Τι αποκτήσατε πρόσφατα?
- glaros
-
- Team RC
-
- Play it Loud
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3798
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Ειδικά εσύ το συγκεκριμένο έπρεπε να το έχεις οπωσδήποτε στη συλλογή σου!
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- GTSS
-
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 149
Δύο χαλασμένα PCEngine CDROM2 units που αγόρασα απο Ιαπωνία σαν "not working" που όμως δεν μου πήρε πάνω απο μισή ώρα να επισκευάσω και επαναφέρω σε πλήρη λειτουργικότητα (με αντικατάσταση του γνωστού προβληματικού γραναζιού που μετά απο χρόνια γίνεται σκόνη).
Στη φωτό έχω ήδη κάνει λέυκανη με retrobright μόνο στο CD lid έτσι για να φανεί η διαφορά. Θα ακολουθήσει και το υπόλειπο και φυσικά πλήρη αντικατάσταση των πυκνωτών με νέους Panasonic 105C.
Είχα ήδη ένα στο οποίο έχει γίνει αντικατάσταση του laser με νέο, νεό γρανάζι, λίπανση laser rail και γραναζιών, νέοι πυκνωτές και φυσικά λεύκανση για να γίνει σαν καινούργιο.
Αν ενδιαφέρεται κάποιος για ένα τέτοιο ας μου στείλει pm... but it wont be cheap. Για να καταλάβετε, τα χαλασμένα πάνε 50 ευρώ +μεταφορικά...
- Pluto63
-
- Platinum Member
-
- Heil Clive
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 767
Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/
- GTSS
-
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 149
Τα συγκεκριμένα drives εκαναν 2 μιση μήνες να φτάσουν απο Ιαπωνία, θεωρούσα ότι είχαν χαθεί και ζητούσα refund αλλά ευτυχώς τελικά εμφανίστηκαν και όπως αποδείχτηκε άξιζαν τον κόπο.
- glaros
-
- Team RC
-
- Play it Loud
- jimn
-
- Platinum Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 588
- ScorpioGr
-
- Premium Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 200
ζητώ την ψήφο σας.... ΩΧΧΧΧΧ..... λάθος αυτό είναι απο άλλο ανέκδοτο......
Κάνοντας μια βόλτα στο γνωστό παζάρι άκουσα κάποιον να μιλάει σε εμένα και να μου λέει....
"εεεε ψιτ... εσυ...." καταλαβαίνεται πήρα τα πάνω μου.... ρούφηξα την κοιλιά σήκωσα τους ώμους... έσφιξα το στήθος και γύρισα... μην ξεχνάμε η πρώτη άποψή είναι η μισή επιτυχία... γυρνάω αλλά δεν βλέπω κανέναν....
"μπαααα λέω θα μου φάνηκε..." πάω να φύγω και ξανακούω.... "εεεε ψιτ... καλέ εσύ...."
ξαναγυρνάω ακολουθώντας την γνωστή παραπάνω διαδικασία... κοιτάζω και πάλι δεν βλέπω κάτι...
Θα είναι η γνωστή φωνή της "λογικής" το από άλλο post... σκέφτομαι.... και ξαφνικά ξανακούγεται....
"εεεε ψιτ... εδω....." ξαναγυρνάω γρήγορα αυτή την φορά (χωρίς να ακολουθήσω την προηγούμενη διαδικασία)...
κοιτάζω και βλέπω ένα παλιό μπιχλιασμένο κουτί Desktop να απευθύνετε σε εμένα...
"Σε εμένα μιλάς...???" απαντώ με προσοχή να μην με δει κανένας οτι μιλάω σε ένα παλιό μπιχλιασμένο κουτί Desktop....
"Ναι σε εσένα... μόνο εσύ με ακούς...." μου λέει...
"Και τι θές απο την ζωή μου???" του απαντώ...
"Να με πάρεις στο σπίτι..." μου λέει....
"και τι είσαι εσύ για να σε πάρω στο σπίτι μου...." του απαντώ...
"τώρα για να σου πω την αλήθεια πέρασε πολύ καιρός που κοιμόμουν και δεν θυμάμαι... αλλά ξύπνησα σε αυτο το περιβάλλον και όχι σε καλή κατάσταση όπως βλέπεις.... το μόνο που θυμάμαι είναι οτι εκεί γύρω στο 1992 έσπαγα τα νεύρα των τότε ιδιοκτητών μου που προσπαθούσαν να εγκαταστήσουν τα παραθύρια επάνω μου"
Αυτή του η απάντηση με έκανε και το λυπήθηκε η ψυχή μου και τελικά κατέληξε στην αγκαλιά μου πηγαίνοντας και οι δυό μαζί για το σπίτι....
Τελικά μόλις φτάσαμε στο σπίτι τον έβαλα να κάνει ένα μπάνιο γιατί η κατάσταση του ήταν πολύ βρομερή και άσχημη.... μετά από αυτό κοίταξα και τα εσώψυχα του....
"εεε σιγά γιατί ντρέπομαι κιόλας"... το άκουσα να λέει....
....εγώ έκανα πως δεν το άκουσα και συνέχισα το ξεψάχνισμα....
"ορίστε.... τώρα ξέρουμε οτι είσαι ένα 386 στους 40 Mhz..." του απευθύνθηκα...
"βέβαια το motherboard είναι βραχυκυκλωμένο από τα υγρά της μπαταρίας που βγήκαν και τα έκαναν όλα μαντάρα...." συνεχίζω...
"ααααα.... για αυτό νιώθω αυτή την μεγάλη ατονία και τάσεις λιποθυμίας ??" .... τι να του πεις τώρα..... "κάτσε να δούμε τι άλλο έχεις μέσα σου...." απαντώ...
Αφού έγινε "πλύση" οργάνων και εγκεφάλου... ήρθε η ώρα της δοκιμής....
και κάπου εκεί... είδα τις λιποθυμικές τάσεις που μου έλεγε ο 386 πρίν....
χλόμιασε και κάπου εκεί εγώ πίστεψα πως παρέδωσε το πνεύμα.....
"386 μίλα μου... 386 μίλα μου... μην περάσεις στην άλλη μεριά... μην πλησιάζεις στο φως..." άκουσα τον εαυτό μου να μιλάει.... μάταια όμως.....
αστραπιαία πέρασαν από το μυαλό μου όλα τα επεισόδια του Grey's Anatomy... φόρεσα την μάσκα μου έβαλα τα λευκά μου γάντια και άναψα το κολλητήρι....
Μετά την επιτυχημένη εγχείρηση στο motherboard και την αλλαγή τροφοδοτικού....
... το 836 βρέθηκε στο κρεβάτι.... εεεεε... στο τραπέζι της ανάρρωσης και έτοιμο προς την νέα δοκιμή....
ΕΠΙΤΥΧΙΑ....!!!!!! (εεεεεε τι τσάμπα ξεστραβοθηκαμε να βλέπουμε το σήριαλ...)
μετά από το άνοιγμα σαμπανιών.... μπήκαμε να φτιάξουμε και τις τελευταίες ρυθμίσεις!!!!
και ο 386 άρχισε και αυτός καταχαρούμενος να πανηγυρίζει κάνοντας τα γνωστά πανηγυρικά "μπίπ" από το PC Speaker του...!!!!
εεεεεε... μετά από αυτό ήρθε και η επιμελήτρια και επιθεωρητής ιατρός να το ελέγξει με εξονυχιστικά τεστ και το βρήκε να χαίρει άκρας υγείας...!!!!
και κάπως έτσι ο 386 θα συνεχίσει να μας κάνει παρέα στο σπίτι....
...πάμε για τα επόμενα!!!!!!
- jimn
-
- Platinum Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 588
Μπράβο Δημήτρη που έσωσες τον 386. Έχω και εγώ αρκετά πισιά, "μαϊμούδες" περισσότερο.
Αν έχεις όρεξη φτιάξε και το panel να δείχνει σωστά το 40. Δεν είναι δύσκολο, θέλει λίγο βγάλε-βάλε μερικά jumpers.
- ScorpioGr
-
- Premium Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 200
nkary έγραψε: .......Αν έχεις όρεξη φτιάξε και το panel να δείχνει σωστά το 40. Δεν είναι δύσκολο, θέλει λίγο βγάλε-βάλε μερικά jumpers.
Νικόλα! Δέχομαι βοήθεια...!!!!
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Καλά, η περιγραφή σου όλα τα λεφτά
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
ScorpioGr έγραψε:
nkary έγραψε: .......Αν έχεις όρεξη φτιάξε και το panel να δείχνει σωστά το 40. Δεν είναι δύσκολο, θέλει λίγο βγάλε-βάλε μερικά jumpers.
Νικόλα! Δέχομαι βοήθεια...!!!!
- glaros
-
- Team RC
-
- Play it Loud
- fanny
-
- Retro Freak
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 724
Τι κάνεις με αυτό ? :')