Η ομάδα του RetroComputers.gr στο 3ο Γυμνάσιο Πειραιά

  • Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR Συντάκτης θέματος
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
08/04/2024 15:25 - 14/04/2024 13:58 #48973 από Fotis_KFOR
Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η ομάδα του RetroComputers.gr πραγματοποίησε έκθεση ρετρό υπολογιστών και κονσολών στο 3ο γυμνάσιο Πειραιά την Παρασκευή 05 Απριλίου 2024.

Η συγκεκριμένη έκθεση δεν ήταν ανοιχτή για εξωσχολικούς επισκέπτες αφού έγινε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη σχολική κοινότητα με εξαίρεση τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών όπου είχαν προσκληθεί να παρακολουθήσουν την έκθεση.

Εννοείται ότι περάσαμε και πάλι υπέροχα λόγω της έκθεσης, αλλά αυτή τη φορά είχα επιπλέον δυο λόγους να είμαι παραπάνω χαρούμενος. Πρώτον επειδή στο συγκεκριμένο γυμνάσιο είναι μαθητής ο γιος μου όπως επίσης και ένας ανιψιός μου και δεύτερον στο ίδιο σχολείο είναι καθηγητής o Δημήτρης (γνωστός σε όλους μας εδώ ως kokkiklhs) ο οποίος είναι μέλος του RetroComputers.gr και γράφει στο φόρουμ αρκετές φορές για τεχνικά και διάφορα άλλα θέματα! Μάλιστα για πρώτη φορά ο kokkiklhs εκτός από τη βοήθεια του για την οργάνωση της έκθεσης μας μέσω του σχολείου του, έγινε και ενεργός εκθέτης αφού έφερε και αυτός μηχανήματα από τη δική του συλλογή και έτσι συμμετείχε και αυτός ενεργά για πρώτη φορά σε έκθεσή μας!

Η έκθεση πήγε πολύ καλά και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν ένα αρκετά μεγάλο μέρος της ιστορίας των υπολογιστών και παιχνιδομηχανών, με παλαιούς υπολογιστές και κονσόλες από τη δεκαετία του 1970 μέχρι περίπου το 2000, αλλά και διάφορα άλλα έξτρα αντικείμενα που συνδέονται με το αντικείμενο της έκθεσης όπως handhelds, περιφερειακά μηχανημάτων, παλιά περιοδικά υπολογιστών και κονσολών, βιβλία κτλ, ώστε να πάρουν μια ιδέα πώς ξεκίνησαν τα πράγματα στον τομέα της πληροφορικής και του gaming. Είδαν από κοντά μηχανήματα και διάφορα πράγματα που δεν είχαν ξαναδεί και έμαθαν τι είναι και τι κάνουν και τους είπαμε και τις δικές μας εμπειρίες με αυτά τα μηχανήματα που είχαμε εμείς όταν είμασταν μικρότεροι προσπαθώντας να τους μεταφέρουμε πώς ήταν το αντίστοιχο κλίμα σε πληροφορική και gaming την εποχή μας.

Επίσης και οι καθηγητές που συνόδευαν τα τμήματα των μαθητών όπως και κάποιοι γονείς μαθητών που ήρθαν, είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν πολλές όμορφες αναμνήσεις που είχαν με κάποιο παλιό υπολογιστή ή κονσόλα αλλά και από περιοδικά πληροφορικής που διάβαζαν και αυτοί παλιότερα.

Γενικά υπήρχε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και όλοι έδειξαν ενδιαφέρον να δουν, να περιεργαστούν τα μηχανήματα, να ρωτήσουν διάφορες απορίες που είχαν για αυτά που έβλεπαν μπροστά τους. Προγραμμάτισαν λίγο σε κάποιους υπολογιστές, έπαιξαν και κάποια παλιά παιχνίδια σε υπολογιστές και κονσόλες, ξεφύλλισαν τα περιοδικά και τα βιβλία και χαρήκαμε πολύ και πάλι που είχε ανταπόκριση αυτό που κάναμε και όλοι πέρασαν ευχάριστα, όπως και εμείς βέβαια.

Οι εκθέτες που έλαβαν μέρος στη συγκεκριμένη έκθεση (με τυχαία σειρά) ήταν :

Χρήστος (chdlee)
Φώτης (Fotis_KFOR)
Κώστας (Dark_Knight)
Δημήτρης (kokkiklhs)

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους καθηγητές / καθηγήτριες και τους μαθητές / μαθήτριες του 3ου γυμνασίου Πειραιά. όπως και τους γονείς / κηδεμόνες μαθητών που ήρθαν να δουν την έκθεσή μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στον διευθυντή του 3ου γυμνασίου Πειραιά κύριο Μπέμπη Ιωάννη και στον καθηγητή κύριο Καλαντζή Δημήτριο για την πολύτιμη βοήθειά τους και για την άριστη συνεργασία που είχαμε.

Παραθέτω ενδεικτικά μερικές φωτογραφίες :

























Όλες τις φωτογραφίες και ένα βίντεο από την έκθεση μας μπορείτε να τα δείτε κλασικά στο μενού "Εκθέσεις - Εκδηλώσεις" ή απλά πατώντας κατευθείαν στα παρακάτω link :

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

www.gatherings.retrocomputers.gr/ekdilws...o-peiraia-2024-retro

ΒΙΝΤΕΟ



Enjoy :)
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee, XLV, george, kokkiklhs, JIANOS, Rick_Dangerous

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • stabill
  • Το Άβαταρ του/της stabill
  • Team RC
  • Team RC
  • kEEp rETRo!
Περισσότερα
08/04/2024 21:40 #48974 από stabill
Απαντήθηκε από stabill στο θέμα Η ομάδα του RetroComputers.gr στο 3ο Γυμνάσιο Πειραιά
Ένα μεγάλο μπράβο για μία ακόμη φορά, αποδεικνύουμε σαν ομάδα ότι πάντα κάνουμε κάτι σημαντικό πέρα από την απλή παράθεση μερικών μηχανημάτων σε τραπέζια (όχι ότι αυτό είναι κακό :P )....

Είναι ανεκτίμητη όμως η αξία να φέρνουμε σε επαφή μικρά παιδιά με όλα αυτά που κάποτε ξεκίνησαν όσα θεωρούνται πλέον δεδομένα...

Δεν έχω καταφέρει ακόμα να βρεθώ σε τέτοια έκθεση λόγω δουλειάς (δεν με βοηθούν καθόλου οι καθημερινές) αλλά οι συνήθεις "γνωστοί - άγνωστοι" τα έδωσαν και πάλι όλα!!!!!

Και χάρηκα που είδα και τον Δημήτρη (kokkiklhs) στην παρέα!!!!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, chdlee, XLV, george, kokkiklhs

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • chdlee
  • Το Άβαταρ του/της chdlee
  • Team RC
  • Team RC
Περισσότερα
08/04/2024 21:49 #48975 από chdlee
Πράγματι, την περασμένη Παρασκευή 5/4 είχαμε την χαρά να κάνουμε μία έκθεση στο Γυμνάσιο του αγαπημένου μας Λευτέρη και στο οποίο είναι καθηγητής ο φίλος μας Δημήτρης Καλαντζής. Περάσαμε πολύ ωραία και όλα τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τους υπολογιστές και τις κονσόλες, αλλά και για τις πληροφορίες που τους αναφέραμε σχετικά με τα μηχανήματα αυτά. Μακάρι να είχαμε περισσότερο διαθέσιμο χρόνο για να μπορούσαμε να επισκεφτούμε και άλλα σχολεία.

Ευχαριστούμε πολύ τη διεύθυνση και τους καθηγητές του σχολείου για τη φιλοξενία και ιδιαιτέρως τον φίλο μας το Δημήτρη που ήταν και στο πόστο του ως καθηγητής και στο χώρο της έκθεσης όποτε του δινόταν η ευκαιρία.



















:)

80s resurrection
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, stabill, spyros.s, george, kokkiklhs, JIANOS, Rick_Dangerous

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • kokkiklhs
  • Το Άβαταρ του/της kokkiklhs
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
09/04/2024 07:05 #48976 από kokkiklhs
Απαντήθηκε από kokkiklhs στο θέμα Η ομάδα του RetroComputers.gr στο 3ο Γυμνάσιο Πειραιά
Σούπερ!!! Ευχαρστούμε και πάλι για όλα, περάσαμε πολύ όμορφα και τα παιδιά ενθουσιάστηκαν!
Προσωπικά σας ευχαριστώ και για τα καλά σας λόγια!
Να είμαστε πάντα καλά, και εις άλλα με υγεία!!!

Keep retro!!!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, stabill, george, Rick_Dangerous

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.588 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ

great retro computers and retro consoles companies logos