Χρόνια πολλά, World Wide Web!

  • chriskgnr
  • Το Άβαταρ του/της chriskgnr Συντάκτης θέματος
  • Retro Elite
  • Retro Elite
  • Well, i got one chance left in a nine live cat.
Περισσότερα
20/03/2014 12:24 - 20/03/2014 21:51 #18951 από chriskgnr
Χρόνια πολλά, World Wide Web! δημιουργήθηκε από chriskgnr
"Ευελπιστώ οτι η επέτειος αυτή, θα προκαλέσει μια παγκόσμια συζήτηση για την ανάγκη μας να υπερασπιστούμε τις αρχές που έχουν κάνει το Web επιτυχημένο." - Τιμ Μπέρνερς Λι.

Την 25η επέτειο από την εμφάνιση του World Wide Web στις 12 Μαρτίου του 1989, ο εφευρέτης του Web Tim Berners-Lee, καλεί περισσότερους ανθρώπους να αναλάβουν δράση για να κρατηθεί αυτή η πηγή πληροφοριών ανοιχτή, παγκόσμια, προσβάσιμη και χωρίς λογοκρισία.

Ο Βρετανός επιστήμονας υπολογιστών Tim Berners-Lee, ο οποίος πρότεινε για πρώτη φορά το WWW τον Μάρτιο του 1989, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση: «Αν θέλουμε εναν παγκόσμιο ιστό που είναι πραγματικά για όλους, τότε ο καθένας πρέπει να παίξει ένα ρόλο στη διαμόρφωση του τα επόμενα 25 χρόνια."
Κάλεσε τους πολίτες να υπογράψουν και να ενταχθούν στο "Web We Want Campaign" στο webwewant.org. Συνδιοργανωμένο από το Web Foundation, η εκστρατεία παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πώς οι άνθρωποι μπορούν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και δράσεις στις αντίστοιχες χώρες ή τις κοινότητες τους για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των χρηστών στο Διαδίκτυο.
"Τα δισεκατομμύρια των χρηστών του Ιστού είναι που το εχουν κανει μεγάλο και επιτυχημένο", δήλωσε ο Berners-Lee, αναφέροντας το θέμα του διάσημου tweet του κατά την τελετή ανοίγματος των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012, "Αυτό είναι για όλους».





Ο Berners-Lee εφηύρε τον Παγκόσμιο Ιστό το 1989, περίπου 20 χρόνια μετά την πρώτη σύνδεση που επιτευχθηκε πάνω από στην υποδομή που είναι γνωστή σήμερα ως το διαδίκτυο.
Εκείνη την εποχή, ήταν ένας μηχανικός λογισμικού στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών, γνωστό ως CERN. Αυτός ο οργανισμός λειτουργεί το μεγαλύτερο εργαστήριο σωματιδιακής φυσικής κοντά στη Γενεύη της Ελβετίας.



Πολλοί επιστήμονες συμμετείχαν σε πειράματα στο CERN για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, και στη συνέχεια επέστρεφαν στα εργαστήρια τους ανα τον κόσμο. Ο Berners-Lee κατανόησε την ανάγκη αυτών των επιστημόνων να ανταλλάσσουν δεδομένα και αποτελέσματα, το οποίο ήταν πολύ δύσκολο να το κανουν εκείνη την εποχή με τις υπάρχουσες τεχνολογίες και υποδομές.



Είχε τεκμηριώσει του τι θα γινει το World Wide Web με την υποβολή της πρότασης του, για τη διαχείριση του στο CERN, το 1989. Η πρόταση αυτή όριζε ένα σύνολο τεχνολογιών που θα κάνουν το Διαδίκτυο πραγματικά προσβάσιμο και χρήσιμο για τους ανθρώπους.
Η αρχική πρόταση, ωστόσο, δεν έγινε δεκτή. Ο Berners-Lee επέμεινε και κατάφερε να καθορίσει τον Οκτώβριο του 1990, τις τρεις βασικές τεχνολογίες που παραμένουν το θεμέλιο της σημερινής Web.
Οι τεχνολογίες αυτές περιλαμβάνονται στη HyperText Markup Language(HTML), δηλαδή τη μορφή δημοσίευσης για το Web. Τη Uniform Resource Identifier(URL), που είναι η online "διεύθυνση", και που είναι μοναδική-αποκλειστική για κάθε πόρο στο Web. Η δυνατότητα να μορφοποιούνται έγγραφα και να τα συνδέσετε με άλλα έγγραφα. Και το Hypertext Transfer Protocol(HTTP), το οποίο επιτρέπει την ανάκτηση των πόρων που διατίθενται από όλο το Web.

Τον Απρίλιο του 1993, το CERN δήλωσε ότι η τεχνολογία Web θα χρησιμοποιείται ελεύθερα από οποιονδήποτε.




Ο Berners-Lee ελπίζει ότι πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν στον σημερινό εορτασμό του σημαντικού ορόσημου του Ιστού.
"Ελπίζω επίσης οτι η επέτειος αυτή θα προκαλέσει μια παγκόσμια συζήτηση για την ανάγκη μας να υπερασπιστούμε τις αρχές που έχουν κάνει το Web επιτυχία, και να ξεκλειδώσετε το ανεκμετάλλευτο δυναμικό του Ιστού», είπε.
« Πιστεύω ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε εναν Ιστό, που πραγματικά είναι για τον καθένα : που είναι προσιτός σε όλους , από οποιαδήποτε συσκευή , και που να δίνει τη δυνατότητα σε όλους μας να επιτύχουμε την αξιοπρέπεια , τα δικαιώματα και τις δυνατότητες μας ως ανθρώπους."

Τα δεδομένα από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών , μια υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών , έδειξε ότι περίπου το 61% του εκτιμώμενου των 7,1 δισεκατομμυρίων του παγκόσμιου πληθυσμού πέρυσι δεν είχαν συνδεθεί με το διαδίκτυο .

Σε ερώτηση ο Berners - Lee και το CERN τι θα μπορούσαν να ειχαν κάνει διαφορετικά πριν από 25 χρόνια , η Anne Jellema η CEO του Web Foundation, απάντησε : " Ο Tim συχνά αστειεύεται ότι δεν χρειαζόταν η διπλή κάθετος μετά την άνω και κάτω τελεία ."
Σε μια συνέντευξη στο περιοδικό Wired τον περασμένο μήνα , ο Berners - Lee παραδέχθηκε ότι η διπλή κάθετος " μου φάνηκε σαν μια καλή ιδέα εκείνη τη στιγμή " .

Cheers! :cheer:

πηγή: www.scmp.com/lifestyle/technology/articl...nventor-calls-ensure

21st century breakdown...
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Fotis_KFOR, GeoAnas, chdlee, glaros, vovolas, aidivn

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • glaros
  • Το Άβαταρ του/της glaros
  • Team RC
  • Team RC
  • Play it Loud
Περισσότερα
20/03/2014 17:26 #18958 από glaros
Απαντήθηκε από glaros στο θέμα Χρόνια πολλά, World Wide Web!

Μαζί με το WWW επεκτάθηκαν και γεννήθηκαν τόσες άλλες τεχνολογίες αλλα και Hardware/Software,όλα στην υπηρεσία της πληροφορικής.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
20/03/2014 23:55 #18965 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Χρόνια πολλά, World Wide Web!
Μέγιστος ο Tim Berners-Lee! Παρόλο που και πριν είχαν γίνει δειλά κάποια βήματα, αυτός έκανε ότι έκανε και γνωρίσανε όλοι τον World Wide Web :cheer:

Χρόνια πολλά WWW ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Fotis_KFOR
  • Το Άβαταρ του/της Fotis_KFOR
  • Site Owner / Admin
  • Site Owner / Admin
  • PC / Sinclair ZX Spectrum+3
Περισσότερα
23/03/2014 15:19 #19025 από Fotis_KFOR
Απαντήθηκε από Fotis_KFOR στο θέμα Χρόνια πολλά, World Wide Web!
Και λίγα λόγια από τον Tim Berners-Lee :cheer:

Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": chriskgnr, vovolas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • vovolas
  • Το Άβαταρ του/της vovolas
  • Retro Elite
  • Retro Elite
  • tha vapsoume?
Περισσότερα
25/03/2014 16:43 #19073 από vovolas
Απαντήθηκε από vovolas στο θέμα Χρόνια πολλά, World Wide Web!
Και εγένειτω το WWW.


"Knowing is not enough we must apply
Willing is not enough we must do."
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.842 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ

great retro computers and retro consoles companies logos