×
Κοπή πίτας RetroComputers.gr 2020 ( 25/01/2020 ) (13 Ιαν 2020)

Σας προσκαλούμε για την κοπή της πίτας μας στις 25/01/2020, για λεπτομέρειες πατήστε στο παρακάτω link :
www.retrocomputers.gr/forum/meetings/190...s-gr-2020-25-01-2020

SmartyKit - Φτιάξτε αντίγραφο του Apple 1 computer

  • Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR Συντάκτης θέματος
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
14/01/2020 16:33 - 14/01/2020 16:36 #45855 από Fotis_KFOR
SmartyKit - Φτιάξτε αντίγραφο του Apple 1 computer δημιουργήθηκε από Fotis_KFOR
Μιας και δεν θα μπορέσουμε ποτέ να αποκτήσουμε το αυθεντικό Apple 1 ( www.retrocomputers.gr/forum/ebay/19055-a...-dimoprasia-sto-ebay ) :P , έπεσε στην αντίληψή μου ένα άρθρο από το φιλικό site secnews.gr για το SmartyKit το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξετε ένα ακριβές αντίγραφο του Apple 1, οπότε και σας το παραθέτω παρακάτω.Το SmartyKit σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα ακριβές αντίγραφο του Apple I. Το συγκεκριμένο DIY kit έχει δημιουργηθεί ειδικά για λάτρεις της Apple και γενικά άτομα που ενδιαφέρονται για αυτού του είδους τα μηχανήματα.

Το SmartyKit περιλαμβάνει όλα τα εξαρτήματα όπως breadboards και καλώδια σε διάφορα χρώματα, τα οποία θα σας δώσουν τη δυνατότητα να φτιάξετε το δικό σας αντίγραφο Apple I. Επιπλέον, η συναρμολόγηση του υπολογιστή δεν απαιτεί συγκόλληση.

Αποτελεί ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον project για όσους αρέσκονται σε τέτοιου είδους πράγματα. Ωστόσο όπως αναφέρουν και οι δημιουργοί του kit, μπορεί να λειτουργήσει και ως εκπαιδευτικό μοντέλο, για την καλύτερη κατανόηση της λειτουργίας ενός υπολογιστή και των εξαρτημάτων από τα οποία αποτελείται.

Το SmartyKit περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

- Breadboards

- Τσιπ με firmware

- Ηλεκτρονικά εξαρτήματα

- Καλώδια

- Χρωματιστά καλώδια

- Υποδοχές PS / 2 και RCA

- Καλώδιο RCA

Ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό σχετικά με το SmartyKit, είναι ότι περιλαμβάνει το αρχικό λειτουργικό σύστημα Apple 256-byte που δημιουργήθηκε από τον Steve Wozniak και ονομάζεται Monitor.

Το Kit, το οποίο θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος, θα διατίθεται στην τιμή των $99. Αν θέλετε να ενημερώνεστε τακτικά για την εξέλιξη του SmartyKit μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα του project.

Εκτός από το κιτ, θα χρειαστεί να αγοράσετε έναν προσαρμογέα PS / 2 σε USB και έναν προσαρμογέα Composite video σε HDMI για να χρησιμοποιήσετε σύγχρονα πληκτρολόγια με το αντίγραφο Apple I.

Το άρθρο το οποίο είναι από το secnews.gr μπορείτε να το δείτε ολόκληρο εδώ : www.secnews.gr/208167/smartykit-antigrafo-applei/
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 1.048 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ

great retro computers and retro consoles companies logos