Τι αποκτήσατε πρόσφατα?
- glaros
-
- Team RC
-
- Play it Loud
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3798
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- kazas
-
- Premium Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 261
Μπράβο Φώτη για άλλη μια φορά!!!
- arislab
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 657
Fotis_KFOR έγραψε:
Jupiter Ace 4000 με το κουτί του
Παρότι θα'θελα να εκθειάσω τον CPC-664 (Καλορίζικος!)...
O Jupiter Ace 4000 είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο κομμάτι. Η παραγωγή του σταμάτησε στα 800 κομμάτια ακριβώς!
Αν υποθέσουμε λοιπόν οτι τα 100 (ίσως και παραπάνω) καταλήξανε στους κάδους ανακύκλωσης
ααα!! και κυκλοφορούσε χωρίς το αυτοκόλλητο, το οποίο βρισκόταν σ'ενα χαρτί μέσα στο manual (για να κολληθεί). Ο λόγος για να μειωθει το κόστος παραγωγής.
- VincentGR
-
- Platinum Member
-
- To blit, or not to blit?
loaderror.eu/
partsfromthepast.blogspot.gr/ (A1200 Black Project)
- FarCry
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 72
Fotis_KFOR έγραψε: Δυνατό comeback από τον djbeast!
Δώσε πόνο Γιώργο, με τα ακουαστικά σου μόνο αγ'οραζα 2-3 μηχανήματα τουλάχιστον...
Αλλά αφού έχεις και το dj στο nickname σου χαλάλι... κάτι θα ξέρεις παραπάνω εσύ για να τα πήρες
ελα μωρεεεεε, εγω τι να πω που εχω δωσει και παραπανω και για ψειρες??
- VincentGR
-
- Platinum Member
-
arislab έγραψε: Καλορίζικά σ'ολους!!!
![]()
![]()
Fotis_KFOR έγραψε:
Παρότι θα'θελα να εκθειάσω τον CPC-664 (Καλορίζικος!)...
O Jupiter Ace 4000 είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο κομμάτι. Η παραγωγή του σταμάτησε στα 500 κομμάτια ακριβώς!
Αν υποθέσουμε λοιπόν οτι τα 100 (ίσως και παραπάνω) καταλήξανε στους κάδους ανακύκλωσης... ΦΩΤΗ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΥΠΕΡΣΠΑΝΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΟΥ, (1 απο τα 500 σ'ολο τον κόσμο) ίσως και πιο σπάνιο ακόμα και απο τον Apple LISA (χωρίς να θέλω να γίνω ιερόσυλος
) όσον αφορά τους consumer υπολογιστές.
![]()
![]()
![]()
![]()
ααα!! και κυκλοφορούσε χωρίς το αυτοκόλλητο, το οποίο βρισκόταν σ'ενα χαρτί μέσα στο manual (για να κολληθεί). Ο λόγος για να μειωθει το κόστος παραγωγής.
Aris άσχετο μεν αλλά όχι τυχαίο για σένα...
loaderror.eu/
- arislab
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 657
VincentGR έγραψε:
Aris άσχετο μεν αλλά όχι τυχαίο για σένα...
ΧΑΧΑΧΑ!!!!
Κορυφαίο Δημήτρη!!!χαχαχα!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! μην τολμήσει άλλος και μου ρίξει ευχαριστία..τον έσκισα!!
...εκτός αν μου ρίξετε μαζικά άλλες 5.664 ευχαριστίες!!!
- glaros
-
- Team RC
-
- Play it Loud
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3798
- djbeast
-
Συντάκτης θέματος
- Platinum Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 381
Fotis_KFOR έγραψε: Πάλι έβαλα μαζεμένα μηχανήματα επειδή δυστυχώς λόγο χρόνου και χώρου δεν έχω προλάβει να τα καταγράψω / φωτογραφίσω, αφού ξέρετε τη διαδικασία που κάνω στα μηχανήματα που αγοράζω :
Τα καθαρίζω, τα ελέγχω, τα καταγράφω στις λίστες και τέλος τα φωτογραφίζω από όλες τις πλευρές και τα βάζω στο μενού του site "Συλλογές / Projects" τις φωτογραφίες που τράβηξα τα μηχανήματα για να είναι και σαν μια μορφή "online" μουσείου.
Οπότε μέχρι να αξιωθώ να το κάνω πάλι λογω δουλειάς / υποχρεώσεων κτλ, είπα να βγάλω πρόχειρα από μια φωτογραφία ότι έχω μέχρι στιγμής από την τελευταία φορά που πόσταρα εδώ (τον Ιανουάριο 2014 και Αύγουστο 2014 που και πάλι δεν είχα προλάβει να τα βγάλω όλα) και όταν βρω χρόνο θα τα φωτογραφίσω κανονικά και θα τα βάλω και στα αντίστοιχα μενού.
Επιτρέψτε μου να πω άλλη μια φορά ότι χαίρομαι που κάνω το χόμπι μου και που ότι έλεγα από την αρχή για το site / συλλογές / εκθέσεις κτλ το έλεγα ειλικρινά, τα ίδια λέω και τα ίδια κάνω ακόμα και σήμερα χωρίς να έχω αλλάξει κάτι στην πορεία , δεν ανταγωνίζομαι ούτε ζηλεύω ούτε αντιγράφω κανένα και ούτε πρόκειται να το κάνω ποτέ, οπότε ξαναλέω πάλι :
Απλά το χόμπι μου κάνω - και μόνο αυτό, τόσο απλά
Εξάλλου πιστεύω ότι όλοι μας ειδικά στο εν λόγω thread, χαιρόμαστε με τις συλλογές μας και απλά μοιραζόμαστε τη χαρά των αποκτημάτων μας εδώ.
Ξεκινάμε λοιπόν :
Commodore 128D
Sinclair PC200
Αριθμομηχανή Canon δεκαετίας 70
Amstrad CPC 664
Amstrad 464 plus
Sega SC-3000 με το κουτί του
Bit 90 με το κουτί του
Enterprise 128
Apple IIc (έχει πρόβλημα μάλλον με τη RAM - από δωρεά)
Laptop NEC LaVie (Pentium 3)
Fotis_KFOR έγραψε: Και συνεχίζουμε...
SNK Neo Geo Pocket Color
SNK Neo Geo AES με το κουτί του
Και ένα παιδικό παιχνίδι VTECH 9000 (έτσι για την ιστορία)
Να σημειώσω κάτι για 2 συγκεκριμένα μηχανήματα, για τα Sinclair PC200 και Jupiter Ace 4000, ότι είναι από την προσωπική συλλογή του Enrico Tedeschi, γνωστό στο ρετρό χώρο αφού ασχολούταν κυρίως με Sinclair και Apple computers και μάλιστα έχει γράψει και το βιβλίο "Sinclair Archaeology". Δυστυχώς πρόσφατα απεβίωσε και τυχαία στο ebay όταν είχα βρει και πήρα τα μηχανήματα αυτά, μου είπε ο πωλητής ότι ήταν ο γιος του και πουλούσε τη συλλογή του πατέρα του αφού αυτός δεν ασχολούταν.
KEEP RETRO παίδες
Και μετά λες ότι εγώ τα σήκωσα όλα??? Κοίτα εδώ!!!
Το Neo Geo ξέχνα το!!!!!!!!!!!!!!!
Atari 2600 - Playstation - Playstation 2 - Playstation 3 - Playstation 4 Pro - PlayStation 5 Pro - PSP - PS Vita - Nintendo Gameboy Advance - Game Gear - Nintendo NES - Nintendo SNES - Nintendo Gamecube - Nintendo Wii - Nintendo Wii U - Nintendo 3DS XL - Nintendo Switch - Nintendo Switch 2 - Sega Game Gear - Sega Mega Drive I - Sega Mega CD I - Sega Saturn - Sega Dreamcast - Xbox - Xbox 360 - Xbox One X - Xbox Series X - Panasonic 3DO - Neo Geo MVS - Nec Turbo Duo RX
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
VincentGR έγραψε: Το τραπεζάκι όλα τα λεφτά
Γνωρίζεις πολλά μυστικά εσύ.... έχει πολύ σουξέ το τραπεζάκι αυτό
nkary έγραψε: Πως τα πετάς έτσι ρε Φώτη μαν?
Νίκο, το έκανα επειδή μέχρι να τα καταγράψω με τη γνωστή διαδικασία που αναφέρω, θα έχουν μαζευτεί και άλλα
@Άρη : Περί σπανιότητας κτλ για τον 4000, εντάξει, ναι, είναι όντως από τα σπάνια, απλά πληροφοριακά, υπάρχουν άτομα (για Ελλάδα μιλάω μόνο) που έχουν τέτοια αλλά και πιο σπάνια κομμάτια και απλά έχουν επιλέξει είτε να μην συμμετέχουν σε ρετρό - φόρουμ κτλ είτε να συμμετέχουν μεν, αλλά να μην λένε τι συλλογή έχουν - και αν βάλουμε και τους συλλέκτες του εξωτερικού εκεί ΟΚ - σταματάω.... δεν περιγράφω άλλο
Εγώ από την αρχή του χόμπι μου που προσπαθώ να μαζέψω ένα συγκεκριμένο timeline υπολογιστών / κονσολών, όποιος με ρωτάει περι μεγέθους της συλλογής μου ή αν έχω τη μεγαλύτερη συλλογή στην Ελλάδα και τέτοιες παρόμοιες ερωτήσεις, πάντα λέω ταπεινά ότι υπάρχουν αρκετά άτομα που έχουν τουλάχιστον τετραπλάσια συλλογή σε σχέση με αυτά που έχω και εγώ, και μπορεί όποιος θέλει να το διαπιστώσει αυτό σε αρκετές παλαιότερες "συνεντεύξεις" (συζητήσεις τις λέω εγώ) είτε στο έντυπο PC Master, είτε στο αδερφό site iamretro ή όπου έχω ερωτηθεί - πάντα το ξεκαθαρίζω αυτό.
Και τα λέω αυτά επειδή δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που διαδίδουν ότι το παίζω κάποιος κτλ κτλ (φανταστείτε να το έπαιζα κιόλας κάποιος τι θα είχα ακούσει)!!!
Να το ξαναπω άλλη μία φορά???
Το χόμπι μου κάνω από το 2000 και τίποτα άλλο - τόσο απλά. Δεν ασχολήθηκα με κανέναν ποτέ, παρά μόνο απάντησα σε κατηγορίες και συκοφαντίες ή προβλήματα αναγκαστικά αφού άλλοι τα ξεκίνησαν για τους δικούς τους λόγους προφανώς.
Δεν ενοχλώ κανέναν και δεν είμαι με το F5 στο χέρι να παρακολουθώ τι γράφει και τι αγοράζει ο καθένας ή να αντιγράφω κάποιον κτλ και καλό θα ήταν να κοιτάξουν κάποιοι τα δικά τους (αλήθεια δεν έχουν προσωπική ζωή?) και να μην ασχολούνται με τους άλλους.
Γιατί τα λέω αυτά? Δεν απολογούμαι, ούτε παραπονιέμαι, απλά αναφέρω μια κατάσταση που δυστυχώς την ζω από τότε που σχεδόν ξεκίνησα με το χόμπι μου αλλά και με τις εκθέσεις που κάνουμε με την ομαδάρα.
Όλη η ομάδα αλλά και αρκετά παιδιά από την κοινότητα ξέρουν διάφορα από αυτά που λέω... δεν θα το επεκτείνω τώρα αφού άλλο είναι το θέμα μας.
KEEP RETRO και μην μασάτε
Άντε να μειωθεί και άλλο η wish list!!!! Αργά αλλά σταθερά!
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- chriskgnr
-
- Retro Elite
-
- Well, i got one chance left in a nine live cat.
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1472
21st century breakdown...
- VincentGR
-
- Platinum Member
-
Ρε κάνει αυτό που θες και σου αρέσει.
Βλαμμένοι υπάρχουν πολλοί, αν κάτσουμε να τους ακούμε θα ζούμε τη ζωή μας όπως θέλουν αυτοί.
ουουουοουυστ
και αν βρεις τα σκούρα να καλέσεις τον
loaderror.eu/
Τι μηχανηματάρες είναι αυτές !!!!!!!!!!
Τι NeoGeo και Jupiter και Sinclair....εκείνο το VTECH όλα τα λεφτά !!!!!!!!
Κ_Α_Λ_Ο_Ρ_Ι_Ζ_Ι_Κ_Α Ο_Λ_Α Κ_Α_Ι Μ_Η_Ν Μ_Α_Σ_Α_Σ_!
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
VincentGR έγραψε: "Και τα λέω αυτά επειδή δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που διαδίδουν ότι το παίζω κάποιος κτλ κτλ "
Ρε κάνει αυτό που θες και σου αρέσει.
Βλαμμένοι υπάρχουν πολλοί, αν κάτσουμε να τους ακούμε θα ζούμε τη ζωή μας όπως θέλουν αυτοί.
ουουουοουυστ
και αν βρεις τα σκούρα να καλέσεις τοννα τους καταραστεί τα commodore.
Γεια σου ρε VincentGR!!!
GeoAnas έγραψε: Φώτη-MAN !!!!!!!!
Τι NeoGeo και Jupiter και Sinclair....εκείνο το VTECH όλα τα λεφτά !!!!!!!!![]()
![]()
![]()
Να πως φαίνονται οι πάλιουρες, εντόπισε το καρασπάνιο κομμάτι με τη μία!!!
chriskgnr έγραψε: αυτό με το F5 τι ειναι!?!?!?
Το κλασικό "Refresh", που κάνουμε ανανέωση στον browser μας για να δούμε τα νέα μηνύματα κτλ...
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO