Midi Tower for gaming

• Renegade
  • Συντάκτης θέματος
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
21/10/2022 15:13 #48475 από Renegade
Midi Tower for gaming δημιουργήθηκε από Renegade
Έχω την κάτωθι συλλογή ξεκινώντας από την κορυφή όπως έχω διαμορφώσει τον πύργο:
  1. Yamaha MU50
  2. Roland SC55
  3. Roland SC88
  4. Roland CM500
  5. Roland CM64
  6. Roland MT32
Από μικρό παιδί που είχα Amstrad CPC 464, με ενθουσίαζε περισσότερο τεχνικά ο ήχος στα παιχνίδια από ότι τα γραφικά. Για αυτό έφτιαξα ένα midi tower ώστε να έχω ένα δυνατό σύστημα μουσικής. Κάποιες λεπτομέρειες για αυτές τις συσκευές και για τους λόγους που τις αγόρασα:
  1. Yamaha MU50: είχα διαβάσει καλές κριτικές και ήθελα να έχω κάτι διαφορετικό. Το συγκεκριμένο μοντέλο υποστηρίζει το XG mode. Σε αυτό το mode μπαίνει το The Settlers II και η μουσική του είναι πολύ καλύτερη από μια Roland Sound Canvas ή Roland MT32. Επίσης μου αρέσουν αρκετά τα Doom 2, Blackthorne, Day of the Tentacle και Sam and Max Hit the Road. Η Yamaha είναι συνδεδεμένη με το Dos/Windows 95 PC.
  2. Roland SC55: ήδη κάτοχος της Roland MT32, διαπίστωσα ότι αρκετά παιχνίδια (κυρίως μέσα δεκαετίας 90) υποστηρίζουν μόνο general midi. Οπότε αγόρασα την SC55 (Mark I) όπου αρκετά παιχνίδια έχουν γραφτεί εκεί, οπότε ο ήχος είναι σωστός και αυθεντικός. Κάποια παιχνίδια που έχω ξεχωρίσει: TFX (καταπληκτικό soundtrack), Day of the Tentacle, Sam and Max Hit the Road, Dragonsphere, Shannara, Death Gate, Doom 2, Duke Nukem 3D, Larry 6 κλπ. Είναι συνδεδεμένη επίσης με το Dos/Windows 95 PC.
  3. Roland SC88: αυτή αρχικά αγόρασα πριν την Roland SC55 διότι την είχα βρει σε εξαιρετική τιμή. Έχει ένα κουμπί ώστε να ενεργοποιεί τους ήχους μιας SC55. Την έχω συνδέσει με τον Macintosh Performa 6116CD. Ένα ωραίο παράδειγμα είναι το Gabriel Knight το οποίο έχει καλύτερη ποιότητα από μια Roland MT32.
  4. Roland CM500: είναι δύο συσκευές σε μία. Δηλαδή μία Roland SC300 (απλό μοντέλο της SC55, χωρίς οθόνη και έξτρα κουμπιά) και μια Roland CM32L. Είναι πολύ καλός συνδυασμός αν και λένε ότι αν υπάρχει η δυνατότητα να έχεις ξεχωριστές συσκευές, είναι καλύτερα γιατή η Roland CM500 έχει fast vibrato. Με ένα midi switch την έχω συνδεδεμένη με τον Macintosh Performa 6116CD και τον Power Macintosh G3 Minitower. Τελευταία όμως την αποσυνδέω απο τον G3 και την τεστάρω με επιτυχία στον Atari STF σε παιχνίδια της Sierra Online.
  5. Roland CM64: κατασκευαστικά είναι σαν μία Roland CM32L και μία Roland CM32P. Η Roland CM64, η Roland CM32L και η Roland LAPC-I είναι σαν μιας δεύτερης γενιάς Roland MT32, μόνο που έχουν 33 samples παραπάνω. Τα παιχνίδια που εκμεταλλευόνται αυτές τις συσκευές, έχουν ηχητικά εφέ τα οποία δεν υπάρχουν με την Roland MT32. Κάποια παραδείγματα: Lure of the Temptress, Hook, Beneath A Steel Sky, Ultima Underworld. Το Lure of the Temptress για παράδειγμα έχει εφέ όπως κεραυνοί, πουλιά που τιτιβίζουν, σκυλιά που γαβγίζουν, νερό που κυλάει κλπ. Είναι επίσης συνδεδεμένη με το Dos/Windows 95 PC.
  6. Roland MT32 (first generation). Την έχω από το 2009 και την είχα αγοράσει για να τρέχω παιχνίδια της Sierra Online στον Macintosh Performa 6116CD. Είναι η πρώτης γενιάς συσκευή όπου έχει ένα bug, to buffer overflow. Αν έχω καταλάβει σωστά, όταν το μηχάνημα (για PC μιλάω) είναι γρήγορο, ίσως χάνονται κάποια εφέ. Αυτό έχει διορθωθεί με την Roland MT32 2nd generation καθώς και τις Roland CM συσκευές. Όμως, υπάρχουν ορισμένα παιχνίδια τα οποία τρέχουν 100% σωστά μόνο με την first generation συσκεύη (πχ ο ήχος της αγελάδας στο Heart of China ακούγεται σωστά μόνο στην παλιά MT32). Με ένα midi switch, την έχω συνδεδεμένη με τον Macintosh Performa 6116CD και το Dos/Windows 95 PC. 
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, stabill

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

• Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
22/10/2022 12:41 #48476 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Midi Tower for gaming
Ωραίος ο "πύργος" σου, γενικά το θέμα ήχου είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο από μόνο του και αν έχεις όρεξη για πειραματισμούς / συνδυασμούς και δοκιμές σε διάφορα παιχνίδια και προγράμματα, μπορείς να ασχολείσαι καιρό και να μαθαίνεις χρήσιμα πράγματα, αποκτώντας ταυτόχρονα νέες εμπειρίες.

• Renegade
  • Συντάκτης θέματος
  • Retro Starter
  • Retro Starter
Περισσότερα
08/11/2022 13:10 #48496 από Renegade
Απαντήθηκε από Renegade στο θέμα Midi Tower for gaming
Το πιο ωραίο στο θέμα του ήχου είναι όταν ακούς παιχνίδια που έτρεχες συχνά σε sound blaster και adlib και θυμάσαι λίγο πολύ τις μουσικές. :)

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.234 δευτερόλεπτα