Alibaba - Aliexpress
- kokkiklhs
-
Συντάκτης θέματος
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 399
Μετά από αρκετό καιρό ανακατέματος με τα 2 sites (που ουσιαστικά είναι ένα και το αυτό), καταλήγω στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το απόλυτο χάσιμο χρόνου!
Αποφάσισα να ανοίξω αυτό το thread για να προειδοποιήσω τους εν δυνάμει νέους χρήστες να μην ασχοληθούν, διότι θα καταλήξουν πιθανότατα στο ίδιο συμπέρασμα...
Πιο αναλυτικά, αφού πρώτα πω ότι γνωρίζω τα εν λόγω sites τουλάχιστον 4-5 χρόνια και σε αυτό το διάστημα έχω καταφέρει να κάνω 2 (ναι, ΔΥΟ) όλες κι όλες επιτυχείς αγορές, γενικότερα, σε δεκάδες (μην πω και εκετοντάδες) άλλες απόπειρες απλούστατα έχασα το χρόνο μου προσπαθώντας να συνεννοηθώ με σχιστομάτηδες "πωλητές" που καλά καλά δεν ξέρανε αγγλικά. Πλεονεκτήματα δε βρίσκω στις δύο σελίδες, ας αναφέρω λοιπόν τα σίγουρα μειονεκτήματα, ελπίζοντας να βοηθήσω κάποιους να μη μπλέξουν με αυτή την ηλιθιότητα:
-Κακή συνεννόηση, ακόμη κι αν υπάρχει αυτό που ψάχνουμε
-Συχνά δε θα πάρουμε ποτέ απάντηση στις ερωτήσεις μας
-Τις περισσότερες φορές βλέπουμε σε κάποιο listing το προϊόν που επιθυμουμε ως διαθέσιμο, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. ΠΡΟΣΟΧΗ, τα κρατάνε για "κράχτη" και μετά ζητάνε e-mail για απ'ευθείας συνεννόηση (εννοείται ότι ΔΕΝ δίνουμε) ώστε να ακολουθήσει καταιγισμός από spam και διαφημίσεις.
-Οι τιμές που αναφέρονται σχεδόν ποτέ δεν ισχύουν, κι αν καταφέρουμε να συνεννοηθούμε για κάποια τιμή, διαπιστώνουμε ότι πλησιάζουν ή και ξεπερνάνε αυτές που βλέπουμε π.χ. στο ebay...
-Οι πιο πολλοί "πωλητές", ενώ εμφανώς δηλώνουν ότι δέχονται πληρωμή με PayPal, όταν έρθει η "ώρα της αλήθειας" ζητάνε bank transfer, Western Union κλπ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι όποιος κάνει το λάθος και πληρώσει κατ'αυτόν τον τρόπο το μόνο που μπορεί να περιμένει με βεβαιότητα είναι η απώλεια των χρημάτων του... εμένα δε μου έτυχε κάτι τέτοιο, διότι απλούστατα δε δέχτηκα "εναλλακτικούς" τρόπους πληρωμής, όμως έχω διαβάσει πολλές ιστορίες για απάτες, όπου είτε δεν παρελήφθη ποτέ το πακέτο, είτε περιείχε άλλα αντ'άλλων...
-Τέλος, να διευκρινίσω ότι αναφέρομαι αποκλειστικά σε αναζήτηση retro ανταλλακτικών, όπως παλιοί επεξεργαστές, ολοκληρωμένα μνήμης, EPROMs, custom chips κλπ. Για άλλου είδους αντικείμενα που διακινούνται εκεί μέσα δεν έχω άποψη, διότι απλώς δε με ενδιαφέρουν...
Προσοχή, λοιπόν, τα μάτια ανοιχτά για όποιον θέλει να το τολμήσει και για όποιον απλώς το σκέφτεται αλλά έχει αμφιβολίες η φιλική μου συμβουλή είναι απλώς ΜΑΚΡΙΑ!!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
ebay και πάλι ebay και ας το λενε evilbay (βέβαια το να πουλήσεις είναι άλλη ιστορία)
Από το 2009 έχω κάνει εκατοντάδες αγορές και μόνο 2 περιπτώσεις την πάτησα αλλά από τη μια μου επέστρεψε τα χρήματα το paypal
- glaros
-
- Team RC
-
- Play it Loud
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 3798
Επιλέγω e-bay σε συνδυασμό με paypal και έχω το κεφάλι μου και το πορτοφόλι μου ήσυχο.
- pitsunami
-
- Junior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 25
Μιλάω μόνο για το aliexpress που το έχω χρησιμοποιήσει δεκάδες φορές για transistor και άλλα 'εξωτικά' νουμεράκια σε ηλεκτρονικά,
που δεν τα έβρισκα πουθενά και σχεδόν πάντα έφταναν σώα και στην ώρα τους.
Το μόνο που θέλει προσοχή είναι να μην λήξει το protection και δεν έχει φτάσει το πακέτο.
Άν δεν φτάσει στο διάστημα που λένε παίρνεις τα λεφτά σου πίσω....
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Στη συντριπτική πλειοψηφία των αγορών μου είναι από το ebay, όντως είναι πιο ακριβό λόγω μεταφορικών κυρίως, αλλά το εμπιστεύομαι (ίσως και λόγω της συνήθειας τόσα χρόνια) περισσότερο , ειδικά σε συνδυασμό με το PayPal που θεωρώ ότι παρέχει καλή "ασφάλεια".
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- kokkiklhs
-
Συντάκτης θέματος
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 399
pitsunami έγραψε: Εγώ πάλι έχω αντίθετη άποψη!
Μιλάω μόνο για το aliexpress που το έχω χρησιμοποιήσει δεκάδες φορές για transistor και άλλα 'εξωτικά' νουμεράκια σε ηλεκτρονικά,
που δεν τα έβρισκα πουθενά και σχεδόν πάντα έφταναν σώα και στην ώρα τους.
Το μόνο που θέλει προσοχή είναι να μην λήξει το protection και δεν έχει φτάσει το πακέτο.
Άν δεν φτάσει στο διάστημα που λένε παίρνεις τα λεφτά σου πίσω....
Τυχερός ήσουν... στο AliExpress που υποτίθεται ότι είναι κυρίως για ιδιώτες, ψιλοδέχονται PayPal, από εκεί έχω κάνει κι εγώ τις 2 (και μοναδικές) επιτυχείς αγορές μου... σε αυτό όμως δεν εμφανίζονται τόσα πολλά προϊόντα, ανάλογα βεβαίως τι ψάχνει κανείς...
Στο Alibaba επικρατεί χάος, υποτίθεται ότι είναι μόνο για εμπόρους κλπ, η διαφορά είναι ότι εμφανίζει πολλά περισσότερα αποτελέσματα στην αναζήτηση, αλλά αυτοί ακριβώς είναι συνήθως και οι "κράχτες", στην πραγματικότητα δεν είναι διαθέσιμα. Πολλές φορές διαμαρτυρήθηκα για ποιο λόγο δεν τα σβήνουν, αφού δεν τα έχουν, όμως ποτέ δεν είδα να σβήνουν κάτι...
- Pluto63
-
- Platinum Member
-
- Heil Clive
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 767
Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/