...και το θυμάστε ακόμα γιατί το είχατε(ή το εχετε ακομα) και το δουλεύατε, γιατι σας είχαν εντυπωσιάσει οι δυνατότητές του, γιατί το ζαχαρώνατε αλλα δεν το αγοράσατε λόγω υψηλής τιμής κτλ κτλ!
Ψήφο στο ZX Microdrive με το φουτουριστικό microdrive cartridge, που η ταχύτητά του φάνταζε εκεινη την εποχή κάτι το διαστημικό σε σχέση με την κασέτα! Το ζαχάρωνα, αλλά δεν το είχα πάρει λόγω κόστους γιατί προαπαιτούσε για τη λειτουργία του να έχεις και το ZX Interface 1 !!!
Λοιπόν, πάμε από την αρχή.
Το πρώτο που θυμάμαι να με είχε εντυπωσιάσει ήταν το Currah μSpeech. Για τότε που βγήκε, η σύνθεση φωνής στον υπολογιστή ήταν ακόμα κάτι πρωτόγνωρο οπότε και είχε "γράψει" καλά στο παιδικό μυαλό μου. Σύντομα βέβαια φάνηκε ότι ήταν κάτι φιγουρατζίδικο μεν αλλά πολύ επιφανειακό δε, δεν υποστηρίχτηκε σχεδόν καθόλου από παιχνίδια επίσης, οπότε και ξεθώριασε γρήγορα.
Το Opus Discovery ήταν κάτι πραγματικά εξωγήινο για τα δεδομένα του Speccy, δίνοντας έναν πολύ επαγγελματικό και σοβαρό "αέρα", ενώ το θεωρώ και πολύ όμορφα σχεδιασμένο και ταίριαζε κουτί με τον υπολογιστή. Δεν αγοράστηκε ποτέ λόγω κόστους και ίσως και επειδή δεν πολυήμουν σίγουρος για την ακριβή του χρησιμότητα σε εμένα.
Και μετά από αυτά, το εργαλείο που ήμουν εξαρχής σίγουρος για την χρησιμότητα του σε εμένα. Τι άλλο από το θρυλικό κόκκινο κουμπάκι του Multiface 1; Έγραψε άπειρες ώρες χρήσης, έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω και μου έλυσε τα χέρια σε άπειρες περιπτώσεις με όλες τις δυνατότητες που έδινε, όχι μόνο με την παραγωγή αντιγράφων. Φυσικά παίρνει την ψήφο μου αέρα!