Pc Vs Home Console
- vovolas
-
- Retro Elite
-
- tha vapsoume?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1131
"Knowing is not enough we must apply
Willing is not enough we must do."
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- pooky
-
- Elite Member
-
- What is it? Dragons?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 54
spyros.s έγραψε: φυσικά θα επιλέξω pc για τους ακόλουθους λόγους:
1) καλύτερη ανάλυση και ταχύτητα
2) χαμηλό κόστος απόκτησης παιχνιδιών
3) με ένα μηχάνημα κάνω τα πάντα
4) σε βάθος χρόνου παίζω περισσότερο και φθηνότερα
Παλαιότερα μας έλεγαν οι κονσολάδες ότι τα δικά τους είναι plug n play δεν χρειάζονται drivers κλπ ενώ τα πισι είναι δυσκολα στη χρήση και λοιπές βλακείες!
Τώρα και αυτοί με τα 8 ετών ( !!! ) μηχανήματα τους ινσταλάρουν σε σκληρό ενώ εμείς με απλά προγράμματα σαν το nvidia experience πατάμε ένα κουμπάκι και βελτιστοποιούμε για το σύστημα μας κάθε παιχνίδι!
Περί χειριστηρίων φυσικά μπορούμε να έχουμε ανάλογες λύσεις με τις κονσόλες όμως εμείς οι 8μπιτοτραφείς παίζουμε και με πλήκτρα και μάλιστα μας αρέσει!
Αλήθεια έχετε ποτέ προσθέσει τα ποσά που ε΄χετε πληρώσει για παιχνίδια από τον καιρό απόκτησης της κονσόλας
μέχρι σήμερα και να το συγκρίνουμε με τα έξοδα οποιουδήποτε pc gamer εδώ μέσα πλην του pooky;
(Εξαιρώ τον pooky διότι απαιτεί πάντα το καλύτερο και σπρώχνει χρήμα πέραν του μέσου όρου)
Χε χε ας είναι καλά τα μεταχειρισμένα και το τρέξιμο που ρίχνω καθημερινά κυνηγώντας ευκαιρίες! Άλλωστε δεν ξοδεύω πια το παραμικρό cent για τίποτε άλλο στη ζωή μου!!!!
Για παράδειγμα, σήμερα απόκτησα το Crysis 1 (το πρώτο) για pc σε mint κατάσταση (λες και δεν το είχε αγγίξει άνθρωπος) σε τιμή 5 ευρώ. Όσο άλλοι ξοδεύουν για ένα καφέ και τυρόπιτα το πρωί που πάνε στη δουλειά (που εγώ προτιμώ να ξοδεύω για ένα game) !
Better lie a Free Man in my grave, than live like a puppet or a slave.
- FarCry
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 72
pooky έγραψε: Φυσικά και δεν είναι πιο ισχυρός από το gaming pc μου, το ένα είναι μοντέλο του 2011 και το άλλο του 2013, διαφορετικής αρχιτεκτονικής και για διαφορετικές δουλειές.
Σύγκριση με pc δεν παίζει, είναι σαν αν σου λέω έχω ένα SCANIA και μια Ferrari, και τα δύο βγάζουν 400 άλογα, ουδεμία σχέση με τη πραγματικότητα όμως, άλλο το ένα, άλλο το άλλο.
Το gaming rig μου το έχω πάνω σε μια ElGato gaming capture card και τη στιγμή που παίζω ο iMac καταγράφει τα πάντα, όπως καταλαβαίνεις ήταν αδύνατον το παρών μηχάνημα να κάνει όλα ταυτόχρονα. Η ίδια κάρτα καταγράφει τα πάντα από όλες τις κονσόλες μου.
1) αφου και εσυ λες οτι δεν ειναι πιο ισχυρος απο το gaming rig σου δε γινεται να βγαζουν και τα 2 τα ιδια αλογα που λες παρακατω
2) να λες οτι ειναι καλυτερο λογω software δεκτο (αν και υποκειμενικη αποψη)
3) οκ δεν ηξερα οτι εχεις κανει τετοιο setup για να καταγραφεις αυτα που παιζουν στο gaming rig. το κανεις απο hobby? λογω δουλειας? (game reviewer)
chriskgnr έγραψε: Ν64!
![]()
![]()
ρε τον τρολα
- FarCry
-
- Elite Member
-
ndial έγραψε: Αααα σημαντικό όσον αφορά το παίξιμο με τα...χειριστηρια.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό να παιζεις με το native JOYPAD μιας κονσόλας από ότι με....τα πλήκτρα ενος PC. Η διαφορά στην αίσθηση...τεράστια
μπορει να σε ενδιαφερει και αυτο
www.umnotablogger.com/gamebox/content/11...-360-controller.html
code.google.com/p/x360ce/wiki/GameCompatibilityList
- Darth_Cotsos
-
- Platinum Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 676
Γιατί όπως και να το κάνουμε άλλο η game console και άλλο ο Personal Computer!!!
H game console είναι στη ουσία ένας υπολογιστής που απλά παίζει παιχνίδια και τίποτε άλλο.
Αν και οι σημερινές κονσόλες έχουν την δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο καθώς και την αναπαραγωγή αρχείων ήχου και εικόνας.
Τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά είναι συγκεκριμένα και δεν αλλάζουν μέχρι να αποσυρθούν!!!
Από την άλλη το PC είναι ένας υπολογιστής γενικής χρήσης που σκοπός του είναι να προσφέρει βοήθεια στο χρήστη του και όχι μόνο διασκέδαση.
Το λειτουργικό του σύστημα είναι σαφώς πολυπλοκότερο της κονσόλας και επιτρέπει στο χρήστη εκτός από το να παίζει παιχνίδια, να διατηρεί έγγραφα, βάσεις δεδομένων να κάνει αντίγραφα φυσικών εγγραφών, να διαχειρίζεται και να επεξεργάζεται αρχεία ήχου και εικόνας και γενικά να έχει ένα εργαλείο βοήθειας στη καθημερινότητα του!!!
Από αυτά και μόνο καταλαβαίνουμε πόσο διαφορετικά είναι αυτά τα δύο πράγματα.
Ωστόσο εάν το πάμε ως προς τι θα προτιμούσε ένας ga(y)mer για την αγαπημένη του διασκέδαση αυτό είναι καθαρά θέμα του πώς βλέπει τα βίντεο παιχνίδια ο καθένας!!!
Αν πχ θέλει να είναι μέσα στη τεχνολογία και να την ακολουθεί κατά πόδας, έχοντας δίπλα του μια στρατιά από χειριστήρια για την κάθε περίπτωση τότε σίγουρα το PC θα ήταν η επιλογή του.
Αλλιώς αν απλά θέλει να παίζει και δεν τον νοιάζει ότι στο πρώτο εξάμηνο η τεχνολογία της κονσόλας θα είναι ξεπερασμένη, απλά διαλέγει μια κονσόλα που πιστεύει ότι έχει επιτυχία και θα έχει υποστήριξη για τουλάχιστον μία πενταετία!!!
Για μένα προσωπικά η επιλογή μου είναι ο υπολογιστής. Έτσι ξεκίνησα να παίζω και έτσι συνεχίζω. Άλλωστε την δεκαετία του 80 η μόνη αξιόλογη κονσόλα που παρουσιάστηκε ήταν το NES, αλλά όταν το 85 έχεις ζήσει εμπειρίες με Commodore 64 και ΖΧ Spectrum και έρχονται οι Atari ST και Amiga το NES μοιάζει μηδέν, δεν έχει τίποτα να πει.
Αν και ο Νεκτάριος τα λέει λίγο υπερβολικά με το βάλε βγάλε στα PC για να παίξεις ένα παιχνίδι, ωστόσο όπως είπαν και άλλοι αυτό ισχύει όταν έχεις κάποια πειρατική κόπια. Αλλά εδώ δεν νομίζω ότι θα πρέπει να εξετάσουμε τι γίνετε με τις πειρατικές κόπιες.
Η αλήθεια βρίσκετε ότι πολλές φορές τα τελευταία χρόνια λόγο του ανταγωνισμού των εταιριών βγαίνουν παιχνίδια χωρίς να έχει γίνει αυστηρός έλεγχος για bugs με αποτέλεσμα τα patch να έρχονται απανωτά.
Βέβαια ένα παιχνίδι που γράφετε για PC θα πρέπει να λάβει υπ'οψη του όλους τους πιθανούς συνδυασμούς hardware που μπορεί να έχει ο κάθε χρήστης.
Και πραγματικά αυτοί είναι άπειροι!!!
Ο καθένας έχει διαφορετικό κεντρικό επεξεργαστή, επεξεργαστή γραφικών, επεξεργαστή ήχου, διαφορετικές μνήμες, καθώς και μια πλειάδα άλλων περιφερειακών που μπορεί να κάνουν το conflict που θα σε πονοκεφαλιάσει!!!
Αντίθετα στη κονσόλα υπάρχουν συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά που δεν αλλάζουν!!!
Έτσι η αξιολόγηση πριν την κυκλοφορία μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα!!!
Don't underestimate the power of the 8bit side!
- FarCry
-
- Elite Member
-
Darth_Cotsos έγραψε: Άλλωστε την δεκαετία του 80 η μόνη αξιόλογη κονσόλα που παρουσιάστηκε ήταν το NES,
και το Gameboy (1989) (handheld console) το οποιο αλλαξε τα δεδομενα οπως και η amiga σε διαφορετικους τομεις βεβαια.
αλλα μαλλον δεν μιλας για φορητη κονσολα
για το θεμα του game beta testing θα συμφωνησω. ισχυει αυτο που λες. απο την αλλη ομως διαφορα glitches, bugs σε παιχνιδια του Gameboy και σε αλλα παιχνιδια απο κονσολες (γιατι ανθρωποι ειμαστε) δεν γινεται να διορθωθουν σε αντιθεση με τα games του PC (ασχετα αμα οι developers τον παιζουν αγρια, βλεπε και total war series)
(αναφερομαι σε παλιοτερες κονσολες που τα games τους δεν επαιρναν patches και DLCs. γιατι αυτο το χαρακτηριστικο οι σημερινες κονσολες το πηραν απο τα PC
- pooky
-
- Elite Member
-
- What is it? Dragons?
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 54
Αλλά για μένα υπάρχουν οι εξής κατηγορίες:
1). Μηχανήματα για διασκέδαση και games. Εδώ περιλαμβάνω κονσόλες και gaming pcs.
2). Productivity rigs. Το "επαγγελματικό" (με εκνευρίζει αυτή η λέξη όπως και η "επένδυση" σε hardware) μηχάνημα που έχω για οτιδήποτε εκτός από games. Εδώ περιλαμβάνω τον iMac.
Και ναι, υπό Mac OSX ακόμα και "υποδεέστερο" hardware κάνει παπάδες (παπαδιές και ένα τσούρμο παπάδόπουλα) σε σχέση με τα απαράδεκτα windows που πρέπει να τρέχει ένα gaming pc.
Δεν μου αρέσει να έχω ένα μηχάνημα για όλα, δεν αισθάνομαι άνετα να έχω ένα μηχάνημα overcklocked με δύο επεξεργαστές και 64 giga ram για "σερφάρισμα".
Όσο για το iMac, ναι η επεξεργασία video είναι εμπειρία στο μηχάνημα που έχω και, ναι, σε λίγο καιρό θα έχω αποκλειστικά τα δικά μου reviews. Πότε; Εν καιρώ. Δεν αναφέρω τίποτε γιατί διάφορα trolls θα μπουν να θάψουν τη δουλειά μου, έχω κατά νου μπόλικα "ζωντανά" που με "αγαπάνε μέχρι θανάτου" !!!!! Άλλωστε το παρών κανάλι στο YT δεν απευθύνεται στο Ελληνικό κοινό, ούτε θα έκανα τίποτε που θα απευθυνόταν αποκλειστικά σε εγχώρια trolls. Την ποιότητα και το επίπεδό τους την έφαγα στα μούτρα καιρό τώρα σε διάφορα forums (και όχι fora) .
Better lie a Free Man in my grave, than live like a puppet or a slave.