμένο αρχείο:

Συνημμένο αρχείο:


:veryhappy::headbang:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, chriskgnr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.441 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ

great retro computers and retro consoles companies logos