Έφυγε ο Bernie Stolar - ένας θρύλος του gaming σε ηλικία 75 ετών

  • Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR Συντάκτης θέματος
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
28/06/2022 12:42 - 28/06/2022 12:42 #48380 από Fotis_KFOR
 

Ο Bernie Stolar ήταν ένα σημαντικό πρόσωπο στον κλάδο του gaming, αφού βρίσκεται πίσω από το Sony PlayStation και το Sega Dreamcast.

Ο Bernie Stolar ήταν Πρόεδρος / Chief Operating Officer στη Sega of America, και επέβλεπε την ανάπτυξη της πολύ δημοφιλούς κονσόλας Sega Dreamcast. Πριν τη Sega of America, ο Bernie Stolar ήταν εκτελεστικός αντιπρόεδρος στη Sony Computer Entertainment και έλαβε ενεργά μέρος στην ανάπτυξη παιχνιδιών για την κυκλοφορία του Sony PlayStation όπως τα Crash Bandicoot, Oddworld Inhabitants, Spyro The Dragon, Battle Arena Toshinden και Ridge Racer.

Επίσης βοήθησε ενεργά και για την εμφάνιση άλλης μια πολύ δημοφιλούς κονσόλας, του Sega Dreamcast, όταν έφυγε από τη Sony, αφού ήθελε να πειραματιστεί και με νέο hardware και δυνατότητες

Μετά πήγε στην Adscape Media το 2015 η οποία αγοράστηκε αργότερα από τη Google, αλλά επειδή η Google δεν ενδιαφερόταν για παιχνίδια ο Bernie Stolar αποχώρησε και πήγε σε διάφορες άλλες μικρές / startups εταιρείες όπως οι Zoom Platform, GetFugu, Jordan Freeman και άλλες, αφού του άρεσε να δημιουργεί και να πειραματίζεται.

Ο Bernie Stolar πέθανε στις 22 Ιουνίου 2022 έχοντας βάλει την τεράστια πινελιά του σε πολλά και κυρίως στο DreamCast και στο Playstation.

RIP.
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stabill

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.164 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ

great retro computers and retro consoles companies logos