Emuparadise site hacked

  • Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR Συντάκτης θέματος
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
10/06/2019 18:03 #44847 από Fotis_KFOR
Emuparadise site hacked δημιουργήθηκε από Fotis_KFOR
Απλά προς ενημέρωση σας , παραθέτω το άρθρο από το γνωστό site secnews.gr ( www.secnews.gr/183016/emuparadise-dedomena-logariasmoi/ )

Retro gaming site Emuparadise: Παραβίαση δεδομένων 1 εκατομμυρίου λογαριασμών

Πρόσφατα, αποκαλύφθηκε ότι το retro gaming site, Emuparadise, έπεσε θύμα hacking, με αποτέλεσμα τη διαρροή 1.1 εκατομμυρίων λογαριασμών των χρηστών. Η παραβίαση φαίνεται να έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2018.

Το retro gaming site φιλοξενούσε ROMs για ρετρό παιχνίδια, που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε emulators. Ωστόσο, τον Αύγουστο του 2018, το Emuparadise αποφάσισε να μην φιλοξενεί πια game ROMs. Συνέχισε να λειτουργεί ως retro gaming βάση δεδομένων με φόρουμ κοινότητας.

Το Σαββατοκύριακο, κάποιοι χρήστες ανέφεραν ότι τα site Have I Been Pwned και HackNotice τους έστειλαν ειδοποιήσεις, οι οποίες τους ενημέρωναν, ότι τον Απρίλιο του 2018, το Emuparadise υπέστη μια επίθεση με αποτέλεσμα την παραβίαση των δεδομένων τους.

Όπως δήλωσε το haveibeenpwned.com, χθες, 9 Ιουνίου 2019, το site έλαβε μια βάση δεδομένων από το DeHashed.com. Η βάση δεδομένων περιλαμβάνει 1.131.229 λογαριασμούς, οι οποίοι είχαν παραβιαστεί το 2018 μετά από μια επίθεση στο Emuparadise site.

Συγκεκριμένα, το site δήλωσε: «Τον Απρίλιο του 2018, το αυτοαποκαλούμενο ως «το μεγαλύτερο retro gaming site της γης», το Emupardise, υπέστη μια σοβαρή παραβίαση δεδομένων. Το παραβιασμένο vBulletin φόρουμ εξέθεσε 1,1 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, IP διευθύνσεις, ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης».

Ακόμα, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πώς το DeHashed κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτήν τη βάση δεδομένων και να τη μοιραστεί με άλλα sites. Ωστόσο, ήδη από τον Ιανουάριο, είχε ακουστεί ότι χρήστες από hacker forums διέθεταν μια βάση δεδομένων, που ανήκε στο Emuparadise, και σκόπευαν να την πουλήσουν.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stabill

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • kokkiklhs
  • Το Άβαταρ του/της kokkiklhs
  • Elite Member
  • Elite Member
Περισσότερα
10/06/2019 19:09 #44850 από kokkiklhs
Απαντήθηκε από kokkiklhs στο θέμα Emuparadise site hacked
Αφού ασχολούνται που ασχολούνται οι χακεράδες, δε μπαίνουν σε καμιά τράπεζα (της Ελβετίας, όχι Ελληνική, χαχα) να την ξετινάξουν, παρά μπαίνουν σε sites με ρετροπαιχνίδια; Τι χάσιμο χρόνου....
:D
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": supacoopa

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.156 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ

great retro computers and retro consoles companies logos