×
Το RetroComputers.gr στο συνέδριο AthensCon 2019 (14 Νοε 2019)

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η ομάδα του RetroComputers.gr θα λάβει μέρος στο συνέδριο AthensCon 2019 που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου και 01 Δεκεμβρίου 2019 στο κλειστό γήπεδο Tae Kwon Do (Παλαιού Φαλήρου) και το ωράριο λειτουργίας του συνεδρίου θα είναι από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ.

Topic-icon Έφυγε ο πατέρας του SMS Matti Makkonen

  • Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR Συντάκτης θέματος
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
03/07/2015 00:57 - 03/07/2015 01:07 #30665 από Fotis_KFOR
Έφυγε ο πατέρας του SMS Matti Makkonen δημιουργήθηκε από Fotis_KFOR


Ο Matti Makkonen, ο Φιλανδός που έχει χαρακτηριστεί «ο πατέρας του SMS», απεβίωσε σε ηλικία 63 ετών. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν αποδέχτηκε ποτέ τον χαρακτηρισμό και απέδιδε την υπηρεσία αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς, η συνεισφορά του αναγνωρίστηκε με το βραβείο καινοτομίας του περιοδικού Economist το 2008.

Στον μηχανικό Makkonen αποδίδεται η σύλληψη της ιδέας ανταλλαγής σύντομων μηνυμάτων σε φυσική γλώσσα - ο ίδιος αρνιόταν ότι προωθούσε το txt spk, δηλαδή τα συντετμημένα και δυσνόητα μηνύματα που κυριαρχούσαν κυρίως τα πρώτα χρόνια μετά την αποστολή του πρώτου SMS το 1992. Σε μια σπάνια συνέντευξή του στο BBC μέσω... SMS, 20 χρόνια αργότερα, ο Makkonen είχε ταχθεί υπέρ της κατάργησης της χρέωσης ανά μήνυμα.

Σήμερα, η χρήση της υπηρεσίας μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας παρουσιάζει πτώση, καθώς υποκαθίσταται από άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες, με ή χωρίς τον περιορισμό των 160 χαρακτήρων, όπως το Viber, το WhatsApp, τον Facebook Messenger κ.ά.

O Makkonen εργάστηκε για την Nokia Networks και την Tele Finland, και υπήρξε διευθύνων σύμβουλος της Finnet Oy από το 2003 έως το 2005.

RIP :(

Πηγή : zougla.gr
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoAnas, chdlee, arislab, VincentGR, aidivn, mastersly

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • DUser1
  • Το Άβαταρ του/της DUser1
  • Retro Maniac
  • Retro Maniac
Περισσότερα
05/07/2015 17:09 #30713 από DUser1
Απαντήθηκε από DUser1 στο θέμα Έφυγε ο πατέρας του SMS Matti Makkonen
Σπουδαίος μηχανικός!

Άλλαξε με τον δικό του τρόπο μια για πάντα τις τηλεπικοινωνίες, από φωνητικές σε αυτή του γραπτού SMS δίνοντας μας έναν νέο τρόπο επικοινωνίας που αγαπήθηκε περισσότερο από τους νέους μιας και μπορούσαν πέρα από το γραπτό μηνυμα να στείλουν και text smileys.

Ας αναπαυθεί εν ειρήνη.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.342 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ

great retro computers and retro consoles companies logos