Τα "μηχανάκια" μου
- chdlee
-
Συντάκτης θέματος
- Team RC
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1952
Ήρθε στα χέρια μου χωρίς καλώδια και χωρίς να γνωρίζουμε αν δουλεύει. Όταν το συνέδεσα και το έβαλα στο ρεύμα, αφού πρώτα άνοιξα το εσωτερικό του και το έλεγξα για σκόνες και αν λείπει κάτι, λειτούργησε κανονικά, εκτός από μία θύρα joystick, στην οποία δεν έχει ανταπόκριση το fire κουμπί. Αν διορθωθεί αυτό, πιστεύω ότι το μηχάνημα θα πετάει!
Βασικά το πήρα από φίλο ώστε να έχω ανταλλακτικά για τα υπόλοιπα δύο.
80s resurrection
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Μάλλον το CIA#1 είπε το ποίημα, γενικά είναι το ποιο κοινό πρόβλημα στα Commodore
Το κακό είναι ότι στους δικούς μου C64 τα 2 CIA chip ήταν κολλημένα στο board, οπότε θέλει δουλίτσα αν αποφασίσεις να το φτιάξεις
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- chdlee
-
Συντάκτης θέματος
- Team RC
-
nkary έγραψε: Καλώς τον δέχτηκες
Μάλλον το CIA#1 είπε το ποίημα, γενικά είναι το ποιο κοινό πρόβλημα στα Commodore
Το κακό είναι ότι στους δικούς μου C64 τα 2 CIA chip ήταν κολλημένα στο board, οπότε θέλει δουλίτσα αν αποφασίσεις να το φτιάξεις
Νίκο, μάντεψες σωστά! Είναι ακριβώς η περίπτωση αυτή, ακόμη και στο ότι αυτά τα chips είναι κολλημένα πάνω στην μητρική.
Προς το παρόν δεν κάνω τίποτα γιατί δεν ξέρω αν επισκευάζεται ένα τέτοιο chip ή θέλει άλλο λειτουργικό να μπει στη θέση του.
Όπως ανέφερα παραπάνω, ο σκοπός που το πήρα είναι για να έχω ανταλλακτικά για τα άλλα δύο. Οπότε, δε με ενοχλεί το πρόβλημα αυτό.
80s resurrection
Το αντικαθιστάς
- chdlee
-
Συντάκτης θέματος
- Team RC
-
Σε ευχαριστώ πολύ Ολυμπία!!!
80s resurrection
Συνημμένα:
- chdlee
-
Συντάκτης θέματος
- Team RC
-
νέο υλικό στην συλλογή μου!
Ξεκινάω από την τριάδα Playstation!!!
Το Playstation βρέθηκε σε άριστη κατάσταση στο παζάρι, το PS2 είναι αυτό που έχει χαρίσει στην ομάδα
ο Χρήστος Κουβόπουλος και το PS3 είναι δώρο από τον Φώτη!
Ακολουθούν τα X-BOXes !!!
Το X-BOX και το X-BOX360 είναι δώρα του Ορφέα!!!
Ορίστε και το πρώτο μου laptop!!!
Είναι ένα Compaq Presario 700 με Windows XP και είναι δώρο από το φίλο μας Γιώργο (George80s) !!!
Τελευταία άφησα την Amiga...
Ένα μηχάνημα που την εποχή που κυκλοφόρησε ήταν ένα απραγματοποίητο όνειρο για εμένα και για πολλούς άλλους φίλους φαντάζομαι...
Η συγκεκριμένη Amiga 500 ήρθε στα χέρια μου λόγω του Φώτη και πέρασε εξονυχιστικό έλεγχο και επισκευή από τον Ορφέα!!!
Ευχαριστώ πολύ όλους τους παραπάνω φίλους για την ανιδιοτελή τους προσφορά!!!
Ευχαριστώ πολύ και τον Κώστα (Darth_Knight) για την κατασκευή του καλωδίου scart για την Amiga και για το mouse της!!!
80s resurrection
Συνημμένα:
Καλόπαικτα Χρήστο
- chdlee
-
Συντάκτης θέματος
- Team RC
-
όταν μαζί με τον αδελφό μου αποκτήσαμε τον Commodore 64!
Δε θα μπορούσα μια τέτοια μέρα να την αφήσω να περάσει
χωρίς να τιμήσω το αγαπημένο μου μηχάνημα!
80s resurrection
- chdlee
-
Συντάκτης θέματος
- Team RC
-
Μέσα σε αυτήν εδώ την εποχή του κορονοϊού, ελάχιστα μηχανήματα έχω λειτουργήσει. Για παράδειγμα, ο Commodore 64 που πηγαίνω στις εκθέσεις της ομάδας μας έχει να ανοίξει από την τελευταία AthensCon, δηλαδή, το Δεκέμβριο του 2019. Μέσα στις διακοπές του Πάσχα έφερα το Playstation και το PS2 από το πατρικό μου για να τα καθαρίσω εσωτερικά και να τα βάλω σε λειτουργία μετά από 2 χρίνια περίποιυ. Το πρώτο ήταν μέσα ολοκάθαρο, αλλά του έκανα ένα περασματάκι με πανάκι και ηλεκτρική σκούπα, γιατί είχε να ανοιχτεί εσωτερικά 20 χρόνια. Όταν το έβαλα να λειτουργήσει, έπαιξε μια χαρά! Φόρτωσε κανονικά ό,τι δισκάκι δοκίμασα για να παίξει και το χειριστήριο ανταποκρίθηκε άψογα!
Το PS2 όμως, είχε πρόβλημα. Επειδή κάποια κινητά μέρη του θέλουν λίπανση, δε φόρτωνε τα παιχνίδια. Υπήρχε θόρυβος όταν μετακινούνταν η κεφαλή και το πορτάκι. Ευτυχώς, με την κατάλληλη περιποίηση όλα τα προβλήματα λύθηκαν και με μια ρύθμιση της κεφαλής, το μηχάνημα λειτουργεί μια χαρά!
Όλες αυτές οι ενέργειες έγιναν και για έναν ακόμη λόγο. Για τα αφιερώματα που ήθελα εδώ και καιρό να φτιάξω για κάποιες κλασικές σειρές παιχνιδιών για τα μηχανήματα της SONY! Ετοιμαστείτε λοιπόν σε λίγες μέρες να δείτε μέσα από το forum αφιερώματα για τα παιχνίδια Tekken, Gran Turismo και Metal Gear Solid.
Στις τελευταίες φωτογραφίες θα δείτε και ένα PS2 slim, το οποίο είναι δώρο από τον Γιώργο (George80s)!!!
80s resurrection
Συνημμένα:
- chdlee
-
Συντάκτης θέματος
- Team RC
-
Ήταν Δεκέμβριος του 1982 όταν το αγοράσαμε από το βιβλιοπωλείο "Πετούσης" στην Κυψέλη.
Έχω και φωτογραφία από το καλοκαίρι του '83 όταν το είχαμε πάρει με τον αδελφό μου στα Κύθηρα!
Είναι συνδεδεμένο σε μία ασπρόμαυρη τηλεόραση Graetz του 1968!
Μου είχε κάνει πολλή παρέα όταν είχα αρρωστήσει με γρίπη το χειμώνα του '83 και είχα μείνει στο κρεβάτι για δύο εβδομάδες!
Έχει τιμήσει με την παρουσία του πολλές από τις εκδηλώσεις της ομάδας μας!
80s resurrection
Συνημμένα:
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Σίγουρα Χρήστο θα έχεις πάρα πολλές ακόμα αναμνήσεις με αυτό και με διάφορα άλλα μηχανήματα που είχαμε γενικά οι πιο πολλοί από εμάς και μας συντρόφευαν σε διάφορα στάδια της ζωής μας χαρίζοντας μας το καθέ ένα ωραίες αναμνήσεις και τις δικές τους (ευχάριστες) ιστορίες.
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO