Ξέρει κανείς τι τρέχει με τα capital controls και το ebay?!
- TehStig
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 52
Τελικά αποφάσισα να επικοινωνήσω με τον πωλητή και μου είπε το έξεις:
"eBay classifies our shop as selling antiques and therefore due to the financial restrictions in Greece on antiques, payments will not go through. We have have tried several workarounds with various buyers in the country but none have worked. We have also contacted eBay directly but they will not change the classification of our shop"
Δεν κατάλαβα τι παίζει με αντίκες εδώ, και επιπλέον δεν κατάφερα να βρω κάτι, και για να ακριβολογούμε το παιχνίδι που θέλω να πάρω δεν είναι ακριβώς αντίκα, τουλάχιστον όχι αυτού του είδους.
Τεσπα, στέλνω ένα δεύτερο μήνυμα στο customer service(έστειλα ένα πρώτο, αλλά δεν έβγαλα άκρη), και μου σκάνε το εξής παραμύθι:
"Argiris, I carefully checked your account and as per your country Greece, you have a capital control that’s why you’re unable to proceed with the payment. Now, this is actually implemented in your country since 2015. So I encourage you to please contact your bank for you to know more how capital control works"
Περιττό να πω πως είμαι καρα-αγανακτισμένος, με το ebay και το ότι δεν παρέχει επαρκή ενημέρωση, με τα capital controls, και γενικά με όλα!
Ξέρει κανείς τι παίζει με αυτή την κατάσταση?
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- TehStig
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
- TehStig
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
- PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Και η ειρωνεία είναι ότι και εγώ στην ουσία παλιούς υπολογιστές / κονσόλες αγόρασα που αν ίσχυε κάτι για τα παλιά αντικείμενα γενικά θα έπρεπε να αντιμετώπιζα πρόβλημα αλλά δεν είχα ποτέ, οπότε γι'αυτό μάλλον σκέφτομαι και εγώ ότι ίσως κάτι θα παίζει με το θέμα ως δηλωμένο shop του τύπου ότι έχει αντίκες και σκαλώνει το πράγμα κάπου.
My Collection / Projects / Various :
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
Retro Computer Project , M.A.M.E. Cabinets , My Retro Computers & Consoles Room
UP THE IRONS!!! - My Iron Maiden Collection
My Wish List : www.retrocomputers.gr/collection/my-wish-list ;)
KEEP RETRO
- konc
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 431
"δεν επιτρέπονται οι ακόλουθες οκτώ (
α) Μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό.
β) Αγορά έργων τέχνης και δημοπρασίες.
γ) Συναλλαγές με εταιρείες στοιχηματισμού και τυχερά παιχνίδια.
δ) Αγορές σε κοσμηματοπωλεία.
ε) Γενικοί κωδικοί στους οποίους εντοπίζεται πλειοψηφία συναλλαγών που αφορούν σε πορνογραφικό υλικό.
ζ) Προσωπικές υπηρεσίες (συνοδοί και ραντεβού).
η) Πληρωμές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.
θ) Αγορές υπηρεσιών εστίασης"
Ίσως το "αντίκες" που είναι δηλωμένη ως δραστηριότητα του μαγαζιού κολλάει στο β)
- TehStig
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
- JIANOS
-
- Elite Member
-
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 167
- TehStig
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
Μπορείς λοιπόν να προτείνεις στον πωλητή να τον πληρώσεις ΕΚΤΟΣ ebay π.χ να του στείλεις τα χρήματα με Paypal στο λογιαριασμό του και αυτός μόλις τα λάβει να στο στείλει.
Φαντάσου ότι μερικοί πωλητές το προτείνουν μόνοι τους για να αποφύγουν το ποσοστό που τους κρατάει το ebay, οπότε δεν νομίζω να έχει πρόβλημα αφού και θα πληρωθεί, και θα τα κρατήσει 100% όλα αφού δεν θα πληρώσει ποσοστό στο ebay από το ποσό και θα σου έρθει με το ταχυδρομείο κανονικά και αυτός απλά θα κατεβάσει / ακυρώσει την αγγελία από το ebay.
Απλά είναι στο χέρι σου αν θες να "εμπιστευτείς" κατά κάποιον τρόπο τον πωλητή που λογικά δεν νομίζω για τέτοιο ποσό να μην στο στείλει και να εκτεθεί αν εσύ γράψεις κάτι αρνητικό κάπου γι'αυτόν μετά στο ίντερνετ.
Σκέψου το επειδή πιστεύω ότι αξίζει και έχεις πολλές πιθανότητες να λάβεις το αντικείμενο που θες, απλά θα γίνει με κάπως πλάγιο τρόπο.
Computers , Consoles-Pongs , Various , Not-working , Handhelds-Tabletops , Intel p4004 (First CPU) , Old Hardware Parts , Magazines ,
KEEP RETRO
- Pluto63
-
- Platinum Member
-
- Heil Clive
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 767
Ότι δεν σκοτώνει παχαινει.
Το blog μου pluto63.weebly.com/
- TehStig
-
Συντάκτης θέματος
- Senior Member
-
- Fotis_KFOR
-
- Site Owner / Admin
-
Αλλά ειδικά αυτό που σου προτείνω εγώ δεν έχει να κάνει καν με ebay ή Paypal, είναι σαν ένας φίλος σου να σου στέλνει κάτι από Αγγλία (σαν ιδιώτης), οπότε απλά αν ο πωλητής δεχτεί να στο στείλει ΕΚΤΟΣ ebay αφού του το ζητήσεις λόγω του restriction από το ebay, τότε θα σου στείλει το email του που θα έχει στο Paypal και του στέλνεις μέσω paypal σαν ιδιώτης το ποσό (γενικά μέσω paypal μπορείς να στείλεις σε οποιοδήποτε άτομο στον κόσμο χρήματα μέσω της κάρτας σου ή μέσω paypal balance - ότι σε βολεύει) και όταν λάβει email από το Paypal ότι του έστειλες τα χρήματα, τότε σου ταχυδρομεί το δέμα σαν ιδιώτης προς ιδιώτη και το ebay και οποιοδήποτε restriction δεν εμπλέκεται πουθενά.
KEEP RETRO