×
Κοπή πίτας RetroComputers.gr 2020 ( 25/01/2020 ) (13 Ιαν 2020)

Σας προσκαλούμε για την κοπή της πίτας μας στις 25/01/2020, για λεπτομέρειες πατήστε στο παρακάτω link :
www.retrocomputers.gr/forum/meetings/190...s-gr-2020-25-01-2020

Ιστορία της Apple

 • Fotis_KFOR
 • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR Συντάκτης θέματος
 • Site Owner / Admin
 • Site Owner / Admin
 • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
30/09/2013 13:06 - 04/10/2013 13:56 #13500 από Fotis_KFOR
Ιστορία της Apple δημιουργήθηκε από Fotis_KFOR
Το συγκεκριμένο άρθρο έχει μπει και στο μενού του site "Ιστορία" και το έγραψε ο Άρης (arislab)
Ευχαριστούμε πολύ Άρη :thanx:

Επειδή το άρθρο περιέχει αρκετές φωτογραφίες που δεν μπορούν να μπουν όλες εδώ, θα μπουν λιγότερες, αλλά μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες άρθρο στην ολοκληρωμένη του μορφή εδώ :

www.retrocomputers.gr/2012-04-19-12-21-0...panies/apple-history


Η Αρχή: Η Ιστορία της Apple ξεκινάει με τους δύο Steve, τον Steve Jobs και τον Steve Wozniak. Δύο φίλοι μεγαλωμένοι με τόσο διαφορετικό τρόπο ζωής, όπως και το σλόγκαν μετέπειτα της εταιρείας τους “Think Different”
Ο πρώτος Steve (Jobs) θετός γιος των Paul Reinhold Jobs και της Clara Jobs, είχε από μικρός το χάρισμα να κερδίζει και να γοητεύει τους φίλους του και τον οποιοδήποτε είχε απέναντί του. Είχε ένα επιφανειακό πάθος με τα ηλεκτρονικά και την τεχνολογία και δεν μπλεκόταν ποτέ με κολλητήρια, μαστορέματα και ότι άλλο θα του δημιουργούσε δυσφορία αντί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη.

Ο δεύτερος Steve (Wozniak) γόνος πιο ευκατάστατης οικογένειας, φυσικό ταλέντο στα ηλεκτρονικά χωρίς να είναι ο τύπος του “nerd” αφού ήταν αθλητικός τύπος και κολυμβητής με επιδόσεις. Ανακατευόταν συνέχεια με κατσαβίδια, καλώδια και είχε εμβαθύνει στη φυσική των ηλεκτρονικών. Ήταν ανήσυχο και επαναστατικό πολιτικό πνεύμα, γι'αυτό και αποβλήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο όταν προγραμμάτισε στον κεντρικό υπολογιστή να τυπώνει την φράση “Fuck Nixon”.

Η πρώτη τους γνωριμία έγινε στο γκαράζ του κοινού τους φίλου Bill Fernandez όταν ο Wozniak είχε κατασκευάσει τον πρώτο του ολοκληρωμένο υπολογιστή τον “Cream Soda Computer”. Ο Wozniak εμπνεύστηκε το όνομα από το αναψυκτικό που του προμήθευε ο Bill στη διάρκεια της συναρμολόγησής του. Όταν είχε ολοκληρωθεί το εγχείρημα, ο Bill έφερε τον Jobs στο γκαράζ του να το δει. Δημιουργήθηκε μια χημεία και το πάθος των δυο Steve για την τεχνολογία τους έδεσε με μια δυνατή φιλία. Ο Jobs θαύμαζε τον Wozniak γιατί κατείχε την τεχνογνωσία των ηλεκτρονικών και το πάθος για δημιουργία, ενώ ο Wozniak γοητεύτηκε από το ελεύθερο πνεύμα του οραματιστή Jobs. Δυστυχώς όμως ο Cream Soda Computer δεν είχε την εξέλιξη που θα περίμεναν οι 3 φίλοι όταν στην πρώτη του παρουσίαση, υπερθερμάνθηκε και έσκασε μπροστά στα μάτια ενός δημοσιογράφου της τοπικής εφημερίδας.

Τότε ο Jobs έπεισε τον Wozniak να έρθει στο δικό του γκαράζ όπου και θα του παρείχε μεγάλη ποικιλία εξαρτημάτων για να συνεχίσει τις προσπάθειές του. Εκείνη την εποχή οι δύο Steve διαβάζουν ένα άρθρο για τον John Drapper, τον επονομαζόμενο και Captain Crunch για μια εφεύρεση του, το “μπλε κουτί” το οποίο είχε την δυνατότητα να συνδεθεί με οποιοδήποτε τηλεφωνικό δίκτυο με τονικό σύστημα και να επιτρέπει δωρεάν τηλεφωνήματα. Οι δύο Steve πήραν τότε την απόφαση να φτιάξουν το δικό τους “μπλε κουτί” και το κατάφεραν. Ο Jobs κατάφερε να πουλήσει αρκετά κομμάτια και να μαζέψουν τα πρώτα τους χρήματα, ενώ στην πορεία γνώρισαν και τον Drapper ο οποίος με τη σειρά του, τους μύησε στο phreaking. Κατά συνέπεια απέκτησαν και τα phreaker ψευδώνυμά τους, ο Jobs ήταν ο “Oaf Tobark” ενώ ο Wozniak “Berkeley Blue”.
1976: Ο Steve Wozniak και Steve Jobs με τις οικονομίες τους δημιουργούν μέσα στο γκαράζ του δεύτερου, στο Los Altos της California, την εταιρεία “Apple” και κατασκευάζουν το πρωτότυπο Apple I. Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Hewlett-Packard, στο τότε αφεντικό του Wozniak που δούλευε part-time, ο οποίος δεν έδειξε ενδιαφέρον λόγω του ότι δεν υπήρχε τμήμα στην HP να το υποστηρίξει. Γίνεται δεύτερη παρουσίαση στο Homebrew Computer Club, όπου εκεί ο Jobs μετά από μια διάλεξη που καθήλωσε και εντυπωσίασε τα μέλη του club, ανακάλυψε πως πρέπει να προχωρήσουν μόνοι τους σε αυτό το εγχείρημα. Έτσι κατάφερε να κλείσει με την αλυσίδα καταστημάτων byte shop μια προπαραγγελία 50 κομμάτια από κανονικούς υπολογιστές και όχι απλώς πρότυπες πλακέτες. Εκείνο που έλειπε τώρα ήταν το κεφάλαιο για αγορά εξαρτημάτων και προσωπικό για την συναρμολόγηση. Τότε ο Jobs καλεί τον συνάδελφό του Ronald Wayne, τον 3ο συνιδρυτή, ο οποίος μπαίνει στην Apple με μερίδιο 10%. Ο Wayne επιφυλακτικός μετά από προσωπικές επαγγελματικές αποτυχίες και βλέποντας τους δυο Steve να έχουν χρεωθεί με ένα επαγγελματικό δάνειο, αποσύρεται από την εταιρεία και περιορίζεται μόνο στο να βοηθήσει στην συναρμολόγηση και συγγραφή του manual για τον Apple I, με αμοιβή του ποσού των 800 δολαρίων.
Ο Jobs ξαναπαίρνει τα ηνία στα χέρια του και αναλαμβάνει να βρει νέο επενδυτή που θα πιστέψει στον Apple I. O Mike Markkula θα είναι ο νέος επενδυτής ο οποίος αγόρασε από τον Wayne το ποσοστό του, έναντι 5.000 δολαρίων. Ο Markkula είχε γνωριστεί με τον Jobs μέσω του πρώην αφεντικού του Jobs στην Atari, τον Nolan Bushnell και ήταν ένας ακόμα που πίστεψε στην εξέλιξη της Apple.
Έτσι ξεκινάει η κατασκευή και διάθεση του Apple I με τον επεξεργαστή MOStek 6501 στο 1Mhz και 8k ram και τιμή 666,66$. Στην τιμή αυτή συμπεριλαμβανόταν και μια κασέτα με την Apple Basic, αλλά όχι το interface για το κασετόφωνο. Ο Apple I καταφέρνει να πουλήσει 200 κομμάτια στο ξεκίνημά του.
1977: H Apple δημιουργεί τον Apple II, τον πρώτο της home computer, με επεξεργαστή Motorola 6502 στο 1MHz, έγχρωμα γραφικά, με ανάλυση 280Χ160 και 8 χρώματα, 4kb μνήμη, 2 χειριστήρια, το παιχνίδι breakout, σε τιμή 1300$. Η επιτυχία του ήταν πολύ μεγάλη - ειδικά στον τομέα της εκπαίδευσης. Πουλήθηκαν 1 εκατομμύριο κομμάτια μέσα στον 1ο χρόνο.

1979: Την ίδια επιτυχία έχει και ο Apple II plus που ακολουθεί (με τιμή 1200$) με δισκέτες 5,25 ιντσων. Επεκτάσιμο μοντέλο για πρώτη φορά από την Apple, σε Ram, modem, εκτυπωτή, κασετόφωνο, SCSI και συνεπεξεργαστή Z80!(αργοτερα το 1980)..κάνει την Apple ακόμα πιο διάσημη στις Small Business εταιρείες.
1980: Η Apple βγάζει τον Apple III με νέο OS, κορυφαίες επιδόσεις σε γραφικά και ήχο, ενσωματωμένη οθόνη, οδηγός δισκέτας, αλλά αρκετά τσουχτερή τιμή. Εδώ έχουμε την πρώτη αποτυχία της Apple, αφού πουλήθηκαν μόνο 100.000 κομμάτια.

1982: Οι δύο Steve επανέρχονται με ένα νέο μηχάνημα τον Apple IIe. Με επεξεργαστή Motorola 6502, ο ΙΙe είναι ο πρώτος υπολογιστής που θα φέρει το ποντίκι στο home computing. Γίνεται αμέσως μεγάλη επιτυχία και αποκτά φανατικό κοινό!
Τότε ο Jobs επισκέπτεται με τη συνοδεία του Bill Atkinson‎ και την υπόλοιπη ομάδα της Apple Inc., το XEROX Palo Alto Research Center (XEROX Parc). Εκεί έπειτα από μια παρουσίαση του Tesler, ερευνητή της XEROX, o Jobs ενθουσιάζεται με την απλότητα και τις τεχνολογίες του υπολογιστή XEROX 8010, όπως το ποντίκι και το γραφικό περιβάλλον του το XEROX Star. Αντιλαμβάνεται πως το μέλλον των λειτουργικών είναι στο GUI (Graphic User Interface) και ζητά από τον George Pake, διευθυντή του Xerox PARC, να του παραχωρήσει τα δικαιώματα και να μεταφέρει αυτές τις τεχνολογίες στα δικα του μηχανήματα. Ως αντάλλαγμα η Xerox θα λάμβανε 100.000 μετοχές των 10 δολαρίων από την Apple.

1983: Παρουσιάζεται ο Apple Lisa με επεξεργαστή Motorola 68000, λειτουργικό σύστημα με γραφικό περιβάλλον (Graphic User Interface) το οποίο «αγοράστηκε» από την Xerox (Xerox Sparc όπως λεγόταν), ποντίκι και τιμή 10.000 δολάρια. Αυτή ήταν η δεύτερη και ίσως η μεγαλύτερη αποτυχία της Apple, γι’αυτό και πουλήθηκαν ελάχιστα κομμάτια.
1984: Μετά την αποτυχία του Lisa, η Apple βγάζει τον Macintosh, με γραφικό περιβάλλον και αυτός, επεξεργαστή Motorola 68000 στα 7,83MHz , 128kb ram, ανάλυση οθόνης 512Χ342 μονόχρωμη, ενσωματωμένη με οδηγό δισκέτας, ποντίκι, πολύ καλό ήχο από εσωτερικό μεγάφωνο, και ένα καλαίσθητο design. Μαζί του, υπήρχαν οι εφαρμογές Macpaint και Macwrite, στην τιμή 2500$. Είχε μέτρια επιτυχία, αλλά έκανε γνωστές έννοιες όπως το Desktop Publishing. Αξιόλογη και πολύ θεαματική ήταν η διαφήμισή του με ένα τηλεοπτικό σποτ από τον γνωστό σκηνοθέτη ταινιών (Alien, Bladerunner και μετέπειτα Gladiator) Ridley Scott. Μια επαναστατική και ανατρεπτική διαφήμιση που έδειχνε στο ευρύ κοινό οτι ο Mac είναι για αντισυμβατικούς.1985: Ο Steve Jobs λόγω του αυταρχισμού και του ιδιόρρυθμου δύστροπου χαρακτήρα του προς τους συνεργάτες του, τον αναγκάζουν οι μέτοχοι σε παραίτηση, όπου και ξεκινά μια νέα εταιρεία την Next Computer, δημιουργό και του Next Cube. Λίγο καιρό αργότερα θα εγκαταλείψει την apple και ο Stephen Wozniak για να φτιάξει μια νέα εταιρεία-ίδρυμα που θα βοηθούσε τα μικρά παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με την πληροφορική. Στην θέση του CEO είναι o John Sculley.

1985-1986: Η Apple βγάζει τον Apple IIGS με σκοπό να χτυπήσει τα μεγαθήρια της αγοράς στο 16bit Home Computing, Atari ST και Amiga αλλά δεν τα κατάφερε λόγω υψηλής τιμής.

1987: Κατασκευάζονται δύο νέα μοντέλα (έγχρωμα πια..) Macintosh SE και Macintosh II.

1988: Βγαίνει στη αγορά ο Macintosh IIx με επεξεργαστή Motorola 68030 ο οποίος διαβάζει για πρώτη φορά δισκέτες PC.

1991: H Apple «ρίχνει» στην αγορά το Quicktime, ένα επιτυχημένο εργαλείο για την δημιουργία πολυμέσων, καθώς επίσης και την τεχνολογία γραμματοσειρών truetype, που χρησιμοποιούμε μέχρι και σήμερα.

1992: Apple, IBM και Motorola συνεργάζονται για την κατασκευή ενός RISC 32μπιτου επεξεργαστή, τον PowerPC 601.

1993: Το πρώτο gadget της Apple, το Newton, ένα μονόχρωμο PDA με λειτουργίες τύπου agenda και τηλεπικοινωνιών.
Ο Michael Spindler γίνεται o νέος CEO της Apple Computers Inc. στην θέση του Sculley.

1995: Η Apple «ελευθερώνει» τα δικαιώματα της αρχιτεκτονικής του Macintosh για δημιουργία κλώνων από άλλες εταιρείες.

1996: Μετά την επιτυχία της Microsoft και του λειτουργικού συτήματος της, τα Windows 95, την απουσία νέας επιχειρηματικής στρατηγικής από την εποχή του Jobs, η Apple φτάνει στα πρόθυρα της πτώχευσης. Ο Steve Jobs θα δώσει πάλι την λύση, πουλάει στην Apple το λειτουργικό σύστημα της NeXT έναντι του ποσού 400 εκατομμυρίων δολαρίων για να μπει στα επόμενα Macintosh.

1997: Η Apple ύστερα από 11 χρονια ζητά την επιστροφή του συνιδρυτή της Steve Jobs με σκοπό την ανάκαμψή της. Κάτι που έγινε στο μέλλον…
Για πρώτη φορά η Apple ζητάει βοήθεια ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων από τον τότε εχθρό της, τη Microsoft. Αλλάζει την στρατηγική της με σκοπό οι δύο εταιρείες να συνεργαστούν για το «κοινό καλό». Ο Jobs σαν νέος CEO φέρνει αυτή την ανάκαμψη στην apple με τα μοντέλα iMac και Powermac G3. Τροποποιεί το λογότυπο και εισάγει σε κάθε μοντέλο το πρόθεμα “i” (“εγώ”) θέλοντας έτσι να δείξει στον κόσμο πως κάθε μηχάνημά που κατασκεύαζε είναι προσωπικό και απλουστευμένο για τον καθένα και το χρειάζεται (iMac, iBook, iPod κλπ).

1998: Μια νέα αρχή με ευημερία για την Apple και τον Jobs να παρουσιάζει για πρώτη φορά το iMac, έναν υπολογιστή με πολύ ωραίο design και πλήρη από κάθε άποψη και στον τομέα των multimedia, σε 5 διαφορετικούς χρωματισμούς, ξεχώριζε από τα μονόχρωμα PC της εποχής. Η επιτυχία του ήταν τεράστια και αποφέρει στην Apple σημαντικά κέρδη.

2001: Έχοντας εμπειρία απο το NextStep (OS του Next Cube), ο Jobs λανσάρει στην αγορά το MAC OS X. Ένα λειτουργικό βασισμένο στο Unix και πιο συγκεκριμένα στο BSD, κατά συνέπεια ανοιχτού κώδικα με την σταθερότητα και την ασφάλεια ενός unixοειδές λειτουργικού, ήταν κτύπημα στην καρδία της Microsoft και της πλατφόρμας Wintel. Γοήτευσε πολλούς με την απλότητα, την ταχύτητα και το πολύ όμορφο εμφανισιακά interface του, που θα αποτελούσε βασικό κίνητρο για την αγορά ενός Mac τα επόμενα χρόνια. Την ίδια χρονιά, η Apple κάτω από την στρατηγική καθοδήγηση του CEO Jobs, κυκλοφορεί την νέα γενιά laptops, τα iBook εφοδιασμένα με το νέο MAC OS X, καθώς επίσης και το iPod. Ένα νέο gadget αναπαραγωγής μουσικής που θα εκτινάξει την μετοχή της στα ύψη.

2005-2006: Άλλη μια νέα στρατηγική κίνηση από την Apple, αφού αποφασίζει να εγκαταλείψει την αρχιτεκτονική των επεξεργαστών PowerPC και να προσανατολιστεί στους επεξεργαστές Intel. Έτσι στα μέσα του 2006 έχουμε τα πρώτα Mac με επεξεργαστές Intel.

2007: Το πρώτο κινητό τηλέφωνο από την Apple, το iPhone. H Apple γίνεται Μόδα.

2010: Στα τέλη Ιανουαρίου ή Apple παρουσιάζει το iPad. Το Tablet της Apple που δημιουργεί ακόμα μία μόδα.

2011: Στις 5 Οκτωβρίου 2011 η Apple θρηνεί το θάνατο του ανθρώπου που την οραματίστηκε και την υλοποίησε, του Steve Jobs.


Η Ιστορία του λογότυπου

Ο Ronald Wayne σχεδίασε το πρώτο λογότυπο της Apple. Ήταν μία κορνίζα τύπου γκραβούρα με σινική μελάνη που απεικόνιζε τον Isaac Newton να κάθεται κάτω από μία μηλιά, με ένα μήλο έτοιμο να πέσει. Ο Jobs κατάλαβε την δυσκολία ενός τέτοιου λογότυπου σε μικρές διαστάσεις και αναζήτησε κάτι πιο απλό σχεδιαστικά. Ο Jobs εμπνεύστηκε την ιδέα για ένα απλό μήλο στο λογότυπο από το προπατορικό αμάρτημα, έτσι το μήλο συμβόλιζε τη γνώση. Έτσι γεννήθηκε το μήλο με τις έξι οριζόντιες πολύχρωμες γραμμές, το οποίο παρέμεινε για μια δεκαετία μέχρι την επιστροφή του Jobs στην Apple to 1997 το οποίο ο ίδιος θα τροποποιήσει για να το κάνει πιο minimal.


Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoAnas, angel_grig, chdlee, chriskgnr, arislab, Maddog, glaros, vovolas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • chriskgnr
 • Το Άβαταρ του/της chriskgnr
 • Retro Elite
 • Retro Elite
 • Well, i got one chance left in a nine live cat.
Περισσότερα
02/10/2013 09:18 #13576 από chriskgnr
Απαντήθηκε από chriskgnr στο θέμα Ιστορία της Apple
πολύ καλό το άρθρο! Μπράβο στον Άρη! :clap1: :clap1:

έσκασε ο “Cream Soda Computer”??!?! δε βαριέσαι, εδώ τα σούπερ ουάου λειτουργικά του Βασίλη Πύλες πετούσαν μπλέ οθόνες στην επίσημη παρουσίαση... :crazy:
ο Apple I με τιμή 666,66$ έπρεπε να πουλήσει 666 κομμάτια! :P :lol: :lol: :lol:
το freaking τι είναι?!?!? :blink:

21st century breakdown...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": arislab

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Fotis_KFOR
 • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR Συντάκτης θέματος
 • Site Owner / Admin
 • Site Owner / Admin
 • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
02/10/2013 10:14 #13578 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Ιστορία της Apple
To freaking είναι το ίδιο με το Phreaking. Θα έχεις συναντήσει φαντάζομαι κάπου τον όρο Phone Phreaking, phreakers κτλ.
Πρόκειται για hackers που κατάφερναν να "ξεγελάνε" τα τηλέφωνα και τις τηλεφωνικές συνδέσεις προς όφελός τους π.χ. για να κάνουν δωρεάν κλήσεις ακόμα και διεθνείς κλήσεις.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι ο hacker John Draper το 1970 περίπου που ανακάλυψε με ένα φίλο του ότι μια σφυρίχτρα που ήταν δώρο σε ένα κουτί δημητριακών, εξέπεμπε την ίδια συχνότητα που χρησιμοποιούσε η AT & T για τις «διαδρομές» των τηλεφωνικών κλήσεων. Έφτιαξε λοιπόν σπιτικά «blue boxes», για απεριόριστες δωρεάν υπεραστικές κλήσεις! Αυτό τράβηξε και την προσοχή του Steve Wozniak, ο οποίος ήθελε επίσης να «δραστηριοποιηθεί» στο phone phreaking :)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoAnas, chriskgnr, arislab

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • chriskgnr
 • Το Άβαταρ του/της chriskgnr
 • Retro Elite
 • Retro Elite
 • Well, i got one chance left in a nine live cat.
Περισσότερα
02/10/2013 22:46 #13598 από chriskgnr
Απαντήθηκε από chriskgnr στο θέμα Ιστορία της Apple
τζαμπατζήδες! :tease2:


Apple Co-founders Steve Jobs (left) and Steve Wozniak (right) phreaking with homemade blueboxes.

21st century breakdown...
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoAnas, arislab

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • arislab
 • Το Άβαταρ του/της arislab
 • Retro Maniac
 • Retro Maniac
Περισσότερα
03/10/2013 11:59 #13606 από arislab
Απαντήθηκε από arislab στο θέμα Ιστορία της Apple

chriskgnr έγραψε: τζαμπατζήδες! :tease2:


Apple Co-founders Steve Jobs (left) and Steve Wozniak (right) phreaking with homemade blueboxes.


χαχα! τουλαχιστον δεν φτιάχνανε ένα blue-box και για κινητά!!! :lol2:

@ Fotis_KFOR : το freaking είναι δική μου ερμηνεία για το phreaking γιατι όταν το έγραφα , ο άχρηστος, δεν μπηκα στον κόπο να μπω στο goole να δω οτι το γράφω λάθος! :P :P :)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoAnas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • GeoAnas
 • Το Άβαταρ του/της GeoAnas
 • Retro Master
 • Retro Master
Περισσότερα
03/10/2013 12:22 #13607 από GeoAnas
Απαντήθηκε από GeoAnas στο θέμα Ιστορία της Apple
Σήμερα επίσης στο ΒΗΜΑ γράφει για την πρόθεση των ΗΠΑ να κυρίξουν ιστορικό μνημείο το γκαράζ του Steve Jobs...

Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chdlee, chriskgnr, arislab, glaros

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • chriskgnr
 • Το Άβαταρ του/της chriskgnr
 • Retro Elite
 • Retro Elite
 • Well, i got one chance left in a nine live cat.
Περισσότερα
03/10/2013 15:15 #13608 από chriskgnr
Απαντήθηκε από chriskgnr στο θέμα Ιστορία της Apple
με τη παράγκα της Sinclair Radionics τι θα γίνει?!?!!? :P :lol: :lol:Sinclair Radionics Ltd rear of distribution department, 1963.

21st century breakdown...
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": glaros

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Fotis_KFOR
 • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR Συντάκτης θέματος
 • Site Owner / Admin
 • Site Owner / Admin
 • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
03/10/2013 21:07 #13615 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Ιστορία της Apple

arislab έγραψε: @ Fotis_KFOR : το freaking είναι δική μου ερμηνεία για το phreaking γιατι όταν το έγραφα , ο άχρηστος, δεν μπηκα στον κόπο να μπω στο goole να δω οτι το γράφω λάθος! :P :P :)


Για συντομία αρκετές φορές γράφεται όπως το έγραψες, το ίδιο είναι :cheer:
Θα το αλλάξω κάποια στιγμή αφού είναι πιο αναγνωρίσιμο το "phreaking" :cheer:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": arislab

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.634 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ

great retro computers and retro consoles companies logos