Έφυγε από τη ζωή ο ο συνιδρυτής της Microsoft Paul Allen

  • Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR Συντάκτης θέματος
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
16/10/2018 19:05 #43100 από Fotis_KFOR
Ο Paul Allen (Paul Gardner Allen) έφυγε δυστυχώς από τη ζωή στις 15 Οκτωβρίου 2018 σε ηλικία 65 ετών από την επάρατη νόσο.



Ήταν ο συνιδρυτής της Microsoft, ο οποίος μαζί με τον Bill Gates είδαν πιο μπροστά από την εποχή τους και δημιούργησαν μια τεράστια εταιρεία που άλλαξε τον κόσμο της πληροφορικής.

Ο Paul Allen είχε αποχωρήσει από τη Microsoft το 1983, και ίδρυσε δική του επενδυτική εταιρεία που διαχειρίζεται πόρους στους τομείς του πολιτισμού, των ΜΜΕ, των ακινήτων και του αθλητισμού.

Ήταν πολύ γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο, κυρίως στον τομέα της υγείας.

Ο Paul Allen παρόλο που συνήθως απέφευγε τη δημοσιότητα, έγραψε μια αυτοβιογραφία που κυκλοφόρησε το 2011 και περιέγραφε στο βιβλίο του μεταξύ άλλων και για τον παιδικό του φίλο Bill Gates και για την ίδρυση της Microsoft.

Στην παρακάτω ασπρόμαυρη φωτογραφία οι νεαροί φίλοι και συνεργάτες στη Microsoft, Paul Allen και Bill Gates, το μακρινό 1981.




Η παρακάτω φωτογραφία τραβήχτηκε το 2013 στο Living Computer Museum στο Seattle. πάλι με τους ίδιους δημιουργώντας με τα... ρετρό πλέον ίδια μηχανήματα αναπαράσταση της φωτογραφίας του 1981 !!!

Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": sly*m

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • nkary
  • Το Άβαταρ του/της nkary
  • Retro Elite
  • Retro Elite
Περισσότερα
16/10/2018 21:56 #43104 από nkary
Νέος σχετικά και αυτός :(

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • nkary
  • Το Άβαταρ του/της nkary
  • Retro Elite
  • Retro Elite
Περισσότερα
17/10/2018 18:30 #43121 από nkary
Να προσθέσω και μερικά που τα έμαθα σήμερα

Τα τελευταία χρόνια στο περιθώριο των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων ασχολήθηκε ενεργά με την έρευνα για χαμένα στρατιωτικά ναυάγια «υψηλού» προφίλ και πέτυχε ορισμένες πολύ σημαντικές ανακαλύψεις ιστορικής αξίας.
Το 2016, ο Άλεν αγόρασε ένα σκάφος προμήθειας θαλάσσιων πλατφορμών προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για τον σκοπό αυτό, το οποίο ονόμασε RV Petrel.
Η ομάδα που προσέλαβε ήταν υπεύθυνη για τον εντοπισμό του βυθισμένου ιαπωνικού θωρηκτού IJN Musashi οπότε και με άπλετη χρηματοδότηση από τον ίδιο, οι προοπτικές ήταν εξαιρετικές.
Το 2017, η ομάδα του Άλλεν εντόπισε το ναυάγιο του αμερικανικού καταδρομικού USS Indianapolis (CA-35) καθώς και του αντιτορπιλικού USS Ward (DD-139). Επίσης εντόπισε τα απομεινάρεια των ναυαγίων της ναυμαχίας των στενών του Σουριγκάο και της ναυμαχίας του κόλπου του Ορμόκ.
Η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν ο εντοπισμός του ναυαγίου του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Lexington (CV-2) στην θάλασσα των Κοραλλίων (που έδωσε το όνομά της στο ομώνυμο αεροπλανοφόρο) και πιο πρόσφατα το καταδρομικό USS Juneau (CL-52).

και

O Paul Allen, στον χώρο της αεροπορίας, είναι γνωστός για μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές συλλογές από Warbirds .
Το μουσείο του βρίσκεται Everetτ του Seattle και όλα τα αεροπλάνα μπορούν να πετάξουν.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ : flyingheritage.org/Explore/FHCAM-Story.aspx

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.264 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ

great retro computers and retro consoles companies logos